Плевнята за животни и птици как да изградят свои собствени ръце

Когато има желание да съдържат животни и птици, има нужда от изграждане на сграда за настаняване. Изграждането на навес не е толкова труден бизнес. Относно какви материали да се изгради плевня и какви характеристики трябва да се вземат предвид при строителството, ще бъдат обсъдени в статията.

Къде да започнете - избор на място и планиране

Навес за животни и птици, въпреки че е неусложнена конструкция, но нейната конструкция трябва да бъде подхождана сериозно. Избирайки място, трябва да спазвате няколко условия:

  • място в дълбочина на обекта на разстояние най-малко 12 м от жилищни сгради, съгласно изискванията на санитарните изисквания;
  • да разговарят със съседите за намерението си да избягват конфликти в бъдеще, дори ако са спазени санитарните норми;
  • Препоръчително е да изберете място на хълма, така че дъждът и топлината да не затоплят бараката;
  • да имат по-добра конструкция от прозорците на юг, за да получат повече светлина и топлина.
Мястото за хамбара е по-добре да избирате на хълм

Мястото за хамбара е по-добре да избирате на хълм

Проектът може да се осъществи самостоятелно, като се възползваме от нашите съвети. Когато проектирате плевня, помислете колко пространство се изисква за всеки вид животно и птици. Съвременните правила на зоотехниците изискват всеки вид живи същества да се помещава в отделна стая. Важен аспект на дизайна е изборът на конструкция на хангара, материали за основата, стени, покрив.

Строителни материали за навеса - какво можете да използвате

За материите на навеса, подходящи с достатъчна здравина, способни да издържат дълго време, лесни за работа, евтини. Сред материалите са разпределени дъски, те са подходящи за всички параметри. От тях можете да изградите изцяло една плевня. Не е необходимо да се използват дъски за обшивка, които не са подшити по-евтино. Ако ги подредите с коледно дърво, сградата ще изглежда доста красива. Дори по-евтина плоча, но с нея ще трябва да отстрани кората.

В случаи с навеси, много популярна конструкция на рамкова конструкция

В случаи с навеси, много популярна конструкция на рамкова конструкция

Частните разработчици са добре запознати с конструкцията на рамката, въпреки че често не подозират такова име. Но да събираш скелет хамбар не е задължително, можете да използвате силни дъски, дори използвани. Скелетът потъва понякога в името на красотата, покрита с шперплат или OSB. Трябва да се има предвид, че такъв и подобен материал се ексфолира на открито. Тя трябва да бъде грундирана и боядисана. Понякога, когато кожата използва профили, но се нуждае от подсилена рамка.

При избора на материал е необходимо да се вземат предвид особеностите на климата, така че температурата в плевнята през зимата да не падне под -2 °, а през лятото - над + 27 °.

При изграждането на капитални навеси, особено за добитък, се използват блокове тухли или пяна. Те са по-трайни от тухлите, но тук няма значение. Навеси от пяна блокове се изграждат по-лесно и по-евтино. През зимата то е по-топло в това, отколкото в тухла, а през лятото не се затопля. В допълнение, можете да спестите на земята, светлина сграда е построена върху колонна основа.

Полагане започва на циментовата каша, три долни редици, а след това се използва лепилна смес за газобетон. Теглото на стените е много малко, вертикалното натоварване е слабо и силен страничен вятър може да унищожи циментовата зидария на горните редици, поради което се използва лепило. Стените на лепилото ще бъдат експулсирани постепенно: първо третата част на височина, чакайте за хващане, а след това още една трета, отново да го удържите.

Съдържанието на птици и малки животни - вземаме под внимание всички нюанси

Планирането на изграждането на помещение за поддържане на малки животни и птици, вземаме под внимание някои характеристики. За да определим размера, планираме колко цели ще запазим. За нормалното развитие на всеки индивид е необходима определена област: 1м2 може да побере 4-5 кокошки, не повече от 2 пуйки. Патици и гъски на една глава ще се нуждаят от 2 м2. Всеки отделен заек трябва да се съхранява в отделна клетка 115 × 65 × 60. Минималният размер на помещението за една коза е 4 м2.

Навеси за пилета и пуйки се различават само по размер

Навеси за пилета и пуйки се различават само по размер

Структурата на плевнята за пилета и пуйки не се различава много, с изключение на размера на гнездата и качулките. Тъй като пуйките са термофилни, трябва да се внимава да изолират навеса, така че да не замръзват през зимата. Пилетата ще се носят през цялата година не само с правилното хранене, но и с добро осветление, плюс температури през зимата. В едно малко домакинство е доста подходящ вид домашни птици.

Основата е по-добре да се направи бетонна лента, тя ще блокира пътя на гризачите, които могат да атакуват птици, особено млади. Няма нужда от лек дизайн, който да го направи дълбок, 25 см е достатъчно. В много случаи няма никаква основа, но след това спускаме дъното на стените с калай, за да ги предпазим от гризачи. Рамката е изработена от колони с диаметър 10 см, закрепени към рамка от греди или силни дъски, поставени върху основата върху покривния материал. Ако бараката е без фундамент, тухлите, обработени от дъното на 1 м, са потопени в земята.



Разширяваме стелажите с блокове или плоскости хоризонтално, а при по-големи размери закрепвайте разделителите диагонално между стълбовете. Отвън сградата е покрита с всички налични материали. Ако хамбарът е планиран за използване през зимата, той е изолиран отвътре, можете да използвате дори дървени стърготини или торф. От южната страна правим няколко прозореца и врата, която е добре затворена и здрава. За пилета под прозореца подреждаме люка, височината му от пода е 0,4 м.

