Как да изберете уеб камера

Понастоящем потребителите на видеоклипове се радват на все по-голям брой потребители. По някакъв начин това беше повлияно от масовото разпространение на лаптопи с вградени уеб камери. Но в повечето случаи качеството на картината в този случай е по-лошо от това на най-евтините индивидуални устройства.

Нека се опитаме да разберем кои параметри са важни при избора на уеб камера.

Приоритет трябва да се обърне на параметрите на лещата. На нея зависи от яснотата и естествеността на възпроизвеждането на цветовете, както и от възможността за нормална работа на уеб камерата при условия на слаба осветеност. На тялото на камерата обърнете внимание на буквата f и на номера, следващ нея. Колкото по-малък е този брой, толкова по-добре ще бъде изображението. Можете да си купите висококачествена уеб камера в онлайн магазин на достъпна цена.

Често купувачите в избора на първо място отблъскват броя на мегапикселите от матрицата. Обаче не винаги камерата с по-голяма мегапикселова стойност ще бъде по-добра от тази с по-малка. Качеството на изображението зависи и от физическите размери на матрицата и от това колко добре приляга към обектива на уеб камерата.

Важен параметър е скоростта на кадрите - FPS. Гладкостта на картината зависи от нея. Този параметър не трябва да бъде по-малък от 30 кадъра в секунда, дори при работа с най-високи резолюции.



Разделителната способност на видеото показва ширината и височината на кадъра в пиксели. Уеб камерите, които работят с Full HD формат (размер на кадъра 1920x1080), са най-скъпите. За предпочитане е да изберете камера с възможност за настройка на този параметър, за да можете да регулирате разделителната способност на картината в зависимост от скоростта на вашата връзка с мрежата. За да прехвърлите видео в Full HD формат, ви е необходима връзка със скорост поне 3 Mbps.

Когато избирате уеб камера, обърнете внимание на метода за регулиране на фокуса на изображението. Повечето камери регулират автоматично остротата, с възможност за ръчна настройка. Евтините устройства имат възможност само за ръчно настройване, което не винаги е удобно.

Също така, почти всички камери са оборудвани с вграден микрофон. Обърнете внимание на факта, че той има автоматична функция за активно намаляване на шума. Това ще ви позволи да доставяте звук без излишен шум и изкривяване.

Понастоящем създадените уеб камери използват всички видове монтажни възли. Изберете вида прикачен файл в зависимост от това къде планирате да поставите устройството. Има камери с приставки от комбиниран тип, които ви позволяват да ги поставите на бюрото или на монитора на компютъра.

Това е всичко. Добър избор!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видео наблюдение от собствените си ръце Избор на оборудване и тайни за инсталиранеВидео наблюдение от собствените си ръце Избор на оборудване и тайни за инсталиране
Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?
Редът на камината с вашите ръцеРедът на камината с вашите ръце
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
Разберете устройството и принципа на генератора на димРазберете устройството и принципа на генератора на дим
Модерни типове оборудване за отоплениеМодерни типове оборудване за отопление
Преглед на професионални пушенеПреглед на професионални пушене
Септичен лидерСептичен лидер
» » Как да изберете уеб камера
© 2021 BggeHat.com