Тавани от гипсокартон с уникална атмосфера



Защо покриваме

Истинската находка за дизайнерите е окачването на тавани с осветление. Благодарение на използването на съвременни технологии, можете да играете със сенки и отблясъци в стаята, да се фокусирате върху някои части на стаята и да "заглушите" другите. Осветлението е инструмент, с който можете да създадете уникална атмосфера в дома - атмосферата на уют, топлина, свобода, творчество, елементи или спокойствие - в зависимост от вкусовете и желанията на собствениците. Важно е да се обмисли в коя стая се инсталира фоновото осветление.
Идеи за дизайна на комплекта задно осветяване. Например, много хора обичат да организират "извисяващи се" тавани в апартаментите си. Този ефект се постига, когато се използва LED лента и отразяващи повърхности на тавана. "Плаващ" таван създава ефекта на ясно, прозрачно небе.
Тавани с гипсокартон с осветление
Ограничаване на въображението при избора на осветление и конфигурация на окачен таван може само финансова или времева рамка, както и възможностите на самата стая. Въпреки че първата, втората и третата не са толкова страшни. Тавани с осветление могат да бъдат инсталирани в почти всеки апартамент, като всяка година разходите за монтаж падат. В стаите с ниски тавани може да не е достатъчно място за осветление, въпреки че с желанието и въображението всичко е възможно.
Не толкова отдавна таванът беше само задължителна, но неестетична и непрактична част от стаята. Таваните бяха подрязани със скромно измиване и забравиха за съществуването им, като се интересуваха от състоянието си веднъж или два пъти на пет години - по време на козметичните ремонти. Но днес, благодарение на напредъка на технологиите и полетът на дизайнерски идеи, има тавани от гипсокартон с осветление, както и таван постепенно се превръщат в част от интериора, нов инструмент за превръщането на пространството, като показва още необработени поле за творческа работа.

Конфигурация на тавана

Тавани от гипсокартон могат да се направят на няколко нива. Едноетажни тавани ще задоволят тези, които живеят в апартаменти с ниски тавани - често едно ниво може значително да изкриви пространството на стаята, да го направи по-стегнат, въпреки че с правилната, адекватна осветяване на тавана от гипсокартон този проблем е решен. Две или повече нива се монтират от тези, които не се интересуват от височината на таваните, като правило те са собственици на частни къщи. С тази опция значително се увеличава областта на дизайнерската дейност. Основното нещо, което трябва да наблюдавате, е, че таванът не претоварва стаята и се вписва във вътрешността като хармонична и неразделна част от нея. Понякога това може да е трудно и трябва да сте в състояние да спрете навреме в етапа на планиране на тавана.
таванно осветление от гипсокартон
Най-често се използват само две нива. С тяхна помощ можете да постигнете желания ефект и все още да имате усещане за свободно пространство. Двустепенните тавани от гипсокартон с фоново осветление са подходящи за всяка стая, тъй като тяхната конфигурация е изпълнена с неограничени възможности, въпреки че опцията може да изглежда прекалено проста за някого. Не прогонвайте "прохладата" на таваните, защото в крайна сметка единственото нещо, което ще бъде важно, е удобството и качеството на конструкцията за наемателите. Твърде тромавите тавани ще създадат постоянно чувство за опасност, така че е по-добре да ги изоставим. Прочетете също: "Плаващ таван от гипсокартон".
Въпреки факта, че таваните гипсокартон с осветление, има се срещат сравнително нови, няколко стабилни интериорни решения с тяхното използване. По този начин, има тавани, които симулират звездното небе, които сега искат да се инсталира в детските спални (между другото, мека LED осветление, подходящо за спалнята, където децата се страхуват да отидат да спят без светлина след звездното небе - идеален пример за такава подсветка) "плаващите" тавани, тавани , предназначени за стила на различни жанрове и епохи - от готическата до империята. Таванът може да стане незаменим, когато създавате атмосфера в стаята.

