Кой бойлер е по-добър

Днес все повече хора купуват резервоари и къщи за съхранение в своите апартаменти и къщи, а селските къщи не са изключение. Наличието на топла вода по всяко време на годината значително опростява живота. Следователно, много хора, след като си мислеха, че купуват това прекрасно и изключително необходимо устройство, започват да се губят в представения асортимент и чудо - кой бойлер е по-добър?

За да направите правилния избор и да се наслаждавате на гладкото функциониране на това устройство, си струва да слушате няколко съвета и да следвате препоръките им за пристигането си в магазина за хардуер. (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)



  • Най-важното е да се определи обемът на резервоара. Тъй като може да бъде бойлер и склад Electrolux 80 литра, а какво друго с повече или по-малко обем. Важно е да запомните, че един жител ще има достатъчно за комфортен живот и 50 литра, но е по-добре да изберете 80-литрови модели за безопасност. Разбира се, къщи с големи семейства ще изберат модели от 150 литра. 4 души няма да забележат къде обемът от 200 литра също отлети. Като се започне от това, по-добре винаги е да вземете устройството с малко по-голям обем, отколкото е необходимо.

  • Втората част е силата на устройството. Не е трудно да се предположи, че скоростта на отопление на водата ще зависи от нейното изпълнение. Можете да изберете бойлер с голям обем, но с ниска мощност. Тогава очакването за затопляне на този обем може да продължи дълги часове, което изобщо няма да задоволи жителите.



Важно е да се обърне внимание на материала, използван при производството на устройството. Най-добрите бойлери за съхранение на вода, разбира се, са изработени от най-издръжливия материал, което позволява устройството да остане в експлоатация от много години, да не се деформира и да не стане ръждясано. Същото важи и за резервоара. (Виж също: Как функционира нагревателят за съхранение на вода)



Най-добър бойлер за съхранение



  • Дизайнът на устройството също е от голямо значение. Например инсталирането на котел в банята изисква устройството да има най-компактен външен вид и, разбира се, вертикално изпълнение. Мултилитровите модели се препоръчват да бъдат монтирани в просторни помещения, където няма да се натрупват пространства и хармонично се вписват в интериора.

  • Отоплителите за съхранение на водата хоризонтални 80 литра и многолитрова вертикална изискват допълнителни функции, така че обърнете внимание на това трябва да бъде задължително. Такива механизми допринасят за удобно регулиране на температурните режими и следователно най-удобната работа.

  • Гаранцията винаги трябва да се проверява, независимо от устройството. Гаранцията е много важен елемент, без който скъпо устройство може да се загуби по всяко време. Препоръчва се да се проверява не само наличността, но и определеният период на валидност, както и разпространението в определен район. Понякога се случва оборудване, поръчано в чужбина, да не може да бъде ремонтирано по гаранция, тъй като не се отнася за други държави.
  • (Виж също: Кой котел е по-добър)

Изготвяне на резервоар


Материалът, от който е направен резервоара, е пряко свързано с неговата трайност, тъй като липсата на допълнителен защитен слой, или използването на лошо качество метал ще насърчи бързото образуване на корозия, която ще доведе до унищожаване на цялото устройство. Разбира се, най-добрите електрически бойлери са оборудвани със специален защитен слой, тъй като световните производители се грижат за качеството на своите устройства. Следва да се обърне внимание на следното:



  • Най-важният компонент на работната мощност на устройството е надеждното функциониране на резервоара, който е подложен на постоянен ефект от водата. Електрически нагреватели за съхранение на вода от 50 литра от водещи производители не се различават по-малко тегло, тъй като резервоарът на такива устройства е направен от силна дебела стомана около 2,5 мм. Светлинните аналози, които имат стени два пъти по-тънки, не могат да се похвалят с тяхната надеждност.


Съхранявайте електрически бойлери 50 литра



  • Много резервоари, изработени от висококачествена неръждаема стомана, имат заварени шевове далеч от най-високото ниво, което също допринася за развитието на корозия. Ето защо трябва да се обърне внимание не само на дебелината на стените и на материала, от който са направени, но и на шевовете.
  • (Виж също: Какво представляват бойлерите?)
  • Високи технологии и специални съединения могат да направят чудеса, които не позволяват образуването на корозия. В допълнение към шевовете, дебелината на стените и материала е важно да се обърне внимание на наличието на защитен слой.


Най-често срещаното покритие на бойлери със защитен емайл. Важно е да се отбележи колко е еластична и какви температурни разлики може да издържи. Бойлерът, натрупващ 50 литра Ariston с емайллак, има добри характеристики и защитни качества, така че със сигурност не трябва да се избягва.

