Душ за да дадете какви материали да използвате и как да си направите собствени ръце?

Душът във вилата перфектно премахва умората, стреса след тежък работен ден, освежаващ. Но ако въобще не е въоръжен с определени знания, ще бъде лесно да го изградите сами. Какви материали са най-подходящи за изграждане сами по себе си, характеристиките на работата в зависимост от избрания вариант и много други въпроси, които ще разгледаме по-подробно в тази статия.

Какви са изискванията за изграждане на душ?

При изготвянето на план за бъдеща работа и рисунки трябва да се има предвид следното:

  • Най-простият душ за дача се състои от една кабина. Общи размери са 1x1x2.2 м. Но ако е необходимо, височината и ширината за по-голям комфорт са определени произволно. Височината от 2,2 метра е оптимална и взима предвид такива параметри като височината на палета под краката ви и дължината на съда за напояване от тавана.
  • За да получите душ през нощта, през нощта е необходимо да се осигури осветление. Това може да бъде всяко фенерче с влагоустойчивост. През деня ще има достатъчно естествена светлина, проникваща през прозореца в страничната стена. За да предпазим от течения, ние инсталираме стъкло върху него.
  • Обикновено има малка празнина в дъното и в горната част на душ кабината, но ако конструкцията е запечатана, тогава на една от стените или на върха се изисква отвор за отваряне.
  • Важен елемент е резервоарът. Плосък резервоар, оразмерен така, че да съответства на размерите на кабината, ще го блокира напълно и няма да има нужда от покрив. Вграденият нагревател ще позволи отопление на вода в хладни дни.
  • Наличието на съблекалнята е много важно. Можете да го поставите вътре, но след това трябва да увеличите размера на дизайна на душ кабината. Ето защо, по-удобен и удобен вариант - подреждане на съблекалнята със закачалка и пейка.

Душ кабинет в дърво - достъпна опция

Дървесината е най-разпространеният строителен материал. Дървесината е лесна за обработка, а простотата на строителните и строителните работи ви позволява да изградите летен душ от дърво със собствените си ръце. В процеса на изграждане е необходимо да се извършат следните работи.

  • Първо, ние определяме размера на кабината, нейното местоположение на земята, ако е необходимо да направи основата.
  • Ние правим скелет. По-добре е да използвате дървен лъч. Като се има предвид голямото тегло на резервоара с вода, ние вземаме детайлите със сечение от 100x100 мм. За закачане на вратата в предната част ще имате достатъчно решетки с размери 50х50 мм.
  • Размерите на резервоара трябва да припокриват размерите на рамката в горната част, което ще позволи да се откаже производството на покрива. Но ако планирате да инсталирате друг резервоар и покрив за седло, а след това да дадете желаното отклонение, предните ъглови стълбове са с 20 см по-високи от задната.
  • Първо правим долната рамка. Това ще улесни закрепването на всички стелажи. Закрепването се извършва с помощта на метални ъгли, хардуер. Когато стойките са фиксирани, правим същото каишка отгоре. За да се подобри стабилността на багажното помещение, укрепване на разделителите.
  • Готовата рамка е покрита с дъски с дебелина 20 мм. От тях събираме вратата. Поставени в редица дъски, поваляме две пресечки. За да избегнете изкривяването на вратата, една гребло е прикован наклонена. За рамката на вратата се използват дъски с дебелина 40 мм. Закрепването към колоните на вратата на рамката се извършва с винтове, а самата врата с помощта на контури.

В края на краищата готовият дървен душ е покрит с боя, лак. Като допълнителна защита вратата и стените отвътре са окачени с фолио.
Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?

Душ кабина от тухли - издръжливост и надеждност на строителството

Капиталовото строителство с използването на тухли ще струва малко повече, но трайността на използването и високата надеждност ще оправдаят всички разходи. В началото е необходимо да се извърши подготвителна работа за основаването на фондацията и дренажната яма. Основата може да бъде направена на куп или лента.

Основа на купчини означава инсталиране на купчини. Ето защо ние маркираме мястото на душ на терена и във всеки ъгъл на дълбочината на сондажните отвори на един метър, поставени пилоти. По-добре е да се използват метални стълбове, тръби с диаметър повече от 90 мм. Над земната повърхност тръбите трябва да се издигат с 20 см. В горната част на купчината ние заваряваме фурната и извършваме бетониране. След това преминете към лентата. За да направите това, поставете дървени греди 10 × 10 см. Поставете ги върху бетонните колони, закрепете се към фурната. Свързването на гредите един с друг се извършва по метода в ключалката и се затяга с винтове. На такава основа, най-добре е да се изградят дървени и други леки конструкции.

