Изливането на топлата вода в апартамента със собствените си ръце

Днес топлата вода в апартамента се превърна в един от най-модерните начини за отопление на стаята. Подът с топла вода в апартамента ви позволява да промените радикално установената идея, че един радиатор може да бъде единственият източник на топлина в къщата. Ако постоянната прохлада е вредна дори за възрастните, какво ще кажете за децата, които предпочитат да играят на пода? Разбира се, можете да се увиете в одеяла и одеяла и непрекъснато да потрепвате децата. Но има и по-приятна алтернатива, която се превръща в водния под. Благодарение на използването на такава отоплителна система у дома, можете да решите сами кога да спрете отоплението и кога да го стартирате. Освен това, хората се чувстват много по-комфортно, когато топлият въздух се събира около краката им и охлажда се около главата, така че оттам системата на пода може да осигури идеално разпределение на топлината.


Изливане на подове с топла вода


Ако решите да инсталирате топла вода в апартамента си, можете да го направите по два начина: със собствените си ръце или можете да използвате услугите на специалисти. И двата подхода имат своите предимства. Ако първата се различава с очевидна икономия на средства, втората ще ви спести време. Ако решите да използвате услугите на опитни професионалисти, тогава просто ще трябва да ги изчакате и да платите за работата. Ако се интересувате от наливане на топла вода в апартамент с ваши ръце, ви съветваме да се запознаете с това ръководство. (Виж също: Хидравличен тест на отоплителната система)

изливане на пода с топла вода в апартамента със собствените си ръце

Към днешна дата най-популярната система от подови настилки е станала конкретна. С този метод за полагане на тръбите, контурите ще бъдат наводнени с бетон и няма да имате нужда от допълнителни топлинни разпределители. Цялото изливане на подовете на топлата вода се извършва на 4 етапа:



  1. Първоначално цялата стая е разделена на няколко секции. Разделянето трябва да се основава на дизайна на водното подово покритие.

  2. Основата (или почвата) е покрита с топлоизолационен слой, базиран на пеноплекс, така че да няма загуба на топлина.
  3. (Виж също: Водно подово отопление)
  4. Над изолацията има укрепваща мрежа, върху която ще лежат контурите на тръбата. Такава мрежа става допълнителен топлинен разпределител за района на къщата.

  5. На последния етап от работата се извършва херметизация, след което всичко се излива с бетонна замазка, за да се осигури безопасност.


Струва си да се помни, че покритието на пода трябва да бъде съвместимо със системата от подови топла вода. Сега трябва да разкажете за всички етапи по-подробно. (Виж също: Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръце)


Подготовка на помещения


По време на първия етап на работа (монтаж на воден под), цялата стая е разделена на участъци. Броят на тези сайтове зависи от геометрията на помещението и общата му площ. Съотношението на страните на даден участък е не по-малко от 1 до 2 с площ не повече от 40 квадратни метра. Изискването за създаване на такива площадки се дължи на особеностите на топлинното разширение на замазката, което трябва да бъде компенсирано, за да се избегне напукване.


Основна топлоизолация


След това, наливането на топла вода със собствени ръце изисква полагане на топлоизолационен слой. Разбира се, преди да сложите нещо на земята, ще трябва да бъде предварително разрешено. Основната цел на топлоизолационния слой е да се ограничи разпространението на топлина. Водният топъл под в апартамента трябва да даде цялата топлина, т.е. в стаята, а не надолу (в почвата). Топлинната изолация може да бъде изработена от различни материали, но най-често се използва пеноплекс и пяна. Моля, имайте предвид, че плътността на топлоизолационния слой трябва да бъде най-малко 35 кг / м при дебелина от 3 до 15 сантиметра. Точните параметри на топлоизолацията се изчисляват въз основа на топлинните загуби на пода, както и на планирания термичен режим на самата стая. На периметъра на изолацията се поставя специален амортисьор (или ръб, както се нарича понякога) лента. Тя е тя, която ще компенсира топлинното разширение на цялата замазка. След това остава само да се разпространи многофолкното или полиетиленовото фолио върху цялата площ на всички области. Може да се каже, че изливането на топлата етаж достига до средата на процеса.

засенчване на топъл под


Подсилване на решетки и решетки


Освен това, изливането на подовете на топлата вода напредва както следва: подсилващата мрежа се поставя под противотежест. Най-често решетката се взема с пръчка с диаметър от 4 до 5 mm и размер от 15 до 15 сантиметра. Понякога се използва и двойна армировка, когато вече е поставен допълнителен решетъчен слой върху поставените тръби на топлата подова система. След полагане на окото, тръбите се инсталират. Схемата за оформяне и схемата на очертаване се избират въз основа на решението за проектиране (в рамките на 75-300 мм). Тръбите за топъл под, са фиксирани с помощта на пластмасови скоби. В местата на шевовете на тръбите е необходимо да се постави защитна гофрирана тръба (при обикновени хора, гофриране) за защита от външни повреди и укрепване на топлоизолацията. Има много схеми за полагане на тръби. Във всички тях се взема предвид образуването на отоплителната верига във водния под. Основни схеми за оформяне: (Виж също: Поставяне на пода с топла вода със собствените си ръце в къщата)



  • змия;

  • двойна змия;

  • спирала;

  • спирала с преместен център.


