Шпакловка на пода на балкона

Подът на шперплата на балкона наскоро се превърна в най-популярната опция за затопляне и култивиране на тази стая. Поради факта, че материалите за тази подредба са достъпни и инсталацията им е съвсем проста, все повече и повече собственици на апартаменти се обръщат към този метод, за да направят балкона удобен. Съвременните материали и тяхната достъпност правят възможно да се направи допълнително помещение от обикновен балкон, но за това ще е необходимо да се изолира не само пода, но и други повърхности. След като направите такава работа, можете веднага да почувствате колко в стаята, която граничи с балкона, ще стане по-топла.

Шпакловка на пода на балкона

Шпакловка на пода на балкона

Обикновено в тази стая подовото покритие е обичайна циментова замазка или в екстремни случаи върху повърхността се поставят неестетични керамични плочки. Ето защо, не е жалко да се затворят етажите на балкона с шперплат на пода, а отгоре, ако е необходимо, да красива декоративна покривка.

Тази работа не е направена напразно, е необходимо внимателно да се спазва технологията на процеса. Устройството от всякакъв пол започва с подготвителна работа.

Подготовка за настилка от шперплат

Подготовката започва с изследване на повърхността на пода и стени, след което се изготвя стъпка по стъпка.

  • Ако балконът има отвори в долната част на заграждението, те трябва да бъдат напълнени с тухлена зидария и след изсушаване тази повърхност трябва да бъде измазана.
  • С твърдите стени на оградата, тяхната долна част, в кръстовището с подовете, трябва да се подреди, като се обърне специално внимание на ъглите. Не трябва да има ексфолиация, чрез пукнатини, увреждане на мухъл, натрупване на влага.
  • Повърхността на пода и стената до 20 см височина могат да се почистват с прахосмукачка.
  • Откритите чипове и пукнатини върху ставите и повърхностите трябва да бъдат внимателно запечатани. За да направите това, прорезите са отрязани: ако те не са много широки, тогава те могат да бъдат напълнени с уплътнител, но ако те са обемни, тогава ще трябва да използвате циментова суспензия. Той е направен достатъчно дебел и пластмасов, като пластилин. Слотовете се обработват с грунд и се затварят с приготвен разтвор, изравнявайки повърхността със шпатула.
Поправяне на пукнатини и пукнатини

Поправяне на пукнатини и пукнатини

Решението трябва да има време да изсъхне - по-добре е да изчакате седмица, за да може добре да се хване дълбочината.

  • Освен това повърхността отново се почиства и покрива с пръст. Този процес е необходим, за да могат лесно да се поставят следните материали върху бетон и не са податливи на влага отвън.

Хидроизолация на бетонна основа

Хидроизолацията е много важна точка при монтажа на подове на балкона. На колко добре методът ще се извърши ще зависи от това дали влагата ще проникне в изолационни слоеве. Ако това се случи, по-дебел изолация и дървени елементи могат да се появят гъбички и гниене, което може да увреди не само дизайна, но и носят на неприятната миризма на балкона, и то в последствие се наложи да проникне в апартамента.

  • Няколко вида материали могат да се използват за хидроизолация на този апартамент. Така че, може да бъде всичко познато рубеоида или неговия модерен аналог - isoplast.
Подова хидроизолация с ролкови материали

Подова хидроизолация с ролкови материали

Хидроизолацията на ролките се полага върху специален мастик. Тя трябва да бъде повдигната по стените до височина до 20 сантиметра. Листовете от покривен филц са напечатани на 10-15 сантиметра, преди това са намазани с мастика. В резултат на това трябва да се създаде абсолютно непромокаемо пространство за монтаж на пода, така че е най-добре да стекате материала на два слоя. След като смените първия, вече положен слой покривен материал с мастик, втората е поставена върху него, като се промени посоката на листа перпендикулярно. Особено внимание трябва да се обърне на ставите и подовете и "глухите" ъгли.

Понякога, при наличието на подходящо оборудване, можете да нанесете уеб материала и "горещ" начин, като го слеете с газовата горелка или конструкторска сешоар.

