Pvc плочки за подови настилки според инструкциите, достойнство на винил плочки и правила за подбор!

Това е съвсем нов материал за подови настилки, дошъл да замени широко известния линолеум.

Подови плочки PVC е комбинация от най-добрите и не се различава външно от ламинирания под

Подови плочки PVC е комбинация от най-добрите и не се различава външно от ламинирания под

Тъй като цената се счита за една от най-бюджетните варианти, тя има своя собствена индивидуални предимства.

  1. Няма проблеми с транспорта. Ролките от линолеум имат големи линейни размери, за доставка е необходим специален транспорт. Ако ролката се доставя от малки коли, вероятността за огъване и повреда е висока. Нискокачественият линолеум в тези места е разкъсан.
  2. Подобрена производителност. Ако възникват ожулвания на едно място, няма нужда да се променя цялото покритие, както при използването на линолеум. Променете само отделни плочки, което значително опростява и ускорява процеса на ремонт на подови настилки.

    Сортове от PVC плочки

    Сортове от PVC плочки

  3. Не се страхуват от влага и внезапни температурни промени, имат добри показатели за абразия.
  4. Съвременните иновативни технологии значително намаляват количеството химически съединения, освободени от PVC материали. Такива плочки могат да бъдат инсталирани в спалните.
  5. Многостранна употреба. Няма ограничения за материалите на фондацията и конкретната цел на помещенията. Плочките са разположени като жилищни и в общите части с голямо присъствие.
  6. Сравнително ниска топлопроводимост. Подовете от PVC плочки са много по-топли от керамичните.
  7. Материалът лесно се изрязва, което прави възможно създаването на ексклузивни апликации на пода, лежането на корицата с рибена кост, омесване и др.

    PVC подови покрития

    PVC подови покрития

  8. Отличен имитира структурата на естествените материали: камък, дърво. Има варианти на триизмерно изображение, което ви позволява визуално да увеличавате обема на стаите. Триизмерните изображения наскоро бяха широко използвани от дизайнерите, за да създадат изключителен интериор.
  9. Не ограничава достъпа до подземни инженерни комуникации. В случай на авария може да се извадят няколко плочки, да се извършат ремонти и да се сменят. С известен опит PVC плочките не губят първоначалните си стойности след демонтажа.

    Винилови подови плочки

    Винилови подови плочки

Широката гама от размери и дизайнерски решения ви позволяват да изберете най-подходящия вариант за всяка стая и интериор. Опитните строители могат да създават оригинални модели и орнаменти сами, да използват плочки от различни производители и с различен декор на предната повърхност. Основното е, че те имат еднаква дебелина, специфичното местоположение и изборът на шаблона се правят поотделно.

Видове PVC плочки

Видове PVC плочки

Инструкция стъпка по стъпка за поставяне на плочки от PVC

Сред професионалните строители технологията не се счита за трудна, тя се изисква само да се придържат към всички препоръки на производителите. Всяко отклонение може да предизвика пилинг на плочките и това е доста неприятен феномен.

Стъпка 1. Демонтиране на старото покритие.

Демонтиране на старото покритие

Демонтиране на старото покритие

Работата трябва да се извършва с най-голяма грижа, за да не се допусне големи повреди на подовете. Всички нови пукнатини и дупки трябва да бъдат затворени, не увеличават количеството работа.

Практически съвети. Можете да направите без да демонтирате стриктно покритието, което значително ще улесни и ускори работата. Особено благоприятно е да пропуснете тази операция на керамична плочка. Майсторите знаят колко време да губят, за да ги премахнат, и каква неравна земя след това остава. Препоръчва се да се напълнят керамични плочки със специален изравнител, да се използват съгласно приложените инструкции. Изгубените пари за закупуването на решението напълно се изплащат, като спестяват време и подобряват качеството на новото покритие.

Подарък над плочки

Подарък над плочки

Подът може да се излива върху дървена основа

Подът може да се излива върху дървена основа

Разпределение на подовата настилка върху дървена повърхност

Разпределение на подовата настилка върху дървена повърхност

Стъпка 2. Подготовка на субстрата. Много важен момент, на неподготвена основа, никога няма да може да постави качествена PVC плочка, имайте предвид това. Повърхността трябва да бъде възможно най-гладка и гладка, без издутини и кухини, всички пукнатини трябва да бъдат запечатани. По време на уплътняването на пукнатини и вдлъбнатини използвайте само несмлян пълнител, в противен случай операцията ще трябва да се извърши няколко пъти.

Изпъкналостите се отстраняват със шпатула, препоръчва се да се поръсва плочата след изравняване с мокър пясък и да се измие. Мокър пясък се затапва заедно с прах, не е нужно да се използва прахосмукачка. Ако основата е направена от дърво, тогава могат да се използват плочи от шперплат или OSB, за да се изравнят, а шевовете между листовете трябва да бъдат запечатани. Подложката трябва да бъде само суха, влажността на повърхностите ≤ 5.

