Монтаж и монтаж на радиатори, радиатори, конвектори в пода

Вградените нагреватели функционално не се различават от радиаторите за централно отопление, въпреки че имат различен външен вид, метод на свързване и местоположение на инсталацията. В жилищни сгради батериите в пода все още не са широко използвани, главно инсталирани в сгради и помещения с обширни панорамни остъкления, например в бизнес центрове, магазини, други подобни съоръжения. Наскоро най-разпространените електрически радиатори с връзка към отоплението на водата, природната и принудителната конвекция.

Дизайн функции на батериите "скрито" местоположение

Подовите конвектори и радиаторите са предназначени за отопление на помещения с голяма площ от остъкляване. Основното отопление се дължи единствено на предаването на топлина от нагревателните елементи, разположени в пода, но това е достатъчно, за да се осигурят удобни условия.

Нагревателните елементи са монтирани в кутиите, вградени в замазката, повдигнатият под, които са покрити с предпазна скара отгоре. Във водните отоплителни системи е монтиран топлообменник, в който циркулира отопляема охлаждаща течност. При електрическите устройства вместо това се използва нагревател. Най-голямо количество топлина идва от продуктите, изработени от мед, алуминий, но тяхната цена е по-висока от бюджетните модели, произведени изцяло от неръждаема стомана.

Ефективността на инсталираната система за отопление на въздуха зависи от:

  • скорост на движение, температура на охлаждащата течност;
  • областта на перките на перките;
  • площта на самия нагревателен елемент;
  • качество на изолационните материали.

Топлоотделящите се плочи са изработени от алуминий, който има добра топлопроводимост. Вентилаторите могат да се използват за увеличаване на топлообмена на вградените компоненти, но те произвеждат допълнителен шум и увеличават консумацията на енергия. При инсталиране на устройството в помещение с висока влажност, за да се предпази от корозия, корпусът му е покрит с прахова боя. Производственият материал за решетките е различен - обикновена, поцинкована и неръждаема стомана, алуминий, дърво и др.

За да се създаде по-добра циркулация на въздуха, нагревателните елементи се поставят от стените на разстояние, равно на 30 пъти стойността на топлообменника, като се отклоняват от пода с 10 cm.

Вградените нагреватели имат следните предимства:

  • възможността за скрита инсталация;
  • освобождавайки пространство, подходящо за всякакви търговски, офисни, жилищни площи;
  • еднообразно нагряване благодарение на ефективната циркулация на въздуха
  • продължителен период на работа.

Недостатъците са:

  • високата цена на проекта "скрито отопление";
  • сложна инсталация, която изисква подреждане на ниша;
  • намаляване на височината на стаите в апартамента, причинени от необходимостта да се създаде повдигнат етаж.

Монтаж на отоплителни акумулатори

Радиаторите за отопление на водна основа се състоят от топлообменник (медно-алуминиева дву- или четиритръбна версия), устройства и органи за управление, връзка. Цялата конструкция е поставена в кутията, затворена отгоре с декоративна решетка, монтирана в бетонна замазка.

Вградени радиатори за топла вода:

  • Краища за закрепване на корпуса към основата на пода;
  • делото боядисано с прахова боя от поцинкована стомана;
  • декоративна рамка, фиксираща около решетката;
  • гумено уплътнение за намаляване на шума;
  • регулиращи винтове за позициониране по нивото на пода;
  • декоративна решетка;
  • топлообменник;
  • топлообменник, версия с две или четири тръби;
  • тангенциалните вентилатори, ако са предвидени от конструкцията, осигуряващи принудителна конвекция на въздуха.

Инсталацията започва с подготовката на ниша. За да изложите отоплителното устройство на нивото и док с подово покритие, дълбочината на нишата се прави от изчисляването на височината на самото устройство, добавяйки към него няколко сантиметра. И на ширината и дължината добавете 5-10 см. Това решение улеснява достъпа до монтажните болтове и сигурно фиксира кутията с циментова замазка.

Местоположението до прозореца е универсално и позволява естествен начин да се увеличи циркулацията на въздушните маси в помещението. Връзката се осъществява от двете страни, като разгъва докинг модула в желаната посока. Обикновено топлообменникът се намира в средата на конструкцията, ако има изместване до края на конвектора, то то се намира по-близо до стаята.

По подразбиране устройството с принудителна конвекция има връзка отляво, ако това се случи отдясно, а дори и при покупка, изберете желаната опция.



По време на монтажа се препоръчва да се придържат към необходимите размери по отношение на стените и прозореца. За ефективно циркулиране на въздушните маси от прозореца отстъпление 5-15 см. За да се намали топлинният ефект върху покритието покритие, за да се осигури удобство на връзката, от стените отстъпление 15-30 см.

