Кои бойлери са най-надеждни

Днес пазарът на домакински уреди е пълен с различни бойлери, но всеки от тях има свои собствени характеристики, дори ако няколко модела имат един и същ вид. Кои бойлери са най-надеждни, можете да научите, като разберете техните характеристики и принципи на работа, както и качеството на представянето.

Всички бойлери вътре имат специален капацитет, с други думи, резервоар. Разбира се, тази част трябва да бъде направена по най-качествен начин, така че съвременните бойлери са много надеждни. Прекомерното налягане на студената вода, влизаща в резервоара, не трябва да надвишава 3,5 бара. (Виж също: Как да инсталираме бойлер в банята)

Ето защо най-добре е да се потискат излишъците, регулаторът на налягането ще помогне в това. А потокът от вода в резервоара трябва да се извършва отдолу - това гарантира правилното разпределение. Наличието на възвратен клапан е задължително, тъй като ще предотврати изтичането на вода, когато котелът е изключен.

Не е тайна за никого, че когато се нагрява, водата се разширява и това в затворено пространство предизвиква рязко увеличаване на налягането. Разбира се, че от този натиск, на първо място, стените на резервоара страдат. Възможността за деформация на конструкцията се изключва поради две много важни точки:



  • Наличие на въздушна възглавница. Неговият обем е някъде около 10 цели области, докато е разположен в горната част на устройството. Компресирането на въздуха позволява създаването на необходимото пространство за разширяване на водата.
  • (Виж също: Как да свържете бойлер)
  • Наличието на предпазен клапан, който веднага действа, когато налягането се повиши до 5.5-7.5 бара.


За един нов котел такъв натиск не е проблем, той лесно ще оцелее в подобна ситуация, но старият апарат може да се изправи пред проблеми. Тези проблеми, на първо място, възникват от стоманения резервоар, тъй като този материал не е защитен от корозия. Тъй като котелът преминава през себе си обичайната сурова вода, веществата в нея са разрушителни за стоманата.

Модерни бойлери

Образуването на галванична корозия се свързва с потенциала на металите, по-точно тяхната разлика. Тук всеки контакт на метални пари и електролит води до окисляването на този метал, чийто отрицателен потенциал е от най-голямо значение. Използването на фитинги от стомана, както и от пластмаса, помага да се намали рискът от корозия. Същата корозия ще се намира в електрическото поле и при контакт на метали, имащи същата потенциална стойност. (Виж също: Как да смените TEN във водогрейния бойлер)


Начини за защита на резервоара


Надеждността на бойлерите е един от най-важните фактори за устройствата, поради което производителите са се постарали да постигнат този резултат на първо място.



  • На първо място, производителите обръщат внимание на разработването на защитно покритие, предназначено за вътрешната кухина, емайл.

  • На второ място, поставянето на метален елемент в резервоара на нагревателя, при който отрицателният потенциал има високи показатели.
  • (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)
  • В третия завой - производството на резервоари от неръждаема стомана.


Най-евтините модели имат първата опция за защита, т.е. емайловото покритие, но те са доста надеждни бойлери и не бива да се заобикалят. Трайността на тези инструменти е пряко свързана с нивото на сцепление спрямо техническите характеристики на субстрата. Важна роля играят разширяването на стоманата и емайла. Други важни фактори са нивото на еластичност на материала и неговата устойчивост на увреждане.

Това е изключително популярно днес като покритие за използване на стъклен емайл и стъклен порцелан, които осигуряват резервоар от стомана с надеждна защита. Обаче защитата продължава да функционира до формирането на недостатъци и повреди в резултат на температурни колебания. Надежден водогреен нагревател с подобно покритие няма да толерира злоупотреба, трябва да внимавате с него, защото емайллът е много крехък материал. Внимателното управление значително ще удължи живота на устройството.

Надежден водогреен нагревател



В допълнение, според производителите, трайността на емайла се постига чрез добавяне на всички видове специални компоненти. Често има устройства, при които титановият емайл действа като покритие. Това покритие е добър защитен агент, който позволява да издържи много отрицателни фактори, но този емайл страда от повишена чупливост с неправилно пропорционално вещество. (Виж също: Как да изберем газов поток през бойлера)

Най-надеждният бойлер има голямо тегло, тъй като като материал се използват дебели стоманени листове. Така че 2,5 мм стени на резервоарите са присъщи на най-трайните и надеждни модели, докато дебелина от 1,5 мм показва нискокачествен нагревател, който ще продължи по-малко.