Фондацията на колоните. Изкопаването на шест дупки с размери 20 х 20 см до дълбочина до 50 см. Във всяка яма се прави кофраж, който се задълбочава в средата на ямата. За силата на всеки стълб в ямата се поставят няколко метални пръта, свързани помежду си чрез тел, подсилване. В дъното на ямата се поставя парче покривен материал и се напълва с цимент и бетон. Ако са необходими шипове, поставете ги в центъра на колоната и потапяйте в разтвора за 20-25 см.

При планирането на изтичането на висококачествени тухлени стени е необходимо да се изкопае изкоп с дълбочина 30-40 см дълбоко по периметъра. Направете кофража и направете бетониране.

Предвид целта на сградата ще има достатъчно стени в половин тухла. За да се осигури равна повърхност, използваме вертикално ниво при полагане. В процеса на изграждане на стени ние инсталираме кутия за врати, прозорец. Скок от дървения лъч за монтирането на тавана, покривът и фиксирането на резервоара за вода е вграден в зидарията в последния ред. За да се проветри и премахне влагата задължително проектира вентилационните отвори, прозорците се отварят.
Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?

В крайна сметка монтираме резервоар за съхранение и свързваме помпа за напояване с кран. За да се защитят тухлени стени от влага, те могат да бъдат покрити с водоустойчива боя, поставени плочки. Вратата може да се направи по желание от дъски, велпапе или от пластмаса.

Душ от поликарбонат и велпапе - ние работим със съвременни материали

Нека разгледаме производствения вариант, използващ по-съвременни материали. Поликарбонатът е достъпен и практичен красив материал. Тъй като дървото е най-малко подходящо за направата на рамката, ние вземаме метална профилна секция от 40x40, 40x60 mm. Вратата е направена от подобен профил.

Основният принцип на изработване на рамката е изложен по-горе. Същевременно събираме долната рамка, монтираме стълбовете с джъмпери и след това горната рамка. Единствената разлика в връзката. Ще трябва да използваме заваряване. Рамката може да бъде заварена отделно и фиксирана с анкерни болтове, поставени върху подготвената основа. Друг начин - бетониране на колоните директно в основата с по-нататъшното свързване на джъмперите и дистанционните елементи. Недостатъкът е трудността при инсталирането на стелажи. Те трябва да бъдат точно изравнени, да се провери подравняването на диагоналните линии и сигурно да се обезопасят. Закрепете вратата към пантите.

Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?

След производството на рамката, тя може да бъде обвита с поликарбонат. От листа от непрозрачен поликарбонат изрязваме фрагментите - отстрани, отзад и отпред под вратата. Предвид сложността на производството на фронталния фрагмент, той се събира от остатъците от поликарбонат. Това ще опрости работата и ще намали количеството отпадъци. Закрепването на фрагменти към металния профил се извършва с хардуер с уплътнителен уплътнител.

Друг често използван материал - листове от велпапе. Поради простотата на производството, този вариант на летния душ е необичайно популярен сред градинарите, особено ако няколко плата остават след като покривът е затворен.

Като основа на рамката можете да използвате дървени и метални профили. Единственото изискване е наличието на твърда рамка. Тъй като велпапето се огъва лесно и напречните усилващи елементи са разположени надлъжно, трябва да монтираме надлъжни мостове върху рамката. Фиксираме листовете с поцинковани самонарезни винтове.

Избираме винтовете за самозатягане с гумена уплътнителна шайба!

Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?



Такова закрепване осигурява надеждно закрепване на листове, а при разширяване на метала при нагряване на слънцето се намалява отрицателният ефект от физическите дейности. Широката палитра от гофрирани цветове ви позволява да изберете правилния нюанс.

Резервоар за съхранение на вода - как да не допуснем грешка с неговия избор?

Изборът на резервоар е важно да се определи неговият капацитет и размер. Както беше казано по-горе, то трябва да покрива горната част на кабината и да служи като покрив. Капацитетът се избира от изчислението на 30-40 литра на човек. Но не можете да избирате твърде големи танкове (повече от 300 литра), може да нямат време да се затоплят дори през целия светъл ден!