Сега е доста популярно да се произведе емайлово покритие от стъклен порцелан или от така наречения стъклен емайл. Такава защита е доста надеждна, но появата на най-малкия недостатък ще доведе до унищожаване, тъй като този материал може да се нарече крехък. Същият фактор трябва да доведе до мисълта за по-внимателно боравене с такива единици. (Виж също: Как да разглобяваме бойлера Ariston)

В допълнение, силата се постига благодарение на наличието на допълнителни примеси в емайла, които допринасят за повишаване на устойчивостта на корозия. Е, ако бойлерът е 50 литра. Има вътре в специална колба, изработена от висококачествена неръждаема стомана, която има нисък потенциал.

Нагревател за съхранение на вода 50 л


Удобства




Голям избор от котли на съвременния пазар дава възможност да се разбере принципът на тяхната работа и да се избере най-надеждният модел. Ясно е, че за една лятна вила е възможно да се закупи компактен бойлер Ariston 30 литра, тъй като използването на вода не достига обемите, които са необходими за постоянно пребиваване. Въпреки това се препоръчва да се обърне внимание на принципа на работа.

Една от най-важните части на устройството е резервоара, така че е необходимо да се избере устройство, което да отчита надеждното и висококачествено изпълнение. Важно е да запомните, че се препоръчва да се снижи свръхналягането чрез допълнително монтиран регулатор, който да контролира, че стойностите на налягането не се повишават над 3,5 бара. Един от основните принципи, които допринасят за най-правилното разпределение на водата е наличието на прав канал изключително в долната част на устройството, което ще повлияе положително на плосък бойлер 30 литра и по-голям обем.

Увеличаването на температурата насърчава разширяването на водата, което лесно може да повреди стените на резервоара. За да се избегне това, е необходимо да се изберат котли с наличие на въздушна възглавница. Освен това се препоръчва да се избира обем от 1 до 10. В допълнение, тази възглавница трябва да бъде разположена в горната част на устройството, така че водата в разгънато състояние тихо да заема това пространство.

Необходима е дроселна клапа - тя следи показанията на налягането, които при максимално увеличение до 7,5 с него ще бъдат нулирани. Новите кумулативни хоризонтални бойлери от 30 литра могат лесно да се справят с такива колебания, докато старите от тези катаклизми няма да оцелеят.

Най-трудното е да се изчисли разликата в отрицателните потенциали на металите, тъй като този фактор влияе върху образуването на корозия. Логично е да се предположи, че металът, чийто потенциал има най-голям потенциал за отрицателен, ще претърпи окисление. Този процес ще доведе до корозия, а резервоарът ще започне постепенно да се разпадне.

Бойлер 30 литра


Електрически компоненти


Много важен компонент на качеството на устройството е електрическото му оборудване, включително и TEN. В допълнение, наличието на допълнителни сензори и системи за контрол ще помогне да се избегнат отрицателните ефекти от напрежението и други недоразумения с електричеството. Определено се препоръчва да бъдете презастраховани чрез закупуване на регулатор на напрежението, който може да спести скъпо устройство. Разбира се, ако в къщата е инсталиран стабилен стабилизатор, не е полезно да се заредите с допълнителна покупка.



Важно е да запомните, че ремонта на 120-литров резервоар с чуждестранен произход ще се окаже почти невъзможна задача, тъй като ще бъде много трудно да се намерят подробностите. Съвременният пазар не прави покупка, защото цената на доставянето на стоки е толкова висока, че придобиването на такива стоки далеч не е нерентабилно. При домашните нагреватели нещата са много по-добри, тъй като необходимите елементи са свободно достъпни и на доста атрактивни цени. Освен това сервизните центрове се поддържат на високо ниво и без особени затруднения.



Всички нагреватели днес могат да бъдат разделени на устройства за отоплителни елементи, които сега се произвеждат в открита форма и съответно затворени. Вторият вариант е много по-надежден, тъй като колбата, в която се намира мрежата TEN, защитава последната от контакт с вода, което осигурява най-голяма сигурност.

Освен това тази колба често се изработва от материал с най-висок индекс на потенциал, който поема цялата форма на корозия върху себе си. Отвореният тип се състои в намирането на TEN в пряка връзка с водата, което има катастрофален ефект върху неговото състояние, дори ако е направено от висококачествена неръждаема стомана. Разбира се, е много по-често да се извършват операции по почистване за открити нагреватели, отколкото при затворени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Кой бойлер да избера?Кой бойлер да избера?
Как да изберем бойлер за съхранениеКак да изберем бойлер за съхранение
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Електрическо отопление на частна къщаЕлектрическо отопление на частна къща
Правилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къщаПравилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къща
» » Кой бойлер е по-добър
© 2021 BggeHat.com