Как да запълни пода на балкона

По време на ремонта на балкона, обикновено е първо инсталиран стъклопакети, хидроизолация и изолация на тавана, а след това отидете на пода. Варианти на балкон етаж, изборът в много отношения зависи от функционална цел на балкон.

По време на ремонта на балкона, обикновено е първо инсталиран стъклопакети, хидроизолация и изолация на тавана, а след това преминава на пода

По време на ремонта на балкона, обикновено е първо инсталиран стъклопакети, хидроизолация и изолация на тавана, а след това преминава на пода

Ремонтирането на пода на лоджията по ваш собствен начин е напълно възможно, ако го направите според инструкциите, получени от професионалисти или майстори на дома с голям опит.

За ремонт на балкона има пълен изглед, трябва да се оцени състоянието на пода и покритието му. Комфорт и удобство на балкона може да се уреди чрез изливане на етаж, което го прави възможно да се направи повърхността гладка и не пропуска никакви атаки към обичайната за такива помещения. Обикновено пълненето на балкона се извършва на базата на бетон или сухи смеси - най-добрата възможност за най-добър резултат.

Как да запълни пода на балкона

Как да запълни пода на балкона

Измервания на балкона

Подготовката за ремонт започва не с подготовката на материалите, а с измерванията на работната платформа. Точността на тези изчисления ще зависи от успешната покупка на строителни материали. Необходимо е да се определи височината, към която да се поставят повдигнете пода. Математиката тук е проста: намираме подовата площ на стаята като продукт от нейната дължина и ширина. Получената стойност трябва да бъде умножена по желаната височина на изливане на покритието. В резултат на това получаваме обем и референтна точка за масата на разтвора.

Измервания на балкона

Измервания на балкона

Височината на прага по този въпрос не е определяща, тъй като може да бъде свалена или увеличена без проблеми. Но минималната дебелина на пода е наистина важна. За нормална изолация е необходимо най-малко 7 см, но не струва да се вземе дебел слой: освен стъпката има и височината на лоджията и височината на оградата. Ако се окаже, че е твърде ниско, то може да бъде опасно за всяко невнимателно движение.

Така че, височината на стъпалото трябва да бъде до 20 см, общата височина на балкона - от 2 м 45 см, общата височина на оградата - от 95 см (за деца - от 1 м 10 см).

Като се има предвид стандартна височина и ъгъл цокъл покриване на съвместни стъпки, височина на етаж трябва да бъде 15 см. Когато стандартът за обшивки панели продадените отсечени под 2 m 70 см, долните части добавени (в ниска височина етаж) изглеждат много прилични.

Подготовка на работната площ

Подготовка на работната площ

Подготовка на работната площ

След закупуването на материала за изливане на пода, трябва да започнете подготовката на повърхността ─ да освободите балкона от всички неща, които са били съхранявани там и да извършите разглобяването. Отърви се от предишния пол - мръсна работа, не се осмелявайте да правите прах, по-добре е да използвате защитни очила и маска респиратор.

За разкомплектоване може да имате нужда от инструменти:

  • нож;
  • нокти;
  • скрап;
  • удар;
  • шпатула;
  • чук;
  • лопата;
  • длето.

В зависимост от състоянието на старото покритие, разглобяването може да е непълно. Ако оценявате състоянието му като доста достоен, можете да го оставите като основа. Но професионалистите съветват напълно да освободят сайта от предишния ремонт, така че ефектът да е дълъг.

За удобство на работата стаята трябва да се навлажни - след утаяване на праха, старото покритие ще бъде по-удобно за разглобяване.

Линолеум на балкона с нож, премахване на лентата с шпатула. Керамичните плочки са най-лесно разглобявани с перфоратор - не се безпокойте, дори старият балкон може да издържа на товари до 300 кг. Старите закъснения на пода се демонтират от закачалка. Ако е поставена сухата замазка, е необходимо да отвиете винтовете, да разглобявате плочите и да събирате глинената лопата. Останките от грунд, лак, бои се отстраняват с разтворител.

След окончателното демонтиране на предишното покритие, работното място трябва да бъде премахнато

След окончателното демонтиране на предишното покритие, работното място трябва да бъде премахнато

След окончателното демонтиране на предишното покритие, работното място трябва да бъде премахнато. И най-важното в този брой няма да бъде естетическият компонент, но качеството на изливането ─ на прашната основа, няма строителни смеси нормално фиксирани. Метла в този случай няма да бъде достатъчно, с дупки на повърхността е най-добре обработени сграда (и дори обикновени) прахосмукачка.

