Тапет с тайни ръце за правене на практически дизайн

Модерни кухненски плотове, произведени в завода, моля, потребителите с различни модели и отличен външен вид. Но цената на тези структури няма да е подходяща за всеки човек. Ако смятате, че сте старателен и враждебен майстор, опитайте сами да направите плота. Повярвайте ми, в това няма нищо особено сложно.

Кухненската маса, направена от частици - ще направи всеки майстор самоук

Масата е несъмнено най-важният атрибут на всяка модерна кухня. Той постоянно е изложен на различни товари. Поради тази причина повърхността на плота бързо се покрива с петна, става неравномерна. Има разфасовки и други дефекти. В такива случаи не е необходимо веднага да сте в магазина за нов дизайн. В края на краищата наистина е възможно да го направите сами, след като сте похарчили минимум пари и усилия за подобна операция. Нека видим какви материали и как да направим качествен и траен кухненски плот у дома.

Нека да започнем с най-простата версия. Направаме маса от плочи от дървесни частици. Сега изборът на такива продукти е наистина огромен, което прави възможно създаването на най-необичайната маса, която ще бъде идеално пригодена за останалата част от обзавеждането на нашата кухня.

Tabletop със собствените си ръце - тайните на правенето на практически дизайни

Имате нужда от следните инструменти за работа:

  • отвертка;
  • българският;
  • ножици;
  • ножовка;
  • електрическа бормашина;
  • ниво сграда;
  • шлайфмашина;
  • рулетка;
  • смесител за сгради;
  • нож;
  • качулати и гумени шпатули;
  • метална измервателна лента;
  • четка за боя;
  • електрически мозайката.

Определете размера на нашия бъдещ плот. Купуваме ПДЧ с дебелина около 2 см и пластмасови листове. Накрая ще обработим завършената структура, като я направим по-привлекателен. Изрязваме дървените бръснещи продукти според необходимите параметри, използвайки мелница или електрически мозайката. Ние обработваме краищата на нарязаните листове с уплътнител (използваме силиконово съединение). Основата на кухненската конструкция е изработена от две плочи. За да направите това, просто ги свържете с винтове или винтове.

След това изрязваме пластмасовите листа. Трябва да имаме заготовки с размери 2-3 mm по-големи от размерите на предварително изрязаната ПДЧ.

Поставяме пластмаса в основата на нашата конструкция. Най-удобно е да извършите операцията с полиестерно или епоксидно лепило. Очакваме пластмасата да държи ПДЧ здраво. Прерязахме излишното покритие с нож. По подобен начин лепираме пластмасови ленти по краищата на основата. Кухненският плот от ПДЧ е готов! Инсталираме самостоятелно направената структура на мястото, предназначено за нея.

Бетонният плот е надежден и издръжлив

Ние усложняваме проблема. Ние правим плота за бетонова кухня. Такава конструкция е построена, както се казва, от векове. Трябва: широк борда, шперплат или ПДЧ лист 4-6-см височина барове за организиране на кофраж, силикон, пясък, чакъл малка част, формоване (профил на алуминий), секция тел от около 8 мм, ленено масло, монтаж лепило , абразивни дискове (фини и груби зърна). Също така се подготвят предварително конвенционален назъбена шпакла, мистрия, строителство миксер Сандер (като единица мощност над 1 кВт), няколко скоби, ниво, отвертка, шлифовъчни машини.

Работният плот от бетон със собствените си ръце, в присъствието на всички горепосочени материали и инструменти, се изработва съгласно следната схема. Вземем ПДЧ. Поставихме върху чинията контурите на дизайна, който планирахме. На определените места задаваме первазите. Профилите на връзката им с плочата са изпълнени с уплътнител. Той няма да позволи на бетоновото решение да влезе в кухината. Така че, краищата на нашите кухни ще станат по-плавни. Вътрешната повърхност на подготвения кофраж е обработена с всяка анти-слепваща смес или конвенционално ленено масло. Тези съединения изключват възможността за залепване на бетон.

Tabletop със собствените си ръце - тайните на правенето на практически дизайни

Сега правим армировъчните прътове. За неговото производство използваме тел. Трябва да получим решетка с клетки 50х50 мм. И размерите на този дизайн трябва да имат малка (10-15 mm) празнина по отношение на стените (вътрешен) кофраж.

Пригответе бетонната смес като използвате:

  • 2 части пясък;
  • 1 цимент;
  • 2 трошен камък (вземете малък материал);
  • пластификатор (необходимото количество е посочено в инструкциите), което ще увеличи якостта на замразения бетон и пластичността на сместа.

Също така за всеки 10 кг от състава вземаме 200 г от боята с желания цвят. Тя трябва да се разтваря във вода. Експертите препоръчват работа с кисели багрила. Такива формулировки са безопасни за хората, те се отличават с повишена трайност, осигуряват ярки нюанси на завършената структура.

Свързваме всички готови съставки в голям контейнер. Ние ги смесваме със смесител за сгради, добавяйки вода, докато не получим решение с консистенцията на домашна (дебела) заквасена сметана. Напълнете формовъчната смес (строго половината). Полагаме метална решетка. Добавете бетон, попълнете го с оставащото свободно пространство. Премахване на излишния разтвор със шпатула. Бавно създайте повърхността на бъдещия дизайн на кухнята. Тя трябва да е колкото е възможно по-плоска. Покриваме направената структура с полиетиленово фолио. Чакаме една седмица. През това време бетона ще се втвърди.



