Таван кристални полилеи шик и красива



Окачените осветителни тела на тавана включват полилеи. По-рано те използвали свещи, а сега използват крушки с нажежаема жичка, светодиоди и луминесцентни лампи. Някои осветителни тела са оборудвани с димер и дистанционно управление (дистанционно управление). Най-красивите и луксозни са кристалните осветителни тела, елегантните и пенливи - могат да се видят във всяка богата къща и дворец. В обикновените апартаменти често може да се срещнете с полилеи за таван за кристал в хола.
полиран кристален таван от Чехия
Кристалът е специално стъкло, съдържащо минимум 24 бариев оксид или олово, увеличава дисперсията и пречупва светлинния поток. Кристалните полилеи се различават от осветителните тела от стъклото, като се отличават с лицевата страна и обработката на материала.
приготвяне
Произвеждайте кристали чрез раздуване или щамповане. Ако полилейката казва "ръчна прислужница", то се прави ръчно с помощта на тръби за издухване на стъкло, както преди няколко века. Всяко окачване, произведено по този начин, е уникално. Днес има механичен удар - продуктите, направени по този начин, са почти невъзможни да се разграничат от тези, които са създадени ръчно. Единствената разлика е, че всички висулки са с еднакъв размер.
Подпечатваният метод е да използвате пресата. Продуктът е по-дебел и има шевове. Единствената разлика се вижда от експерт, но цената на ръчно изработения полилей е пет пъти по-висока от щампована лампа.

Видове кристали

Кристал се появява през 1676 г., когато англичанинът G. Ravenscroft провежда химически експеримент, добавяйки оловен оксид към стъклото. Резултатът е нов материал - кристал. Три века по-късно технологията на нейното производство остава практически непроменена, въпреки подобряването на оборудването, особено за занаятите.
Световните стандарти разпознават стъклото само като стъкло, съдържащо не по-малко от 24 оловен оксид. Този елемент дава на продукта луксозен блясък. Полилейф таван кристал кръг изглежда страхотно, защото използването на няколко лампи пречупва лъчите в различни посоки, и създава уникална игра на светлина.
Обикновено кристал съдържа олово оксид 24-30, но може да се намери елит полилей в което съдържанието на елемент е повече от 30. Продуктът съдържа 18-24 malosvintsovom оловен оксид. В някои страни кристалът се нарича стъкло с 1 елементно съдържание. Разбира се, колкото повече съдържание на олово, толкова по-скъп е продуктът. Смята се, че играта на светлината и прозрачността на барийния кристал е по-добра, въпреки че няма особени различия. Тя трябва да съдържа от 18 бариев оксид.
Примерите за кристални полилеи са представени във видеото:
Скален кристал чист и прозрачен минерал от силициев диоксид. За производството на полилеи подходящи парчета от породата повече от 3 сантиметра, но без дефекти, те са рядкост, така че тяхната цена е висока. Първите лампи са направени от скален кристал, но сега те не могат да бъдат намерени в обикновените магазини. Полилеите от този минерал са много редки и могат да бъдат закупени изключително в бижутерийни магазини.
През 1684 г. опитът на Ravenscroft е бил използван от чешкото Müller - той добавя оловен оксид към бохемско калиево-калциево стъкло. Така се появи бохемският кристал, познат по целия свят. Много обърква кристала с чешкото стъкло, но това са напълно различни материали, дори и най-високото качество, то ще доведе до блясъка на кристала. В бохемски кристал, който е стандарт за качество, се съдържа 24-33 оловен оксид. Първите такива лампи се появяват в Чешката република през осемнадесети век благодарение на Джоузеф Палме. Полилеи кристален таван от Чешката република и сега се считат за най-добрите.
Кристални полилеи в интериора
По-рано кристалните полилеи бяха намерени само в имението на богати хора, сега те могат да бъдат закупени от много хора. А разнообразието от модели дава възможност за избор на подходящ модел на лампа за всеки интериор.
полилей кристален таван, направени в Испания
За стаи в класически стил се поставят многоетажни полилеи кристални тавани на испанската продукция, изглеждат тържествено и луксозно. За интериора на модернистичен стил е по-добре да изберете прости принадлежности без специални украшения. В бароков стил можете да си купите голям полилей със свещи (разбира се, електрически), както и за високотехнологични - цветни или кристални с хромирани вложки.
Най-често тези осветителни тела се окачват в хола. Ако има желание да дадете тържествеността на стаята, трябва да изберете големи шик светлини. Малките и чисти продукти са по-подходящи за една спалня. Елегантни полилеи се вписват във вътрешността на трапезарията. В коридора компактните лампи ще изглеждат добре, ако размерите на стаята позволяват, можете да купите по-големи модели. Много приятно изглежда италиански таван полилеи.
Но в някои стаи кристалът не се препоръчва. Например, това е детска стая, в която светлината на светлината на нищо, да не говорим за факта, че това е скъп материал, и детето може лесно да се прекъсне окачването (да се чете: Детски таванни светлини: изберете правилния). Необходимо е да се изостави кристалният полилей и в кухнята - скоро тя ще бъде покрита със сажди. По този начин най-добре е да се инсталират такива източници на осветление в помещенията, в които основното е красотата, а не практичността.

