Огнеупорни плочки за печката красив декор на камината

Камини и печки са в почти всяка частна къща. За да украсят тези конструкции, като правило се използват плочки. Все пак не всяка керемида е подходяща за тази цел. Тя трябва да отговаря на много изисквания, което се дължи на специфичното функциониране на пещите. След като прочетете статията, ще разберете какъв вид плочки съществуват за облицоване на печките и как да ги направите така, че керемидите да издържат толкова дълго, колкото е възможно.

Плочка за фурната - какво трябва да бъде

Пещите и камините принадлежат към категорията структури, които се затоплят до много високи температури. Поради тази причина огнеупорните плочки за пещта трябва да бъдат избрани основно въз основа на този важен фактор. При закупуване на материал за облицовки в магазина се препоръчва да се даде предпочитание на продукт, който отговаря на следните изисквания:

  • Топлинно съпротивление - плочките трябва да осигуряват максимална устойчивост на високи температури без най-малък знак за деформация
  • Индикаторите за натрупване и освобождаване на топлина трябва да са много високи
  • Висока якост и издръжливост - много важен индикатор, показващ дълъг живот на декоративния слой за облицовка
  • Безопасност на околната среда - отоплението допринася за отделянето на различни вещества в околната среда. Поради тази причина е много важно плочката да не съдържа вредни и токсични елементи
  • Минималното ниво на порьозност на материала и абсорбцията на влагата на материала. В противен случай може да се появи появата на микроскопични пори в голямо количество, което води до намаляване на твърдостта и вследствие на това унищожаване на плочките.
Плочка за фурната - какво трябва да бъде

За облицовката на пещта е необходимо да изберете топлоустойчива плочка

Най-добре е да се изиска от продавача в магазина сертификат, потвърждаващ качеството на продуктите. В този случай можете да сте сигурни, че закупените плочки ще отговарят напълно на необходимите характеристики.

Следвайки съветите по-долу, можете да изберете оптималната плочка за себе си, която е подходяща за вашия интериор по най-добрия начин:

  1. 1. Оптималните размери на плочките за пещта са 12x12 см. Квадратните плочки осигуряват необходимото ниво на якост, устойчивост и устойчивост на износване.
  2. 2. Определени с размера на облицовъчния материал, винаги трябва да се вземат с марж. В най-добрия случай застрахователният фонд трябва да бъде около 10% от общата сума. Но ако имате много малко опит с такъв материал, тогава се препоръчва да се направи още повече.
  3. 3. Внимателно проверявайте всяка плочка за чипове, пукнатини и други механични дефекти. Ако се открият такива недостатъци, дори и от грешната страна, плочките не трябва да се купуват, защото с течение на времето, с постоянно излагане на високи температури, ще се спукат.

Топлоустойчиви плочки - характеристики и характеристики

Към днешна дата строителните магазини са в състояние да предложат огромен избор от материали за обработка с пещи. Има два основни типа материали - изкуствени и естествени. Най-популярната е първата група продукти, която е претърпяла индустриална обработка с добавяне на различни компоненти, които повишават надеждността и рефрактерността. Изкуствените топлоустойчиви плочки се изработват от специални суровини, след което се подлагат на множествен процес на изпичане. Естествените материали, включително яспис и мрамор, не се различават по сходни качества, така че няма да се фокусираме подробно върху тях.

След това описваме основните видове декоративни изкуствени плочки за работа с печки и камини. На първо място, е необходимо да се разпределят теракота - това е една силна и стилна плочка, която е известна от няколко хилядолетия. Така че дори архитектите от древния Рим и Гърция използват подобен материал за облицоване на сгради и сгради, където се изискваше висока температура. Цената е доста висока, но качеството е напълно оправдано от големите финансови разходи. Той има оригинален теракотен оттенък, който прави плочката името му.

Майолика също е много силна и красива плочка, която, за разлика от теракота, също е остъклена. Плочките за първи път са били донесени от испанския остров Майорка, който дал името на плочката. Обликът е привлекателен за купувачите не само поради високите параметри на производителност, но и поради красивия и оригинален външен вид. Въпреки това, цената на плочки е дори по-висока от тази на теракота, така че за повечето собственици на жилища закупуването на majolica е лукс.



Clinker плочки - популярна и сравнително евтина в сравнение с първите два вида облицовъчен материал, който е направен от керамика като алтернатива на изграждането на тухли. Плочката е изработена от глина, която след това се подлага на пресоване и печене. Голям брой от тях използват разнообразни добавки, например минерали и бои, които осигуряват необходимото ниво на качество и надеждност. Друго важно предимство на плочката е широката цветова палитра, която ви позволява да избирате точно сянката, която идеално се вписва във вътрешността на стаята.

