Как да се определи гипсокартон

Гипсокартон е най-добрият вариант, който може успешно да се справи с проблема с неравномерни стени и тавани. Леки и достъпни строителни материали, за кратко време могат да променят пространството на стаята за по-добро, като по този начин отговарят на всички нужди на собственика.

Истината е самият процес монтаж на гипсокартон

съдържа много въпроси. Как да се определи гипсокартон на стена без профили? Как да се определи гипсокартон до стената? Как да се определи гипсокартон до тавана?

Ще се опитаме да намерим всички отговори на въпросите.

Приложение на гликол в мебелите

Приложение на гликол в мебелите

Гипсокартонът се използва успешно за много от работите по облицовката и дори когато те трябва да се извършват в неотопляеми или влажни помещения. Много е важно да изберете правилната марка, която отговаря на изискванията на установеното местоположение.

Гипсокартон листата са направени с подреждане на тавани с едно или няколко нива, ниво на повърхността на подове и стени, изграждане на леки прегради и сложни структури.

Дялове от гипскартон:

  • GKL "стандартен тип". Използва се за облицоване на тавани "таван, дебелина 6-8 мм", облицовка на стени, както и за изграждане на преградни стени или леки конструкции "стена, дебелина 10-12 мм". Този материал се инсталира в помещения, където нивото на влажност не надвишава 70
  • GKLV е "устойчива на влага". Използва се за довършване на повърхностите на тавани и стени в сгради с висока влажност, като например баня или баня.
  • GKLO "огнеупорен". Инсталирани в помещения, където е необходима допълнителна защита от пожар.
  • GKLVO "влагоустойчива и огнеупорна". Името на материала говори сам за себе си.

Стъпка на подпорите в рамката за гипсокартон

Преди фиксирането на гипсокартон е необходимо да се изгради рамка, към която ще бъдат закрепени листове от гипсокартон в бъдеще. Рамката може да бъде изработена от галванизирани профили или от дървени ламели "30 x 50 мм". За закрепването на дървените пръти ще са необходими винтове и дюбели.

Рамката, изработена от дървен материал, в сравнение с поцинкована конструкция, ще бъде по-евтина, но при металния профил е много по-лесно да се направи облицовката. И все пак галванизираната рамка е по-добра и по-надеждна от гледна точка на експлоатацията, докато дървеният материал може да се превърне в място за размножаване на вредни микроорганизми или с времето просто да се гние.

На периметъра на бъдещото устройство има водещи профили. В този случай, към тавана, стената и пода, всеки 40 см вмъква носещите подпори и фиксира с окачвания. Ако се закрепи гипсокартон със свойства, устойчиви на влага, тонът на профилните релси ще бъде 60 см. За таванна конструкция се изгражда щайга от профил с квадратни клетки с размери 40х40 см.
След поставянето на лентите, е необходимо правилно да разпредели отворите за винтове бъдеще. Ако стойки стъпка ще бъде твърде чести, или обратното е много рядко, и в двата случая работата могат да се понижат инсталацията за източване на гипсокартон "материал се рушат и ще се счупи." Оптимално разстояние между винтове - 20 см, а разстоянието от ръба на листа - не по-малко от 0.5 cm ръб противен случай просто се разпада ..

След като са монтирани лентите, е необходимо правилно да се разпределят дупките за бъдещи самопробивни винтове. Ако стъпката за закрепване ще бъде твърде често или обратно, много рядко, тогава и в двата случая работата по монтажа на гипсокартон може да се обърка "материалът се разпада и се разпада". Оптималната стъпка между винтовете е 20 см, а разстоянието от ръба на листа е не по-малко от 0,5 см. В противен случай ръбът просто ще се разпадне.

Какъв хардуер се използва при закрепването на сухото строителство

В работата по гипсокартоненото покритие са включени различни материали - gcl, метален "дървен" профил, опорни разделители. Освен това, за да се определи структурата, е необходимо да има различен хардуер.

В зависимост от вида на закрепването, който е предвиден за използване, се определя опцията за самочувствие. Тя може да бъде:

  • Самонарезен винт за монтаж на профил и основа
  • самонарязващ винт за фиксиране на профили и гипсокартон

Вариантът за профили има свои собствени подтипове:

  • метал + метал.
  • метал + дърво.

