Проекти и разпределение на едноетажна къща 6х6

Проекти и разпределение на едноетажна къща 6х6

Проектът на едноетажна къща от 6x6 м може да се използва за строителство селска къща градина или даване. Всички чертежи могат да се правят самостоятелно, като като основа вече се правят изчисления от референтната литература. За това как да направите това, което е необходимо за работа, което е характерно за такова планиране, ще кажем по-долу.

къща 6х6 метра

Проектът на едноетажна къща 6x6 метра

Характеристики на компилацията: за какво е проектът?

Основната особеност на този тип проекти е, че една 6х6 м долара не е подходяща за дългосрочно пребиваване. Следователно, той не може да планира отделна спалня, тя е съчетана с хола.
Друга особеност са пропорциите и размерите на структурата. Описаната къща в плана е квадрат. следователно вътрешно оформление ще бъдат обект на това.

Оптимален ще бъде проект, в който вътрешните прегради ще преминат през центъра на сградата. Това ще намали натиска върху централната част на тавана и ще даде по-голяма здравина на цялата конструкция. В резултат на това надеждността и издръжливостта на една едноетажна къща от 6x6 ще се увеличи.

Разпределение къща 6x6

Оформлението на едноетажна къща 6x6 с веранда

Друга характерна особеност на селски къщи от този тип е наличието на отвори за прозорци във всяка стая. Те дават слънчева светлина в стаите. Това ще намали консумацията на енергия и разходите за поддръжка.

Предварителното създаване на имиджа на бъдещата къща е важен етап. Без него е по-добре да не започвате работа изобщо.
Факт е, че боядисаният обект не само ще помогне на строителите да изпълнят своята част от работата, но ще предостави безценна помощ на собственика на лятната резиденция. С помощта на плана на сградата можете да проектирате броя на необходимите строителни материали. Освен това, вземете всички необходими инструменти и определете колко хора ще трябва да реализират проекта. След като се изчисли броят на дъските, дървения материал, шистите и ноктите, собственикът ще изчисли разчетите за разходите.

рамка от 6 до 6 метра

Оформлението на едноетажна дървена къща с размери 6 на 6 метра

Придържайки се към нея и към проекта, той няма да допусне ненужни разходи и ще може да провери качеството на работата, извършена от строителите.

Материали за изграждане на къща 6x6

традиционно, ваканционни жилища са изработени от леки и достъпни материали. Понастоящем видът на сградата става все по-популярен едноетажна къща. Тя може да бъде поставена на сайта в рамките на няколко дни, работата не изисква специални умения и участие на голям брой хора. За изграждането на жилища в страната най-често се използва:

  • дървена бар;
  • борда;
  • CIP панели;
  • OSB плочи;
  • меки покривни материали;
  • шисти.

Тъй като общото тегло на такъв дизайн е много малко, основата за него е направена от конвенционален тип ремък. За производството му е пясък от средната фракция, фин чакъл и циментов клас не по-нисък от M400.

къща 6 до 6 метра

Проектът на къщата е 6 на 6 метра

В зависимост от избрания материал за изграждане на стени, структурата е разделена на рамки и къщи, изработени от греди.

Вила, изработена от дървен материал

Обработено върху специално оборудване и получено правоъгълно напречно сечение дърво замени традиционните дървени архитектурни трупи сравнително наскоро. Предимствата на този материал са, че практически няма празнини между елементите. Новото поколение материали, което се нарича профилиран лъч, ви позволява да свържете плътно части без празнини. Това подобрява защитните свойства на стените, в допълнение, подобрява адхезията на конструктивните елементи.

Къщата с 6х6 м лъч може бързо да бъде издигната, като се използват минимални работни ресурси. Това също е плюс на такъв строителен материал. Изсушен и обработен от насекоми, плесени и огън, дървесината може да запази свойствата си в продължение на много години. Недостатъците на този тип структура включват нуждата от допълнителна изолация.

вила 6 до 6

Разпределение на дачата от бара 6х6 метра

Въпреки това, в райони, където зимата е достатъчно мека и няма тежки студове, можете да направите без нея. Особеността на изграждането на къщи от бар е тяхната стъпка по стъпка монтаж. Опитни майстори посъветваха да вдигнат стените около периметъра на сградата. Това ще предотврати изкривявания и нарушения в технологиите.