  • В допълнение към ролковите изолационни материали се прилагат различни видове течни и кремообразни съединения, които се нанасят върху повърхността с широка четка и ролка на няколко слоя. Но трябва да се отбележи, че за прилагането на такава смазочна хидроизолация е необходимо да има гладки повърхности и отлично запечатани фуги.
Подова хидроизолация със специални покрития

Подова хидроизолация със специални покрития

  • В допълнение към тези материали се използват епоксидни компоненти, както и течно стъкло или други силикатни или литиеви импрегнации за хидроизолация. Те се нанасят върху подготвената повърхност на няколко слоя, след пълно втвърдяване на всяка от тях.

Първи слой изолация и маркировка

  • Тъй като балконът - често е студена стая, която няма отопление, се препоръчва да го изолирате максимално. Ето защо, на пода и стената хидроизолация най-добре първо да се консолидира тънък пяна фолио, което ще помогне запази топлината вътре в сградата и не позволявайте на топлината бъдат изразходвани за ненужно отопление на строителните конструкции.
Балконът е покрит с изолация от пяна

Балконът е покрит с изолация от пяна

Той се разпространява на пода с материала, който навлиза в долната част на стената, а дори и при херметичността на балкона, полагането на материала по стените и подът се извършва от един цял лист. Ако се използват няколко отделни листа, те се поставят с малко припокриване и се закрепват със специална лента.

Когато този етап на работа завърши, можете да продължите към маркировката на пода, която ще бъде необходима за правилното изоставяне.

  • Дървените трупи обикновено се полагат по пода на терасата, така че оформлението трябва да се извърши по съответния начин. За да се гарантира, че линиите са перфектно равномерни, те най-добре се отклоняват, като използват синьо въже.


Ако балконът е тесен, са достатъчни три реда, ако е по-широк, ще трябва да решите четири реда. Те трябва да са на разстояние 40-60 сантиметра един от друг. Изключителните редове от трупи са разположени на разстояние 5 см от стените, тъй като по стените по целия периметър на балкона са поставени ивици от изолация.

Монтиране на крепежни елементи и изоставане

Когато цялата предварителна работа е завършена, трябва да решите каква височина имате нужда повдигнете пода на балкона. Ако закъснението е предназначено да бъде прикрепено директно към бетонния под, това ще бъде по-лесно, но максималният ефект от затоплянето няма да се получи. Ето защо се препоръчва подреждането на етажа с прага на входната врата. За да направите това, трябва да закупите специални закопчалки с необходимата височина, като вземете предвид дебелината на дървените трупи и шперплат. Най-простите са под формата на скоби от формата на П, изработени от метална лента с отвори за закрепване към пода и за фиксиране на дървени трупи.

Един тип регулируеми анкери за дървени трупи

Един тип регулируеми анкери за дървени трупи

  • Снопчетата за закъснения се закрепват към пода с помощта на гвоздеи на ноктите на разстояние една от друга от 30 ÷ 50 см.
  • След това на стелажите поставени парчета изолация, около 20 × 20 см в размер, за това, тя разфасовки. Нагревателят е спуснат на пода. Тъй като обикновено се използва минерална вата или полистирол с дебелина 10 см. Но трябва да се отбележи, че е много по-лесно да се работи с минерална вата.
  • Когато всеки от скрепителните елементи е с рамка от минерална вата, можете да започнете да инсталирате изоставането. Първо, ръбовете се сглобяват. Тъй като те трябва да бъдат закрепени в стелажи от двете страни и стената не позволява това, страничните лагери са прикрепени към стълбовете с помощта на болтове и гайки. За това много внимателно в стелажи и трупи пробийте дупки. Забавянето трябва да бъде прикрепено към всеки шкаф с два болта.
  • След като установяват екстремните барове, те преминават към инсталацията на средни. С тях няма да има проблеми, тъй като те могат да бъдат фиксирани от двете страни с винтове - за това вече има готови отвори в стелажите.
  • На следващо място, измерване на дължини шперплат - това е необходимо да се инсталира допълнително джъмпер между перпендикулярно надлъжна изоставането, така че в края на едно парче шперплат и началото на друг закачен на този бар. Ако това не е направено, подовете на това място може в крайна сметка да започнат да се огъват. Ако се желае, греди напречните могат да бъдат приложени между надлъжната в няколко места - при строителството ще бъде още по-твърда. Те са прикрепени по отделни сегменти, с разстояние, равно на разстоянието между закъснението. Тяхната инсталация се извършва с метални ъгли.