хидроизолация

хидроизолация

хидроизолация

За да се предпази от влага на основата на балкона, е необходимо да се постави полиетиленово фолио със стена вход от най-малко 100 мм, за голяма тераса добави мрежа от метал с малки клетки.

Гранична маркировка

Когато подложката се почиства, маркировката по стените маркира границите на изливане. След като планирахме разположението и предназначението на балкона, като определихме височината на изливане, е възможно да маркираме на всяка балконна стена.

Ако основата на терасата е сравнително плоска стоманобетонна плоча, тя не изисква мерки за привеждане в съответствие. За професионални резултати все още се препоръчва да използвате нивото. Съчетавайки всички марки, можете да определите местоположението им спрямо пода.

При отсъствието на лазерно ниво е напълно възможно да се направи това по начин на дядо. На плочата е поставен фар (перфориран метален или дървен профил) и на него е поставено ниво. Неточностите, посочени от индикатора, трябва да бъдат коригирани чрез поставянето на твърди дъски под маяците. Достатъчно е да изберете две точки по краищата. Първо, фаровете се изравняват отделно. Основният съвет е да се придвижвате добре и да не бързате. Тогава те са подравнени една с друга. При настройване на фар, пластмасата трябва да се постави от всеки от ръбовете му.

Когато маяците на оргалита изравняват, трябва да коригирате ефекта. За да направите това, достатъчно е да подготвите половин кофа с разтвор с обикновени пропорции и мистрия. Едната ръка трябва да държи секцията на фар с подложка от твърда дъска, а другата от различни страни, за да запълни мястото с разтвор. По същия начин всички площи под фаровете са фиксирани.

За почивка има два часа, докато разтворът се втвърди. След това, като внимавате, можете да запълнете останалите с части от фаровете. При това ремонтът днес може да бъде завършен. На следващия ден, с шпатула, можете леко да отрежете излишния разтвор, оставяйки профила напълно свободен.



Ако подът се излива върху отворен лоджия, е необходимо да се дадат някои пристрастия от страна на стената, на едно ниво фар линия се различава от другата, като приблизително 1 cm ─ при показалеца не е в средата, но по-близо до ръба. Разстоянието между водачите е равно на дължината на правилото ─ ламелите за изравняване на замазката. Приблизителната ширина на стъпалото е 60 см. Наклонът може да бъде само навътре, но не по протежение на мястото.

Монтирането на фарове трябва да бъде взето сериозно, тъй като качеството на подовата настилка ще зависи от точността на тази процедура. Профилите се изравняват хоризонтално с гумен чук и ниво.

Приготвяне на разтвора

Приготвяне на разтвора

Приготвяне на разтвора

Смесете бетонната смес с два метода: с помощта на строителни смесители или ръчно - с конвенционална лопата.

Районът на балкона обикновено е малък, така че можете да правите без електрически уреди. Но въпросът за пропорциите ще бъде от първостепенно значение: за 1 част цимент е необходимо да се вземат 2 части пясък и 1 - развалини.

Ако използвате суха смес, а след това на стандартен балкон без големи разлики, ще ви трябват две хладилници. Ако се съмнявате в качеството му, можете също така да купите чист цимент (3 кг за всяка култура). Разбъркайте трябва да бъде много внимателно. По-добре е да готвите няколко кофи със смес.

Рецептата не включва вода, която се въвежда постепенно, след смесване на всички компоненти до концентрация на заквасена сметана. Важно е, че решението не се окаже много слабо.

Всъщност плочите на балконите не са проектирани за прекомерно натоварване, така че циментовата смес се заменя с бързосъхнещи леки съединения с голяма концентрация на гипс или добавки от пяна.

Сухите смеси се приготвят съгласно инструкциите, внимателно се разбъркват до подобна концентрация. Преди да изливате обема на кофража за добра адхезия, основата може да бъде грундирана. Най-добрият подход не е конкретен контакт, а грунд с дълбоко проникване на розов цвят.