Методи за отстраняване на пукнатини в дървения под

Методи за отстраняване на пукнатини в дървения под

Как да се справим с пукнатини в гнилия под

Как да се справим с пукнатини в гнилен под

Прости решения за премахване на слотовете

Прости решения за премахване на слотовете

Шпакловка на пода върху дървен под

Шпакловка на пода върху дървен под

Стъпка 3. За да се увеличи адхезията на лепилото, се препоръчва да се нанесе праймер, да се избере каквото и да е, всички те ефективно да се справят с техните задачи. В допълнение към увеличаващата се адхезия, грундът ви позволява да спестите скъпо лепило, той е много по-малко погълнат от сухата повърхност на основата, консумацията на квадратен метър е намалена.

Подготвяне на пода

Подготвяне на пода

Стъпка 4. Базова маркировка.

Изчисляване на PVC плочки

Изчисляване на PVC плочки

Процесът на маркиране на пода

Процесът на маркиране на пода

За начинаещи може да е трудно, нека да разгледаме по-подробно тази операция.

  1. Намерете центъра на стаята. Това може да бъде направено по два начина: маркирайте два диагонала, вместо тяхното потискане ще има център или измерване на ширината и дължината на стаята и по този начин ще намерите желаната точка. За линейна маркировка е много удобно да се използва подплатено въже, като такива устройства се изпълняват в складове за сгради.
    Подова маркировка за полагане на керемиди

    Подова маркировка за полагане на керемиди



    Разбивка на осите и маркировката на пода за диагонални плочки

    Разбивка на осите и маркировката на пода за диагонални плочки

  2. Под стриктно под ъгъл от 90 ° маркирайте две линии, успоредни на стената, от центъра. Често има случаи, когато стаята няма перфектна правоъгълна форма, не е страшно. Плочките трябва да лежат точно в средата, в близост до стените неравните участъци са покрити с цокъл и са почти невидими. Ако експериментът не е достатъчен, препоръчително е да се поберат още няколко успоредни линии приблизително на всеки три реда плочки. Те ще спомогнат за непрекъснат контрол на процеса на полагане, в случай на откриване на отклонения във времето, за да се предприемат мерки за отстраняване на проблемите.

Поставянето на плочки започва от центъра по централната линия. Лепилото прилага части само на тази област, която ще имате време да направите в рамките на не повече от 10-15 минути. Колкото по-опитен е господарят, толкова по-бързо върши работата. Лепилото трябва да отговаря на препоръките на производителя на PVC плочки, консумацията е приблизително 0.3-0.4 kg / m2. Обърнете внимание на гърба на плочката, има стрелки, показващи правилната им позиция. Всички ръце трябва да бъдат насочени в една посока.

Фиксиране на плочки от винил

Полагане на винилови плочки

Гладкост на пода

Гладкост на пода

Лепила за плочки от PVC

Лепила за плочки от PVC

Лепила за плочки от PVC

Лепила за плочки от PVC

Пропуските между плочките не трябва да бъдат. За тази цел тя се поставя в метода "инвестиция". В началото крайният ръб приляга плътно, а след това керемидата постепенно се спуска към цялата област и плътно натиска. Не позволявайте образуването на въздушни камери, след изсушаване е трудно да се отстранят. Можете да пробиете камерата с игла и да освободите въздуха, но тази операция е ефективна само преди лепилото да изсъхне.

Това е важно. PVC плочки не могат да се движат след залепване, така че можете да правите само с керамика. Ако имате проблеми с идеална изолация, ПВЦ плочките се нуждаят от малко топлина сешоара на сградата, тя става мека и процес подреждане е опростена и ускорена.

Продължавайте да наблюдавате разположението на съседните плочки от всички страни на опората, те трябва да лежат в същата равнина. Колкото по-качествена е основата, толкова по-добре се крие керемидата, изравняването на нейната позиция поради промяната в дебелината на лепилото е много трудно. Само най-опитните господари могат да направят това.

По време на процеса на полагане

По време на процеса на полагане

Незабавно отстранете лепилото върху плочката, не го оставете да изсъхне. Лепилото се почиства с влажна кърпа, а не с мокри. Ако впоследствие се установи изсъхналото тяло, то трябва да бъде добре напоено преди обезвреждането и не трябва да се използват абразивни материали. За да не се допусне такива случаи, е необходимо да се преразгледат поставените плочки на всеки 30 минути с цел разкриване на брака.

След като приключите работата, трябва да проверите тяхното качество и да се уверите, че са здраво залепени, като обърнете специално внимание на краищата на стаята. Почистването на строителните отпадъци и измиването на подове може да започне след 24 часа. Мебелите се поставят в рамките на два дни.

