Кои балкони стъкло е най-добре да изберете

Уютна и удобна къща е напълно озеленена. Следователно, обикновено на един от етапите на ремонт, възниква въпросът, кое остъкляване на балкона е по-добре и как правилно да го вдигне. Ще научите за това от тази статия. Тези, които са далеч от всякакви технологични процеси, обикновено се задълбочават само в посока на външната привлекателност на дизайна на прозорците. Този подход не е съвсем правилен, тъй като красивите, на пръв поглед, проектирането на прозорци или блокове не винаги се вписват в съществуващ или планиран дизайн.

Освен това, тяхната инсталация може да бъде невъзможна поради някакви дизайнерски характеристики на самия балкон или на сградата като цяло.

Ето защо, за да можете да се справите компетентно с тази задача и да не отделяте много време и пари за нея, незабавно си направете ясен план за критериите за избор на подходящ метод за остъкляване. Включете такива елементи в списъка си:

  • разходите;
  • предназначението на балкона;
  • изисквания за дълготрайност;
  • изисквания за изолация;
  • изисквания към дизайна;
  • квалифицирани изпълнители.

Разходи за остъкляване

Обикновено цената е един от основните фактори при избора на конкретен дизайн. Но освен посочената цена за определен прозорец модел, разгледайте и такива нюанси:

  1. Различни условия за различни компании - това се отнася до доставка, инсталиране, поддръжка, както и текущи акции, бонус програми. Доста вероятно ще можете да намерите много изгоден вариант на първоначално скъпия начин на остъкляване на достъпна цена.
  2. Характеристики на устройството на вашия дом. Например, остъкляването на балкон в сграда от времето на Сталин не винаги е възможно с материалите, които предпочитате, поради ненадеждността на самата сграда. В допълнение, в такива къщи обикновено се увеличава височината на тавана и по-широки отвори прозорец.

Районът на балкона също е доста голям, затова самите стъкла в дома на Сталин ще бъдат малко по-скъпи, отколкото например в Хрушчов.

Цел на проекта

Едната е достатъчно, за да блокира достъпа на студен въздух в къщата, а други преследват съвсем различна цел - разширяването на пространството и най-удобното подреждане на лоджията, за да стане допълнителна стая. В първия случай ще се приближи всеки евтин вариант на обзавеждане. В този случай не са представени специални изисквания към техническите характеристики на материалите - достатъчно е те да могат да издържат на очакваните натоварвания и да отговарят на очакваната привлекателност. Във втория - е подходящо да се остъклява балконите отдалечено, което има своите технологични изисквания, но позволява компетентно да увеличи пространството и да получи допълнително полезно пространство. Този метод на довършване се осъществява по два начина: чрез разширяване на пространството от височината на перваза на прозореца, чрез разширяване на стаята от пода.

Основното условие е ширината да не бъде по-голяма от 35 см, в противен случай ще се изисква подходящо разрешение от административните органи. С разширяването на балкона директно от пода, по-високи изисквания са поставени върху стабилността и здравината на рамката, както и довършителния материал.

Изисквания за издръжливост

В зависимост от това дали имате намерение да променя дизайна на балкона и целия апартамент, ще живеят в него себе си, или се готви в следващите няколко години за продажба, отдаване под наем, ще се различават и Вашите изисквания в срок на годност. И това означава, че във всеки отделен случай въпросът ще бъде решен по различен начин кое остъкляване на балкона е по-добро, т.е. гамата от възможни материали за приложение се стеснява или разширява.

Днес за завършване на лоджии и балкони се използват материали като дърво и алуминий.



Най-трайни и издръжливи ще бъдат алуминиевите стъкла, малко по-малко пластмаса, а дървото - най-ненадеждната опция. Въпреки че, ако изберете ценни иглолистни видове, които са устойчиви на промени в влажността и температурата, този профил ще остане незасегнат до 20 години.

