Как да поставите плочката на пода

Плочка на пода на кухня, баня, коридор или спомагателна стая е идеален вариант на подови покрития от всички гледни точки. Покритието лесно създава желания ефект в дизайна, най-важното - да избере правилните цветове и текстура. Не изисква никакво усилие за почистване, лесно се почиства, почиства от мръсотия, има чист външен вид. Правилно подбраните подови керамични плочки не се страхуват от висока влажност, температура, издръжливи, не се износват като боя.

Как да поставите плочката на пода

Как да поставите плочката на пода

Недостатъци - студен под, сурова работа по полагане и повишена твърдост, поради което очуканите съдове, падащи на такъв под, трябва да бъдат счупени. Тези недостатъци обаче не са значителни. Теракот може да бъде изолиран, кухнята е оборудвана по такъв удобен начин, че рискът от падащи ястия е минимална, и правилното подреждане технология може да се усвои от всеки, с правилното желание и усърдие.

Как да не се бъркаме при избора на плочки?

Изборът на плочки за пода, трябва да имате предвид няколко точки.

  1. Плочките трябва да бъдат гладки, без глазура, чипове, пукнатини.

    Плочките трябва да бъдат гладки, без глазура, чипове, пукнатини

    Плочките трябва да бъдат гладки, без глазура, чипове, пукнатини

  2. Когато избирате плочки, не бъдете твърде мързеливи, за да прикрепите два или три плочки един към друг, за да се уверите, че няма празнини между тях и те се прилепват плътно една към друга.
  3. Подовите плочки не трябва да се плъзгат. Можете да проверите за приплъзване, като навлажнете предната страна с вода. Повърхността трябва да е груба, покрита с корунд или оребрена. Шапките не са подходящи за подови настилки и са подходящи за стени.
  4. Купете материала трябва да бъде с марж, по време на инсталацията може да бъде разделена, да го повреди. За тази цел площта, която ще се покрива, трябва да бъде измерена и след това да бъде сравнена с размера на пробата и правилната сума, която трябва да бъде определена. Останалата част от покритието може да се съхранява в къщата в случай на повреда по време на работа, за подмяна.
  5. Изчислете необходимата сума трябва да бъде, както следва: Разделете площта на пода до областта на пробата за плочки, за да разберете необходимото количество. Трябва да добавите още 10-15 процента за брак и склад.
  6. Обърнете внимание на устойчивостта на влага. Вижте техническите спецификации, накиснете. Обратната страна не трябва да абсорбира влагата.
  7. Когато избирате, давайте приоритет на по-тежка, по-дебела плочка (от 8 до 13 см). Той трябва да е устойчив на удар и да издържа на значително физическо натоварване.

    Когато избирате, трябва да дадете предимството на по-тежка, дебела плочка

    Когато избирате, трябва да дадете предимството на по-тежка, дебела плочка

  8. Твърдостта на плочките е разделена на 5 нива. Нива от 3 до 5 съответстват на покритието на пода.
  9. Обърнете внимание на това, как керемидата се измива, реагира на измиване на абразивни вещества. На избор дизайнерите съветват да изберете контрастиращи със стени по цвят, подова плочка.
  10. Най-надеждният материал за облицоване на плочки е порцелановите каменинови изделия. Това струва повече, но не създава проблеми при инсталирането и работата.
  11. Ако кухнята е малка, по-добре е да изберете по-малка плочка (10 от 10). Големи плочки визуално намаляват стаята. Най-лесно е да поставите квадратни класически плочки. Ако изберете фигура, не забравяйте за первази, бордюри, ъгли. За такива места има специални форми на плочки.

Инструменти и материали, необходими по време на процеса на полагане

За да поставите плочките сами, трябва да се сдобиете с инструменти и материали.

  1. Пластмасови кръстове за полагане, те се вмъкват в пролуката между плочките, така че шевовете да са еднакви по ширина.

