Поставяне на ламинат диагонално със собствените си ръце

Направете една малка стая, където също няма строго геометрия на стените, усещането за простор и хармония на пространството, ще помогне много дизайн разбира се - полагане ламинат по диагонал. През последните години подовете от ламинирани дъски стават все по-популярни ден след ден. Удобен в експлоатация, модерен, евтин, в много отношения, напомнящ за паркет зидария ламинат, - редовно се радва на потребителите с нови образци както на технологията на производство и цвят разтвор.

 Паркетът даде вдъхновение на много дизайнери, които създават строителни материали. Доколкото това е вярно - може да се прецени от необятното търсене на потребителите за линолеум с модел на паркет. И в луксозните луксозни къщи подовете първоначално са покрити с правоъгълни нитове от уникални дървесни видове. Но това скъпо удоволствие за малцина може да си позволи. Така че всеки би могъл да хвърли красотата на краката си, тестван от времето, и беше създаден нов тип подови настилки - ламинат.

Предимства той има много повече от недостатъци. Недостатъците включват ниска устойчивост на влага и синтетична основа. Но силата и издръжливостта могат с течение на времето да заместят всички други материали, използвани за подови настилки.

Подготовка на материала и субстрата

Подготовка на материала и субстратаЗа днес търсенето на ламиниран паркет е огромно. Неговото инсталиране не изисква значителни умения от строителите и значителна подготвителна работа - съвсем обикновени ремонтни дейности. Но има някои характеристики на използването му.

Както вече споменахме, има ниска устойчивост на влага. За максимална защита на бъдещите подове от подуване е необходимо да се адаптират ламинираните плоскости към климата на мястото, където ще бъдат монтирани. За да направите това, достатъчно е да оставите закупения материал за ремонт в една и съща стая в продължение на два или три дни. Температурата трябва да бъде в рамките на + 20 ° С. През това време, ламинатът ще абсорбира влагата на околната среда и ще получи своята крайна структура. След няколко дни можете да започнете да полагате.

Етажите също трябва да преминат известно обучение. Преди всичко, трябва да ги проверите за наличието на удари и вдлъбнатини. Нередовностите трябва да бъдат грундирани - те не трябва да надвишават 3 мм на метър повърхност. Ако грундът не е подходящ, ще трябва да инсталирате специална замазка. На конкретна основа е необходим замазка във всеки случай. Но ако няма изкривявания и подовете са равни, те могат само да бъдат пометени или вакуумирани. В същия стар паркет, линолеум или почистване на килими не е необходимо.

Видове подови ламинати

Видове подови ламинатиИма три начина за инсталиране на ламинат от пода до таван: палуб надлъжно, палуб кръст и диагонал. Първите две се различават един от друг само по посока на разположението на ламинираните плоскости по отношение на прозорците. Опциите са прости, стандартни и могат да привлекат вниманието само с оригиналния чертеж.

Третият начин - диагонално - е по-скъп както по отношение на потреблението на материали, така и по сложността на работата, но е в състояние да улови окото от първите минути. Освен това визуално разширява стаята и създава запълнено пространство, дори и с малко присъствие на мебели в стаята. Дизайнерите препоръчват използването на този начин на инсталиране, ако първоначално има определен минимализъм в дизайна на пространството. Това може да бъде чакалня, коридор или други свободни помещения.

Колко по-оригинално е поставянето на ламинат върху диагонала, видеото на работния процес е в състояние да каже по-добре от всякакви думи. Особено в последния етап. Що се отнася до допълнителните разходи за материалите, всъщност, потреблението на борда се увеличава средно с 10 заради резени. Но опитни майстори ви посъветва да бъдете остроумни и подредени, за да запълвате отвори по стените, след което можете да спестите малко и с такъв скъп метод на оформяне. 

Видеоклип на минута: Видео инструкция


Така че, ние избрахме диагоналния начин за монтиране на ламинираната плоскост. Тя ще спести на парчета или не, е твърде рано да се прецени началото на работата, така че ще бъде по-правилно да се закупи 10 пъти повече материал от количеството, което е измерено чрез цялостно измерване на пода.

При извършване на изчисления трябва да се вземе предвид ширината на дъските, дължината и вида на връзката. Най-лесният начин да го закрепите е ключалка, тя не включва използването на лепило, дори ще бъде възможно за начинаещия да изгради плътно дъските един към друг. Що се отнася до ширината, колкото по-широк е ламинатът, толкова по-малко шевове ще има върху платното, толкова по-силна и по-надеждна ще бъде подовата настилка след приключване на монтажа. 

Принципите на инсталиране - кой да избере

Професионалните строители могат да произвеждат качествено поставяне на ламинат диагонално без допълнителни измервания, фокусирайки се върху собственото си око. Но по-малко опитни специалисти се нуждаят от един вид фар - кабел, опънат между два противоположни ъгъла. Той ще бъде използван за поставяне на дъската. 



