Сграда за предоставяне на опции за сгради и насоки за монтаж

Дача е място, където обикновено почиваме след една седмица работа, далеч от градския шум или работите по леглата, за да получите екологосъобразни продукти на масата. Във всеки случай, дача не може да направи без такава икономическа конструкция, като плевня. Имайки малко опит в строителството и дърводелството, можете да го направите сами.

Защо се нуждаете от хамбар и къде да я поставите?

В новооткритата секция "Дачи" без сгради, бараката е просто необходима за съхранение на градински инструменти и различни домакински неща. В горещината в нея можете да се скриете от слънцето, а при лошо време - от дъжд. Дори когато къщата се появи в дачата, плевнята няма да бъде излишна. Тя може да бъде оборудвана като работилница, пригодена за отглеждане на добитък. Тя може да съхранява дърва за огрев и инвентар.

Въпреки факта, че плевнята може да бъде планирана като временна сграда в страната, трябва да помислите къде ще бъде разположена. Не е необходимо този проблем да се реши бързо. Възможно е тази сграда да продължи много години. Първо, трябва да изготвите план (схема) на сайта на хартия. На нея, поставете там, където ще има къща, зона за отдих, стопански постройки, детска площадка, кладенец и др. То трябва да се има предвид, когато преминават основните линии на комуникациите.

Предвид местоположението на елементите в сайта, изберете оптималното място за бараката. В зависимост от личните предпочитания, тя може да се намира в дълбочината на сайта, така че да не ви хване окото. Ако съхранявате в него често използвано оборудване, инструменти или оборудване, ще бъде по-удобно да го построите до къщата. То трябва да бъде разположено така, че достъпът до него да е, ако е възможно, от двете страни на обекта. Много собственици изграждат плевня в места, които не са подходящи за градински и градински работи.

Плевня в къщата

Какво е по-добре да се изгради - OSB или дървен материал?

Най-простият и най-малко трудоемкият вариант е закупуването на готови домакински единици (кабини). Това е рамка, облицована с метални листове. В този случай можете да използвате колонна основа или да поставите контейнер върху бетонни блокове. Има много варианти на селскостопански сгради: малка плевня, многофункционална колиба с душ, тоалетна и стая за почивка и т.н.

Най-простият вариант за изграждане на собствените си ръце ще бъде навес от плоча (несвързани дъски). Оптимални размери: 2х3х2,4 м. Покривът е едноетажен, покрит с покривен филц или покривен филц. Оказва се, че е евтина сграда, която лесно можете да изградите. Структурата е грозна, но при желание тя може да бъде украсена с декоративни елементи, растителни катерещи растения.

Barn & LT; участъка & GT; и LT / р & GT; и LT р & GT; може да се използва за стени навес и плочи OSB плочи са скъпи, но са по-лесни и по-удобни за работа. За да се изгради е качеството, листовете трябва да бъдат закрепени така, че ставите да попаднат в средата на гредите. OSB плочи предимство, че те не се разлагат почти не основи и влага и LT ;. / P & GT; и LT р & GT; Практически и привлекателна конструкция във вила на дървен материал, тухли, бетонни блокове. За организиране на къщата можете да построите плевня със стени от поликарбонат. Бързо създайте версия с рамка от профилна тръба, обвита с профилиран лист. Рамката може да бъде направена от стари водопроводни тръби. </ P> gt;

Ако сградата е разположена близо до къщата, тогава е желателно тя да бъде направена от същия материал като основната сграда. Това е по-скъп бизнес както във времето, така и в пари, но на мястото ще има солидна структура със силна основа, която може да бъде адаптирана за различни функции. Покривът може да бъде направен с един или два наклона, покрит с всеки удобен покривен материал: шисти, желязо, ролки.

Преди издигането на бара се съставя планът му: размерите, разположението на прозорците и вратите.

Схема за подслон

По-долу са инструкциите стъпка по стъпка за издигането на камерата на рамката и пяната. Представени са подробни етапи на конструкцията.

Кои фондации да изберете - няколко опции

За да се поддържа структурата в продължение на много години, нейната основа трябва да издържа на теглото на строителните елементи: стени, покриви, подове. Рамковата структура е лека, така че тя е подходяща за лека версия: колонна или фундамент от бетонни блокове. Ако почвата е сложна, се подрежда плитка основа.

Малка колиба за рамки може да бъде построена без основа. На площадката ние подготвяме обекта за бъдещата структура, като го изчистваме от храсталаци и отломки. В местата на планираните ъгли изкопаем ями. Освен това дървените стелажи се обработват чрез разпадане, намаляваме ги с 60-70 см в земята, запълваме ямите с бетон. Когато бетона се втвърди, правим долната лента, закрепвайки я върху стелажите. На долната лента ще закрепим подовите закъснения. За мащабни конструкции този вариант не е подходящ.