При инсталиране на тръби съгласно схемата "змия", горещата вода ще излезе от външната стена на помещението. Топлинната загуба в този случай ще бъде много по-висока, отколкото в центъра на стаята. В допълнение, този метод се характеризира с изключително неравномерно разпределение на топлината. Най-оптималните стилни схеми са двойна змия и спирала.



Зоните в непосредствена близост до стените на стаята се наричат ​​гранични зони. В такива зони се препоръчва да се намали наклона на тръбата, за да се компенсират топлинните загуби, дължащи се на близостта до външния въздух. Стъпалото на полагане трябва да се изчисли предварително въз основа на плана за полагане. Максималният размер на стъпката е 30 сантиметра. Ако искате да направите крачка по-голяма, тогава бъдете подготвени за това, че ще имате неравномерно загряване на пода, ще се появи топла и студена ивица.



ВНИМАНИЕ! За да не се усеща температурен спад с голо стъпало при ходене по такива ленти, разликата не трябва да надвишава 4 градуса по Целзий. (Виж също: Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце)



Всички параметри на полагане на тръбите се изчисляват на етапа на отопление. Средната консумация на тръби на квадратен метър площ е около 5 линейни метра с стъпка от 20 сантиметра. Заслужава да се отбележи също така, че не се препоръчват подемни вериги от повече от 100 м за изнасяне поради хидравлични загуби в системата. По този начин тръбата се полага върху площ от 20 м2 със стъпка от 20 см. За да се затоплят зоните на по-голяма площ, се изискват няколко бримки едновременно, като всеки от тях се свързва към разпределителния колектор. Отличителна характеристика на полагане на системата на водния под е, че подреждането на мебелите може да бъде игнорирано (за разлика от електрическия топъл под). Ако кабелът под ток може просто да прегрее под краката на масата или стола, тогава вратата с охлаждащата течност на тази липса е лишена.

Подсилване на решетки и решетки


Кримпване и замазка


И сега изливането на топлия под е в последната фаза. На този етап се натиска системата от топъл под. Тестът за налягане е хидравличен тест за система от тръби, съдове и котли за течове. Налягането на системата е един от задължителните етапи, който се извършва след завършването на всички други работи. Тази процедура ще ви позволи да проверите дали няма повреди на тръбите и системата като цяло. Такива щети могат да бъдат последица от факта, че сте изпуснали нещо тежко на тръбите. Кримпването се извършва непосредствено преди началото на изливането на бетонната замазка.

Замазката трябва да се грундира при стайна температура. Системата трябва да се държи под налягане 3-4 бара за около един ден. Специалистите препоръчват отоплението да бъде подложено на натиск, докато всички ремонтни работи не приключат в стаята.

Замазката в подовата система на водата играе ролята на топлинен разпределител. Най-често за производството на замазки използвайте разтвор от пясък и цимент или пясък бетон. Препоръчва се използването на бетон, не по-малък от M-300. Дебелината на такава замазка трябва да бъде най-малко 3 сантиметра над тръбата. Ако замазката е по-дебела от 15 сантиметра, ще са необходими специални изчисления на термичния режим на панела, като се вземат предвид различните корекционни коефициенти.

За справка! Теглото на един квадратен метър от замазка с дебелина 5 см е около 250 грама.


Активиране на системата


Тук водните подове в апартамента са готови. Въпреки това те могат да се включат не по-рано от 28 дни след завършване на узряването на разтвора. След като разтворът може да събере цялата конструктивна якост, ще бъде възможно да се започне постепенно повишаване на температурата на водата в системата. Изходът до работния режим трябва да се извърши в рамките на три дни.

подово отопление на пода в апартамента

Остава само да се отбележи, че върху бетонната замазка трябва да се положи и бетон. Материалът, от който е направено това покритие, трябва да има коефициент на устойчивост на топлопредаване най-малко 0.15. Разбира се, с керамични плочки и подобни материали не възникват проблеми, но паркета, еластичните и килимните материали трябва да бъдат внимателно подбрани. Най-често върху такива материали има специална маркировка, която ще ви обясни всичко. Ако не можете да го намерите, просто се свържете с консултанта на магазина, където сте избрали това покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Как да използвате ефективно котел за отопление?Как да използвате ефективно котел за отопление?
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
Топъл цокълТопъл цокъл
» » Изливането на топлата вода в апартамента със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com