Изкопаване на картофена машина за моторния блок със собствените си ръце

  1. Ползи.
  2. Инструкция за сглобяване стъпка по стъпка.
  3. Визуални чертежи.

1. Всеки собственик на лятна къща или собствената си къща многократно се е натъкнал на засаждане, монтаж на картофи. Този монотонен дълъг процес често отнема много усилия и време. Но днес имаме възможност да направим копач за мотоблок със собствените си ръце, устройството и принципа на работа, които ще разгледаме в нашата статия. Благодарение на тази иновация целият процес на обработка на картофи може да бъде напълно автоматизиран. Копачът ще помогне не само да изкопае реколтата, но и да засади картофите на достатъчна дълбочина. На пазара се появиха и фабрични копачи за мотоблок, но те са несравнимо скъпи. Ние ви предлагаме стъпка по стъпка инструкции как да се събере картоф багер себе си. Кой картоф-багер е по-добре? Разбира се, това, което ще направите със собствените си ръце.

По-долу е даден пример за снимка на един от картофите за мотоблок.

2. Благодарение на простия дизайн е възможно да се автоматизира почти изцяло отглеждането на картофи.

 Как да направите копач (картофена комбайна) за мотоблок със собствените си ръце:

а) е необходимо да се събере заварена рамка от специален ъгъл с размери 63х40, железен канал (за предпочитане номер 8) и метални плочи от 8 мм;

б) с помощта на плочи ние правим дял, може да бъде направен от обикновена плоча за циркулация;

в) готовата част е закрепена към корпуса на асансьора чрез 4 болта, които са затегнати с гайки;

г) от метални два случая на цилиндрична форма ние ще направим редакционна единица.

Те са направени под формата на ръкав и стъкло, които свързват двата стоманени вала, водещи и задвижвани. Тези валове трябва непременно да се въртят лесно, а върху самите призматични ключове трябва да се вмъкнат специални зъбни колела, към които се заваряват главините. Най-добре е да ги направите от газови тръби с размери около 25 мм.

Кръглата заточване на частта ще ви помогне да избегнете нарязването на картофа. Чрез смяна на монтажа на корпуса към рамката е възможно да се промени наклона на асансьора, както и ъгъла за изкопаване на дупките.



Картофено копач за мини трактор със собствените си ръце ще изисква определени умения от вас. Без почистващ препарат за барабан, нито един багер за мотоблок. Процесът на създаването му е доста труден, но с правилния подход няма да ви отнеме много време. Основната структура се състои от две ролкови вериги, които имат 94 връзки и се поставят върху пръчките. Този дизайн се нарича "катерица" заради формата му. За сила, това колело трябва да бъде закрепено към два огънати диска. Можете да използвате колело вместо колело от велосипедно колело.

След това "катеричката" се заварява към дисковете и след това се фиксира върху две заварени фиксирани оси, където ще се върти. Валът се върти на лагерите и с него се завъртат задвижваните зъбни колела, които задвижват самия барабан.

За плъзгача най-подходящ е флуоропластичният материал, лентата с верига и пръчка лесно ще се плъзне по нея. Лентата изглежда много като "катерица", но баровете й са много по-къси и по-малки. Плъзгачите също служат като опора и предпазват веригата от повреда.

Най-лесно е да направите подпорна и транспортна единица за картофено копач. Всеки може да го направи според собствените си изчисления въз основа на техниката на засаждане и обработка на картофи. По правило няма особени затруднения при създаването на този възел. Същите механизми се използват при събирачите на картофи.

Процес на създаване:

  1. Изходната ос на копача трябва да бъде поставена в левия страничен отвор на корпуса. Визуално тя прилича на резбован болт.
  2. След като създадохме ос, преминахме към поставянето на звездичка с лагер, междинен распорной щепсел и пръстен за распорки.
  3. След това поставете входния вал в правилния отвор на корпуса.

Към днешна дата има няколко основни метода за отглеждане на картофи, но най-популярната е холандската система. Тя се отличава с гъвкавостта и високия си добив. Дори и в случай на неблагоприятни климатични условия, ще получите отлична реколта от картофи. Наличните методи днес могат значително да намалят времето, разходите и вашите сили благодарение на автоматичното копаене на картофи за минитрактори и моторни блокове.

Чертеж на самоизработена картофена машина (адаптер) към мотоблок е представен по-долу:

Домашен картоф копач на мотоблок видео:

Препоръчваме ви да разгледате самоизработените копачи във видеоклипа по-долу.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Домашен мотоблок от моста от собствените ръце на ДжигулиДомашен мотоблок от моста от собствените ръце на Джигули
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
Контейнер от модул за строителни блокове от собствените си ръцеКонтейнер от модул за строителни блокове от собствените си ръце
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Рецептата за салата от пушена треска е лесна и простаРецептата за салата от пушена треска е лесна и проста
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
» » Изкопаване на картофена машина за моторния блок със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com