Основата, дори бетонът, е покрита с дъски. Покривът е направен еднократно и осигурява достатъчно наклон за оттичане на вода. Монтираме гредите върху рамката, ших тавана от дъното, пролуките между гредите са изолирани със стъклена вата, тръстика, слама. Нарежете касата, стъпалото между дъските зависи от избрания покривен материал. Покрийте покрива, използвайте шисти или покривен материал. Не забравяйте и вентилацията, която минава през отвора в тавана и покрива. Ние правим вентилационната тръба от дъските, така че не се натрупва кондензация.

За гъски, патици, зайци, кози една и съща плевня ще се побира с малки промени вътре. Пилета, пуйки правят кошери, гъски и патици на дълбоко легло под дъното на дъската. Ние оборудваме птиците с гнезда, инсталираме хранилки, поилки. Стаята за кози е суха, топла, с добра вентилация. Подът е задължително дървен, с наклон за източване на течността. Ако основата е бетон, повдигнете пода с 20 см. Козите искат да се изкачат на височина, ние организираме диван 70 см от пода.

Съдържание на големи добитък и прасета - характеристики на помещенията

Навеси, където ще се съхраняват големи животни и прасета, е по-добре да се направи капитал, тъй като животните претеглят много, притежават голяма сила. Най-добрият материал е тухли, блокове от пяна, дърво. Допустимо е да се изгради тип рамка, но подсилен, задължително върху основа на лентата. На стените на клетки за прасета в навес допълнително укрепване дебели дъски, като животни, като да се гриза. Площта на клетката е 5 м2 на глава. За крава бик ще се нуждае от 6 м2.

Навесът за прасета и крави прави повече капитал

Навесът за прасета и крави прави повече капитал

Изграждането на едър добитък не се различава съществено от изграждането на други помещения. В мазето, изкопаване на проход дълбочина 0,8 м, изливане на бетон, изгонване на основата. За изграждането на стени прилагаме технологията, съответстваща на избрания материал. Еднопосочният покрив осигурява по-добра вентилация, но ако се предвижда плевня за сено над плевнята, направете го на фона.

Характеристики на изграждане на навес за кравите и бикове, особено в интериора на помещенията на устройството. Височината от пода до тавана е 2,5 м, за едно възрастово животно трябва да има 30 м3 обем. Осветлението трябва да е добро - прозорците са задължителни. Говеда са настанени в отделни щандове, дължината им зависи от размера на животните и обикновено е 1,4-1,8 m от подови дъски, по-силно компактни основа Adobe, на която са предвидени греди, между изолация -. Шлака. Прикрепяме ги към тях с предубеждение към канализацията.

Най-добрият навес ще се окаже безполезен без подходяща канализационна система. От урината на кравата, ако тя е дълга в стаята, на животните се отделят вредни газове. Канализацията е направена под формата на канал с широчина 30 cm, така че да може удобно да се почиства с конвенционална лопата. Излиза през стената, зад която се намира сметището. Задната стена е снабдена с отопляем люк за отстраняване на оборския тор. Чрез тавана на височина 0,6 м над покрива изваждаме вентилационната тръба от дъските 25 х 25 см с клапата отдолу, за да регулираме въздушния поток.

Стайлите за големи домашни животни трябва да имат ширина 1,1 м, отпред подредете корито, обърнати към прозорците. Те правят област във връзка с пола 1:10. Ние не подреждаме подаващото устройство близо до външната стена, но оставяме прохода на метър отпред. Това е необходимо, защото големите животни, дишащи, изпускат влага в такива количества, че на стените се образува кондензация, се появява влага. Ако предната част на коритото е планирано да уреди клетка за телето, ние увеличаваме ширината на прохода. Зад канавката ние организираме работен проход с бетон, камък или тухла.

По-добре е да държите прасетата в две плевни - зимно и лятно. Зима - добре изолирана, без прозорци. Височината е малка, но осигурява лесен достъп. Клетките са изработени от метал или от плътно монтирани дъски, в противен случай свинете бързо ще намерят пукнатини, ще започнат да дъвчат дърва. Подовете са по-добре бетонни, скоро ще излязат от дървото. За почивка прасетата подреждат малко издигнати легла. Покривът е тротоари, изолирани за зимни навеси. Вентилацията, канализацията са задължителни.

Както видяхте, изграждането на плевня за домакинството е съвсем проста и евтино. Цялата работа може да се извърши сами, дори без опит в строителството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнетеИзграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнете
Навеси рамка, дървени със собствените си ръце стъпка по стъпкаНавеси рамка, дървени със собствените си ръце стъпка по стъпка
Изграждаме евтина и надеждна структураИзграждаме евтина и надеждна структура
Слоести подовеСлоести подове
Сграда за предоставяне на опции за сгради и насоки за монтажСграда за предоставяне на опции за сгради и насоки за монтаж
Изчертаване на вилаИзчертаване на вила
Къща наф-наф изграждаме навес за прасетаКъща наф-наф изграждаме навес за прасета
Къща за буренки или как да построите крави със собствените си ръцеКъща за буренки или как да построите крави със собствените си ръце
Скрийте покрива със собствените си ръцеСкрийте покрива със собствените си ръце
Правилата за изграждане на частна къща от съседи, които човек трябва да знае, за да се избегне…Правилата за изграждане на частна къща от съседи, които човек трябва да знае, за да се избегне…
» » Плевнята за животни и птици как да изградят свои собствени ръце
© 2021 BggeHat.com