Как да избера подходящия прозорец за къща, вила, апартамент?

Ако се свържете с консултант за помощ при избора на нови прозорци, първото нещо, за което той ще попита е в коя стая ще бъдат инсталирани. От мястото на изискванията за качество и конфигурация до голяма степен зависи, така че ние искаме да ви кажа как да изберете правилния прозорец за къща, вила, апартамент.

Ние ще разчитаме основно на изискванията на ГОСТ и климатичните параметри, като влажност вътре и извън помещението, температура извън прозореца и в стаята, количество на валежите. Освен това не можем да пренебрегнем фактори като материализацията на сградата и вашите желания.

Не забравяйте, че прозорецът е доста сложна конструкция, състояща се от няколко части: профил, прозорец с двоен стъклопакет, аксесоари и допълнителни детайли. Всяка част от прозореца изпълнява функциите си и всяка от тях има свои собствени изисквания. Ще разгледаме отделно всички части на прозореца.

Как да изберем прозорци за къщата и вилата?

Профилът

видове прозорциПрофилът за частна къща може да бъде изработен от дърво или пластмаса. Дебелината на всеки от тях според GOST трябва да бъде най-малко 58-60 мм, което осигурява оптимална защита от топлина.

Дървеният профил е по-екологичен, плюс това ще изглежда хармонично, ако използвате дървен материал или материал, имитиращ дърво за построяване на къща. Но този профил е по-добре да не се използва за кухнята или банята. В тези помещения, прекалено висока влажност и дърво, дори при много висококачествена обработка абсорбира вода, която бързо може да стане безполезна. Експертите съветват монтирането на допълнителни алуминиеви вложки от външната страна на профила, които предпазват прозорците от излишната им влага. Ако искате да инсталирате такъв профил във вашия дом, трябва да прочетете повече за това как, как да избера най-подходящите дървени прозорци.

Металопластичният профил е по-практичен. Такива прозорци можете да инсталирате във всички стаи в дома си, те не се страхуват от влага и имат висока топло и звукоизолация.

Пластмасовите прозорци могат да наподобяват дърво, така че те, като дърво, могат лесно да се впишат във вътрешността на къщата от дървената къща. Недостатъкът на този профил е, че то нарушава естествената циркулация на въздуха в помещението, така че стаята, в която монтира пластмасови прозорци, често проветрявайте и прозорци себе си най-добрите, за да осигури допълнителна вентилация. В противен случай може да се образува кондензация върху стъклата и необходимото количество чист въздух да не потече в стаята. Повече информация за избора на такива прозорци можете да прочетете в статията "Как да изберем правилните пластмасови прозорци", и сега ще ви кажем какво трябва да бъде двоен стъклопакет за частна къща.

Прозорци с двоен стъклопакет

Ако детайла, за да разберете как да изберете правилните прозорци за дома, вила или апартамент, можете да видите, че изискванията за профила във всички случаи са сходни, и необходимите характеристики на стъкло се различават значително.

Остъкляване състояща се от стъкло, въздушни камери, че раздалечителният елемент (който разделя прозореца), сушилнята (който абсорбира излишната влага), вътрешната и външната запечатването.

стъкло конструкция

За частна къща стъкленият блок се избира в зависимост от нивото на шума на улицата и желаната вътрешна температура. Ако къщата ви е на тихо място, можете да спестите допълнителни мерки за намаляване на шума. Но на изолацията на прозорците не можете да спестите, защото инсталирате дясното стъкло, можете да намалите разходите за отопление на къщата. За тази цел тя трябва да има следните характеристики:

- Оптимален брой въздушни камери

Камерата е празно пространство между две стъкла, такива камери във всеки прозорец с двоен стъклопакет могат да бъдат от една или повече. Колкото повече камери в профила - толкова по-малко топлопроводимостта му. За частна къща изберете прозорец с двоен стъклопакет с две или повече камери.

- Пълненето на камерите с инертен газ (аргон или криптон)

Инертни газове, тъй като те се наричат ​​благороден, 15 намаляване на нивото на шума в стаята, и техните топлоизолационни свойства е много по-високи от тази на нормален въздух: аргон 34 ефективно, криптон - до 63. В допълнение, те са напълно безопасни, съдържаща се в малко количество в атмосферата, нямат мирис и цвят.

Газът излиза от въздушната камера само след 20-30 години (ако, разбира се, запечатването на стъкленото устройство се извършва на правилното ниво).

- Специално енергоспестяващо стъкло

такъв енергоспестяващо стъкло действа като огледало - те отразяват от себе си всякакви топлинни потоци. Дори да изпратите лампа с нажежаема жичка и да я задържите за няколко минути, чашата ще остане студена. Всичко това благодарение на покритието, съдържащо сребърни йони. Енергоспестяващо стъкло

Ако прозорците ви са с лице към слънчевата страна и искате малко да осветлите светлината, можете да инсталирате тонирано стъкло в стъкленото устройство. Тя е покрита със специален филм, който придава на стъклото сянка и намалява интензивността на светлината.

данни

Аксесоарите са допълнителни части на прозореца. Той включва дръжки, панти, ключалки, въртящи механизми и много други.

Ако изберете прозорец за лятна или лятна резиденция, най-добре е да им предоставите антифриз. Тя има много силна метална рамка, не се отваря отвън и понякога дори е оборудвана със сензори за аларма. Освен това можете да инсталирате железни щори на прозореца, вместо обичайните решетки.

