Сменяема канализационна тръба

Нищо не трае вечно - дори когато силните чугунени тръби на канализационната тръба в крайна сметка станат неизползваеми, което налага да бъдат заменени. Най-често те се променят на PVC тръби, които се оказаха надеждна и трайна алтернатива. В тази статия ще говорим за технологията за замяна на канала за канализация със собствените си ръце, но веднага отбелязваме, че този вид работа с право се счита за трудно и отнема много време. Ето защо, ако не сте сигурни в собствените си способности и са чували обидно понятие, че ръцете ви да растат от необичайни места, по-добре е да се откаже от експеримента, използвайки услугите на професионален водопроводчик!

Подготвителна работа преди подмяната на ремаркето

Като правило, за да се замени чугунен стълб се прибягва само в екстремни случаи - при условие, че нейната цялост е нарушена. Къде да се обадя, ако тръбата се счупи и не сте готови да я замените веднага - можете да прочетете за нея в съответната статия. Ще продължим от факта, че ситуацията не е толкова плашеща и имате време да се подготвите за разрешаването на проблема. Ако не живеете на последния етаж, по-добре е да попитате съседите за известно време да не използвате вода, в противен случай замяната на решетката ще бъде придружена от някои неудобства.

Необходими инструменти и материали

Минималният набор от инструменти за подмяна на тръбата за повдигане включва:

  • мелница с два диска за обработка на метал, байпасен диск;
  • защитни очила;
  • чук;
  • праволинейна отвертка;
  • длето

Най-доброто от всичко е, ако на ваше разположение ще има поне един помощник - за застраховка.
А сега, що се отнася до материалите, всичко зависи от мащаба на замислените:

  • PVC тръба 110 мм от номиналната дължина;
  • пластикови адаптори за тръби с диаметър 100 mm на 110 mm;
  • компенсатор;
  • силиконов уплътнител


Когато се смени напълно, може да се наложи и поправка (чрез която се почиства канализацията) и т.н. Но ние ще анализираме само общата технология за замяна на тръбата за повдигане с един прост пример.

Етапи на работа

Недалеч от мястото на увреждане на чугунната тръба, българите трябва да направят 2 максимални зъби. Разстоянието между тях трябва да бъде около 150 мм. За удобство на последващата екстракция на част от тръбата, вдлъбнатините се правят под малък ъгъл една спрямо друга (насочена в една посока). Отстранете нарязаната част от чугунната тръба, като я закрепите с длето и чук. По този начин ще освободим дъното на зоната за разглобяване.Как да подмените тръбата за отдих със собствените си ръце

Следващата стъпка трябва да премахнете останалата част от чугуна. Най-често се прекъсва с определено разстояние от припокриването, което е достатъчно за последващото натискане на адаптера. Използвайки една и съща българка, е необходимо да се опитаме да направим възможно най-хоризонтално хоризонтално намаляване. Използвайки долната част на тръбата като лост, тя е рязко наклонена към страната, противоположна на прореза. Ако всичко е направено правилно, то ще се спука.

Нарязването на тръбата трябва да бъде допълнително обработено, като се използва мелницата и байпас диска. В идеалния случай трябва да получите конусна фаска около целия периметър на рязането. Можем да приемем, че една трета от работата е свършена.

Най-трудната стъпка - извличане на по-ниската част на разглобяеми гласове гнездо тръби. Ако едно парче тръба седи като ръкавица, опитайте се да използвате отвертка за премахване пресоване връзки. Това често се случва, че този подход не води до желания резултат, а след това тръбата се реже на разстояние 30 мм от контакта, и неговите останки внимателно изрязани с помощта на мелница (много дълъг процес), докато се опитва да не се повреди контакта. Преди тази работа задължително Pitch запушалка за щранг: вземете стари парцали, бинтове им въже, на свободния край на който работи. Това ще предотврати получаването на метални фрагменти от тръбата в канализацията.

Взимаме 2 адаптора, компенсаторен клон, PVC тръба на правилния размер (всички части без маншети). Общата им дължина в сглобената форма (компенсаторът се поставя на тръбата до спиране) трябва да бъде такава, че когато се монтира между долния адаптер и камбаната, разстоянието не надвишава 10 мм. Ако помещението е подходящо, последователно (от горе до долу) го събираме вече с маншети, като едновременно с това запечатваме всички връзки. В последния етап компенсаторът се спуска в гнездото на дъното на решетката. Остава само да фиксирате решетката и можете да помислите как да скриете тръбата в банята, така че да не разваля цялостния външен вид.

Закрепване на стъпалото

Тръбата трябва да се определи най-малко три скоби: по горната фунията, през компенсиране дюза (определяне на текущата позиция) и долна фуния, където компенсатора се пропуска. Освен това горните и долните крепежни елементи се монтират преди компенсаторът да се премести в долната камбана. Обръщаме вашето внимание на факта, че последният етап от работата изисква значителни усилия - дръжте решетката така, че да не се разединява в горната позиция. След като изтезание, няма да се налага да се притеснявате за това как да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си - след всичко, което премина през ада недвижими водопровод на, на мястото на стария щранг ново!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Водоснабдителни станцииВодоснабдителни станции
Смяна на отоплителните тръбиСмяна на отоплителните тръби
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Какво да направите, ако тръбата се счупиКакво да направите, ако тръбата се счупи
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
Засилен полипропиленЗасилен полипропилен
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
» » Сменяема канализационна тръба
© 2021 BggeHat.com