Изравняване на пода за плочки методи и материали

Как да подредите пода под плочката

Павел, който е неразделна част от помещенията, е почти основата на цялостния интериор. Тя задължително трябва да бъде в хармония с останалите детайли и обекти на дизайна на стаите. В съответствие с тази стойност, подът е украсен с различни методи и различни покрития, единият от които е керамични плочки. Когато се полага на неравномерен под, не само изглежда по-лошо, но може дори да започне да се напуква, а това, което е още по-ужасно, да се счупи. Следователно, преди да го инсталирате, няма нищо общо, за да се изравни етажът под плочката - ако, разбира се, е важно за вас какъв ще бъде резултатът от работата и колко целесъобразно са изразходвани време и пари.

Методи за привеждане в съответствие

За подови плочки изглеждат добре и не са унищожени, е необходимо не само гладко, но и солидна основа за нея - това и да се ръководи преди всичко в подготовка за полагане етаж материал. Съпътстващите моменти за избор на последващи работи са допълнителни задачи, които трябва да бъдат решени - необходимостта от определено ниво на хидро, топло, шумоизолация и др.

Размерът на крайната разлика във височината между основата, която трябва да бъде изравнена, и повърхността, подготвена за полагане, е определящият фактор при избора на технология. Как обаче да подредите пода за плочки зависи не само от този индикатор, но и от наличните средства за операцията. В случай на разлика в височината от 3-4 cm или повече се използва изравняваща замазка или подходяща саморазливна смес. В същото време, замазката е разделена според метода на полагане от специалисти в два типа:

  • Суха.
  • Получава се с добавянето на необходимата течност.

Ако подът е почти плосък, но с малки пукнатини или други малки дефекти, подравняването се извършва с лепило за плочки или с довършителни саморазпръскващи се смеси.

Подготвителните дейности са необходими за всички видове работа. Във всеки случай те ще бъдат свои. Обикновено обаче всички варианти са да се отстранят отслабените и разрушени фрагменти на изравнената основа, освобождавайки я от всякакъв вид отломки, уплътнения, кухини, други възможни канали и начини за загуба на равен състав.

В случай на бетонна основа след изчистването на почвата, което подсилва на бетона и е от съществено значение за добра адхезия със съставите смесват с вода и увеличава хидроизолационни свойства на материала. След като грундът изсъхне, трябва да планирате. С помощта на ниво - по-добре от лазер - определете степента на отклонение от хоризонталната равнина и излагайте маркерите за местоположение.

Важно! Преди самото подравняване е необходимо внимателно да се проветрява стаята и след това да се затворят плътно всички врати и прозорци - сухите и втвърдяващи се съединения не обичат течението. Температурата по време на работа не трябва да е под + 5 ° С.

Суха замазка

Това е най-бързият и най-евтиният вариант, с който лесно можете да изпълнявате подови настилки. В допълнение, това може да бъде направено от всеки новодошъл в строителната индустрия. В случай на изравняване, изолацията и изолацията от шума се извършват допълнително до степента, в която тези материали се използват от използваните материали.

След като праймерът изсъхне, един слой от полиетиленово фолио с дебелина 50 μm се постави преди излагане на маяците. Направете го да се припокрива с размери 18-20 см, като залепете ставите на разфасовките с лепяща лента. По стените оставете квота от 12-15 см, залепете лентата на амортисьорите и след това слагайте фаровете. За да се опрости задачата, е възможно да се използват U-образни профили, настроени на нивото и обърнати нагоре.

Нивелиращият пълнеж е един от материалите - сух кварцов пясък, експандирана глина или експандиран полистирол, който трябва да бъде уплътнен и подравнен с маяците след полагане. Най-горните плочи са облицовани с фибростъкло или ПДЧ, гипсови влакна, устойчиви на влага листове или шперплат. Ето защо обикновено се използва суха замазка в хола. Съединенията се затягат с винтове на всеки 18-20 см и се залепват с PVA лепило, а в краищата на ръбовете на листовете се нарязват. Първите листове могат да бъдат нестабилни, но след като се сглобят в една структура, се получава силна топла основа.

