Влияние на температурата на въздуха върху различни покривни материали

Коефициентът на термично разширение е физическо количество, което показва промените в размера и обема на телата, когато се прилагат различни температури, като се отчита постоянното налягане. Към днешна дата, тя приема брой две такъв коефициент - фактор обем и линейни и която се отнася до покривни материали: температурата се повишава, покривни материали увеличаване на обема и дължина, и се спуска - тези количества са намалени.

Защо производителите определят статични размери?

Поради описаните по-горе свойства се оказва, че покривните материали нямат постоянни размери. Макар че всички производители определят в техническите характеристики статични стойности: дължина, ширина, височина. Защо? Производителите посочват размерите на материалите, които фиксират при определена температура и, като правило, при + 200 ° С.

Защо е важно това да се вземе под внимание?

В тези райони на Русия, където сезонните и дневните температурни разлики не са толкова големи (до 200 ° С), няма проблеми при смяната на размера на покрива. Но когато температурата спадне над тази цифра, при закупуването на материала на покрива е необходимо да се вземе предвид коефициентът на топлинно разширение. Що се отнася до температурата на въздуха, тогава на сайта https://gismeteo.by/weather-zhitkovichi-4915/ можете да проследите промяната.



Грешки при подбора на материали за покрива, това е, когато не се вземат под внимание тези характеристики, изпълнен и има опасност покрива постепенно ще се влоши в резултат на промени в размера му. Обикновено, покривен материал се фиксира върху кашона във фиксирана позиция и при продължително излагане на температури, които стават по-дълъг, по-къс привързаност трепереха и отслабването на целия покрив, в резултат на нейната цялост е нарушена. И за да се премахнат течовете, ще ви трябва сериозен ремонт на покрива.

Как да избегнете честите ремонти?

Мъдро направен избор на покривни материали - покрива е утечки в продължение на много години. Най-проблематични в това отношение да се разглежда като покривни материали, като например метал листова стомана, и - чести температурни градиенти, които причиняват значителни промени в обема и дължина, в резултат на бързото унищожаване на метал покрива. Това е последвано от естествен теракот, тя е по-малко податливи на температурни промени, и това е така, а дори и по-добре с меките плочки.

Но ondulin има много нисък коефициент на топлинно разширение и това предполага, че рискът от унищожаване на целостта на покрива на такъв материал е сведен до минимум. Тези, които покриват покрива си с одупвал, ще избегнат много проблеми от много години насам. Одулин и ондувил, дори при най-нестабилните температурни режими, ще запазят своята цялост, което означава, че в къща под този покрив тя винаги ще бъде уютна и суха.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?
Гъвкава плочка от икопалГъвкава плочка от икопал
Ние избираме покривните материали керамопласт за надежден покривНие избираме покривните материали керамопласт за надежден покрив
Ефект на температурата върху покривните материалиЕфект на температурата върху покривните материали
Ремонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежиРемонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежи
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Гофрирани покривни листовеГофрирани покривни листове
Покривни материалиПокривни материали
Предимствата на композитните плочкиПредимствата на композитните плочки
» » Влияние на температурата на въздуха върху различни покривни материали
© 2021 BggeHat.com