Преглед на видовете инструменти и методите за производство на чудовище

Обработката на земята не е просто задача, но в градината, като правило, просто трябва да разхлабите почвата своевременно. За това може да се поберат обикновените вилици, но е много по-добре да купите или да направите специална лопата. Да видим какъв инвентар е и какво е в действие.

Сортове от прекрасна лопата - общ преглед

Има няколко типа, които могат да имат различен дизайн, обединени само от общия принцип на действие. Най-често срещаният и удобен вариант - вид глинени вилици с ударение, твърдо фиксирани или мобилни. По избор, може да има сблъсък на къси зъби, които помагат да се смачкат големи буци земя. На работните вилици преминават между къси зъби и в същото време се почистват от плевели, раздробяват ги и по този начин се предотвратява повторното покълване.

Типично изграждане на лопатка

Типично изграждане на лопатка

Вторият тип е оборудван с дълги скици, с които е лесно да се движи дори и на вече разхлабена почва. Те изпълняват и ролята на опората, тъй като зъбите на лопатата обикновено се фиксират, като се използва люлеещ се или двупосочен лост. Тъй като разхлабващите елементи могат да се използват като къси зъби и дълги. В този случай допълнителната рейка е инсталирана на практика в същата равнина, както и виличните рогове. Пантите са направени на шейна и позволяват виличните рогове да се отстраняват хоризонтално.

Лопатата на шейната ще се държи по-лесно в работата

Лопатата на шейната ще се държи по-лесно в работата

Има модели без подвижни възли, вилките са здраво закрепени перпендикулярно надеждни и достатъчно големи, които служат както за опора, така и за придвижване на инструмента. Такива лопати са оборудвани с U-образна дръжка, която ви позволява удобно да натиснете двойния лост. И накрая, към глинените вилици е възможно да се включи ръчен култиватор с 4 зъба, свързани в една точка, извита дъга и едновременно по спирала. Т-образната дръжка придава въртеливо движение на пръчките, поставени в земята, и лесно разхлабва почвата.

Изчертаване на лопата

Какво е толкова добро за този необичаен инструмент?

Нека се обърнем към конвенционалната механика. За да се разхлабят земята в обичайните инструменти шанцов, а именно щик лопата, трябва или методично карам на върха в земята, издърпайте и карам отново, като предоставя наземно фрезоване. Но това е много дълъг, така че обикновено се използва класическия начин: взима една буца пръст, накланя назад и счупена лопата ръб. Също много труден, особено ако земята е мокра и се придържа към байонета. Освен това това е значително натоварване на долната част на гърба и гърба, което впоследствие може да се превърне в неприятни заболявания. Miracle-лопата няма най-много недостатъци на конвенционален инструмент. И това не е необичаен инструмент - както беше споменато по-горе, проектът се основава на конструкцията на конвенционална земна вилица за разхлабване.

Но има и втори фактор, не по-малко важен - скоростта на работа. Ако конвенционалната щик, превръщайки буци, вие постепенно ще се разхлабят тясна ивица земя, прекарват много време и усилия, с лопата със зъби всеки път улавя много по-голяма площ. И всяко движение изисква минимално усилие и се извършва бързо, защото само трябва да натиснете дръжката като лост. Според много градинари едно сено може да се разхлаби след един час. Съответно, хектар, който ще вземете, когато работите 10 часа на ден, е около една седмица и половина. И това е без трактори и друго специално оборудване. Освен това е възможно да се третира всяка почва без смущения.

Минуси чудесни лопати - какво да разгледаме

Такъв суперлопа не може да се използва за копаене на градина, само за разхлабване. В същото време ширината на сцеплението намалява маневреността, която може да се превърне в пречка в тесните места между засаждането. Ако обичайната лопатарска лопатка лесно може да бъде хвърлена на рамото и да отидете до другия край на обекта, за да работите в следващия участък, с инструмента за зъбни колела, който е малко по-сложен. Фактът е, че земните чудодейни вилици, оборудвани със спирачки, имат много голяма тежест, създавайки неудобства при превозването и транспортирането като цяло. Да, и размерите на този инструмент са доста големи. Някои модели изискват операторът да има достатъчно голяма маса, така че зъбите да са напълно потопени в земята, когато той натисне стъпалото.

