Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?

В продължение на много години, никой уважаваща се любовница не може да направи без кухнята в кухнята. Това просто устройство не само почиства въздуха от изпаренията и продуктите от горенето по време на готвене, но също така предпазва мебелите, тавана и други повърхности от малки частици мазнини. Но, както често се случва, трябва да плащате за допълнително удобство. В този случай - не най-атрактивните гофрирани за рисуване, което разваля целия дизайн на кухнята.

Видове качулки - мога ли да направя без бум?

В днешния пазар на огромно разнообразие от качулки, те са не само най-широка гама от дизайн, от добро качество класически до футуристичен хай-тек, но и силата, която има смисъл да се правилно подбрани в зависимост от зоната, или дори обема на кухнята. Ако устройство с ниска мощност е доста се справят със задачата в кухнята в "Хрушчов", а след това го купи за модерни студия - загуба на пари. Нежеланите миризми и сажди ще ви бъдат предоставени.

В допълнение, кухня "спасители" фундаментално се различават в принципа на работа. Има два от тях: има потопени качулки и има циркулиращи. За потока ще говорим малко по-късно, първо ще се докоснем до циркулационните. Това е съвсем просто с тях. Това е самостоятелно устройство, което всъщност "преследва" въздуха в стая в кръг, като го почиства чрез вътрешния си филтър. Достатъчно е да изберете подходящ за стил стил, да се свържете с мрежата и да използвате. Специалистите обаче посочват значителни недостатъци от този тип:

  • Високи изисквания за грижа - самият капак и филтърът трябва да се почистват често;
  • Тъй като филтърът се замърсява с неговите функции, ауспухът се справя още по-зле;
  • не е подходящ за големи помещения.

Основното предимство е едно - няма пословична тръба от гофрирано алуминиево фолио, което потъмнява радостта от внимателно калибрирана кухня. Капакът за теглене на потоци просто се нуждае от подобен дизайн, защото смученето на въздух го отвежда във вентилацията, което прави почистването по-ефективно.

Така че преди да се говори качулка поток недвусмислено "не", които искат да се запази кухня красотата и хармонията, мисля, че чист въздух - това е и много здраве на домакинята, както и всички онези, за които тя се готви вкусно.

Това е тръба или как да изберем подходящия вентилационен маркуч?

Има няколко разновидности на самата тръба, свързващи качулката и дупката в стената, откъдето започва вентилационната шахта с достъп до покрива.

Пластмасовите, правоъгълни с различни секции на тръбата са по-подходящи за ситуации, при които тръбопроводът се състои от прави линии, а самият капак включва свързването на правоъгълна тръба. В противен случай дизайнът е много усложнен от добавянето на различни фитинги - връзки. Също така, пластмасова тръба, въпреки че е по-малко шумна, но по-взискателни за температурни условия. Много горещ въздух може да го деформира.

Алуминиева гофрирана тръба с диаметър 100, 120, 150 мм - най-достъпната, обичайна и универсална опция. Повечето качулки имат отвор за изхода на един от трите горепосочени диаметъра на гофрирането, така че не е трудно да се намери размера на десния ръкав. Дължината на тръбата може да варира, обикновено е в състояние да се простира на три метра дължина по права линия. Ако ръкавът е необходим по-дълго, можете да закупите няколко комплекта и да ги свържете с конвенционални скоби със същия диаметър или специални фитинги. Тази опция също ще помогне, ако тръбата трябва да придобие сложна форма с много завои.

Това е тръба или как да изберем подходящия вентилационен маркуч?

Алуминиева гофрирана тръба

Вълнообразната структура позволява да се направят завои и без фуги, но съществува риск от стесняване на диаметъра вътре в канала и това е силно нежелателно. Тази тръба е фиксирана със скоби от едната страна към качулката, а от друга - в специална зона. При избора на сайт е важно да имате предвид два параметъра:

  • диаметърът на дупката, която трябва да се носи върху гънките, трябва да съвпада с тръбата;
  • размерите на самата площадка трябва да се припокриват с вентилационния отвор в стената, подложката се закрепва с помощта на електрическа сеялка и гвоздеи.

В допълнение към горните предимства, алуминиевата тръба издържа на широк диапазон от температури, е издръжлива и огнеупорна, не се страхува от влага, не е чувствителна на корозия. Недостатъкът е един и значим - непривлекателен външен вид. Капакът от неръждаема стомана има същите предимства и недостатъци като алуминий, но е още по-трайни, може да се справи с много високи температури, има по-висока цена.

Как да скриете гънките от качулката с корнизи и шкафове?

На всеки етап, ако ремонтът в кухнята е в разгара си или отдавна е живял от членовете на домакинството, можете да скриете несимпатичен ръкав от качулката в кухнята. Основното нещо е да знаете как да се скриете. Има няколко варианта, които се различават в материалните и трудовите разходи. Но крайният резултат зависи от усилието.

Как да скриете гънките от качулката с корнизи и шкафове?

Висулка от качулката в кухненския шкаф



Когато планирате вашата кухня, ако вече знам къде ще се намира аспиратор, и когато извади от ръкава си, изберете модел с декоративен навес, който е инсталиран на върха на висящи шкафчета. Често има повдигнат перваз. Ако монтирате канала по стената и я положите на козирката, криейки се зад корниз, може да видите, че почти няма. Тази опция е подходяща, ако:

  • Цялата тръба, включително изходът към вентилационния вал, се намира над мебелите;
  • височина, на която има козирка, достатъчна, за да се гарантира, че тръбата не се вижда от никъде в стаята.

