Ефект на температурата върху покривните материали

Всеки, който знае поне малко физика, знае, че различните материали реагират различно на въздействието на температурите. Това се изразява в специален физически коефициент.

Коефициент на топлинно разширение

Той описва промените в обема и линейните размери на тялото, когато температурата на околната среда се промени. Условието за прилагане на този коефициент е инвариантността на външното налягане.

Тъй като обемът и линейните размери се променят при промяна на температурата, се въвеждат два коефициента на термично разширение: обемни и линейни.

За да го намери, беше извлечена специална формула. Тя има обратна температурна зависимост и може да бъде присвоена на степени в различни измервателни системи. Например, Целзий и Келвин.

С две думи това може да се изрази по следния начин: когато температурата на околната среда се издига всички покривни материали се разширяват, че става все по-голям във всички размери и с намаление - напротив. Можете да инсталирате обикновен информатор за темпо на вашия сайт, за да следите температурата. На сайта ibooked.com.br можете да намерите по-подробна информация за информиращото темпо.

Защо да зададете статичен размер

Поради факта, че температурата не може да бъде статична, логично, при закупуване на материали за покриви в характеристиките трябва да се посочат границите на размера. Но това не е така. Всички документи пишат статични размери, които са направени при средна стайна температура. Това е 20 градуса по Целзий. Така че приетите стандарти изискват.



Значение на отчитането на коефициента на топлинно разширение

Този фактор е изключително важно за онези региони, където температурата се променя по-голям от 20 градуса по Целзий, защото в такава силна температурните промени покрив може да бъде краткотрайна, се дължи на факта, че една силна и постоянни промени в линейни размери влияят неблагоприятно на структурата за подкрепа на компонентите на покрива.

Ако материалите за покрива са неправилно избрани, могат да се появят пролуки и пукнатини, които също разрушават покрива. В крайна сметка трябва да инвестирате в ремонта на покрива.

Как да избегнем проблеми

Най-важният фактор, който определя дълголетието на покрива, може да се нарече интелигентен избор на материали.

Всеки покривен материал има свой собствен коефициент на термично разширение. На тази основа дори беше изготвен специален рейтинг. Материалите са подредени в низходящ ред на тази характеристика.

-Метални плочки, профилирани листове, покрив за шевове;
-Плочки от естествени и изкуствени материали;
-Меки плочки;
-Онулин, ондувил.

От това следва, че най-добрите материали са ондулин и одудувил. Те имат най-малък шанс да унищожат целостта на структурата. Този материал е точно това, което е необходимо, ако има резки температурни промени в региона, тъй като дизайнът ще остане силен и надежден.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на топлинната енергия за отоплениеИзчисляване на топлинната енергия за отопление
Изчисляване на топлоизолационната дебелина на тръбопроводитеИзчисляване на топлоизолационната дебелина на тръбопроводите
Сравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материалиСравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материали
Има ли разширителен резервоар за отопление?Има ли разширителен резервоар за отопление?
Подово отоплениеПодово отопление
Полипропиленови тръби за отоплениеПолипропиленови тръби за отопление
Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?
Термопомпа въздух-въздух за отопление на домаТермопомпа въздух-въздух за отопление на дома
Пропан-бутанПропан-бутан
Влияние на температурата на въздуха върху различни покривни материалиВлияние на температурата на въздуха върху различни покривни материали
» » Ефект на температурата върху покривните материали
© 2021 BggeHat.com