Кои алуминиеви радиатори са по-добри

През 80-те години на двадесети век на пазара за отопление се появиха нови отоплителни радиатори от алуминий. Разбира се, че за кратко време започнаха постепенно да заменят чугунните колеги. Днес алуминиевите радиатори са удобни и практични нагреватели, които, наред с други неща, са отлични при работа с химически ефекти. Такива радиатори се характеризират с висока топлинна мощност и ниско тегло, те са удобни за използване като източник на топлина както в жилищните помещения, така и в работните помещения.

Определете кои алуминиеви радиатори са по-добри, ще даде възможност за анализ на техните технически характеристики, както и на свързаните с тях фактори. Основните фактори, допринасящи за високата конкурентоспособност на пазара на отоплителна техника, са разумна цена и отлично качество. (Виж също: Кои отоплителни батерии са по-добри?)

Металното пресоване е основният метод за изработване на агрегати, като 98 са сплави, което прави възможно създаването на секции, характеризиращи се с кръгли сечения. Този подход към производството позволява да се намали до нула възможността за корозия и тенденция към увреждане. Повърхността на секциите от вътрешната страна е покрита със специален защитен филм.

Алуминиеви отоплителни радиатори Елегантността, подобно на други висококачествени продукти, е покрита с прахово покритие повърхностно отвън, а този продукт се нанася в електростатично поле. В резултат на това повърхността на устройството става идеална и цветната скала е изключително широка - за всеки вкус и интериор.

Сред предимствата на тези радиатори са следните:



  • Различен брой секции. По-голям брой секции дава на радиатора по-голяма мощност. Поради това самият купувач има правото да избере необходимия модел от изчисляването на площта на помещението, което трябва да се нагрее.
  • (Виж също: Кои панелни радиатори са по-добри)

Алуминиеви отоплителни радиатори Elegance



  • Голямо разсейване на топлината на алуминиевите радиатори. Този индикатор е много важен при избора на нагревател, тъй като зависи от времето на отопление на помещението, съответно високата топлинна мощност показва по-малко време, прекарано в отоплението на стаята.

  • Лекотата. В сравнение с техните чугунени колеги, алуминиевите радиатори са много по-лесни, което ги прави лесни за транспортиране и монтаж.

  • Атрактивен външен вид. Най-често тези устройства получават приятен дизайн, поради което идеално се вписват във всеки интериор.
  • (Виж също: Как да изберем радиатори)

Въпреки това, не само предимствата, присъщи на тези устройства, има и редица отрицателни фактори, като например:



  • Ниско качество на водата във водните радиатори. Тъй като няма начин да се тества водата за прост купувач, нейното рН често е по-малко от 7-8.

  • Липса на вентилация. Такива радиатори трябва задължително да имат вентилационен отвор, тъй като при липса на това, щети на участъците са неизбежни, което скоро ще доведе до счупване.
  • (Виж също: Кои радиатори са по-добри)
  • Невъзможност за свързване с тръби от други метали. Влиянието на други метали върху алуминия, без съмнение, ще доведе до корозия, което ще има отрицателно въздействие върху продължителността на устройството.

  • Професионална инсталация. Аматьорската инсталация може да доведе до тъжни последствия, защото дори най-малката грешка ще доведе до счупване.


Производство и характеристики


Производството на този тип радиатори е напълно автоматизирано. Алуминиевите отоплителни радиатори Sira, както и другите, са внимателно измерени и анализирани по време на производството. Така че производството на матрицата се осъществява чрез формиращи повърхности, които от своя страна се моделират от компютъра, като се вземат предвид най-важните показатели. (Виж също: Как да свържете секции от алуминиев радиатор)

Алуминиеви отоплителни радиатори Sira

След завършване на леене под налягане и замразяване, роботите ги отварят и слагат горещо леене. Важно правило, без което не се създават висококачествени радиатори, е задължителната проверка за стегнатостта на всяка секция.

Освен това, всяка от частите е обработена със специален химичен състав, който допринася за осигуряването на тази част с допълнителна защита. Събирането на раздели в крайния продукт се извършва в края на всички процедури. Предпоставка, без която устройството да не се продава, е неговият тест.

Алуминиевите радиатори Radena не изискват специализирана грижа, но това се отнася за устройства от други производители. Днес е лесно да се намерят радиатори с различен капацитет и с различен брой секции на пазара на такова оборудване. Най-удобни и общи модели са с височина от 35 до 50 см, а често е възможно да се отговори на 10-разрез устройството, но някои степени на алуминиеви радиатори търсенето и предлагането не по-малко от три разрязана устройства и повече, до 15 секции.