С перваз дъска

С перваз дъска

Практически съвети за полагане на плочки от PVC

Като се има предвид, че PVC плочки за много нови подови настилки, трябва да дадете някои съвети на опитни майстори в полагането. Те ще намалят размера на брака и ще улеснят работата.

Полагане на плочки от винил под: материал със залепена брава

Полагане на плочки от винил под: материал със залепена брава

Технология на полагане на плочки за подова настилка от PVC

Технология на полагане на плочки за подова настилка от PVC

  1. Винаги купувайте керемида с площ от 5 до 8 от площта на стаята. Това е много по-изгодно, отколкото да отиде отново в магазина за закупуване на липсващия материал. В допълнение, не винаги в магазина ще бъде на разположение точно една и съща плочка, но това е голям проблем.
  2. Ако трябва да отрежете маркирането, трябва само да го направите отпред, което ще ви помогне да избегнете досадни грешки. Използвайте само молив с остри ръбове, винаги разрязвайте внимателно по изчертаната линия. Не забравяйте, че един милиметър се смята за голяма грешка, за да го скриете в много случаи невъзможно.
  3. За да отрежете плочките се нуждаете от остър конструктивен нож. Ръководството трябва да бъде направено от метал, плочките трябва да бъдат поставени върху идеално равна повърхност. За тази цел е възможно да се използват секции от шперплат или OSB.
  4. Не разрязвайте материала до пълната дебелина, просто изрежете 1/3, отрежете само горния защитен слой. След това трябва да се наведе по линията на разреза и от другата страна внимателно да отрежете останалата част.

    Правила за рязане на винилови плочки

    Правила за рязане на винилови плочки

  5. Ако в стаята има тръби, препоръчваме да бъдат предварително изработени от гъст картон. Така че ще можете да имате напълно идентични връзки в местата, където капакът е поставен върху тръбите.
  6. Не поставяйте нарязани плочки директно върху лепилото. Първо проверете нейната позиция, коригирайте, ако е необходимо. Само след това е възможно да се постави лепило върху основата и да се постави плочката на място.

    Полагане на плочки на пода: начини

    Полагане на плочки на пода: начини

И основният съвет. Не бързайте, отначало трябва да придобиете известен опит, в бъдеще процесът на полагане ще бъде много по-бърз. В същото време нищо не трябва да се променя или коригира.

Какви са критериите за избор на плочки от PVC?

За да може плочката да продължи дълго време, е необходимо да се вземат предвид специфичните условия на работа и, в зависимост от тях, да се закупят плочки. Всички данни са на опаковката. Освен линейните размери, обръщайте внимание на ефективността.

Клас на якост. За жилищни площи 21-23, за търговия и за обществено ползване 31-33, за склад и производство 41-43. Колкото е по-голямо числото, толкова по-висока е износоустойчивостта на плочката.

Носене. Тя характеризира лицето на износоустойчивост, означени с буквите T, P, M и F. Ако в спалните, които можете да използвате плочки група F, след това за обществени сгради изисква плочки Т. Трябва да се има предвид, че тази цифра е значително влияние върху стойността , тя може да се различава понякога.

Design. Няма универсален съвет, всеки може да избере какво иска. В този случай трябва да имате предвид цялостния стил на интериора на помещенията.

Винилови плочки в интериора

Винилови плочки в интериора

Недостатъци на плочките

Има и такива характеристики, които производителите не обичат да си спомнят.

  1. По време на производствения процес се използват синтетични смоли. Всички те освобождават химически съединения във въздуха. Всяка страна има свои собствени стандартни норми, които се считат за безопасни. За съжаление, мащабът на тези показатели понякога се влияе не само от лекарите, но и от производителите. Те се опитват трудно да лобират за увеличаване на максимално допустимите стандарти, често успяват да постигнат своите цели.
  2. Температурата на нагряване на PVC плочки не може да надвишава + 25 ° C. Ако е по-висока, тогава плочката става много мека, на повърхността й се появяват вдлъбнатини, като понякога могат да се появят празнини. Това ограничение прави нежелателно използването на PVC плочки в системи с отопляеми подове.
  3. Максималният срок на експлоатация не надвишава десет години. Това е, което производителите обещават, но всъщност това не отнема много време. Крайният срок е засегнат не само от трудни условия на работа, но и от технологични смущения по време на производството.
PVC плочки

PVC плочки

Ако погледнете тези недостатъци от гледна точка на съотношението цена-качество, тогава PVC плочките се считат за напълно приемлив вариант на подови настилки.

Модулни PVC подови плочки

Модулни PVC подови плочки

Видео - Технология на поставяне на плочки от PVC за пода

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
Органични като подови настилкиОрганични като подови настилки
Линолеум за дърво в интериорен дизайнЛинолеум за дърво в интериорен дизайн
» » Pvc плочки за подови настилки според инструкциите, достойнство на винил плочки и правила за подбор!
© 2021 BggeHat.com