Как да се определи гипсокартон с самонарезни винтове

Винт за гипсокартон за метал е винт, който има формата на конус със заострен край. "Семената", "самозарязващи се за метал" - както се наричат ​​в народа, имат размери 9,5х3,5 мм, а формата на шапката прилича на полукълбо с кръстосано прорязана цепка.

Самонарезните винтове за дърво са подобни на метални винтове. Основната им разлика е, че тежестта на резбата за дървения винт е по-голяма. Размери на хардуера - 11,0х3,8 мм.

Всички видове винтове са направени от поцинкована стомана, или са месинг или стомана с цинково-фосфатно покритие. Стомана се отличава с високата си якост, но се страхува от корозия. Месинг - устойчив на корозия, но не може да се похвали със сила. Стоманата, защитена с покритие, съчетава двете положителни характеристики, че стоманата и месингът са "здрави и устойчиви на корозия". Първите две опции са необходими за връзката: метал + метал и самонарезни винтове за: метал + дърво.

Как да оправим профила на гипсокартон към стената

За фиксиране на елементите на рамката към стената използвайте дюбел, оптималният размер, който е 37,0 х 6,0 мм.

За да научите самоучастие "лично", можете по техния цвят:

  • Бял - месинг или стомана
  • жълто - оксидирано
  • черен - фосфатиран.

От коя страна да поставим гипсовата плоскост на повърхността

Как да се определи гипсокартон до стената? Коя страна да стека? За да отговорите на тези въпроси, трябва да знаете структурата на гипсокартона. Това е конструкция от слоеве:

  • предната страна на картонената "строителна хартия";
  • изграждане на гипс;
  • гърба на картон "строителна хартия".

В случай на стенни и таванни варианти от гипсокартон, предният слой има бял или сив оттенък, а задният слой е боядисан в светлокафяв цвят и има фабрична маркировка.

От тази страна листът се прилага върху стената.

Високотемпературната версия на гипсокартон е с цвят зелен, а слоят на лицето му е с по-светъл нюанс.

Друга разлика е, че в краищата на лицевия лист се правят плитки скосявания.

В допълнение, повърхността на предната част на гипсокартона е гладка и гладка.



Това се дължи на факта, че хартията е от най-високо качество, използвано за направата на материала.

Гипсовата плоскост е закрепена към повърхността със задната страна, а от предната страна се извършва довършителната работа.

Как да се определи гипсокартон - функции

Как да се определи гипсокартон - функции

Основната задача е да се направи маркиране на местоположенията на основните елементи на рамката. Всички установени отклонения се фиксират и коригират, като се използва нивото на сградата.

Следващият етап е инсталирането на базовите профили под гипсокартона. Работата започва с монтажа на водещите профили върху предишните маркировки. Над стената на тавана има четири таванни профили, а на пода "също четири" са разположени водачи, предназначени за стени. В същото време, на тавана, отворената част на релсите трябва да бъде разположена надолу, а за профилите, монтирани на пода, отворената част е на върха. Пропастта, образувана между стените и водачите, трябва да бъде минимална и резултантната площ трябва да съответства на вертикалата. Разстоянието между повърхността на тавана и профила не трябва да бъде повече от 10 см.

След това винтове или дюбели с стъпка от 40-50 см фиксирани водачи. След това вертикалните опорни ленти се фиксират с стъпки от около 60 см, върху които се фиксират закачалки. Последните осигуряват твърдостта на цялата структура. След това идва момента на фиксиране на основния профил, а работата по монтажа на стенната рамка може да се счита за завършена.

Сега можете да започнете да изграждате скелет на тавана. Преди да фиксирате гипсокартона към тавана, трябва да монтирате рамката на тавана в същата последователност като рамката на стената, само с една разлика - таваните са закрепени към рамката на стената. Освен това, за надеждността на таванната конструкция, тя се допълва от вложки от основния профил, разположени перпендикулярно.

След изграждането на рамковата конструкция е възможно да се покрият гипсокартон с листове таван и стени на стаята. Но преди да закрепите гилзията към стената, препоръчително е да направите работещ проект за поставяне на гипсови плоскости и техните отпадъци върху тях. Приетата мярка ще направи възможно подготовката на листове от гипсокартон с подходящ размер, което значително ще опрости работата с лице.