Плочки - друга популярна плочка, която се прави на основата на глина. Отличителна черта е формата във формата на кутия, както и наличието на необичайни модели от глазурата. Такава керамика може да се похвали с най-високо ниво на екологична безопасност, както и забележителни характеристики за спестяване на топлина.

Топлоустойчиви плочки - характеристики и характеристики

Izratsy се различават форма под формата на кутия и рисунки от глазурата

Chamotte плочката е доста скъпа стока, характерна за която е добавянето на специален чамот материал. Това ви позволява да постигнете най-високите нива на топлинна устойчивост, устойчивост на влага, здравина. Освен това, плочките за шалове изглеждат много красиви поради огромния брой оригинални рисунки, форми и размери, което прави възможно украсата на фурната в който и да е стил.

Изборът на плочки не е единственият важен фактор в облицовката на печката. Лепилото е от голямо значение. В този случай може да се появи само един тип лепило - устойчива на топлина. Дайте своя избор на тези съединения, които имат нелетливи съединения. Това се дължи на факта, че при работа с подобно адхезивно решение няма изпускане на вредни токсични вещества, както и неприятни миризми, така че не е нужно непрекъснато да отваряте прозорците и да проветрявате помещенията. Освен това, лепилото трябва да бъде устойчиво на влага, за да осигури необходимото ниво на адхезия и настройка на плочката към повърхността на стената.

Облицоване на фурната - инструкция стъпка по стъпка

Така че плочките се избират и купуват, така че можете да започнете да работите. Естествено, топлоустойчиви плочки за печки и камини - това не е всичко, което трябва да работим. Сред важните инструменти и материали са следните:

  • Метална четка
  • Ниво на строителство
  • Четка за боядисване
  • мистрия
  • Каучукова шпатула
  • резачка
  • кръстове
  • лепило
Облицоване на фурната - инструкция стъпка по стъпка

Работата започва с почистване на повърхността и мазилка

  • Стъпка 1 - почистване на повърхността. Както и при други повърхности, фурната трябва да бъде подготвена за довършителни операции. Използвайки метална четка, трябва да почистите повърхността на камината от гипс, мръсотия и прах. Сега смеси сместа с цимент-пясък, от която се нуждаем за мазилката. Пропорцията на разтвора е три части вода с пясък на една част от цимента. Преди мазилката е необходимо малко фурната да се навлажни, като се използва четка за боядисване.
  • Стъпка 2 - подготовка за облицовка. Следващата стъпка е да замажете камината, която изисква шпатула със среден размер. Леко разходка из цялата площ, обхващащи всички дупки или пукнатини. Експертите съветват след това да инсталират фибростъкло с тесни мрежи, прикрепвайки ги с дюбели и строителни нокти. Това значително ще опрости процеса на облицоване на камината.
  • Стъпка 3 - полагане на плочките. Започнете работа от първия долен ред. Правенето на всичко е много внимателно и внимателно, без ненужно бързане. Ако плочките на първия ред не са поставени достатъчно равномерно, тогава всички следващи редове ще изглеждат доста непредставени. За това имаме нужда от ниво на сграда с кръстове. От всяка страна е необходимо да се монтират няколко кръста, както и един елемент в кръста. Лепилото се нанася само върху плочката, в този случай повърхността на фурната не се импрегнира с разтвора. С помощта на шпатула внимателно заглаждайте лепилото върху плочката, дебелината му не трябва да надвишава 5 мм. Освен това плочката се нанася върху стената и се натиска с малко усилие.

  • Стъпка 4 - мъгла. След поставяне на плочки трябва да се даде около един ден, така че лепилото изсъхва и плочката е прилепнал към повърхността на стената. За залепване се препоръчва използването на специални фуги, но същото лепило, останало след полагането на плочките, може да се помести. С помощта на шпатула с гумен връх всички стави се пълнят със състава, а останалата част от разтвора се отстранява внимателно с обикновена суха гъба.
  • Стъпка 6 - завършете почистването. Това е последният етап от целия процес. Тук имаме нужда от някои помощни устройства, като гъба или ренде, покрити с каучук от пяна. Почистете добре повърхността на камината, отстранете остатъците от разтвори, гипс, лепило. Сега фурната ви е готова за употреба. Няколко дни след края на инсталирането на топлоустойчиви плочки можете спокойно да потапяте камината и да се насладите на красив и оригинален дизайн, който носи топлина и комфорт у дома.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицоване на фурната със собствени плочкиОблицоване на фурната със собствени плочки
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Плочка за декорация на камини и печки, основните й сортовеПлочка за декорация на камини и печки, основните й сортове
Как да се пекат печкаКак да се пекат печка
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Струва си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материалСтрува си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материал
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Лепило за плочки Какво трябва да избера?Лепило за плочки Какво трябва да избера?
» » Огнеупорни плочки за печката красив декор на камината
© 2021 BggeHat.com