Между другото, ако като цяло тази опция ви подхожда, но мебелите вече са закупени и нямат козирка, тя може да бъде поръчана допълнително или дори направена сама. Това изобщо няма да бъде скъпо. Най-честият начин за решаване на този проблем по отношение на правилното планиране и проектиране е да се скрие както самия капак, така и въздушният канал зад предната част на кухненския комплект. Въпреки това, качулката може да бъде оставена навън, след което тя ще служи като допълнителен елемент на декора.

Как да скриете гънките от качулката с корнизи и шкафове? снимка

Кухненски комплект с корниз ще направи гофрирането почти незабележим

Дизайнерът, който ще проектира мебелите, ще вземе предвид характеристиките на вашата кухня и ще организира дизайна вътре в окачените шкафове. Това, разбира се, ще изисква да се жертва доста полезно място в системата за съхранение, но тя се превръща в идеална възможност, когато никой дори не познае какво се крие вътре. Тази опция е подходяща, ако:

  • Вие сте в етапа на планиране на нови мебели за кухнята;
  • изходящият отвор към вентилационния вал е разположен на същата височина, както ще се окажат бъдещите шкафове;
  • зоната на кухнята ви позволява да поставите достатъчно брой шкафове, някои от които не могат да се използват изцяло.

Ако искате да поведете тръбата към тавана, където просто не искате да слагате грис всеки път с стълби, можете да маскирате тръбата с фалшиви шкафове. Ако бюджетът позволява.

Пластмасова или гипсокартонна кутия - евтина и ненатрапчива

В малка кухня с малка дистанция от качулката до вентилацията може да бъде изоставена метална нагъвка в полза на пластмасова тръба. Те идват в различни цветове, можете лесно да изберете правилния. Ако е по-целесъобразно да се монтират алуминиевите нагъвки, те могат да бъдат зашити с пластмасова кутия, като се свързват с помощта на фитинги. И тогава пластмасата може да бъде боядисана в цвета на стените или дори залепена с точно същите тапети, а кутията ще стане почти невидима. Готови вентилационни конструкции могат да заменят корнизи, които се използват за декориране на стени или тавани. Тук, с декоративната част на проблемите, също няма да възникне.

Пластмасова или гипсокартонна кутия - евтина и ненатрапчива

Монтаж на гипскартон за гофриране

Тази опция е подходяща, ако:

  • е необходимо да се направи с малки финансови и трудови разходи;
  • помещението ви позволява да оставите малка разлика между металната тръба и кутията, за да избегнете прегряване на пластмасата;
  • формата на ръкава е проста, в противен случай многобройните завои на кутията само ще влошат ситуацията.

За да скриете тръба в тръба гипсокартон, тя изисква повече работа, но този материал е за предпочитане от гледна точка на вътрешната екология на у дома и от гледна точка на безопасност при пожар. Гипс и хартия - компоненти плочи, които са лесни за намаляване, просто монтирани върху структурата на метални листове, и след Шпакловъчни, в действителност, да станат част от монолитна стена. Може би най-добрият начин да се играят на сигурно и да купи устойчиви гипсокартон кухня влага, това е малко по-скъпо, отколкото обикновено, но със сигурност не се страхува от висока влажност на въздуха, ако домакинята да се отрази, например, ври прането на печката.

Пластмасова или gipsokartonniy кутия - евтина и незабележима снимка

Пластмасова кутия за гофриране

Можете да направите самата кутия или да я поверите на капитана. В този случай дизайнерът на стаята или вашият собствен вкус ще ви каже дали ще изглежда по-добре като част от различен таван или като сложен релеф на стената. Друго предимство - в гипсовата плоскост може да се монтира допълнително осветление на точки. В този случай тя трябва да бъде по-широка от кухненските мебели. За да отрежете осветителните тела, не е необходимо преди, грундирана гипсокартон и го разпръсквам. Тази опция е подходяща, ако:

  • височината на таваните позволява малко да ги намали около периметъра;
  • Стаята се нуждае от допълнително осветление;
  • Тръбата е голяма на дължина или преминава от едната стена в друга.

Различни нива на тавана и ръкава като диктаторски стил

Можете да постигнете желания ефект, като увеличите формата на тавана. Второто ниво, зад което грозната тръба може да се скрие надеждно, може да бъде направено както на окачен таван, така и на напрегнат таван. Основното е да се остави достатъчно разстояние между платното и тръбата, за да се избегнат деформации, както и красиво да се уреди мястото, където тръбата от качулката ще излезе под тавана. Тази опция е подходяща, ако:

  • правите ремонти в новата къща или основен ремонт на старите, защото, за да се скриеш просто набръчкване, ремонт ще необосновано скъпи;
  • височината на тавана ви позволява да направите две нива;
  • Кухненският бокс е голям или е част от студиото.
Различни нива на тавана и ръкава като диктаторски стил

Тръба от качулката като елемент от интериора

През последните години стил на таванско помещение става все по-популярен в дизайна на интериора. А кухнята не е изключение. Груб тухла, лошо преработено дърво и огромен брой метални тръби - това са основните му качества. Вълната качулка не иска да се скрие от зрението? Направете го основен предмет на изкуството в кухнята. Подкрепа на темата на лъскав алуминий в други елементи на декорация, фотография на гофриране и отпечатъци върху тапет, които паста върху една от стените. Използвайте скобите за украса на вазата, например. Тази опция е подходяща, ако:

  • Вие сте фен на модерни, брутални и минималистични дизайнерски решения;
  • са готови да използват такава незначителна причина, като тръба, оцветена в царевица, за да се актуализира напълно стила на кухнята и дори на целия апартамент.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Телескопичните качулки са предимства и недостатъциТелескопичните качулки са предимства и недостатъци
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Skinali за кухнятаSkinali за кухнята
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Екстракт без връзка с вентилациятаЕкстракт без връзка с вентилацията
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
» » Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?
© 2021 BggeHat.com