Характеристики на дървени балкони стъкла

Не всеки иска да оборудва къщата си с изключително синтетични довършителни материали, така че дървеното остъкляване на балкона остава неизменно популярна алтернатива. Това решение дава много предимства и позволява не само да подобри цялостния външен вид на тази стая, но и значително да разшири възможностите за неговото приложение. Какво е удобно за дървени стъкла и как се извършва?

Предимства на прозорците от дърво

От дървото в древни времена са построени цели къщи и такива технологии не само не са забравени, но непрекъснато се подобряват. Основната цел на компаниите, които използват този естествен строителен материал за своите проекти, е да подчертаят първоначално отличните характеристики и свойства на дървения материал, неговата привлекателност и оригиналност, като в същото време премахнат всички недостатъци. Колко е възможно това и какви резултати вече сте постигнали?

С настоящите технологични възможности стъклата на балконите с дърво отдавна са достигнали ново ниво. Ето защо, в допълнение към присъщите свойства на дървото, той придобива допълнителни предимства - както от техническа страна, така и от естетика.

Най-важни са следните характеристики:

  1. Отлични звукоизолационни свойства.
  2. Отлична защита срещу студ и топлина.
  3. Външно привлекателен, солиден и благороден вид дърво. В комбинация с други материали за довършителни работи на дървесина, например с подплата, лесно е да се постигне най-органичен и красив интериорен дизайн.
  4. Устойчивост на фрактури при излагане на ниски температури, дори и в северните райони с тежки зими.
  5. Достатъчна якост, така че да не се поставя под въпрос ремонта на прозорци в периода до 20-50 години. По-точната продължителност на живота зависи от вида на породата, която предпочитате.
  6. Възможност за разширяване на полезния район на лоджията или балкона.
  7. Когато се използват специални защитни съединения, е възможно да се постигне устойчивост на огън и устойчивост на влага.
  8. Достъпна цена, комбинирана с висока издържливост, при условие че е избран правилният избор на добросъвестен доставчик на остъкляване.
  9. Естественият произход на дървото и неговата пълна безвредност. В някои случаи можете дори да получите допълнителен лечебен ефект, който е известен с различни породи.

Видове дървени стъкла

В зависимост от това колко високи са изискванията за силата и защитните свойства на прозореца, остъкляването на балкони с дървени рамки може да се извърши по няколко начина.

Метод на отваряне

При устройството на заключващия механизъм се използват следните технологии:

  • Монтаж на щори.
  • Монтаж на продукти с ротационен механизъм за отваряне.
  • Монтаж на прозорци с въртящ се сгъваем принцип на отваряне.

Последният вариант дава най-широки възможности за регулиране на вътрешния микроклимат.

Тип прозорци с двоен стъклопакет

Броят и видът на стъклата, използвани в дървените прозорци, също могат да бъдат различни. Най-често използвани продукти с двойно стъкло - те осигуряват оптимално ниво на комфорт на балкона. Но, в зависимост от личните предпочитания, мястото на пребиваване и разпределения бюджет, тези проекти могат да бъдат укрепени. Например инсталирането на слънцезащитно или звукоизолиращо изолационно стъкло с голям брой чаши или само един.

Отделно е необходимо да се каже, че остъклението може да бъде:

  • Частични, т.е. стандартни прозорци, които заемат половината от височината на балкона;
  • когато очилата заемат цялото цялото пространство на височина и създават обща и абсолютно прозрачна област.


Вторият начин за остъкляване на дървени балкони е много по-сложен и изисква специални умения и способности. Поради тази причина и като се вземат предвид и повече доставки, цената на тези прозорци ще бъде много по-висока.

Допълнителни условия за подбор

Един от недостатъците на естественото дърво е относително тежкото му тегло. Но съвременните производители са намерили решение на този проблем. В момента, в допълнение към основните видове прозорци, можете да намерите опции за леки конструкции, така наречените, ldquo-евро-okonrdquo-. Основното им предимство е, че те са подходящи за монтаж при всякакви условия на допустимото натоварване върху рамката на сградата, а процесът на монтаж също става много по-лесен. Но, съвсем естествено е, че цените на такива дървени прозорци са много по-високи.

Изисквания за дърво при монтаж на прозорци

В действителност, качествени дървени прозорци, за да вземете лесно. Основното нещо е да знаете какво точно трябва да обърнете внимание и какви данни да изискват от производителя. Списъкът с необходимите процедури за подготовка на дървесината за производството на рамки включва такива действия и процедури.

Избор на подходящо дърво

Обикновено за целта се използват иглолистни дървета, които се различават по своята естествена якост и устойчивост на влага:

  • Потвърждение на качеството на суровините
  • Пълна проверка на материала за отсъствие на дефекти - възли, пукнатини, признаци на гниене.
  • Правилното сушене

Правилното сушене и проверка на параметрите на влагата на дървесината - те трябва да бъдат в рамките на 15-30 (разликата се дължи на естествените свойства на всяка отделна порода). Твърде високият процент може да доведе до преждевременна деформация на дървесината, унищожаване и намаляване на производителността. Същото важи и за силно изсушено дърво, което е претърпяло неправилно лечение - може да се счупи по всяко време.

Предварителна обработка на материала

За остъкляване дървото лоджия е безопасно и има дългосрочен резултат, има няколко задължителни процедури:

  • третиране с антисептици - може да се извърши няколко пъти, докато се получи качествена защита срещу влага и гниене;
  • обработка с огнеупорни разтвори за получаване на огнеустойчивост;
  • лечение с антибактериални лекарства - това действие ще ви предпази от атаки на дървесни бръмбари и други насекоми;
  • декоративно защитно третиране - обикновено лакиране или боядисване, което ви позволява да придадете желания вид на материала и допълнително го предпазвате от неблагоприятните ефекти от естествените валежи.

Когато купувате дървени прозорци за остъкляване на балкони, помолете производителя да докаже, че всички процедури са били извършени и закупените продукти са наистина здрави и с високо качество.

Обикновено всички тези данни са посочени в паспорта на продукта, както и в сертификатите.

Дървени остъкления на балкони - монтаж

Директно монтиране на технологията не е много по-различна от инсталирането на прозорци от други материали. Той включва:

  1. Демонтаж на стари конструкции.
  2. Отстраняване на стенните повърхности.
  3. Монтаж на прозорци и тяхното изравняване.
  4. Запечатване на фуги.
  5. Довършителни стъкла.
  6. Проверка на функционалността на прозорците и тяхната конфигурация.

Ако решите да дадете предпочитание на дървените стъкла на балконите, не се съмнявайте, че сте направили правилното нещо. За да постигнете резултата, който отговаря на вашите очаквания, доверете се на доверието на майсторите на профили и купете самите прозорци в надеждна компания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове, характеристики и предимства на панорамните балкониВидове, характеристики и предимства на панорамните балкони
Остъкляване на балкони и тяхното довършванеОстъкляване на балкони и тяхното довършване
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Кои балкони стъкло е най-добре да изберетеКои балкони стъкло е най-добре да изберете
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
» » Характеристики на дървени балкони стъкла
© 2021 BggeHat.com