кофраж

кофраж

кофраж

За компетентно запълване на основата е необходимо кофраж. За тези, които имат горния етаж и не разполагат с подходящите умения, това може да е проблем. Изходът в такава ситуация не само улеснява решаването на проблема, но паралелно се решава и другият - видът на лоджията отвън. В края на краищата, голата плоча цимент не е най-идеалната възможност за декорация на PVC-панели или сайдинг. В магазина можете да купите ъгли, предназначени за оформяне на балкона. Цената е от 150 рубли. за парче, можете да изберете цвят. За балкон със стандартни размери са необходими 3 ъгъла, които ще затварят крайната страна на бетонната плоча и цялата част, която гледа отдолу под парапета.

Ако вместо парапет бетон има парапети, на ръба на външната му страна е необходимо да се прикрепи дървена лопатка надолу, така че разтворът да не се излива в следващия балкон. Подготвяме две пръти с разрез от 50 х 70 мм, едната е с дължина, а другата е нарязана наполовина за страничните стени.

Във всяко парче, трябва да направите две дупки, където проводникът е преминал, след това лентата е поставена на плочата зад парапета и фиксирани с жица към основата му. Всички видими отклонения са покрити с уплътнител.

Как да запълним дъската

След приготвяне на разтвора, пристъпете към пълненето. Необходимо е да започнете работа от противоположния ъгъл, за да сте на вратата след завършването му, без да повредите прясното покритие при излизане.

Ако се използват сухи смеси, тогава подобно решение обикновено се изравнява, без да се изискват специални усилия. Уеднаквеността на замазките се контролира от маяци, които могат да се купят безпроблемно в магазина. Стандартен балкон (240-250 см) ще изисква 5 фара. Необходимо е също така да се приготвят нарязани плочи с едни и същи квадратчета. Посявката изсъхва във времето според инструкциите, след това кофражът се отстранява и ъглите по периметъра се фиксират с метални ъгли.

Напълнете разтвора между маяците

При дължина на правилото от 80 см (или някаква плоска част от желязна бара), излишъкът от цимент се премества на себе си, без да се разкъсват стелажите от фаровете. Качеството на пълнене трябва да бъде постоянно наблюдавано, за да се отървем от нередностите, които възникват при съсирването на съсиреците. Попълвайки площта на балкона и изравнявайки го първо с мистрия, а след това с правилото, поставено на ръбовете на фаровете, люлеейки се с къси движения от двете страни, постигайки равномерна повърхност. Операцията може да се повтори няколко пъти, най-важното е да се затегне правилото към фермите по-плътно.

Наливане на цимент

Наливане на цимент

В продължение на 3 дни, изливането трябва редовно да се навлажнява с вода, за да се избегне появата на пукнатини, понякога замазката е покрита със слой пясък (стърготини), като се избърсва защитният слой за около седмица. Ако има валежи, е необходимо покритието да се покрие с филм. След 5-7 дни всички маяци се отстраняват от замазката и образуваните канали се пълнят с циментова замазка. Кофражът също се отстранява, като плътно решение по краищата трябва да бъде получено полуготово. Тогава всички ще затварят ъглите.

Етаж на балкона със собствените си ръце

Етаж на балкона със собствените си ръце

Опции за подове

Допълнителните ремонти зависят от избрания тип покритие. Ако излезете от бетонния под, трябва да завършите ремонта с лек замазка, да го подготвите и да го оправите с ъгли. Ако има линолеум, можете веднага да поставите ъглите и да поставите покритието.

За плочки трябва да купите лепило за плочки и назъбена мистрия. Поставяне на инструкции за плочки много. Като цяло: прилагаме лепило върху плочката, разстиламе гребена и го отлагаме. Друга (равна) страна на шпатулата, която използваме, е лепило и бетон. Плочките, които разтриваме в бетон с референтна точка към нивото.

Етаж на балкона със собствените си ръце

Етаж на балкона със собствените си ръце

Ъглите се фиксират, когато плочката е напълно суха. Заобленият ъгъл трябва да се остави наляво, а другият - надясно, а третият да се припокрива от предната част на балкона. Металните ъгли са лесно огънати и нарязани, свредлото се нуждае от специални, облицовани с плочки. След това винтовете и первазите се затварят с панели.

Можете да видите целия процес в този видеоклип.

Видео - Вратовръзка на балкона

Красивият и комфортен етаж на балкона не е скъпо удоволствие. Покани екип от строители, ще трябва да платите до 50 000 рубли. Но ако следвате стъпка по стъпка инструкциите на всички етапи на работата, резултатът от собствената си работа ще задоволи както вас, така и вашите съседи в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
Остъкляване на лоджиитеОстъкляване на лоджиите
» » Как да запълни пода на балкона
© 2021 BggeHat.com