Що се отнася до практичността, последователността на материалите по популярност ще бъде подобна, но на цена - дървото ще бъде най-скъпо, а алуминият ще бъде по-евтин. Как да изберем остъкляването на балкони и лоджии, подходящи за вашия конкретен случай, ще бъде подсказано от компетентни майстори от фирмите-профили. Не пренебрегвайте техните съвети, особено, тъй като те са достъпни днес в почти всички компании безплатно.

Изисквания за изолация

Прозорците на балкона не само трябва да създадат привлекателен външен вид на вашия апартамент или къща извън него. Те имат практическата си функция, която се състои в качествена изолация от:

  • студ;
  • топлинна енергия;
  • природни валежи;
  • шум;
  • прах и мръсотия;
  • слънчеви лъчи.

За да определите кой материал е най-подходящ за Вас, помислете за следните характеристики за качеството на изолацията:

  1. Най-високото ниво на запечатване осигурява многокамерни пластмасови двойни стъкла. Те ще предпазват от всякакви неблагоприятни условия и ще допринесат и за това, че във вътрешната стая, прикрепена към балкона, ще стане много по-топло, по-спокойно и по-удобно. Идеалният избор ще бъде остъклението на балконите на Rehau - продуктите на тази марка постоянно запазват своята популярност на първите места.
  2. Не по-малко интересен е алуминиевият стъклопакет, но е по-подходящ за студени, ненагрявани помещения, при които не е необходимо да се поддържа определен температурен режим. Освен това, плъзгащите се структури ви позволяват да запазите използваемото пространство и да осигурите добър обзор и достъп до светлина.
  3. Дървените прозоречни конструкции се предпочитат от тези, за които най-важна е екологичната чистота на материала и неговия естествен произход.

Прозорците, изработени от дърво, са добре защитени от студ и шум, но за съжаление те са склонни към деформация, изсъхване, както и атаки на насекоми, причиняващи дървесина.

Изисквания за външна привлекателност

Красотата на всяка концепция е условна. Например, някой още впечатлява с интериора с метални и стъклени конструкции, мебели, декор. За други това е по-за предпочитане ldquo-warmrdquo- и ldquo-softrdquo-, но в същото време масивна дървена украса. Ето защо, по отношение на външната красота, започнете от личен вкус, както и от ширината на дизайнерските възможности, предоставени от този или онзи материал. По този принцип можете да направите това:

  1. пластмаса - лидер на съвременните материали. Представени в най-широката гама от цветове, текстури. Тя дори може да бъде интересно zadekorirovat под имитация на почти всеки материал.
  2. дърво - има естествена, много красива и уникална текстура. Цветовата схема е представена от естествени нюанси, характерни за тези или други породи. Създава уникален цвят в стаята с такова покритие и в същото време усещане за уют и добър вкус на собственика.
  3. алуминий - неговите дизайнерски възможности са много по-бедни от всеки от горните материали. Единственият начин да украсите е да рисувате, но тогава ще трябва да го актуализирате редовно, което не е много удобно и непрактично.

Избиране на изпълнител

За да сте сигурни, че вашият балкон е оборудван съгласно разпоредбите на действащото законодателство, което е много важно при създаването на отдалечена структура, за да се отговори напълно на техническите изисквания за строителство, внимателно изберете изпълнител. За да направите това, прегледайте офертите за остъкляване и дайте предимство на компанията, която е спечелила повече доверие и потребители, поради което не по-малко от сто реализирани проекти.

С този подход е малко вероятно да имате някакви затруднения с подреждането на вашия дом и цялата работа ще бъде направена точно навреме и на добро професионално ниво. Следователно - не само ще се насладите на красотата и просторността на вашия балкон, но и ще се чувствате в безопасност. Преди да вземете окончателно решение по някой от елементите в плана си, внимателно претегляйте всичко ldquo-behindrdo- и ldquo-protirdquo- за всеки вариант. Особено, ако в близко бъдеще нямате намерение да поправяте отново.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Топлинни фасадни стъклаТоплинни фасадни стъкла
Безпрепятствени предимства на стъклотоБезпрепятствени предимства на стъклото
» » Кои балкони стъкло е най-добре да изберете
© 2021 BggeHat.com