След втвърдяването на разтвора обработваме повърхността на конструкцията с шлайфане, като на нея се поставя диск с голямо зърно. Премахваме всички останали нередности. Разтрийте бетонната основа с диск от фини зърна. Получаваме идеално гладка повърхност. Освен това се препоръчва да се използва полираща паста върху плота и да се ходи (при малки обороти на мелницата) със специален дизайн на велур. Работата е завършена.

Монтажът и облицовката на бетонни конструкции са важни нюанси

Разбиваме стария плот. Приготвяме от решетките вертикални стълбове - опори. Ние ги укрепваме със съществуващия случай, на който ще поставим нов масив. Това е задължителна част от операцията. Трябва да разберем, че нашата конкретна конструкция ще има значителна тежест. На вътрешната повърхност на плота прикрепяме подпората с лепило за дограма. И после ги закрепваме и с винтове. Секцията на конструкцията към повърхността на стената е покрита с цокъл. Използваме вечната маса за табли!

Ако искаме да направим ръчно изработената структура по-привлекателна, ние я плочки с плочки. Тук всичко е просто. Изберете подходяща плочка - гладка, с висока якост, за предпочитане с матова текстура. Поставяме върху домашния плот бетон от лепило за плочки. Ние го разпределяме на повърхността възможно най-равномерно. За максимално качество на лепене на плочките ние правим канали на лепилото.

Извършваме полагане на облицовъчни продукти. Вземаме плочката. Ние го монтираме върху лепилото, леко, но със сигурност го натиснете. Правим подравняването на плочките по равнината. Ние монтираме останалите продукти. С помощта на кръстове от пластмаса ние изправяме шевовете по повърхността. След това ще трябва да изчакате плочките да се придържат. Крайна работа - шлайфане на фуги и монтаж на алуминий върху краищата на конструкцията. Профилът се закрепва с течни нокти или лепило за плочки и се фиксира със скоби.

Tabletop със собствените си ръце - тайните на правенето на практически дизайни

Основното предимство на плота с описаната облицовка е, че тя винаги може да бъде ремонтирана. Ако една или повече плочки са счупени по време на работа, те ще загубят външния си вид, те лесно могат да бъдат заменени, като отделят няколко минути за цялата процедура.

Какво друго може да направи удобна и красива маса за кухнята?

Има и други възможности за самостоятелно изработени маси от различни материали - неръждаема стомана, естествено дърво и камък. Няма да опишем процеса на тяхното изграждане, тъй като не всички самоук учители са в състояние да направят такива проекти. В същото време бих искал да подчертая основните предимства и недостатъци на тези табла. Предимствата на кухненските маси от неръждаема стомана са следните:

  • Универсалност и практичност. Продуктите от неръждаема стомана имат отлична устойчивост на високи температури и влага. На металната повърхност можете да поставите горещ съд или тиган без да се притеснявате, че плотът ще бъде развален. Освен това такива маси са подходящи за почти всеки кухненски интериор.
  • Висока хигиена. На метала, микроорганизмите не се отглеждат, плесените не се появяват. Неръждаемата стомана се почиства лесно и се почиства от всяко замърсяване.
  • Визуално разширение на кухненското пространство поради отразяването на светлината от стоманената повърхност.

Недостатъци на конструкции от неръждаема стомана - студени на допир, склонни към деформация при високи механични натоварвания на масата, нестабилни до драскотини. По собствените си сили такива маси се правят рядко, защото за работа с метал трябва да имате специални знания и професионален инструмент.

Плотове от естествен камък - елегантна версия на подреждането на кухнята. Те ще направят всяка стая наистина уважавана и красива. Камъкът не се страхува от механични натоварвания и високи температури, лесно се смила, характеризира се с уникална издържливост. Но цената на такъв материал е висока. В допълнение, производството и монтажа на каменни плотове - трудно и за много домашни занаятчии просто неприложими процедури.

По-достъпни за изкуствен камък. Тя може да има различен цвят. Според характеристиките им, изкуствените продукти се различават малко от естествените материали. Плотовете често се изработват от кварцов агломерат и акрилен камък. Недостатъци на тези проекти - тенденция към надраскване, недостатъчна устойчивост на химични съединения.

Tabletop със собствените си ръце - тайните на правенето на практически дизайни

Кухненските маси от естествено дърво изглеждат страхотно. Те са топло на допир, имат първоначално красив естествен външен вид, характеризират се с добра устойчивост на удар и износване. Направете ги със собствените си ръце е съвсем реалистично. Но бъдете готови за това, че завършените структури ще изискват постоянна (и много внимателна) грижа. Дървените плотове се замърсяват бързо. Те не търпят температурни промени и висока влажност.

Избираме подходящия материал за конструкцията на масата. И ние правим един траен и красив дизайн, който ще стане украшение на нашата кухня!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Какви размери трябва да има кухненският комплект?Какви размери трябва да има кухненският комплект?
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Монтиране на мивка за кухня майсторски класМонтиране на мивка за кухня майсторски клас
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Как да инсталирате масата за плотаКак да инсталирате масата за плота
» » Тапет с тайни ръце за правене на практически дизайн
© 2021 BggeHat.com