Наред с други неща, появата на корозия зависи от използваното заваряване. Така че висококачествената неръждаема стомана в отделение със специални техники за заваряване може да постигне наистина отличен резултат, в резултат на което корозията няма да дойде от никъде. Този подход обаче е изключително трудно да се срещне днес и това е типично преди всичко за скандинавските копия.


Електрически компоненти


Тъй като повечето електрически мрежи не са в най-добро състояние, трябва да се обърне специално внимание на контролните уреди и температурните сензори. Причината за това е, че поради промените в напрежение електроника лесно могат да бъдат повредени, а в най-лошия случай не е лесно да се прекъсне и да изгори и да влезе в пълна неизправност. Този проблем може да бъде разрешен от устройства за стабилизиране на напрежението. Липсата на регулатор на напрежението в жилищна сграда би трябвало да подтикне идеята за закупуване и инсталиране на устройство с механична система за управление.

Сервизната поддръжка на бойлерите завършва рано или късно, а ремонтът на разглезени електротехници е съпроводен със значителни разходи и неизбежни проблеми. Днес е изключително трудно да се купят части за бойлери, тъй като изборът им на пазара е изключително малък, а цената е много висока.

Сервиз на бойлери

Битовият бойлер, както и чуждестранното производство, с механичен контрол, е много по-лесен за ремонт, тъй като има много подробности и разходите за тях са достъпни.

Таните на съвременните устройства могат да бъдат разделени на два вида - отворени и затворени. Първият вариант се характеризира с най-близкия контакт с водата и площта на този контакт е най-широка. Такава система позволява загряване с по-висока скорост. Негативният аспект на тази система е, че е невъзможно да се избегне бързото появяване на скалата, което допринася за развитието на корозия и най-бързото увреждане на продукта. Затворената версия предполага изолиране на отоплителните части от водата.

В този случай крушката от неръждаема стомана служи като изолатор, чийто материал е същата стомана, използвана за производството на резервоара. И двете части, разбира се, са покрити със защитен емайл. Поради липсата на проникване на вода в отоплителните елементи, процентът на корозия се намалява. Този факт показва надеждността и най-голямата издръжливост на подобни продукти. Допълнителен положителен аспект от тези тинки при тяхното много рядко почистване, което ви позволява да спестите пари.


Критерии за подбор


Изборът на най-надеждния бойлер е необходимо да се обърне внимание на някои параметри, благодарение на които можете да си купите трайно и висококачествено устройство.



  • Преди всичко, трябва да изберете необходимия обем на резервоара. Разбира се, тази стойност се изчислява спрямо броя на потребителите на топла вода. Така че 50-80 литра ще бъдат достатъчни за нуждите на един човек, но за апартаментите с голям брой жители ще са необходими нагреватели с обем от 150 литра и по-нагоре. Също така, потребителят може да избере бойлер от 250 литра и този обем ще бъде достатъчен, за да отговори напълно на нуждите на повече от 4 души.


Бойлер 250 литра



  • Силата на устройството допринася за скоростта на нагряване. В този случай размерът на резервоара няма да бъде важен, тъй като по-ниската мощност ще позволи на 150-литровия резервоар да се загрява за четири часа, а голям капацитет при същия обем ще го направи за период от три часа.

  • Разбира се, надеждността се свързва с материала, от който е направено устройството. Не е тайна, че бойлерът Galmet е изработен от висококачествени материали, което показва неговата надеждност. Както вече бе отбелязано по-горе, металът, от който се произвежда резервоарът, е неразривно свързан с неговия експлоатационен живот. Същият момент се отнася за защитния слой.

  • Тип отоплител. Днес има модели, направени хоризонтално и вертикално. За да спрете изгледа си е необходимо за онези модели, които отговарят на определено място, предназначено специално за тяхното инсталиране. Банята ще перфектно взима в стените си устройство с малък размер, което има малък обем и е направено във вертикална форма. Многолитровите котли са монтирани на много по-просторно място, проектирано специално за тяхното монтиране. Малките модели с хоризонтална ориентация допринасят за спестяване на пространство и не блокират стените.

  • Удобната работа предполага наличието на няколко допълнителни части, които ви позволяват да регулирате режимите на работа, да настроите необходимите температури и да поддържате устройството в работно състояние.

  • Не забравяйте да обърнете внимание на гаранцията. Срокът му по искане на производителя варира в района на 3-10 години. От само себе си се разбира, че дълъг период от време напомня най-висококачествения продукт, който отговаря на всички изисквания за надеждност. Такова устройство може да бъде бойлер за отопление Edisson. Точното отношение към устройството и своевременното почистване ще удължи живота му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате бойлерКак да инсталирате бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
» » Кои бойлери са най-надеждни
© 2021 BggeHat.com