    Пластмасови кръстове

    Пластмасови кръстове

  2. Назъбена шпатула, която да се полага на базата на пода и да се наглася лепилната маса.
  3. Каучукова малка шпатула, за да разтрива шевовете между поставените парчета плочки.
  4. Ниво на сградата, за да изравни перфектно пода.
  5. Чук от тежка гума.
  6. Машина за рязане на плочки.

    Фреза за керемиди

    Фреза за керемиди

  7. Смесител за строителни материали или бормашина със специално приспособление за смесване за приготвяне на лепилна смес.
  8. Лепило за плочки.
  9. Фугата е специален строителен материал, така наречената фугираща смес за фуги между плочки.

    фуга

    фуга

Лепилни смеси

Лепило за плочки NEOMID

Лепило за плочки NEOMID

Готовият лепило в насипни пластмасови кофи или торбички е скъпо, но на практика не е много удобно да се използва. По-добре е да си купите специална суха строителна смес, която лесно може да се превърне в строителна лепило у дома. В допълнение, сухата смес може да бъде приготвена на части, като се избира удобен график и темпо на облицовъчните работи.

Готовото лепило или сухата лепкава смес могат да бъдат заменени с цименто-пясъчен разтвор. Работа с kanitelno циментовата смес, но това ще струва е евтино, ще допринася за премахване на грешките в извивката на пода и върху качеството на опаковане, ако го направите всичко внимателно, хоросан, приготвена храната си, не е далеч зад лепилото.

Добър състав за строителната лепилна смес е комбинация от пясък, обикновен висококачествен цимент и сух лепилен разтвор. Това е както надеждно, така и икономично.

Фуга (фугираща смес за свързване на фуги от плочки)

Фуга - фуги за фугиране на фуги от плочки

Фуга - фуги за фугиране на фуги от плочки

Фуга - фуги за фугиране на фуги от плочки. Когато избирате фуга, трябва да обърнете внимание на факта, че контрастиращата фугираща смес прави пода светла, подчертавайки формата на плочката, а цветовете, избрани в цвят, ще дадат ефект на гладко покритие. Широчината на шева зависи от качеството на плочките и варира от 2 до 20 мм.

Подготвителни работи преди да се обърнете към пода

Подготвителни работи преди да се обърнете към пода

Подготвителни работи преди да се обърнете към пода

Преди облицовката е необходимо подготовката на пода за облицовка. Ако повърхността не е равна, подът трябва да бъде изравнен, следвайки технологиите, приети в строителните работи. Малките грешки могат лесно да се коригират с помощта на циментов разтвор, както и строителни агрегати от сухи строителни смеси.



Поставете плочката върху чиста повърхност. Ето защо, преди да работите, стаята трябва да бъде освободена от мебелите и нещата напълно, подът трябва да бъде внимателно вакуумиран, измит, почистван от петна от мазнини, мръсотия и изсушен. Стаята трябва да бъде вентилирана и затворена за работа и сушене, като елиминира течението.

Как да полагаме плочки по отношение на стените

Има три основни типа полагане на подови плочки.

  1. "Шевът на шев" - най-лесният, интуитивен и лесен начин, когато плочката се поставя в серия, една след друга, по-чисти прави линии, а шевовете са едни и същи, са подредени плоски, плоча успоредно на стените на стаята.
  2. "Диагонал" - плочите не са успоредни на стените, ъглите на плочките "изглеждат" по стените. Това е по-малко икономично, по-обезпокоително, тъй като е необходимо да се режат много пластини диагонално. Но точно такъв метод може естетически да направи стаята по-привлекателна, визуално - по-просторна, благодарение на диагоналните линии на пода.
  3. "Разширение" - плочи са разположени един над друг, но шевовете не са еднакви, покриване фрагменти са подредени като тухли, границата между лежащия отгоре плочки е средната ставата на основната плоча.

