Работа с дърво у дома, видях материала и свързване на детайлите

Най-достъпният материал за самообработка, от който е възможно да се правят много полезни неща в домакинството - дърво. Тя изисква само основни умения за работа с определени инструменти. След това описваме как се извършва работата на дървото и какво е необходимо за това.

Методи за обработка на дърво - това, което е на разположение без професионални умения

Първото и основното нещо, което трябва да се овладее, е трионът, тъй като всички дървени трупи се използват изключително по време на строителството и за да получите най-малко един бар трябва да използвате трион. За тази цел може да се използва лъчев инструмент или хартия, в зависимост от количеството работа. Понякога е по-удобно да се работи с дърво с дву-ръчен трион, който съответно трябва да се управлява от 2 души. Между две ръце има доста интересен тип низ, без твърди рамки. В някои случаи е необходимо дървото да се отреже с брадва и да се нарязва, но само в дърводелската работа. Също така можете да разделите дневника със собствените си ръце на части, като я разделите с клинове.

Първото и основното нещо, което трябва да овладеете, е трионът

Първото и основното нещо, което трябва да овладеете, е трионът

Следващият комплекс от обработки е подравняването на повърхностите на завършената дървесина. Разбира се, това не винаги е необходимо, често е възможно да се използват наклони, изрязани от трупи и недъвкави дъски, но трябва да се даде правилната геометрична форма, за да се получи качествен продукт. Това се постига чрез назъбване (равнинна или свързваща, както и много подобни инструменти) и шлайфане и, ако е необходимо, полиране на повърхността. Напротив, може да се наложи и закръгляване на ръбовете, за целта се използват специални файлове за дърво, плоски или къдрави в напречно сечение (кръгли, полукръгови, триъгълни).

Следват жлебовете и гънките, както и пробиването. В първия случай обикновено се използват длета и длета, разликата между тях е, че те работят първо чрез натискане, а вторите - подслушване на чука в края на дръжката. Такава работа с дърво е необходима най-често за свързване на отделни части, вмъкване на бримки и брави, монтиране на стъкло и стени от фазер върху мебелни панели. Пробиването също се изисква за фуги, но повече за болтове или завинтване, или за задвижване на дървени шипове. В някои случаи гънките се използват за поставяне на частите върху лепилото.

И накрая, комбинацията от режещи материали в завършени конструкции. Най-простият вариант, който не изисква усилия и специални умения - с винтове за самобръсначки, за които не е нужно да пробивате предварително дупки. Въпреки това, за да се улесни завиването на съединителния елемент, ще бъде подготвен малък канал, който да бъде излишен, като диаметърът му трябва да бъде половината от този на винт. Също така е съвсем лесно да се съберат всички продукти, използващи гвоздеи, които за якост могат да бъдат запушени под различни ъгли. И накрая, има практика да се закрепват дървени заготовки с винтове или болтове с гайки, за които се пробиват предварително отвори за диаметъра на свързващия елемент.

Как да видя дърво правилно - няколко тънкости, които трябва да знаете

На първо място, нека разгледаме каква работа с дърво се извършва чрез рязане на дневник. По-рано споменахме гърбици, които могат да бъдат от 2 до 4, в зависимост от вида дървен материал, от който се нуждаете. В първия случай, след отрязването на страничните части на трупа по надлъжните равнини, по-нататъшното рязане ще ви осигури немаркирани дъски. Вторият вариант ще ви даде бар. Ако просто сте видели дневник по 2 парчета, ще получите две чинии, които могат да бъдат разделени на четвърти.

Видове дървен материал за рязане

Видове дървен материал за рязане



Нека поговорим отделно за бара. Ако срязвате от ръба на дървения труп, като разделяте трите плочи, получавате три вида, от едната страна на които ще има кора или белени, но нелекувани. Ако просто изрежете две плочи от противоположните страни на дневника, ще получите две гарнитури. Четиричленен, т.е., в който всички страни са дори след рязане, лесно е да се разделят на няколко пръта по-тънки от надлъжните разрези в 4 или повече части. И най-накрая е възможно просто да добавите дъски с определена дебелина, от палубата, която от един бар ще напусне 2-3, да се изтъня. И от дървен материал с четири вдлъбнатини ще подготвите гладки дъски за обшивка и от дъска с две остриета - необработена. Дъските с всички гладки ръбове могат да бъдат обработени по-нататък, за да се обвиват и сгъват, но това работи с дърво с по-високо ниво от това, което е на разположение на начинаещите.

Целият изброен дървен материал се събира чрез разрязване по дължината на влакната, за които се използват специални триони с наклонени наклонени зъби. И само един ръб на такъв зъб е заострен, в резултат на което се извършва триене, когато тъканта се движи в определена посока, напред или назад, а при връщане към противоположната страна чипът не се отстранява. Въпреки това може да се скъси лог, бар или дъска, за които се прави трион по влакната. И това изисква отделен трион, със зъби във формата на овален триъгълник, в който и двата ръба са заострени. Често се използват и универсални облицовки със зъби от правоъгълен тип, които са подходящи както за надлъжни, така и за кръстосани разфасовки.