Ако подземните води са достатъчно дълбоки и водата от земята бързо изчезне, друга възможност е възможна, без да се издига фундамент. На мястото, където се планира изграждането на навеса, с размери, надвишаващи размерите на бъдещата структура с 50 см от всяка страна, премахваме горния слой на земята. Изработваме възглавница от чакъл и пясък, смекчаваме развалините. След това сложихме долната лента от бара и прикрепихме пода към нея. Всички дървени елементи се обработват предварително с антисептични средства, за да ги предпазят от гниене, когато дойдат в контакт със земята. Но такава барака няма да продължи дълго, дори ако подземните води се намират далече.

Изграждане на основата за рамковата структура

Така че, първо трябва да маркирате сюжета. За да направите това, карайте дървени клечки в ъглите на сградата и на преградите, ако са планирани. Между пръчките разтегляме шнура, по който определяме стените. Диагоналите на правоъгълника трябва да бъдат равни. На маркираната област премахнете най-горния плодороден слой с 10-50 см и го нагласете, напълнете го с чакъл или пясък.

Караме клечки

Най-евтиният вариант колонна основа - дървени стелажи. Необходимо е да се подготвят дървени стълбове на дължина от 3 метра. Долният край на колоните е обвит в хидроизолационен материал, за да ги предпази от влага и преждевременно гниене. Ние поставяме подпорите в земята за 60 см. Колоните, които ще бъдат зад, са направени 15-20 см по-къси от предната, така че водата ще тече добре.



По-надежден вариант е използването на азбестови тръби като опори. Както е описано по-горе, мястото за строителство се изчиства и изравнява. За размера на структурата изисква 6h3h3 m азбест 6 колони дълъг 1,5 м. Когато са монтирани опори, или изкопае ямки пробити дълбочина от 1,5 м. В долните отвори правят слой от пясък или чакъл с дебелина 10 cm, добре набива. След това вмъкваме подготвените тръби, излагаме ги строго вертикално с помощта на ниво. Свободното пространство се запълва с пясък и се уплътнява.

Пригответе бетоновата смес и я напълнете в тръбата за 1/3 от дължината. След това повдигнете тръбата с 10 см, фиксирайте я, проверете вертикалното ниво. Оставете няколко дни, докато бетона се втвърди. По този начин получаваме конкретна основа в дъното на ямата. Диаметърът му ще бъде по-голям от диаметъра на опорите, което ще запази колонната фундамент да се издига, когато ловува почвата през зимата.

Когато бетонът в основата се втвърди, запълнете останалото пространство в кухината на тръбите. За да се гарантира фундамент на стълбовете в тръбата се вмъква клапана 10 мм в диаметър: 15 cm задълбочават в публикации ъгловите и 20 cm армировка трябва стърчат от бетона. Основата може да бъде фиксирана надеждно с помощта на котви, удавени заедно с гайките в решетката. Ще поставим рамката върху котвите. Получава се разтвор на запълване на кухините тръба, задвижване на въздуха и кондензиране на разтвора чрез shtykovaniya. Завършената основа трябва да продължи 2-3 седмици. По време на втвърдяването бетонът трябва да бъде защитен от слънцето във влажно време, навлажнен с вода.

Опростен и евтин вариант - рамкова навеса

Когато колоната е готова, започваме издигането на дървената рамка на бараката.

Изграждането на рампата се състои от тази последователност. Първо правим долната част от лентата 150х150 мм. Ние се присъединяваме към гредата заедно с помощта на жлебовете, изрязани в краищата на половината дърво, като ги фиксираме с дървени винтове. В направената рамка, направете дупки за армировка или котви, поставете я върху основата. Стълбовете преди монтаж на рамка покриваме 1-2 слоя покривен материал, за да изолираме от влага. Рамката преди инсталацията означава антисептично средство.

За изработката на рамката ние вземаме лъч със сечение от 100x100 мм и 100х150 мм. За да улесним монтирането на покрива, инсталираме рамка с различна дължина. От предната страна дължината на лъча е 3 м, отзад - 2.4 м. В този случай ще имаме едноположен покрив с наклон за дрениране на дъждовна вода. За хамбар от 6x3 м са необходими 6 вертикални стелажа. С помощта на тренировка, направете дупки в ъглите на рамката и монтирайте нагели, които ще бъдат прикрепени към вертикалните стелажи. Пробийте съответните отвори в гредите и ги поставете на нагел. В допълнение, ние закрепваме стелажите с метални ъгли и стелажи.

След това правим горната превръзка. Греди прикован на горните краища на публикации от корнер, отклоняване от бъдещите покрив 10 см. След това разделете на разстоянието между горните и долните части и лента прикован борда, което прави средно тръби. За един етаж вземаме дъска с дебелина 40 мм, поставяме го на дъното на обвизку и се бием на барове. Подът е готов. Монтажът на пода може да се извърши на последния етап.