За да се използват ефективно лъчите на слънцето, резервоарът, особено пластичният, се избира в черно, което ще съкрати времето за загряване на водата. Контейнерите от други материали са лесно боядисани в черно. Плоският контейнер, който заема много пространство по ширина и дължина, намалява дебелината на водния слой, което подобрява отоплението му. В същото време теглото на покрива се разпределя по-равномерно. Капацитетите от отворен тип са покрити с полиетиленово фолио, изрязано от размера на парче стъкло. Полученият парников ефект намалява времето за загряване и помага за поддържането на топлината във вечерните часове.
Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?

Размер на помпата за напояване. Това е важен показател. Прекалено голямото поливане може да увеличи водния поток. И тъй като налягането намалява поради по-големия брой отвори, става необходимо да повдигнете контейнера по-високо и да инсталирате помпата. Използването на малък поливане може да даде обратния резултат. Ето защо, ние избираме поливни кутии със стандартни размери.

През пролетните и есенните дни водата се затопля лошо. Следователно, за удобно приемане на душ за страна, трябва да се осигури електрическо отопление. По-добре е да купите контейнер с инсталирана ТЕМ или да използвате течащ бойлер.

Независимото монтиране на нагревателя е разрешено само в метални резервоари!

Варианти на водоснабдяването на резервоара и изтегляне на вече използваните

Можете да напълните резервоара с вода по различни начини, например с кофи. Най-удобните варианти за водоснабдяване обаче са с водна помпа и връзка към водопроводната мрежа.

Водата може да се излива с помощта на градински маркуч или стационарен тръбопровод. Монтажът на тръбопровода се осъществява от тръби от различни материали - метал-пластмаса, метал, пластмаса. Основни изисквания - бърза инсталация, удобно свързване, надеждно запечатване на системата.

В горната част на резервоара в отвора, поставете захранващата тръба. Закрепването се извършва със затягаща гайка. В подобен отвор в долната част инсталираме тръба за оттичане на тръби и прикрепете към нея кран със запушалка.
Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?

Удобното приемане на градински душ е невъзможно без премахване на мръсна вода. Изборът на начина на приток зависи от вида на основата, вида на почвата, броя на хората. Ако основата е подготвена здрава и подът е напълно бетониран, тогава на етапа на изливане в посока на предполагаемото изтичане се поставя пластмасова канализационна тръба. Друга възможност е да инсталирате акрилна палет. Свързваме канализацията към канализационната система, към отводнителния кладенец.

Ако душът отнеме един или двама души, тогава изхвърлянето може да се уреди с ръцете ви точно под кабината. Избираме почвата до дълбочина 50 см. Изсипваме половината камък в ямата, чакъл, счупена тухла. Останалата част от малкия смачкан камък. От горе се инсталира палет от дървена решетка. Отпадъците, преминаващи през дренажните слоеве, ще бъдат абсорбирани в земята.

Тази опция е подходяща за хлабави почви със солидна основа.

Душ за лятна резиденция - какви материали да използвате и как да направите ръцете?

Но не прехвърляйте използваната вода в градината на друго място. Напоена с вода, повърхността на почвата, затоплена от слънцето, привлича различни насекоми и може да се превърне в малко блато.

Както може да се види от горното, не е трудно да направите летен душ сам. Изборът на съществуващите видове душове и строителни материали е достатъчен, за да се намери най-доброто решение. Единственото нещо, от което се нуждаем, е необходимия дух и малко свободно време!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Летен душ във вилата със собствените си ръцеЛетен душ във вилата със собствените си ръце
Простри тавани и осветление - нюанси на дизайнаПростри тавани и осветление - нюанси на дизайна
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
Какви размери трябва да има кухненският комплект?Какви размери трябва да има кухненският комплект?
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Как да ремонтирате самата душ кабинаКак да ремонтирате самата душ кабина
Какво е скеле?Какво е скеле?
Душ кабини с разнообразие и правила за подборДуш кабини с разнообразие и правила за подбор
Душ кабина има изборДуш кабина има избор
» » Душ за да дадете какви материали да използвате и как да си направите собствени ръце?
© 2021 BggeHat.com