Има много други инструменти за монтаж и изравняване на изоставането. Едната от тях, с винтови регулиращи пластмасови втулки, е показана на фигурата.

Закрепване и изравняване на дървени трупи с регулируеми пластмасови втулки

Закрепване и изравняване на дървени трупи с регулируеми пластмасови втулки

Накланяне на изолационен материал

  • Ако подовете се издигат до височината на прага, ще трябва да поставите два слоя изолация. Първият от тях е поставен на пода, под повдигнати лагуни, в непосредствена близост до ракетните парчета минерална вата.
Най-добрият вариант за изолация - минерална вата

Най-добрият вариант за изолация - минерална вата

  • Между закъснения и стена, в лявата бленда има ленти от минерална памучна вата на целия периметър на балкона. Когато се постави нагревателят, можете да продължите към подовата настилка и закрепването на шперплата.
  • Вторият слой изолация може да бъде поставен в горната част на дървения материал, ако пространството позволява.
Ако височината позволява, можете да поставите минералната вата на два слоя

Ако височината позволява, можете да поставите минералната вата на два слоя

  • На върха на нагревателя се препоръчва да се постави слой от бариерен паркет - полиетиленов филм или специална мембрана.

монтиране шперплат листове

Шперплат е най-добре да изберете достатъчно дебелина, не по-малко от 10 мм, само тогава необходимата твърдост за пода ще се наблюдава.

Този етап от работата трябва да се извърши внимателно и внимателно.

  • Листовете от шперплат не трябва да лежат на стената - между тях се осигурява разстояние от 5 ÷ 10 мм.
Между шперплата и стената трябва задължително да има празнина

Между шперплата и стената трябва задължително да има празнина

  • Първият е дълъг лист от материал. Ако има напречни отклонения, първо не трябва да стекате, поставете листа на ръба, бутайте го до края на балкона и отбележете върху него разположението на напречните склонове.
Полагане на следващия лист шперплат

Полагане на следващия лист шперплат

  • След това листът се полага и начертава върху него с равномерни ивици, на местата, където под него преминават напречни и надлъжни лагери. На тези забележителности шперплатът се закрепва към щайгата с помощта на винтове, като стъпката между ключалките не е повече от 150 мм. Главите на самонарязващите се винтове трябва да бъдат вдлъбнати в дебелината на листа с 2 ÷ 3 mm.
Монтиране на шперплат върху самонарезни винтове

Монтиране на шперплат върху самонарезни винтове

  • Освен това, vymeryat дребен и втория лист от шперплат, също така е направил знак, на която лист, за да се фиксира щайга.
Обикновено работата върви много споро;

Обикновено работата върви много споро-

  • Че шперплат не се огъва около прага, под него можете да поставите парче шперплат или малък бар. Дебелината на подложката под шперплата за твърдост в тази точка трябва да се изчислява във всеки отделен случай.
  • Крайният етап на настилката ще бъде запълването на пукнатините между стената и шперплата. Това може да се направи с уплътнител и ако прореза има достатъчно широка ширина, може да се използва монтажна пяна. Слотовете между листовете шперплат и мястото на завинтване на винтовете са най-добре покрити с шпакловка върху дърво.
  • Изсушената пяна се нарязва и преди да се подготви декоративното покритие, шперплатът се грундира.

Следваща на база дървесина може да положи линолеум, ламинат, корк или килими - този избор ще зависи изцяло от собственика на земята.

Видео: монтаж на шперплат на регулируеми отклонения

Трябва да се отбележи, че работата по подготовката на пода върху балкона на шперплат може да бъде напълно извършена от всеки собственик на апартамента. Очевидно действайки според инструкциите, можете да изолирате и усъвършенствате подовете в тази стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
Остъкляване на лоджиитеОстъкляване на лоджиите
» » Шпакловка на пода на балкона
© 2021 BggeHat.com