След това се монтират крайните стени, като се вземат предвид прозорците и предната част, в които ще се монтира вратата. Като се отдръпваме от ъгловата стойка 1 м, ние фиксираме лентата с помощта на метални ъгли и винтове. След това поставете останалите барове на разстояние 60 см един от друг, като ги фиксирате и с помощта на ъгли. За твърдостта на конструкцията сме оставили подпорите със сечение от 100x100 мм, като ги рязахме в краищата под ъгъл 45 градуса и ги закрепихме към рамката и стълбовете, използвайки болтове. В местоположенията на бъдещите прозорци ние създаваме напречни решетки на височина 1 м от долната лента и на 1 м един от друг.

Когато рамката е готова, подреждаме я с плоскости, предварително подравняваме ръбовете, така че няма пукнатини. Майстори, трябва да се избягват пропуски, осигуряване на борда "рибена кост": Не се вмъкват между първата и третата секунда борда, така че един от краищата на това е в рамките на първия съвет, а вторият е поставен на върха на третия. Решетките на покрива са прикрепени към горния колан на същото разстояние един от друг за равномерно разпределение на натоварването. Достатъчно е да прикрепите 3-4 шкурка. За да може покривът да има надвес, лъчът трябва да изпъква отпред и отзад с 30-50 см.

След това гредите са облицовани с дъски или монтирани летви в зависимост от избрания покривен материал. След това лежахме върху дъските на покривен материал, закрепихме го с блокове или прикрепихме друг материал върху щайгата, като поставихме предварително хидроизолационния слой. Като материал за покрива можете да използвате велпапе или шисти. Не забравяйте да направите мивка за вода. На последния етап инсталираме прозорци и врати. Цялата структура се обработва с антисептични средства за защита на дървото от преждевременно гниене. Стените могат да бъдат зашити с довършителни материали: облицовка или сайдинг. В зависимост от предназначението в бара, ние правим рафтове, рафтове за битови нужди. Дървената барака ще продължи около 10 години.

Penoblocks - изграждаме се и бързо

Penoblok е много популярен поради бързината на конструкцията и издръжливостта. Животът на сградата от блокове от пяна е повече от 25 години. На цена блокът от пяна за дачата губи до скелета. Изграждане на къща от блокове от пяна се състои от три основни етапа:

  • фундаментно устройство;
  • изграждане на стени;
  • покривна инсталация.

Сграда от пяна блокове

Първо ние извършваме подготвителната работа - подготвяме сайта за фондацията. За да направите това, премахнете боклука и храстите, премахнете плодородния слой от пръст с дебелина около 50 см. След това изкопайте окопите под основата на лентата. На дъното се изработва пясъчна възглавница с дебелина най-малко 20 см. След това инсталираме дървен кофраж и го запълваме с бетон. За да увеличите силата, можете да инсталирате армировката. Изсипваме бетона и чакаме, докато не получи необходимата сила.

Когато бетонът застане, преминете към зидарията на стените. Подготвяме циментово-пясъчен разтвор за полагане на блокове от пяна. За да направите това, смесете цимента с пясък в съотношение 1: 4. На основата поставяме хидроизолационен материал, който предпазва стените от проникване на влага. Започваме зидарията на стените от ъглите. Необходимо е да се следи равномерността на редовете с помощта на конструктивно ниво и олекотена линия. Стените трябва да са напълно плоски, както вертикално, така и хоризонтално. Когато изграждаме стени, правим отвори за прозорци и врати.

Ние монтираме гредите от дървения лъч. Покривът може да бъде единичен и покривен. Вторият вариант е по-привлекателен. Като покривен материал можете да изберете шисти, рубероиди, велпапе. На последния етап вмъкваме прозорци, врати и пода. Стените на пенобетон могат да бъдат измазани или подредени с довършителни материали.

Оригинален hozblok

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнетеИзграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнете
Навеси рамка, дървени със собствените си ръце стъпка по стъпкаНавеси рамка, дървени със собствените си ръце стъпка по стъпка
Изграждаме евтина и надеждна структураИзграждаме евтина и надеждна структура
Как да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у домаКак да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у дома
Плевнята за животни и птици как да изградят свои собствени ръцеПлевнята за животни и птици как да изградят свои собствени ръце
Къща за буренки или как да построите крави със собствените си ръцеКъща за буренки или как да построите крави със собствените си ръце
Работилница със собствените си ръце как да направите свой собствен дърводелски магазин в страната?Работилница със собствените си ръце как да направите свой собствен дърводелски магазин в страната?
Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решенияКак правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
Как да се изгради дърворезба стационарен и преносим дизайн със собствените си ръцеКак да се изгради дърворезба стационарен и преносим дизайн със собствените си ръце
Скрийте покрива със собствените си ръцеСкрийте покрива със собствените си ръце
» » Сграда за предоставяне на опции за сгради и насоки за монтаж
© 2021 BggeHat.com