Изграждане на електрически инструменти за сешоар без ограничения на функциите

Стените за изсушаване на косата навън наподобяват подобно устройство, предназначено за кратко време за суха коса. Основната разлика е, че тази сешоар се използва изключително в строителството. Това е незаменим асистент за всеки майстор, който е започнал инсталирането на пластмасови тръби, мащабно боядисване или друго събитие. Повече подробности за това къде това устройство ще дойде по-удобно и какво да търсите при закупуване в днешната статия.

Сешоар за строителството - за какво е предназначена?аз

Инструментът има няколко имена, сред които "термофинан", а също и "термо-пистолет". В сравнение с обикновената сешоар за домакинствата, термофинантът, използван в строителството, има значително по-голяма мощност, изход и температура на доставяния въздух. Списъкът на задачите, изпълнявани от инструмента, се ограничава единствено до остроумието и опита на капитана, в чиито ръце той е.

Сешоар за сградата може да се използва за загряване на замръзнали тръби

Сешоар за сградата може да се използва за загряване на замръзнали тръби

Така че, като изберете това устройство, можете да го приложите за следните задачи:

  • Запояване на метални конструкции и техните части
  • Сушене на повърхността
  • Загрявайте лепилото непосредствено преди да го използвате
  • Увеличаване на температурата на металните части, преди да се демонтират
  • Предварително загряване на свързващия слой за опростяване на задачата за поставяне на обекти
  • Загряване на покрития от бои и лакове с цел по-нататъшното им елиминиране
  • Формоване елементи от термопластични, например, създаване на засаждане или огъване на пластмасова тръба
  • Затопляне на водните тръби, които замръзнаха през зимния студ
  • Размножаване на пожари за барбекю или барбекю - строителният сешоар върши добра работа дори и при тази задача.

Както може да се види от горепосочения списък, основната цел на топлинния пистолет е точно да загрява необходимите елементи. Заслужено, това устройство заема водещо място в рейтинга на най-полезните инструменти буквално от момента на появата му на пазара на строителни инструменти. От дълго време е било възможно да се изместят издухвач, който преди е бил използван за извършване на подобни операции. Сушилнята не се нуждае от гориво, тя може да променя режимите на подаване на въздух. Няма нищо изненадващо, че майсторите се опитват да получат thermofan на първо място.

Изборът на сешоар за сграда - това, което обръщаме внимание

Във всяка строителна техника за магазини можете да намерите много модели термо-пистолети. Всички те са различни производители, модификации, параметри, както и разходи. Ще трябва да отделите много време, за да решите коя конструкторска сешоар ще изберете.

Следва списък с основните параметри, които трябва да обърнете внимание при покупката:

  1. 1. Захранването е ключов параметър. Обикновено индикаторът варира от 930 до 2300 W. Другите параметри зависят от производителността, включително степента на загряване на въздуха, както и температурното ниво на устройството. Естествено, се препоръчва да се направи избор в полза на мощни модели. Но в същото време те имат сериозно натоварване в мрежата, което също не бива да се забравя.
  2. 2. Максималната стойност на работната температура. Оптимално е стойността 650 градуса, сешоар с този индикатор се характеризира с гъвкавост и способност да изпълнява разнообразни работи.
  3. 3. Регулиране на температурата. Има два вида настройки - обичайни и гладки. В първия случай, само няколко температурни стойности могат да бъдат зададени с помощта на превключвател, като правило не повече от четири режима. Естествено, функционалността на устройството веднага намалява, тъй като трябва да определите точно разстоянието и времето на отопление, така че топлинната обработка да даде желания резултат. Опитни майстори купуват инструмент с гладък контрол на температурата, който в този случай ви позволява да настроите оптималното ниво на отопление.
  4. 4. Система за стабилизиране на температурата на едно ниво. Друга полезна функция, чиято полезност е много трудно да се надцени. Използването на системата за поддържане на зададената температура прави възможно запазването на нивото на нагряване на топлинния поток, независимо от факторите и натоварването на околната среда. Отново, тази цифра зависи от силата на строителната сешоар.
  5. 5. Защита срещу прегряване. Много важна функция, тъй като електроинструментът е постоянно изложен на огромни топлинни натоварвания. Не можете обаче да се притеснявате, че термофанът няма да успее или дори ще светне по време на работа с тази функция. Във всеки случай, независимо от модела, мощността и нивото на отопление, цялата работа се извършва изключително в топлоустойчиви ръкавици и очила.
  6. 6. Дължината на кабела. Тъй като термо-пистолети работят само от мрежата, трябва да се внимава, че моделът, който сте закупили, е снабден с кабел, достатъчен за работа в удобна дължина. В крайна сметка наличието на изходи е основният фактор, ограничаващ обхвата на устройството.
  7. 7. Дюзи. В комплекта има няколко приставки, които са подходящи за повечето операции.
  8. 8. Следната функция не е необходима за повечето майстори - това е LCD екран, който показва важни параметри на здравето на инструмента. Такава сешоар може да си позволи само професионални строители, защото цената на допълнителен екран е много висока и наличието на тази функция е абсолютно задължително.
Когато избирате на първо място, обърнете внимание на силата на устройството