За да може по-лесно да се проветрява помещението, инсталирайте въртящ се механизъм или гребен на прозорците. Ротационни механизми - улеснява отварянето на прозореца и поддържа листата в неподвижно положение. Гнездото е прикрепено към основния профил, като с това устройство можете да контролирате степента на отваряне на прозореца.

Как да изберем прозорец в апартамент?

Профилът

Прозорците на апартамента трябва да бъдат универсални и практични и да имат добра шумоизолация. За тези цели е най-подходящ метален профил.



Тя трябва да се състои от най-малко четири камери. Камерата е кухо пространство между преградите в профила. Степента на шума и топлоизолацията до голяма степен зависи от техния брой.

Профил на метално-пластмасов прозорец

В стандартния профил трябва да има поне три камери. Такива прозорци намаляват уличния шум с 20-30 dB, а всяка допълнителна камера - с още 10-12 dB.

В допълнение, броят на камерите зависи от коефициента на устойчивост на топлопредаване - индикатор, който характеризира нивото на топлинна защита на прозореца. Колкото по-голям е този брой, толкова по-малко студени потоци проникват в стаята. В трикамерния профил коефициентът е 0.62, в четирикамерен профил той е 0.67, в петкамерен профил той е 0.72.

Прозорци с двоен стъклопакет

И, разбира се, говорейки за това какви прозорци да изберем за апартамент, не посочвате дали да изберете най-подходящия изолационен стъкло, поне е глупаво. В допълнение към стандартните изисквания за термична защита, в прозореца с двоен стъклопакет за апартамент, нивото на шумоизолация е много важно. Най-доброто решение в този случай ще бъде шумоизолираният изолационен стъклен агрегат.

Звукоизолиращото изолиращо стъкло, в допълнение към конвенционалното стъкло, включва и ниска еластичност. Дебелината на всички очила в торбичката е различна, като правило едно стъкло се взима до стандартен размер - 4 мм, а останалата част - 5-6 мм. Камерите на този стъклен агрегат са запълнени с аргон и имат различна ширина. Броят на камерите в двойно стъкло никога не надхвърля два, няма смисъл да се правят по-големи обемисти шумоизолиращи прозорци с двоен стъклопакет.

Шумът, който прониква в помещението, където е инсталиран такъв прозорец с двоен стъклопакет, не надвишава 20-30 dB, което е сравнимо с шумоленето на трева или много тиха музика.

данни

В допълнение към стандартните дръжки, панти и брави, прозорецът за апартамента трябва да бъде оборудван с различни механизми на завъртане.

Ротационните механизми улесняват отварянето на крилото и го държат в една позиция, а също така ви позволяват да отворите прозореца по няколко различни начина.

Различни опции за отваряне на прозорец

Освен това е желателно в прозорците да се монтира вентилационен клапан за захранване или гребен.

Захранващият клапан е малък механизъм в горната част на прозореца, който непрекъснато минава през чист въздух от улицата. По принцип такъв клапан е оборудван с филтрираща система и не влияе на влажността и температурата на помещението.

Допълнителна защита

Аз също искам да се докосна до въпроса кои прозорци са по-добре да избират за апартамент на първия етаж, защото те, поради тяхната наличност, винаги са били обект на повишен интерес от нарушители.

Освен това можете да защитите дома си със стъкло-триплекс. Тя е покрита със силен филм, който не позволява на стъклото да се счупи.

Дори когато тежък камък удари, той ще покрие с пукнатини, но няма да се счупи на малки парченца. Алтернатива на триплекса може да бъде закалено стъкло, то е 6 пъти по-силно от обичайното и няма да се счупи дори при силен удар от камък. Освен това на прозореца се монтират антифриз и алармени сензори. Разбира се, тези мерки най-вероятно няма да спрат крадците, но те значително ще усложнят задачата си.

Как да изберем прозорци на балкона или балкона?

Вентилационен вентилационен клапанКато се има предвид, че в тези стаи човек прекарва най-малко време, можете да запазите и да поставите стандартни прозорци. Но ако искате максимално да затоплите балкона и да го направите топло и уютно място, дори и през зимния студ, трябва да използвате максимално всички налични средства.

Профилът за балкона и лоджията трябва да бъде от метална пластмаса и да съдържа най-малко 5 камери.

Прозорците с двоен стъклопакет са най-добре запълнени с инертен газ, брой на камерите - от две или повече. За по-голяма ефективност може да се използва енергоспестяващо стъкло.

Ако живеете на първия етаж, изискванията за сигурност на балкона са много строги. Очила в опаковката трябва да бъде закалени или ламинирани (ламинирано стъкло), фитинги - кражба с взлом, и кутията трябва да бъде инсталиран решетка или щори.

Ако балконът е максимално изолиран, между стаята и балкона може да се инсталира стандартен прозорец с трикамерен профил и прозорец с двоен стъклопакет с една или две камери.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да избера най-подходящия пластмасов прозорецКак да избера най-подходящия пластмасов прозорец
Какви са най-добрите прозорци за поставяне в апартамент, къща, вила, балкон?Какви са най-добрите прозорци за поставяне в апартамент, къща, вила, балкон?
Как да изберем подходящите прозорци на покрива?Как да изберем подходящите прозорци на покрива?
Пластмасови прозорци с прозорецПластмасови прозорци с прозорец
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорциКак да изберем подходящите пластмасови прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
» » Как да избера подходящия прозорец за къща, вила, апартамент?
© 2021 BggeHat.com