Цимент-пясъчна замазка

Бетонова замазка

Ние създаваме дори солидна основа

Подравняването на пода с керемиди от цимент и пясък е класически вариант за постигане на равномерна и солидна основа. Минималната дебелина на нивелиращата площ е 3 см, в противен случай съществува голям риск от натиск на плочката заедно с плочката при ходене по пода.

След подготовка и грундиране на основата приблизително на един метър един от друг върху плътно решение се създават маяци от Т-образни профили, тръбиите, релси от неръждаема стомана, кант или дъски. За добро фиксиране на маркерите разтворът трябва да бъде замразен, в противен случай при полагането на замазката те могат да бъдат изместени и работата трябва да започне отново.

Спящата се между решението на маяците в посока от далечния ъгъл на стаята към входната врата е изравнена. За да направите това, преместете правилото или широката шпатула по маркерите и кръговите движения между тях, докато кухините се напълнят, уплътнят и получат идеално равна повърхност.

В разтвор е по-добре да се използва цимент М500 във връзка с пресявания пясък 1: 3. Съставът се омесва върху вода от приблизително изчисление - 1 кг цимент, 1 литър течност. Подходящи и готови смеси за подови настилки на циментова основа M150, M200 и M400. По-високият числен индекс в името ще съответства на по-силна връзка, докато методът за подготовка е посочен на опаковката.

Замазката на следващия ден след полагането трябва да бъде леко навлажнена с ролка. Тази процедура се повтаря на втория ден и се проверява внимателно, за да се види дали разтворът е иззет. Когато замазката може да се върви, тя внимателно се отстранява от маркерите и кухините от тях се пълнят и разтриват с разтвора, приготвен за това. След това подложката е покрита с полиетиленов филм, овлажнява се периодично за една седмица и продължава общо за един месец или минимум две седмици - докато се получи необходимата сила.

Самонивелиращи се съединения

Tomsit dd

Етажната смес Thomsit DD

По друг начин те се наричат ​​запълващи подове - това е най-простият и най-скъп начин за подготовка на пода за облицовка. Изравняването на подовете с този материал ще отнеме много по-малко време, отколкото при цимент-пясъчна смес. В зависимост от използвания състав, плочките могат да се поставят в рамките на 10-12 часа след изливането, а получените сили се получават след 12-14 дни.

От предложения асортимент от смеси се избира един, който е проектиран за необходимата дебелина на подравняването и отговаря на желаните характеристики за якост и изолационни свойства. При тази подготовка на повърхността се обръща специално внимание. Необходимо е освен това да се премахнат всички смазки, следи от боя и други вещества и внимателно да се събира прах и прах с прахосмукачка. И само след тези мерки се поставя грунд със специална смес и се поставят маркери.

Обърнете внимание! Когато подготвяте самонасочващи машини и работите с тях, трябва стриктно да спазвате приложените инструкции.

За големи площи на помещенията изливането се получава от ленти и във всеки случай се приготвя колкото е възможно повече смес, колкото е възможно, излива се и се изравнява, преди да започне да се втвърдява. Подът на пълнежа се разпределя, изравнява се с метална шпатула, валцува се със специален иглен валяк, за да се отстрани въздухът, да започне да се използва според инструкциите след определеното в инструкциите време.

заключение

Когато решавате как да подравнявате пода под плочката, трябва да вземете под внимание материала и състоянието на основата, необходимата дебелина на подреждането, влажността и стайната температура, възможните натоварвания на пода, вида на плочките, които трябва да бъдат положени и необходимите разходи. Работата трябва да се извършва при стриктно спазване на технологията и инструкциите за използване на съответните материали, след което резултатът няма да ви разочарова.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са начините за поставяне на плочките на пода?Какви са начините за поставяне на плочките на пода?
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Изравняване на пода за плочки методи и материали
© 2021 BggeHat.com