монтиранеДиагоналната инсталация на ламината може да бъде направена както от ъгъла, така и от центъра на стаята. В първия случай трябва да изберете ъгъл, който е далече от вратата при отварянето на прозореца и да вземе предвид посоката на естествената светлина. На начина, по който светлината пада през деня, ще зависи от лява или дясна ъгъл, за да изберете като водач за връзката между плочите. Нещо като това, което използваме при поставянето на стени с тапети: управляваме лентата от ъгъла на стаята, която е в някаква сянка. В този случай се създава ефектът от единична мрежа, тъй като връзките с всички следващи ленти се маскират от противоположния източник на светлина. 

Смята се, че по отношение на ъгъла на стаята посоката на дъската трябва да бъде 45 °. Това не е съвсем вярно. Не е необходима такава категорична точност. Достатъчно е, че ъгълът е в диапазона от 30 до 45 градуса, но тук всеки има право да избере как да подреди посоката на подовата настилка.

Експерти смятат, че диагоналната инсталация на ламината от центъра на стаята е по-икономична, отколкото е започнала от ъгъла. Заедно опънатия кабел или въже, който служи като маяк, фиксирани ПДЧ в цялата си дължина, и от първия един път до стената, а след това на другите, твърди ламинирани плоскости пасват толкова дълго, тъй като те не трябва да се намали. По този начин целият център на помещението ще бъде изпълнен с ламинирани дъски по цялата им дължина и след това ще трябва да запълнят ъглите. В същото време е възможно да се отрежат панелите без ненужен страх, че материалът може да не е достатъчен. 

Стъпка по стъпка процес на ламиниране

Преди да започнете, трябва да се уверите, че в допълнение към самия борд са налице всички необходими инструменти. По време на инсталацията може да се наложи:

  • рулетка или измервателен уред;
  • чук или чук;
  • лепило;
  • молив и владетел;
  • разделителни клинове;
  • бар за щанцоване на плочи;
  • файл с метален или разрязан трион.

За да направите инсталацията по-правилно според предварително изготвения чертеж, в който е отбелязан ъгълът на наклона на панелите, всички завои на стените в местата на допиране до пода. Можете да направите изчисления в чертежа за дължината и броя на плочите, да направите схематично подреждане на тях. Поставянето на ламинат диагонално със собствените си ръце, като използвате рисунката, ще стане по-лесно поради визуалната картина на работния процес. Това е особено важно за непрофесионалистите.

Както вече споменахме, ако започнете да се полагате от центъра на стаята, а не от ъгъла, - потреблението на материали ще бъде по-малко. Ориентировката трябва да се държи на стегнато въже. Но първо трябва да инсталирате специални клинове около периметъра на помещението, за да създадете приемлива междина от 15 мм между краищата на панелите и стената. Впоследствие тези пропуски предпазват подовете от подуване, защото ламинираните плоскости имат способността да се разширяват в зависимост от промените в температурата на пространството, в което са разположени.

Така че от първия инсталиран панел в центъра на стаята до едната страна започва процесът на щракване върху следващите пластини, докато бъдат напълно поставени в стаята като цяло. По същия начин инсталацията е в обратна посока. След известно време подът в центъра на стаята ще бъде монтиран. След това поставете празнините.

Внимателното измерване на разстоянията от ръбовете на панелите до инсталираната линия клинове ще облекчи необоснованото потребление на материали. Запълващите празнини трябва да започват с най-дългия от тях, постепенно да се приближават до стените. В най-краткото отваряне е възможно да се поставят подходящи резници по дължината. Дотогава трябва да има достатъчно от тях. След като напълно затворите един ъгъл, останалата част се запълва по същия начин.

Видеоклип на минута: Инструкция за видеосигнал.2


Последното докосване

Процесът на инсталиране може да отнеме доста време, ако не включвате професионални строители, но направете инсталацията сами, без да имате подходящо преживяване. За да научите как да поставите ламината диагонално, видеото на процеса с подробни обяснения на специалистите ще бъде първият задължителен урок. Изучаването на литературата и практическото приложение на теорията в действие върху всички отпадъци - ще помогне бързо да се научи на процеса на полагане. 

Каква може да бъде най-голямата трудност е да се режат дъските по краищата с необходимия ъгъл на рязане. Направете много внимателни измервания. Важно е да помним народната мъдрост: "Седем пъти мярка - веднъж нарязана" и стриктно се придържате към нея. 

Фактът, че крайният етап на полагане на ламинат е Монтаж на "первази: завършване на допир при складиране">первази - очевиден момент. Установените празнини се затварят чрез закрепване на перваза на повърхността на стената. Обикновено те се фиксират директно върху пода, но не и в случай на ламинат.

Тук ние описахме метода на шалата за инсталиране на ламинирани плоскости, има и лепило, те не се различават много едни от други. Основният принцип е същият.

Разбира се, ламинат - не паркет, но благодарение на много достъпна цена, практичност грижи за тях, дълготрайност и естетичен вид, няма никакво съмнение, че в близко бъдеще по-голямата част на двата пола в нашите апартаменти ще бъдат изработени от ламинирани плоскости. Нещо повече, цветовата характеристика на материала непрекъснато се допълва с нови оригинални находки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как ламинатът се полага със собствените ти ръцеКак ламинатът се полага със собствените ти ръце
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Ламинирани и фурнировани врати Какво да избера?Ламинирани и фурнировани врати Какво да избера?
ПаркетПаркет
» » Поставяне на ламинат диагонално със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com