Наличието на завеси и завеси не оказва влияние върху местоположението на нагревателния елемент. Препоръчваните размери трябва да се спазват, тъй като топлият въздух трябва да раздухва прозореца безпрепятствено, да прекъсва потока на студения въздух и да предотвратява образуването на конденз.

След монтажа, излагайки конвектора на нивото, той се фиксира здраво с помощта на анкерни болтове и се свързва към централизираната отоплителна система. За да сте сигурни, че няма течове, трябва да извършите тест. Ако не се открият проблеми, тогава, защитавайки кутията от пода, поставете топлоизолационен слой и излейте бетон. Наличието на топлоизолация ще повиши ефективността на устройствата.

Начини на свързване и допълнителни елементи

Връзката може да бъде направена от гъвкави маркучи или от твърд свързващ метод. Наличието на гъвкава връзка улеснява почистването, тъй като нагревателният елемент просто се повдига, за да отстрани отломки и прах. Също така, използването на гъвкави маркучи е удобно, ако тръбите се доставят с преместване.

Твърдата връзка има своите предимства, но преди всичко това е голяма надеждност на връзката, минимални рискове от изтичане, дълъг експлоатационен живот. За да се изключи от мрежата за топлоснабдяване, при необходимост се поставят сферичен клапан, термостатен вентил и спирателен вентил на захранващия тръбопровод.

За управление се инсталира допълнително автоматичната термо глава с дистанционен сензор, серво задвижване с термостат под нея. Отварянето и затварянето на вентила е автоматично, в зависимост от зададените температурни параметри. Регулаторът на стайната температура е разположен над пода на височина 1,5 м на място, защитено от слънчева радиация, топлинни източници, студени.

Системата за автоматично регулиране без вентилатор е неефективна, за да издържа точно на дадените параметри, скоростта на нейното въртене е регулирана, поради което интензивността на издуването се променя.

Като се има предвид наличието на вентилатора и автоматизация на батерията през допълнителния допълнителен модул се изисква за свързване на електрическата енергия за захранване на общо 220 V. В зависимост от характеристиките на автоматизацията и феновете, за отоплителни канали на голяма дължина се задава няколко единици, модулът позволява захранващото тях 220 или 12 V. Въпреки очевидните предимства на използването на автоматизация, неговият недостатък се счита за висока цена.

Монтаж на електрически нагревателни елементи

Инсталирането им е оправдано, ако няма възможност за свързване с отоплението на водата. Тъй като електрическите нагреватели работят от 220 V мрежа, някои ограничения се налагат върху тяхното приложение - те не се препоръчват за къща, изработена от дървена греда, други подобни материали.

Устройството на вградени радиатори от електрически тип:

  • Краища за закрепване на корпуса към основата на пода;
  • Корпус от поцинкована стомана, боядисан с прах;
  • декоративна рамка (U- или F-образна);
  • топлообменник с вградени електрически нагревателни елементи;
  • лента под решетката от пореста гума, необходима за намаляване на шума, триене;
  • микропроцесорни контролери;
  • регулиращи винтове за позициониране на фюша с пода;
  • сензор за температура на въздуха, свързан към управляващия блок;
  • автоматична защита срещу прегряване;
  • декоративна решетка;
  • тангенциалните вентилатори, разположени по стените на устройството, ако са предвидени от конструкцията, осигуряват принудителна въздушна конвекция.

Структурата на електрическия конвектор и принципът на функционирането му са подобни на отоплението с вода, с изключение на използвания топлинен източник. При нагряването на водата, загрятата вода преминава през медните тръби на топлообменника, а електрическият нагревателен елемент има електрически нагревателен елемент с много плочи върху тялото му.

Изработени от мед, алуминий, тънки стоманени плочи увеличават количеството на прехвърлената топлина. За да се удължи експлоатационния живот на топлообменници, редица производители ги произвеждат в производството на антикорозионни метали, керамика, керамика.

Въпреки лесното свързване, инсталирането на вградени електрически конвектори е по-малко популярно поради по-високите разходи, отколкото използването на водни уреди с подобен капацитет. Но подовите електрически конвектори са просто инсталирани и свързани към нормална 220 V мрежа, те вече са оборудвани с необходимите контролни устройства и са необходими, когато използването на отопление от други видове е технически невъзможно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Топлинно разсейване на радиаториТоплинно разсейване на радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Батерии в подаБатерии в пода
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
Радиатори за подово отоплениеРадиатори за подово отопление
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
» » Монтаж и монтаж на радиатори, радиатори, конвектори в пода
© 2021 BggeHat.com