Друг недостатък е сложността на поддръжката и ремонта. Ръбът на щик е много по-лесен за заточване, отколкото няколко дузина дълги пръчици. Подвижните панти трябва редовно да се смазват, почистват от земята, която е паднала във вътрешността. Това е доста трудно и ремонт на лопата-лопата. В случай на счупване на пантата, трябва да изберете подходяща втулка. Зъбите могат да се огънат над камъните или дори да се откъснат от рамката. Поради това производителите на инструменти препоръчват да се разхлаби само почвата в достатъчна степен, навлажнена от утайки или изкуствено. Не се препоръчва да се работи с много твърда, глинеста и глинеста почва.

Принципът на работа е как да работите със земни вилици

Чудесна лопата, ако погледнете някоя рисунка, е снабдена със специален ограничител, благодарение на който е възможно, чрез натискане на зъбите в земята, да действа като лост като лост. Тя има или шейна или две допълнителни опорни точки, в същото време част от рамката с гребла, чиито зъби са разположени към вилиците и образуват заключване с тях. При някои модели двойка вилици, еднопосочни, едната от които е фиксирана и се плъзга над повърхността на земята и се използват вторите работници. Дръжката може да бъде единична, в центъра на лопатката или двойно, по ръбовете на подвижната рамка.



За да започнете работа, трябва да насочите зъбите почти вертикално надолу. След това натиснете крака на специална стъпка или директно на стоп, в горната част на която е шарнир на пръстени. Сега, чрез натискане на дръжката, ние започваме да се движат зъбите във вътрешността на слой на земята, като я счупи в отделни кичури, че когато се движат пръчките стават все по-малки. Ако има противотежести, буците, захванати в ключалката, са разпръснати в много малки фракции. Когато върховете на вилицата може да изглежда на пръв поглед, може да натиснете само лопата крак напред, бутане носилката, и, отново повишаване на инструмент, за да изпратите разклона е почти вертикална на земята.

Първоначалното положение на лопатата е вертикално

Първоначалното положение на лопатата е вертикално

За да спуснете лоста, няма нужда да се накланяте, най-ниската точка на дръжката е на нивото на свалените ръце, при условие че инструментът е подходящо пригоден за растеж.

Инструментът, който няма движещи се части, е много по-лесен за използване. Трябва да натиснете вилката в земята, да натиснете крачето до спирачката, докато се докосне до земята, а след това просто да накланяте земните вилици, така че дръжката да действа като лост. Зъбите на лопатата ще се изместят от земята, разхлабвайки почвата по цялата й дължина. Най-трудно е да се използва модел с затворена рамка. В земята вертикално той не може да се залепи, така че трябва да почивате на специален скип в земята, след това стъпка на стъпалото с цялото тегло, така че ножовете са потопени под ъгъл. Остава само едни и същи, като наклони тежестта си върху основата на инструмента, завърти лоста. Силата се изисква сравнително малко и се разхлабва в 2 пъти повече площ, отколкото при работа с други модели.

Лопатата, разбира се, спестява значителна енергия, но е невъзможно без никакъв ръчен труд

Лопатата, разбира се, спестява значителна енергия, но е невъзможно без никакъв ръчен труд

Как да направите чудесна лопата в дома - кратка инструкция

Тъй като продуктът ще бъде направен от метал, първо трябва да се произвежда машина за заваряване, болтовите връзки не са подходящи тук. Също така един българин няма да боли, за което имате нужда от режещи и абразивни колела. Поддържайте измервателна лента и маркер за маркиране на ръка. Ако трябва да огънете метала, той може да бъде направен с тежък чук и две спирки или нагоре работна маса с помощта на порок. Може да се наложи да извадите тръба, но това зависи само от решението ви да използвате елементите с форма на дъга от тръбите.