селекция

Разбира се, луксозният външен вид е добър, но не забравяйте за назначаването на полилей - за осветление. Преди да купите, трябва да изчислите площта на стаята. За стая с размери около 20 квадратни метра ще има достатъчно светлина за пет 60-ватови лампи. Класическите окачени полилеи от няколко реда и с много закачалки са подходящи за просторни стаи с високи тавани. За малки стаи с ниски тавани (около 2,5 метра), по-добре е да изберете компактни таванни модели.
полилей таван кръгли кристал
Корпусът може да бъде монтиран на опънати тавани. За горното ниво на полилей, насочен към тавана, е желателно да се използват енергоспестяващи лампи, за долния ред - конвенционален. Тази комбинация ще направи по-ефективен светлината. Кристалният таван полилей от Германия, Чехия и Италия е много популярен днес.

грижа

Ако висулките са избледнели и стават слабо отразени светлини, това не означава, че продуктът е с лошо качество - само кристалът трябва да се измие. Най-добрият начин за безопасно и безопасно измиване на такъв полилей е да се обадите на специалисти. Но можете да го направите сами. Когато прахът просто събра прах, ще бъде достатъчно просто да ги избършете със сух парцал. Ако замърсяването е по-сериозно, тогава полицейският ще трябва да бъде разглобен. Трябва да се помни, че кристалът е крехък материал, поради което е необходимо лампата да се мие внимателно.
полилеи за кристал в дневната
За да направите това, използвайте специални препарати, но можете да направите с композицията за измиване на съдове. Не можете да се грижите за висящите прахообразни средства и да използвате топла вода - кристалът ще потъмнее. Водата трябва да е на стайна температура. След измиване на окачването, го избършете и го закачете назад. Повечето усложнения възникват при демонтажа и сглобяването на осветителното тяло, така че как да се мотае полилей съвсем просто. Колкото по-масивен е полилеят, толкова повече медальони, толкова по-трудно е да се грижи за него.

връзка

жици за таван кристален полилейПолилеят показва група от проводници, които имат два цвята, които са свързани към нула или линия в зависимост от цвета. Този, за който ще се прилага полярност, не е важен, но всеки трябва да има свой собствен цвят. Изборът на броя на лампите за всеки ключ е произволен.
По същия принцип свържете тройна и четворна ключ. От дистрибутора директно към проводниците на осветителното тяло са свързани нула, мощността от ключа отива към крушката или тяхната група. Фазов проводник е подходящ от разпределителя към превключвателя, той е свързан от едната страна на уреда. От всеки ключ отива към полилея отделен проводник. Възможно е да се преместят до пет проводника от прекъсвача, което зависи от режима на включване / изключване на осветителното тяло. Прочетете също: "Полилеи Таван с контролен панел - изключително решение".
Експерти смятат, че по-добре се свържете с кристалните полилеи, за да включи релето, тъй като в този случай крушка светват всички наведнъж, а не в блокове, само да промените яркостта на осветлението. Дори ако е минимална, лампата ефективно ще "играе".
Релейният превключвател е по-лесен за свързване, тъй като трябва да се справите само с два проводника. Единият преминава от автоматичната кутия (дистрибутор), а втората захранва с полилей. Всички проводници в този случай са усукани в два цвята, един е свързан към фазата на релейния превключвател, а другият към нула. Принципът на връзката може да се види на снимката.

монтиране

Монтирайте полилея след ремонта, окабеляването и монтажа на ключа. Преди да окачите полилея, монтирайте закрепващата кука. Разбира се, ако кристалният полилей падне, окачването ще се счупи и е малко вероятно да бъдат възстановени. Дори ако полилеи са инсталирани кристални тавани типове Gus Khrustalny, различаващи се по-ниски разходи в сравнение с чуждестранни продукти, все още ще бъде неприятно да се разбие такава красота. Ето защо осветителното тяло трябва да бъде защитено много надеждно и здраво.
Полилей е най-трудно да се инсталира в бетон таван, тъй като има празнини в табела, в която е невъзможно да се осигури дюбел, който може да притежава голямо тегло. Преди това в плочата е създадена дупка и в нея е поставена част от армировка с прикрепена тел. В кухината арматурата придобива хоризонтално положение, а зад центъра й се държи тел. Днес за тази цел се произвеждат анкерни болтове и куки, действащи на принципа на плъзгаща се гъба. За да купите подходяща котва, е необходимо да пробиете дупка в плочата и да измерите дебелината на външната преграда.
Анкерът се поставя в приготвеното място и полилей кука или болтът е усукан. В този случай, ръкавът е под формата на гъбички. След това куката или болтът се развиват и се настройват на желаната височина. Ако се използва болт, към него се прикрепва метална пластина, оформена като кука.
Кристалните полилеи не са скъпо удоволствие, но интериорът с тях ще стане шик и неповторим.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван полилей с дистанционно управление - прост и удобенТаван полилей с дистанционно управление - прост и удобен
Полилеи Таван с контролен панел - изключително решениеПолилеи Таван с контролен панел - изключително решение
Таван полилеи за кухнятаТаван полилеи за кухнята
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функцииВградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Закупуване на полилеиЗакупуване на полилеи
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Простри таван и полилей направи компетентен изборПростри таван и полилей направи компетентен избор
» » Таван кристални полилеи шик и красива
© 2021 BggeHat.com