Домашен мотоблок от моста от собствените ръце на Джигули

Много народни занаятчии използват импровизирани устройства, за да подобрят вече съществуващия във фермата мотоблок. Благодарение на подобренията, способността на моторния блок се увеличава многократно. Освен автоматизацията на различни видове икономическа работа, устройството ще бъде отличен асистент в строителството, транспорта на товари и др. Обикновено за всеки мотоблок може да бъде избрано голямо разнообразие от приспособления за осакатяване, оран, узряване, култивиране и други операции за растениевъдство и култивиране на почвата. А чрез адаптиране на теглича с количката имате пълноценно превозно средство за транспортиране на строителни материали, земя, торове и други стоки. Но не всеки мотоблок може да предложи такова изобилие от допълнително оборудване, и ако има възможност да се завърши, тогава, като правило, неговата цена е несъизмеримо висока.

В нашата статия предлагаме универсално и просто решение, а именно - мотоблок от моста от Джигули.

Какви са компонентите на собствен мотоблок от мост от Жигули

Основата за универсалното устройство ще бъде мотоблок за култиватор "Урал" през 1999 г., но можете да използвате и други. В комплекта са монтирани метални колела, фрези, плуг и плуг. На тях няма да спрем, защото всички те са достъпни за продажба на достъпна цена.

Важно! Можете също така да разберете как да направите копач (картоф-багер) за мотор-блок със собствените си ръце.

Но когато се наложи да си построи къща с гараж, което трябва да направите много подготвителни строителни и подемно-транспортна техника: изравняване на почвата, насипни, превоз на строителни материали, пясък, пръст, и т.н.

За комфортно движение на асфалта са монтирани класическите стари колела от Zhiguli. Необходимо е да ги инсталирате на минимално разстояние един от друг, което значително ще улесни процеса на управление.

За да изравнявате почвата, "лопатарска булдозер". За тази цел използваме готовия фабричен лъч, където ние осигуряваме закрепвания от прътите. След това към останалите две извити ленти ние прикрепяме метален лист с дебелина най-малко 8 мм, ако е по-малък, той ще се огъне под товара. Такава конструкция ще позволи лесно и бързо изравняване на почвата. Ако трябва да се запълнят изкопа или кажете безпътен отломки или смлени на купчина, а след това трябва да инсталирате металния лист на моторно-блок.

Както виждате домашният мотоблок от моста от джигули със собствените си ръце може да се направи много просто. Сега разгледайте подробно процеса на създаване на универсално ремарке за мотоблок.

ремарке

Под ремаркето от мотоблок най-добрата е старата задна ос от Zhiguli, както и палета за стоманени листове.

Благодарение на универсалната лебедка на ремаркето, можете лесно да зареждате и разтоварвате предмети с тегло до 500 кг. За да се избегне преобръщане на ремаркето, е необходимо транспортираният товар да се постави възможно най-близо до предната част на ремаркето.

Правим мотоблок в безопасност

За безопасното използване на универсалния мотоблок трябва да е снабден с механична спирачка, ляво и дясно. За тази цел спирачките на моста от Zhiguli са най-добри:

  • 1. Свалете спирачните цилиндри от обувките;
  • 2. В "бузите" правим прорезите;
  • 3. След това прикрепете лостовете към подложките;
  • 4. Извеждаме теглителната сила под контрола на два педала;


Зададохме лоста с храповото колело, което сигурно фиксира мотоблока по време на паркирането.

Губим на обекта не може да се носи тежък товар, като особено стръмен мотоблок става просто неуправляем.

След това отидете на инсталацията на лебедката, която ви позволява да наклоните теглещото тяло на ремаркето.

Процес на зареждане 

Представеният дизайн на фигурата перфектно се справяше с издърпването от земята на тежките телефони, които са останали от телеграфните полюси. Този материал е идеален за основа и припокриване. Процесът на товарене е, както следва:

- поставете лопатата пред стълбата, след това края на кабела е прикрепен към горната част и отдолу до куката с блока. Възможно е да се зареди и зареди два стълба за един полет, всеки с тегло около 250 кг. Постове трябва да бъдат заредени на главната рамка.

Глината е все още влажна и малко увиснала, така че всичко заспива перфектно.

Ние правим подложка за мотоблок (защита от мръсотия)

За да сте сигурни, че не пръскате мръсотия и вода от колелцата на лицето, можете да направите самостоятелно изработена калника.

  1. Избираме ширината на крилото за около 14 см и го прикрепяме към рамката на нашия мотоблок;
  2. По-нататък от лявата страна ще укрепим част от каучука върху калника под натягащата ролка;

Сега, в процеса на спускане на ролката, тя ще спира върху каучука и няма да победи крилото. Редовните подкрилни крепежни елементи трябва да бъдат фиксирани към вече инсталираните. Такава модернизация спомага бързо и лесно да ги отстраните и инсталирате (при смяната на колелата). И вие можете да се предпазите от разплискване на кал и вода, които летят по лицето по време на работа в градината или при транспортиране с удължителни кабели. В крайна сметка фабричните крила са защитени само по тесен ход, но в този случай мотоблокът е слабо устойчив на евентуално преобръщане, особено когато работи върху неравни повърхности.

Целият комплекс от извършени работи домашен мотоблок от моста от Джигули е направен от импровизирани материали, но всеки от вас може да се подобри или допълни за вашите собствени нужди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Как да затегнете купчините с мотор?Как да затегнете купчините с мотор?
Изкопаване на картофена машина за моторния блок със собствените си ръцеИзкопаване на картофена машина за моторния блок със собствените си ръце
Кръстосани молекулни характеристики и условия на работаКръстосани молекулни характеристики и условия на работа
Съвети за избор на камионСъвети за избор на камион
Хидравлична тролей предимства при използванеХидравлична тролей предимства при използване
Товарен транспорт в строителствотоТоварен транспорт в строителството
Видове прикачени файловеВидове прикачени файлове
Как да изберем мотоблокКак да изберем мотоблок
Полипропиленови торби и предимстваПолипропиленови торби и предимства
» » Домашен мотоблок от моста от собствените ръце на Джигули
© 2021 BggeHat.com