Сглобяеми къщи тип рамка

За разлика от описаното по-горе, този вид сгради може да бъде определен като дизайнер: чрез сглобяване на една външна стена, магьосникът отива към другия и т.н., докато цялата кутия бъде завършена. Несъмнено предимството е скоростта на инсталиране. В полза на рамковите къщи има и наличието на топлоизолационен слой в CIP панела. Като основа за сглобяемата къща 6х6 се изгражда горепосочената фундаментна лента. Остава да се отбележи, че почти всеки работник в къщата, който има уменията да борави с чук, сондаж и трион, може да изпълни цялата работа.

къща с рамки 6x6

Проектиране и проектиране на едноетажна къща 6х6

Необходимо е успешно завършване на процеса на изграждане на едноетажна къща 6х6 м от сглобяеми конструкции, което е наличието на проекта.

Какво ви е необходимо, за да създадете проект

За основа на бъдещата структура може да се вземе стандартен чертеж и дизайн на къщата, добра, специална литература за летните жители през последните години пусна много. Въпреки това, опитни майстори съветват да направят план за лятна вила самостоятелно. Това ще позволи да се вземат предвид всички нужди на собствениците, правилно да се изчисли размерът на стаите, като се вземе предвид броят на хората, които ще живеят в сградата. Дизайнът на сградата е по-добре направен на милиметрова хартия. Купува се в магазини, продаващи канцеларски материали. Освен това ще ви трябва:

  • молив за рисуване;
  • линия;
  • квадрат;
  • транспортир;
  • измиване с гуми.

По-добре е, ако в работата капитанът ще използва 2 вида моливи, с твърда и мека шисти.

просторна къща 6 на 6 метра

Оформлението на едноетажна частна къща е 6 на 6 метра

Първата е необходима при изготвянето на проектов проект и с помощта на втората е възможно да се направят всички линии в окончателната версия на чертежа. Превозвачът, с помощта на който се измерват размерите на ъглите, е необходим, в случай че собственикът на даката реши да направи полигоналните помещения, като се отклони от традиционната форма на проектиране на помещенията. Ако плановете на създателя предвиждат наличието на изпъкнала част (прозорец на прозореца) с прозорец, тогава е по-добре да нарисувате с компас.

Първи етап: скица

Работата започва със скица на бъдещата структура. За да направите това, чертежът се прави ръчно върху обикновена офисна хартия. На опитни майстори се препоръчва да направят скица с участието на всички членове на семейството. Всеки ще може да изрази своето мнение. В резултат на това ще бъде възможно да се изгради една мечта къща, където всеки ще бъде удобно и приятно да бъде. Изчертавайки бъдещата си лятна вила 6х6 м, собственикът може да създаде разнообразни опции за оформление.
скица на къща 6 до 6
По-добре е да не ги изхвърляте, но ги оставяйте настрани и след това отново преглеждайте времето. Изведнъж някои от идеите са полезни? Всички течения трябва да бъдат поставени в отделна папка, така че ако е необходимо, те да могат да бъдат получени и изучавани отново. Тези, които са по-свикнали да работят с таблета, отколкото на бюрото, могат да променят скиците и да ги запазят като графични файлове.

Етап 2: създаване на готов проект

За да разгледате окончателните чертежи на едноетажна къща 6х6 м, първо трябва да направите проект за местоположението на обекта на обекта. В нея трябва да изберете не само място за бъдещата структура, но и да проправи пътя или подхода към жилищното настаняване, да вземе под внимание как пада слънчевата светлина, а също и вятърът. Тези детайли ще направят живота на новата вила по-приятен и уютен. Извършвайки план с обвързването на обекта с терена, те продължават към действителното развитие на вътрешното пространство на къщата.

къща интериор 6x6

Интериор на малка къща 6x6 метра

Като се има предвид, че тя не е предназначена за дълъг престой, оформлението може да бъде от два типа:

  • отвори;
  • затворен.

В първия случай стените са оградени само от основната спалня, тоалетна и душ кабина. А антрето, кухнята и хола остават свободни. Такова оформление ще направи сградата визуално по-просторна. Затвореното оформление е по-традиционно, като се предвижда, че всички стаи са разделени от щори с врати. Най-честият дизайн на къща за крайградски район осигурява наличието на такива помещения:

В някои случаи, коридорът е направен с малка тераса, вписана в цялостния план на къщата. Окончателното решение за местоположението на помещенията поема собственика на бъдещата къща.

Изчертаване на проста къща

Жилището 6x6 с един етаж е популярно сред възрастните хора и с малки семейства със скромни доходи. Това е т.нар. Бюджетен вариант. Чертежи и вътрешно оформление на дървени къщи тези размери са сравнително прости.