Винаги помнете, че по дължината на влакната винаги е по-лесно да виждате, отколкото навсякъде, така че в първия случай само едно движение е достатъчно за първия зъб, а във втория - няколко глупости. Фактът, че на кръста е винаги разреза триона скокове по време на движение на механизма, но движи плавно, ако да отбие, така че съкращенията са да започнем с няколко ре-стречинг в мрежата на себе си. В противен случай чиповете могат да се появяват на ръба на дървения материал. За да направите триона точно по протежение на маркировката, помислете за дебелината на детайла, колкото по-голям е, толкова по-тънки сте избрали платното. Необходимо е да се разширят зъбите колкото е възможно по-широко, така че режещият диск да се сведе до минимум по стените на рязането. В някои случаи е необходимо да поставите клиновете в получения слот за рязане при движение на инструмента.

Съседните зъби на триона трябва винаги да бъдат заострени в противоположни посоки, само по този начин ще получите правилната гладка нарязана дървесина, без да разкъсвате чиповете.

Връзка на отделни части - използваме всички видове дървообработване

Независимо от какъв дървен материал трябва да свържете помежду си, опциите винаги ще са еднакви и многобройни. Заготовките могат да бъдат съединени по дължина, изграждайки се един друг, а от тях е възможно да се сглобява щитът чрез свързване на страничните равнини или да се сглобят сложни конструкции, комбинирани под различни ъгли. Разширенията се извършват чрез назъбване или чрез смилане на канали или гънки и съответно на купчини или гребени на друга част. Ако предпочитате опцията "гръб до гръб", е възможно за пробиване на отвори в двата края и поставете скрита скок или обособяването вдлъбнатини и поставете парче релса, която ще служи като гребен. Също така е възможно да се свържете с две наслагвания с болтове.

Най-редки са заключващите ключалки

Най-редки са заключващите ключалки

Също така, монтажът на две части на дължина е възможно чрез вземане на проби от жлеба в крайната повърхност на единия и жлеба на билото в другия. Също така популярен връзка "тримесечие", с vytachivaniem рафтове на всеки детайл до средата на дървения материал, както и детайлите могат да бъдат челно като лепило и винтове, пирони или винтове. Сглобяване части по дължина и извършва на мустаци, или наклонена prirub, т.е. в края на гредата е малка вдлъбнатина, след това извършва наклонена правоъгълен напречен разрез, след което смленият полк, която е равна на ширината на оригиналния вдлъбнатината. Също така ще бъде траен лепило връзка предавка, когато в края на един продукт ядат през триъгълен жлеб, а вторият Abate под формата на клин форма, съответстваща на жлеба. Има по-сложна зъбна става, когато се правят няколко жлеба и зъби в един ред, без машина, това е трудно.

Най-рядко се помисли за заключване крепежни елементи задника, подобен на вида на "тримесечие", с тази разлика, че на рафта се прави дебела колкото две трети от дървесината, а след това във всеки детайл смлян широк в основата рафт бразда, а в края на проекцията се получава. Разграничаване директно заключване товарителница описано по-горе, както и подобен директно напрежение, когато каналите са малко по-широки, отколкото е необходимо и разликата между издатъците се задвижва щифт квадрат. Налице е също така косата законопроект Castle, течаща от типа на "добра бележка", но също така и с каналите и билата на двете части и, съответно, в зависимост от опцията за напрежение или повърхност - с или без вложка го формулирам.

Ако искате да се изгради щит, това е най-лесно да сгънете на страничните ръбове на борда или слайд релси, маркиране на по протежение на общата цел, на която осъществява по-нататък с жлеба Никога не го тогава летви (лепило) нокти. Подобен вариант е с вдлъбнатината на триъгълния жлеб и вмъкването на триъгълната ламарина. По-трудно е да се работи с дърво, като се избере жлеб с вдлъбнато ребро и последващо вмъкване на трапецовиден ключ. Възможно е да свържете всеки елемент със съседните жлебове или изрези или само чрез завъртане на жлебовете и приземяване на релсата. Под ъгъл при сглобяването на конструкциите, те също са свързани в средата, в третата и в четвъртината на дървото, по пътя на "удар в жлеба". В този случай шипове също са различни: през, сляпа, правоъгълна и триъгълна (със съответните жлебове), плоски и квадратни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
Трионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачкаТрионите за рязане на дърво от собствените си ръце на устройството за рязане на резачка
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
» » Работа с дърво у дома, видях материала и свързване на детайлите
© 2021 BggeHat.com