В повечето случаи водата действа като охладител, но не се страхувайте от отрицателното му въздействие върху вътрешните повърхности на апарата, тъй като химическото им третиране ги предпазва от неговите ефекти. Разбира се, устройствата с ниско качество може да нямат такова покритие, във връзка с което се намалява значително експлоатационният живот на нагревателя.



Днес производителите се специализират в производството на два вида такива радиатори: конвенционални с 6 atm и подсилени с 16 atm. Селските къщи и други частни жилищни сгради, както и офис пространството, не изискват инсталирането на подсилена версия, тъй като обичайната ще се справи със задачата, докато тя ще бъде много по-печеливша.

Радиатори отоплителни алуминиеви Radena


монтиране


Монтирането на отоплителна система в частна къща Ви позволява да изберете сами необходимата монтажна схема - тя може да бъде еднотръба и двутръба. Вторият вариант е, разбира се, не е изгодно да прекарват у дома с малко на брой стаи, тя е много по-лесно да се извърши еднократно тръба, а изобилието на стаи ще трябва система с две тръби. Несъмнено многофамилните къщи са оборудвани с еднотръбна система, която опростява процеса на монтиране на алуминиево устройство.

Първото нещо, от което се нуждаете, за да определите местоположението на радиатора, с пода над него, трябва да бъде поставено на височина от около 15 см - това допринася за нормалния входящ въздух. За една и съща инсталация трябва да се извършва на разстояние от стената от 5 см.

Най-често срещаните места за инсталиране са свободните пространства под прозорците или в близост до тях, където липсват мебели. Не се страхувайте от открити пространства, тъй като всички радиатори, включително алуминиевите радиатори Fondital, имат приятен външен вид.

Изборът на фитинги трябва да бъде направен по такъв начин, че регулиращият вентил да е винаги на място, защото в точното време то напълно ще изключи захранването или да го настрои на необходимото ниво. Освен това комплектът за подсилване трябва да включва:



  1. гаечен ключ;

  2. инвестиционна паста;

  3. запечатващ лен.


Тези инструменти са задължителни по време на инсталирането, тъй като всяка неточност ще доведе до счупване. Не забравяйте да следвате препоръките в инструкциите по време на инсталирането. Всяко свиване на връзката заплашва да разруши нишката, а необезопасената зона - редовно изтичане.

Дизайнът на алуминиевия радиатор позволява свързването на крановете по няколко начина, в зависимост от схемата на инсталиране на акумулатора. Тя може да бъде долна, диагонална или едностранна. Всички неизползвани отвори са запечатани със запушалки, докато една под дупка трябва да се остави под маевския кран.

Алуминиева радиаторна конструкция



Важно е да запомните, че всички стави и стави без изключение трябва да бъдат сигурно запечатани с паста и лен. Монтажът на тръбата се осъществява посредством скоби, а връзката на нагревателя към системата се осъществява чрез спрейове с тръби.



Избор на радиатор


Алуминиеви радиатори на пазара на нагреватели - млад продукт, но има време да се докаже добре. Марките на основните производители се различават по различни показатели, независимо дали те са термични алуминиеви нагреватели, Thermal, Elegance или други. За да се направи правилният избор, е необходимо да се вземат предвид някои характеристики на продукта.

На първо място, вашето внимание трябва да бъде отделено на броя секции, тъй като топлопредаването ще зависи от този показател. Друг важен фактор е тяхната конфигурация, тъй като присъствието на повече от два прозореца показва подобрена версия на нагревателя, същото се отнася и за закръглените форми. Дизайнът също не е на последно място. Специално място се дава на геометрията, както и на вертикалния канал. Тази точка е пряко свързана с топлинната проводимост.



Необходимо е да се запознаете с процеса на производство на частите на устройството и сплавта, от която е направена. Важно е да не забравяте да проверите дали вътрешните повърхности са били обработени и колко боя е била напръскана. Не пренебрегвайте качеството на опаковките, защото производителите, които отговарят за качеството на своите продукти, няма да търпят небрежно отношение към опаковката си. И, разбира се, е важно да се помни гаранцията и да се изяснят всичките й нюанси.



Отоплителните радиатори алуминий китайски са с добро качество и не са рядко по-лоши от италианските колеги, но техният избор трябва да се подхожда с най-голяма грижа. Наличието на деца в къщата говори за повишената безопасност на околното пространство, затова се препоръчва да се изберат модели с закръглени безопасни форми, за да се избегнат нараняванията до максимум. И светлите детски стаи са успешно украсени с нагреватели с радостно оцветяване - днес е напълно възможно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
» » Кои алуминиеви радиатори са по-добри
© 2021 BggeHat.com