Чертежът му е съвсем прост: квадратът на сградата в средата е разделен на две части. В половината от общата стая има до 16 м2. Може да се използва като хол. През стената има баня.

Къща 6x6

Проектът на сглобяема едноетажна къща 6 × 6

От другата страна едноетажна частна къща - спалня и кухня. Спалнята не трябва да е проходима, така че входът до нея е едно: от кухнята или от общата стая. Ако къщата се отоплява с печка, тогава тя е инсталирана в центъра на къщата, за да загрява всички стаи.

Ако къща с мансарда, тогава неговата полезна площ се увеличава значително. Нейната техника е напълно възможно да се изпълняват собствените си ръце на тавана. Стълбища в къщата могат да се монтират или извън, или вътре в стаята.

Този проект има варианти в зависимост от желанията на домакинството. Едно семейство от двама могат да обядват в кухнята, няма да се нуждаят от отделна трапезария. Гостите ще го вземат в общата стая.

едноетажна къща 6x6

Разпределение на едноетажна къща 6 × 6

За целогодишна обитаема къща 6 х 6 трябва да бъде с печка или свързана с отоплителна централа. Не можете да правите без вестибюл, който е доста успешно заменен веранда в къщата. Много е лесно да го направите със собствените си ръце. Проектът трябва да осигури помещения, прозорци и врати, чиято схема се разглежда предварително.

Защото с реконструкцията на изградената едноетажна къща ще има много проблеми. И реконструкцията на двуетажната сграда със собствени средства е почти невъзможна.

Изграждане на къща 6x6 е удобно, тъй като стандартната дължина на лъча или поцинкована дървесина е шест метра. Ето защо, кога Изграждане на къща от къща Не е необходимо във всеки венец липсващи измервателни уреди.

Двуетажна къща 6x6

Много силни стени двуетажна къща, построен на същия квадратен метър. Полезни жилищни помещения се удвояват или дори повече, ако се допълват изолиран таван. След това живеещите тук възрастни и деца ще бъдат уютни и удобни.

Тъй като такава къща ще бъде по-висока, то нейното местоположение трябва да бъде взето по-отблизо. Съседите не трябва да се чувстват неудобно във вашата сграда. Ето защо е необходимо да се разработи проект, като се вземе предвид този фактор. Възможно е да се направят няколко варианта на предварителната схема на целия участък и да се определи върху него разположението на двуетажната сграда.

Практиката показа, че най-доброто място за него не е вляво или вдясно, а в средата, в задната част на двора или по-близо до улицата. И за да го предпази от шум, чуждестранни любопитни очи, може да постави оградата.

Двуетажна къща 6x6

Двуетажен къща 6 × 6

След получаване на официално разрешение за строеж те започват вътрешно планиране на къщата. Проектът на класическата версия, който може да бъде изтеглен от интернет, съдържа:

  • На първия етаж има входно антре, кухненски интериор, хол, баня, тоалетна;
  • На втория етаж има спални за възрастни и деца, офис;
  • В таванското помещение с подгрята таванска стая - обща стая за детски игри и отдих за възрастни.

В такава къща отоплението на печката е много проблематично. Камината също няма да бъде достатъчна. Ако е възможно, трябва да се свържете с отоплителната централа. В противен случай е необходимо да се оборудва котелното помещение на партерния етаж или в мазето.

Двуетажна къща от 6x6 ще изисква инсталиране на стълбище. Необходимо е да се преразгледат проектите на маршируващи и винтови структури, чертежи на стълби, преди да изберете да опитате. Тъй като това стъпало устройство е не само необходимост, но и важен декоративен елемент.

вила 6x6

Оформлението на всички етажи на двуетажна къща 6 × 6

Тя е изработена от различни материали. Но занаятчията на къщата най-вероятно ще завладее дървото. Той ще може да го извади предварително, преди да го построи със собствените си ръце, за да свърже първия етаж с втория и тавански таван.

Верандата е необходима и е лесно да я прикрепите. Това отново е областта на приложение на фантазията и творчеството на собственика. Но тя трябва да се впише в цялостния интериор и да бъде декорация на цялата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Проекти на къщи 11x12Проекти на къщи 11x12
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Атипично разположение на едноетажна къща 12х12Атипично разположение на едноетажна къща 12х12
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Оформлението на едноетажна къща 9х13 на голям парцелОформлението на едноетажна къща 9х13 на голям парцел
» » Проекти и разпределение на едноетажна къща 6х6
© 2021 BggeHat.com