Огъвачи на тръби и техните видове

Огъвачи на тръбиРамата на бъгита се състои от тръби, а дъгите за безопасност не трябва да са заварени, така че ще ви трябва огъвачи. В миналото тръбите се препоръчваха да се огънат, както следва: частта от тръбата, която трябваше да се огъне, се напълни с пясък, металът се облъчваше отвън с импровизирани средства, например спойка и огъната върху дърво. Този метод на огъване има много значителен недостатък - при охлаждане металът в завоя се деформира, силата му се влошава.

Днес съществуват специални инструменти - тръбни огъвачи, които не загряват метала, оставяйки неговите характеристики на якост непроменени.

Помислете за основните типове тръбни огъвачи

Стрелец на арбалет. Тръбните огъвачи от този тип имат малки размери, способността за огъване на тръбите във вертикално и хоризонтално положение с отворена или затворена рамка. Ниските разходи и лекотата на използване са основните критерии за работа с такива тръбни огъватели у дома.

Инсталираният удар в този удължител на тръбите ви позволява да огъвате тръбите до 90 °. Възможно е да се монтират други удари, които увеличават ъгъла на сгъвката.



Някои модели са оборудвани с хидравлични мотори, които улесняват процеса на огъване. Това обаче води до увеличаване на разходите за инсталиране и загуба на мобилност.

Ролкови огъвачи. Оформете гъвкави тръби в пръстени и дъги. Подобно на вида на стрелата, валяците се произвеждат механично или хидравлично. Има модели с CNC - автоматични тръбни огъвачи, при които само параметрите на огъване и тръбата трябва да бъдат въведени от лицето. Недостатъците на огъващите ролки са големи размери и невъзможността за огъване до голям ъгъл в един комплект, в противен случай ще се появят гънки и тръбата ще стане неизползваема.

Огъвачи на огъващи тръби. В тези тръбни завои има ролки, в непосредствена близост до тях - водачи. Посоката на гънката може да определи както ролката, така и водача. Има и два вида: лост и автоматизиран.

Dorn benders. По-модерни и професионални огъвачи на тръби. Dorn - водач, който се поставя вътре в тръбата, предпазвайки я от гънките в гънките. Подходяща за огъване на тръби под изпускателната система - тънък метал за тръбните тръби не е проблем. Напълно автоматизирана инсталация е необходимо само да се изтеглят чертежи на предложените готови версии на тръби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Какви са радиаторите за отоплениеКакви са радиаторите за отопление
Каква трябва да бъде тръбата за топъл подКаква трябва да бъде тръбата за топъл под
Монтаж на водопроводни тръби в апартаментаМонтаж на водопроводни тръби в апартамента
Метал-пластмасова тръбаМетал-пластмасова тръба
Тръбопроводи на радиатори с полипропиленТръбопроводи на радиатори с полипропилен
Тръбни нагревателни радиаториТръбни нагревателни радиатори
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Компоненти за монтаж и ремонт на тръби за отоплениеКомпоненти за монтаж и ремонт на тръби за отопление
Стоманени завои и обосновка на тяхното използванеСтоманени завои и обосновка на тяхното използване
» » Огъвачи на тръби и техните видове
© 2021 BggeHat.com