Метод за закрепване на гипсокартон към стената

Метод за закрепване на гипсокартон към стената

Как да се определи гипсокартон на стена без профили? Най-лесният и най-надежден начин за фиксиране на лист за гипсокартон е монтирането на гипса върху лепилото. Тази опция обаче е възможна само ако стената има сравнително равна повърхност "грешката е не повече от 20 мм". Но ако монтажът на гипсокартон е необходим, използвайки метални конструкции, не забравяйте някои полезни препоръки, които ще ви помогнат да разберете как да фиксирате профила на гипсокартон към стената:

  • използвайте качествен инструмент за монтаж, и по-специално - отвертка;
  • когато използвате отвертка, е желателно да зададете средния режим на въртене;
  • при завинтване на винта, за да го въведете бързо, върхът на отвертката трябва да натисне хардуера с по-голяма спирачка.

Още няколко съвета, които ще ви помогнат да извършите инсталирането на качество на гипсокартона:

  • инсталирането трябва да започне с долния ъгъл;
  • подсилете долния лист с една отвертка;
  • след проверка на нивото, фиксирайте втория винт с кръст;
  • след това листът от гипсокартон се притиска около периметъра с ръце и едва сега е възможно да се завие завинтването на листа към ламелните ламели;
  • последователно, само след обработка на една лента, можете да изпълните следната операция.

Такъв ред на действия не само ще ни позволи да извършим тази работа по своему, но също така ще гарантираме надеждна и трайна фиксация.

Монтаж на окачени тавани

Монтаж на окачени тавани

Днес окачени тавани от гипсокартон са доста популярни. Желаейки да "създадат" свой собствен таван, и в същото време, за да спаси семейния бюджет, доста.

Ако следвате инструкциите точно, тогава такава работа е в силата на всички - най-важното е да не се втурвате и да си подреждате ръката.

Монтирането на гипс на тавана има своето хитър, което ще ви помогне да решите как да фиксирате гипсокартона към тавана.

Например: да се работи върху покрива на тавана рамка на един човек е доста неудобно и, без втори чифт ръце, не може да направи. В този случай, първият човек трябва да бъде ангажиран с фиксирането на листа към профила, а вторият, по това време, трябва да държи листа със специално устройство "можете да използвате моп". При повдигане на лист до тавана може да има затруднения "трудно е да се вдигне лист на един човек на нивото на мамето". Трик отива за спасяване, широко използван на практика.

Да предположим, че асистентът трябва да даде на монтажника лист от гипсокартон, но той не може да направи тази манипулация сам. За да направите това, човекът, който стои надолу, дава на монтажника един край на листа и той, в този момент, вдига втория край. След като молът се побира между пода и центъра на гипса, асистентът, с помощта на монтажника, бавно доставя листа до точката на закрепване. Закрепването на винтовете се извършва от мястото, където монтьорът държи част от листа си и до ръба, който асистентът контролира.

След като се укрепи половината от гипса, не е необходимо да държите листа, а след това асистентът просто изстиска парцала с кърпа, за да направи инсталатора по-лесен за работа.

Често, гипсокартон е създаден не само окачени тавани, и изграждане на многоетажни структури. Повишаването на правоъгълни основи не е толкова трудно, но формирането на такива фигури на тавана като кръг и полукръг не е лесна задача.

Първоначално се образува полукръгла рамка от металния профил. Тази работа се извършва по следния начин: отстрани на профила, на всеки 5-7 см се прави разрез. След това материалът се огъва под определен ъгъл. Сега изрежете лента от гипс с необходимата ширина. И за да се огъне лентата, гипсът се накисва за половин час в топла вода. За да направите платното правилната форма, тя започва много бавно и леко се огъва, докато се постигне желания резултат. Получената част се оставя да изсъхне за 12 часа, след което може да бъде пусната в експлоатация.

Монтажът на гипсокартонени плоскости трябва да се извършва близо до стените, като се свързват един към друг и са перпендикулярни на надлъжните профили. Листовете са прикрепени към рамката на тавана с винтове с разстояние от 200 мм.

Гипсовият картон е материал, основаващ се на естествени компоненти "гипс и картон", поради което създадените от него конструкции са по-безопасни и по-екологични от конструкциите, направени от неговите пластмасови "братя".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
Правилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайнПравилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайн
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
» » Как да се определи гипсокартон
© 2021 BggeHat.com