Когато избирате на първо място, обърнете внимание на силата на устройството

Изграждането на сешоари за коса не е класифицирано като евтини електрически уреди. Цената на най-евтините инструменти не надвишава една хиляда рубли. Ако имате нужда от висококачествен и надежден модел от известни марки, например Makita, Bosch, BlackDecker, Metabo, Hammer, сумата може да се увеличи няколко пъти. Най-модерните промишлени модели ще струват няколко десетки хиляди рубли. Във всеки случай, трябва да купите електрически нагревател, който да отговаря на вашите нужди. Изплащането на огромни суми за функции, които никога няма да ви трябват, не би трябвало.

Как да използвате термо-пистолет - функции при извършване на различни задачи



Определяйки коя сграда сешоар имате нужда, трябва да научите как да работите правилно с устройството. Както вече беше споменато по-горе, термоидът има много широк спектър от приложения. Нека подчертаем основните нюанси, когато работите с тези или други подробности. Първо, нека да поговорим за това как да премахнем стария слой боя или лак от повърхността. Най-лесният начин да почистите дървената повърхност, можете да направите с конвенционалните инструменти. Металът не се почиства лесно от лак, но най-трудният вариант е да се премахнат боите от пластмаса.

С помощта на термо-пистолет е лесно да се премахнат боята или лак от повърхността, особено с дървен материал

С топлинен пистолет е лесно да премахнете боя или лак от повърхността

Носете топлоустойчиви ръкавици и очила, превръщайте сешоара в максимална температура и максимален топлинен поток, след това насочете барабана на оръжието към зоната на повърхността, която искате да обработите. Пазете електрофена трябва да бъде на около 3 см от пластмасата. След няколко минути боята ще започне да се топи и балон - това е сигнал за нас, че можем да продължим директно да го премахнем. Използвайки обикновена шпатула или скрепер, старият слой се отстранява внимателно. С помощта на сешоар успяхте да почистите повърхността на боята без усилия за няколко минути, докато с конвенционални средства това можеше да отнеме повече от час. И резултатът не би бил толкова перфектен.

Силата е основният индикатор при избора на сешоар, това е мощността, която определя скоростта на всички работи.

Друго нещо, за което се нуждаете от термофинан, така че това е да се присъедините към шевовете на подовата настилка. С помощта на инструмента можете да заварявате шевове от такива покрития, като каучук, линолеум, PVC, като използвате най-малко пълнителя в най-кратки срокове. Трябва да се вземе предвид само фактът, че пълнежът, който прилича на дълъг тънък молив, трябва да има подобен химически състав с подово покритие.

Самият процес се изпълнява, както следва:

  • Двата листа подови настилки се регулират възможно най-близо една до друга
  • На мястото на ставата е пълнеж
  • Работната температура на сешоара на сградата в този случай трябва да бъде около 300 градуса. Ние насочваме термо-пистолета към турникета, който ще се разтопи за няколко минути и ще се затегне здраво с подовата настилка след охлаждане
  • Остава само да се премахнат излишните колани със същата шпатула, леко разхождайки се по цялата дължина на ставата.

Капитанът, който е купил сушилна за коса, вече има възможност да заварява пластмасови тръби. Най-добре е да използвате специален рефлектор, който се придружава от сешоар. Дюзата получи името си, защото не позволява на заваръчния обект да прилепне към дюзата. Така че, загрейте сешоара до температура от 300 градуса, след което я доближете до двете страни на пластмасовата тръба. След известно време, след като разпенената пластмаса започне да се смекчава, в този момент трябва да премахнете сешоара и да прикрепите двете тръби един към друг. Внимателно натискане на пластмасови тръби за минута, ще получите силна и надеждна връзка.

И накрая, нека да поговорим за това как можете да заварявате филмови покрития. За да се постигне максимален ефект, филмът се припокрива, улавяйки приблизително 3 см от друг филм. Сушилнята е настроена на температура от 200 до 400 градуса при минимално раздуване. След няколко секунди можете да вдигнете ролката и внимателно да разгърнете носената зона. Това е повече от достатъчно, за да направите здрава и здрава връзка, което затруднява прекъсването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сушилня за таван - характеристиките на избораСушилня за таван - характеристиките на избора
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Как да направите самия таван на две ниваКак да направите самия таван на две нива
Ремонт на дървени прозорциРемонт на дървени прозорци
Технология на затопляне на стените на рамката със собствени ръцеТехнология на затопляне на стените на рамката със собствени ръце
Как да се затопли замръзналата вода тръбаКак да се затопли замръзналата вода тръба
Сешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за домаСешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за дома
Независима инсталация на опънати таваниНезависима инсталация на опънати тавани
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Как да изберем сграда thermofanКак да изберем сграда thermofan
» » Изграждане на електрически инструменти за сешоар без ограничения на функциите
© 2021 BggeHat.com