Тогава да светне

При избора на осветление от самото начало има избор какви инструменти да използвате. Независимо дали ще съчетаете класически полилеи и лампи и лампи със скрито осветление, или изцяло концентрирайте светлината само върху първата или само втората опция. Във всяка версия има плюсове и минуси, но най-голямата игра на цветове може да се постигне с комбинирано осветление на помещения.
таванно осветление от гипсокартон
Монтирането на осветление е съвсем проста, ако собствениците решат да останат на класическата опция за осветление - осветление с окачен полилей. Достатъчно е да държите кабела под тавана и да го завиете крушка за таван от гипсокартон. Проблеми с този тип осветление, като правило, не възниква, най-важното, което трябва да запомните е, че кабелът се извършва под гипсокартон и е желателно преди монтирането на тавана. Светлината може да е ярка или слаба, в зависимост от избора на собственика на стаята. Опциите и решенията за осветяване на полилея отдавна са известни на всеки, който някога е имал проблеми да уреди стая.
При осветяване на стаята по този начин собствениците ще получат познатия, познат и надежден резултат, но в същото време ще загубят възможността да комбинират играта на светлина и сянка, което означава, че те ще лишат стаята от част от нейния потенциал.
Ситуацията е по-сложна с осветяването на прожекторите. Като правило, те се използват така, че част от осветителното тяло да остане невидимо за външното око - това ще ви помогне да създадете желания ефект, когато сте осветени. Ето защо, за да купуват такива лампи трябва да бъде така, че да се поберат между гипсокартон и "първи" таван. Или, когато инсталирате окачен таван, предварително вземете предвид размерите на осветителните тела, така че след това не е необходимо да се търси замяна на вече закупеното оборудване. Също така понякога инсталирате фитинги в гипсокартонени плочи с подчертани важни области, в които е необходимо да подчертаете.
вдлъбнати вдлъбнатини от гипсокартон
При инсталирането на осветителни тела е важно да се изчисли точно. Неравности, които могат да възникнат в процеса на работа, лампи лесно се крият, но светлина, когато не е на кабела, те със сигурност може, следователно, не, когато монтирате кабели и преди да инсталирате тела не трябва да бъде мързелив, за да направите необходимите изчисления.
Друг вид осветление е светодиодното осветление. Има два вида: под формата на лампи и под формата на лента. Изглежда, че осветлението е много впечатляващо. LED осветяването често дава на помещението по-уютен външен вид, тъй като светлината от задното осветление е много мека, топла. Понякога това пречи, защото не всяка стая ще бъде помрачена. LED осветлението ще изглежда добре в спалните, на балкона или например в коридора, в коридора (вижте също: "Таванът на гипсокартон в коридора: правилата за проектиране").
Тавани от гипсокартон с опции за фоново осветление
Осветеността се различава не само при видовете инсталация, но и в цветовете, най-често се продават светодиоди в RGB формат. Освен това с помощта на контролния панел можете да промените цветовете на осветлението в зависимост от желанията на наемателите.
LED подсветката е безопасна и не причинява точно пожар в къщата поради изключително ниското ниво на отопление, освен че е практично и икономично. Подходящ, ако искате да подчертаете отделните елементи в стаята или да създадете определена атмосфера.
Идеалният вариант е комбинираното осветление за тавана на гипсовата плоскост, когато се комбинира и горното осветление, точката и светодиодите. След това със светлината можете да създавате истински чудеса.
Осветление на тавани от гипсокартон, вижте видеото:

Как да осветяваме правилно

Много често видовете задно осветяване се комбинират само, за да може стаята да остане многофункционална. Ако се нуждаете от ярка светлина - включете полилей, ако интимните димни, дифузни светлинни светодиоди, но ако искате мека мека светлина, без напрежение за погледи - включете прожекторите. Тази комбинация от светлини е позволена за помещения, в които хората прекарват по-голямата част от времето, например за дневни и спални.
Тавани с гипсокартон с осветление
При планиране на окачени тавани от гипсокартон с фоново осветление обикновено се разработва план за таван, който взема предвид всички детайли и нюанси. Например, ако се използват лампи с ниско напрежение, пространството за трансформатора трябва да бъде запазено в тавана. За да изготвите план, не се полагат много усилия - просто трябва да вземете парче хартия и подробности къде ще се намират лампите, кабелите и т.н. Така че нищо не е забравено.
От съображения за безопасност не поставяйте лампи с нажежаема жичка, тъй като те увеличават вероятността от пожар. Много по-евтино, по-безопасно и по-модерно ще бъде да се поставят енергоспестяващи лампи, колкото повече не се различават много от лампите с нажежаема жичка. Дори и ако по-рано в къщата това не е било - след няколко месеца жителите ще свикнат. Монтирането на тавана е отлична причина за преминаване към по-икономичен и безопасен вид осветление.
Тъй като една от задачите за подчертаване е зонирането на стая или създаването на определена атмосфера в нея, ще бъде излишно да се обмисли ефектът от различни акценти и комбинация от акценти, както и да се изготви план за осветление. Сенките и ярко осветените зони ще създадат противоположни настроения сред жителите: от очарователни и романтични до безгрижни и лесни.
окачени тавани от гипсокартон с примери за фоново осветление
Така че за работната площ, независимо дали е в офиса, хола, спалнята или детската спалня, е важно, че осветлението е светло, пълно, няма смущения (прочетете "Тавани от гипсокартон в детската стая: опции за дизайн"). Също така, на работното място, е важно да се създаде удобна, спокойна фон, затова допълнително към основната LED осветлението ще бъде повече от подходящо. Между другото, дори и" аквариум "покритие струва да се разгледа, тъй като това ще се отрази и на околната среда.
В многофункционални стаи и зони е удобно да се комбинират всички видове осветление. Например, докато гледате филм в дневната, можете да оставите само светодиод, ако родителите идват, това е най-удобният начин да преминете през семейни фотоалбуми, разбира се, с пунктирана светлина. Но ако децата планират битките си на дивана, те се нуждаят от ярка светлина над главата. Правилното осветление е един от гарантите за комфортно забавление.
осветление в тавана на снимката от гипсокартон
В кухнята е желана ярка светлина - за удобство. В коридора пред огледалото. Като цяло, на всяко място, където трябва да обърнете внимание на детайлите.
На балкона или лоджия или в светлината на спалнята е по-добре да се определят според собствените си желания, защото всеки дава тези стаи доза от свободното си време. Някой обича мека заглушен, някой ярка светлина, за да можете да видите всичко до най-малките детайли, трябва да предоставите всички опции. Основното нещо - не прекалявайте и не напускате дома си в тъмното, или обратно, за да освети ярко, така че светлината ще бъде къде да се скрие по-спокоен и сянка обичащи домакинство. Освен това прекалено силната светлина ще създаде атмосфера на напрежение, така че всеки дом се нуждае от сенки, въпреки че не изглежда очевиден от самото начало.
Осветлението на тавана на гипсокартон може да бъде дори в банята, а след това студената и съвсем обикновена стая може да се превърне в малък рай в собствената си къща. Има много възможности за подчертаване, най-важното е да ги видите, за да разберете къде можете да използвате осветление във вашата собствена къща.
двустепенни тавани от гипскартон с пример за фоново осветление
Понякога осветлението е инсталирано в тавански помещения. Всичко зависи от самата стая и от конструкцията на покрива. В някои тавани, настройването на фоновото осветление може да бъде опасно.
По този начин, когато избирате подчертание, човек трябва да се ръководи от следното: собствено въображение, възможности за стаята и здрав разум. Малко планиране, повече смелост - и осветление в тавана на гипсокартона ще позволи да се проектира стаята по оригинален и функционален начин.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
Небето на тавана е най-важното в интериора виНебето на тавана е най-важното в интериора ви
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
» » Тавани от гипсокартон с уникална атмосфера
© 2021 BggeHat.com