Как да изберем подходящите прозорци на покрива?

Таванското помещение е таванско помещение, подредено за всекидневна. Целият процес на нейното изграждане и подреждане е богат на множество тънкости и нюанси, но как правилно да изберем прозорците е доста сложна и обширна тема. В нея трябва да разберете подробно, защото изискванията за такива прозорци са много по-строги от нормалните.

Размер на прозореца на Dormer

Съотношение между наклона на покрива и дължината на капандуратаВ покрива на покрива се намират светлини. Според стандартните конструктивни правила съотношението на площта на таванския прозорец към площта на пода трябва да бъде 1:10, а съотношението на вертикалния прозорец към пода е 1: 8.

Височината (дължината) на прозореца до голяма степен зависи от наклона на покрива, колкото по-малък е - толкова по-дълго трябва да бъде прозорецът.

Дори на етапа на изграждане на къща трябва да решите кои прозорци да изберете, какво ще бъдат и къде ще бъдат. Тези подробности трябва да се вземат предвид при планирането на покрива и цялата къща.

Подреждане на прозореца

Според парченце 2.08.01-89 (стандартни нормите и правилата на строителството), в долния край на прозореца на покрива трябва да се намира най-малко 90-120 см от пода, горната -. 200-220 см, тази цифра може да варира в зависимост от предназначението на помещението.

За спалнята и хола има опции за монтиране на прозорец по-близо до корниз или комбиниран таван, който се превръща във вертикален прозорец (прозорец на корниз).

Опции за отваряне на прозорците на прозорците

Всеки, който си зададе въпроса "Как да изберем прозорци?", Трябва да помисли как ще се отвори бъдещият прозорец. Има четири вида отвори на тавански прозорец, всеки от които се отличава от местоположението на неподвижната ос, около която се движи листата. Оста може да бъде отгоре, в центъра или отстрани на листа.

Прозорец с отвор в горната ос

Отваряне на горната ос

Този метод помага да се използва ефективно пространството около прозореца. Освен това значително улеснява процеса на проветряване. Такива крила могат да се монтират само на прозорци, които са близо до пода, в противен случай те ще бъдат трудни за отваряне.

За отваряне по горната ос са необходими допълнителни брави по ръбовете на листа.

Покрив прозорец, балкон

Window-балкон

С този отвор листата се разделят хоризонтално на две части. Горната част просто се отваря навън, като в случай на отваряне по горната ос. Второто листо се сгъва в неусложнена конструкция, състояща се от самия лист и допълнителни релси. В отворено състояние това листо изглежда като малък балкон.

прозорец за капандури с отваряне по горната ос

Странично отваряне

В този случай, пантите на прозореца се намират от страната на профила, а самата капачка се отваря навън. За да се улесни отварянето и задържането на крилото, се използва въртящ се механизъм.

Този метод на отваряне е неудобен и се използва изключително рядко.

мансарден прозорец с централен отвор

Отваряне на прозореца по централната ос

Този метод е най-популярен. Той осигурява максимална стабилност на листа, не изисква допълнителни крепежни елементи и ви позволява да отваряте крилото на 180 градуса.

Дръжката може да бъде монтирана както в горната, така и в долната част на листа.

Профил на покривния прозорец



Укрепване на профила на прозореца на капандуратаПрофилът на прозореца на капандурата трябва да бъде възможно най-стабилен и лек. За тези цели най-често използваната метална пластмаса. Укрепването на такъв профил трябва да има затворена квадратна форма, която ще му даде допълнителна стабилност и няма да окаже силно влияние върху теглото. Средната дебелина на подсилващата се вложка за прозореца на капандурата е 2-2,5 мм. Дебелината на профила е не по-малка от 70 мм.

Може да се използва и профил на залепени греди. Той представлява няколко сухи и внимателно обработени дъски, залепени заедно със специален състав. Този бар е много по-силен от обикновено. Той е устойчив на промени в температурата, влагата и пожарите. Барът е напълно импрегниран със смоли и лакиран, за да се избегне разлагането и влагата. Дебелината на лъча не трябва да е по-голяма от 50-60 мм, в противен случай профилът ще бъде прекалено тежък.

Доста често дървени облицовки са защитени със специални метални вложки отстрани на улицата с дебелина 1-2 мм. Те предават конструкцията на още по-голяма устойчивост на външни фактори.

Защитен алуминиев профил за дървен прозорец

Стъклени прозорци с прозорци с двоен стъклопакет

Въпросът за това как да се изберат правилните прозорци на покрива, се отделя специално внимание на прозорците с двоен стъклопакет. Тя трябва да бъде лека, и стъкло - силна.

Стандартните прозорци с двоен стъклопакет за прозореца на капандурата са еднокамерни, се състоят от две закалени стъкла и камера с аргон. Не се допуска използването на многокамерни изолационни стъкла.

Закаленото стъкло се произвежда при температури над 600 градуса. Такава чаша може да устои на въздействието на камък, така че клоните на дърветата или градушката към него да не са ужасни. Дори ако стъклото се счупи, то се разпада на малки парчета кръгла форма, които нямат остри ръбове. Алтернатива на темперирано стъкло може да бъде стъкло-триплекс, се състои от няколко стъкла, закрепени със защитен филм.

Аргонът е инертен газ с висока степен на термична защита (с повече от 34 конвенционален въздух). Тя е безвредна за хората, няма мирис и цвят.

Аргонът може да бъде заменен от по-скъп и ефективен криптон, чиято топлинна защита е по-добра от същите свойства на въздуха.

Освен това можете да осветите прозореца си. Тонизираното стъкло разсейва лъчите на слънцето, защо дори и в слънчевото време във вашата къща ще има мека дневна светлина. Това стъкло се произвежда с помощта на специален филм, закрепен през цялата площ на стъклото. Цветът на филма зависи само от вашите предпочитания.

Аксесоари и допълнителни детайли на капандурата

Захващат отвореното положение на прозорецаВсички копчета и контури на капандурата трябва да бъдат изработени от висококачествени материали, външните части задължително да бъдат защитени от корозия.

За прозорците на капандурите, освен дръжките и пантите, задължително се използват брави и капаци.

фиксатори

Има фиксатори от два типа: за отворено и полуотворено положение на листата.

В близост до пантите са монтирани скоби за отворено положение на крилото, те държат капака под определен ъгъл и опростяват отвора.

Шкафове за полуотворено положение на листа се използват за улесняване на вентилацията. Такива гребени могат да бъдат гребени или рестриктивни ротационни механизми.

щори

Поради наклона на покривни прозорци по тях не може да се установи конвенционални щори или завеси, така че се използват капаците (вид ролетни щори специална сила), които са монтирани от външната страна на прозореца.

Ролетни щори за прозорци за прозорци

Такива "завеси" ще защитят вашите прозорци от всякакви механични влияния и ще блокират напълно слънчевата светлина, ако е необходимо. Най-често дистанционното управление се използва за отваряне и затваряне на такъв механизъм.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Как да инсталирате тавански прозорец правилно?Как да инсталирате тавански прозорец правилно?
Проекти за изграждане на къща с два заливаПроекти за изграждане на къща с два залива
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
Как да събираме прозорциКак да събираме прозорци
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Инсталиране на устройства за защита на прозорциИнсталиране на устройства за защита на прозорци
Как да изберем подходящите пластмасови прозорциКак да изберем подходящите пластмасови прозорци
» » Как да изберем подходящите прозорци на покрива?
© 2021 BggeHat.com