Видео - Полагане на плочки

Полагане на плочки

Полагане на плочки на пода

Полагане на плочки на пода

Първото нещо, което трябва да направите, е да определите точката, от която започва закрепването и къде ще бъде поставена първата плочка. Такава точка може да се намира в средата на стената или в средата на стаята. Това е необходимо за симетрично подреждане, тъй като е удобно.

След подготовката на лепилото го поставяме на пода. За по-дебели плочки ние даваме по-дебел слой за залепване. Ние го равномерно разпределяме равномерно с назъбена мистрия. Уверяваме се, че жлебовете са равни на дълбочина и височина при изравняване.

Опитните сервизи обикновено са наводнени с лепило или цимент 1 кв. М. м. Ако няма опит, по-добре е да се намали площта. Сложете плочката бързо, докато лепилото не изчезне, не изсъхна.

Ако вместо това използва специален лепило или циментова замазка смес е по-надежден с лепило цимент, плочки, за да се накисва в леген с вода в продължение на гъста "адхезия", и адхезия (слепване) на повърхността на готов под.

етаж фрагмент завършен с нанесеното лепило плочки трябва да се приложи и притисна ръцете си, а след това всяка страна внимателно чукам строителство гумен чук, за да залепени равномерно изложени плочки.

Полагане на плочки на пода

Полагане на плочки на пода

Необходимо е да се наблюдава стриктното хоризонтално ниво на пода при полагане на керамични плочки. За това се използва нивото на сградата. Ако ръбът на плочката е по-висок от поставения, трябва да го спуснете с натиск или да почукате с чук. Ако керемидата "се огъне", по-добре е да добавите малка част от лепилния разтвор.

Необходимо е да се наблюдава стриктното хоризонтално ниво на пода при полагане на керамични плочки

Необходимо е да се наблюдава стриктното хоризонтално ниво на пода при полагане на керамични плочки

Между плочките вмъкваме пластични разделителни кръстове, така че шевовете между фрагментите на покритието да са еднакви. Кръговете могат да бъдат заменени с мачове или тесни дървени клинове, колчета с диаметър от 2-8 мм.

Понякога в края на редицата плочките не се побират, в този случай керемидата ще дойде на помощ, а ако не е имало обикновен "български". Можете да използвате за рязане и рязане на стъкло. Това ще изисква допълнителни усилия, но - без допълнителни разходи.

Подови настилки с неглазирани плочки

Подови настилки с неглазирани плочки

Когато работите върху поставянето на керемиди, трябва да държите до него влажна кърпа, за да изтриете незабавно петна от лепило и цимент, докато съставът се сгъсти и изсъхне.

След като поставите плочката напълно, трябва да изчакате лепилото да е напълно сухо. Необходимо е да изключите най-малките течения, да затворите плътно прозорците и вратите, уверете се, че в стаята няма никой с прясно положени керемиди, включително животни и деца. Лепилото ще изсъхне за няколко дни. След пълно изсъхване, можете да започнете да завършите работата - изстъргване.

Разпределение на пода с керамични плочки

Разпределение на пода с керамични плочки

Плочки за керемиди

Шевовете между плочките се втриват със специална строителна смес. Изваждаме всички пластмасови разделителни кръстове (или мачове) от празнините между плочките, след което нанесете сместа за шприцване на шева с малка гумена шпатула.

Плочки за керемиди

Плочки за керемиди

Между другото, можете да направите цвят на фуга, като добавите багрилото към готовата смес. Боята е избрана в съответствие с естетическите задачи, които сте задали за себе си.

Ако подът е в претъпкано помещение, вместо фуга, можете да използвате течна циментова суспензия, тя е по-силна, по-устойчива на физическа агресия и не се износва бързо.

Замонолитване

Замонолитване

След фугирането на фугите трябва да изсъхне. Обикновено това отнема един ден. След това можете да измиете пода и да дишате лесно: ремонтът и строителните работи, свързани с подовата настилка, са завършени.

Видео - Залепване

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Как да поставите плочката на пода
© 2021 BggeHat.com