За да се направи чудо със собствените си ръце една лопата, мотика площ с рафтове 5х5 см, отсече напречен елемент като желания размер, и ако чертежите предоставят затворена рамка, една и съща дължина на тесен стоманена лента. В първия случай е достатъчен пръчка с диаметър от 10-12 милиметра. Нарежете същите пръчки на дължина от 15 до 25 сантиметра, в зависимост от това коя дълбочина искате да разхлабите. Заточваме зъбите от едната страна, а другата е заварена на ъгъла на редовни интервали. Гответе по-добре от вътрешната страна на един рафт, като бутате дръжките към другия. Ако искате затворена рамка, е по-добре да не се използват барове, но тесни плочи от добра стомана, те ще играят ролята на ножове, рязане на земята. В краищата заваряваме събраната лента, заострена отстрани, където работната част ще се движи в почвата.

Miracle-shovel - преглед на видовете инструменти и методи на производство

В центъра на напречната греда, от противоположната страна на зъбите, заваряваме гнездото за дръжката, можем да го вземем от старата счупена лопатка или от гребена, която ще използваме в нашия дизайн. Можете също така да огънете острият конус от ламарина и да му отрежете върха и след това да го изравнете на мястото на рязане. Но този вариант е много отнема време и изисква известни умения. Друга възможност е незабавно заваряване на дръжката от тънкостенна метална тръба, след което инструментът ще бъде по-надежден, но и по-тежък. Приблизително 10 сантиметра от вилицата на вилицата са заварени 2 плочи с отвори за втулката. Тук ще имаме точка на подкрепа на лоста на дръжката.

Сега трябва да заварявате основата на инструмента. За да се вземе този сегмент 4 ъгли, 2 дълги и еднакви по размер, както и две по-кратък, но повече от 4 см от вилица траверса. ги заварката от буква Р с връзка между "краката", отдалечен от кратко дължината на напречната греда на острие на вилица 5 сантиметра. До Напречната греда капитал P заварките под ъгъл от 45 градуса спрямо равнината на рамката кратка секция на бар около 15см, което от своя страна е заварена напречна греда, за да получите писмо Т. Тя ще се съсредоточи чудо лопата, за да не потъва в земята по време на работа , Директно над него на една и съща греда готварски плочи с дупки, през които ще премине през втулка за движението на вилковия лост.

Miracle-shovel - преглед на видовете инструменти и методи на производство

На напречната греда, монтирана между "краката" на буквата P, сега трябва да заварите рейката, от която сте нарязали гнездото за резници. Ако градинският инструмент не е докоснат или развален, просто вземете къси дължини на решетките с дължина около 15 сантиметра (не трябва да достигат вилицата на вилиците с 5 сантиметра, когато се свързват с замъка). Тези пръчки са заварени към напречната греда, така че те да са разположени между зъбите на вилката. Така че ще получим рейк, който ще помогне да се почистят корените на плевелите и да се накълцат буците на земята. Остава само да се свържат частите и да се вкарат втулката, като се закрепи с скобите, минаващи през предварително направените канали или отвори, така че зърното да може да се върти по тази ос.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направите качествена тухла?Как да си направите качествена тухла?
Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багерПравила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер
Протезиране на импланти в стоматологията, протеза на зъбите в КиевПротезиране на импланти в стоматологията, протеза на зъбите в Киев
Как да изберем мини товарачКак да изберем мини товарач
Как да изберем мелницаКак да изберем мелница
Хидравлична тролей предимства при използванеХидравлична тролей предимства при използване
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Технически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земяТехнически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земя
Външно осветление на селска къщаВъншно осветление на селска къща
Видове прикачени файловеВидове прикачени файлове
» » Преглед на видовете инструменти и методите за производство на чудовище
© 2021 BggeHat.com