Количка със собствени ръце, полезен дизайн за транспортиране на стоки и улесняване на градината

Каравар - задължителен признак на всеки сектор "Дах", помощно стопанство. Използва се за превоз на стоки при извършване на градински, градински, ремонтни и строителни работи. Функционално и надеждно при използване на количка от дърво или метал е лесно да се направи сам. За да го направите, вие използвате материалите, които се предлагат в арсенала на всеки домакински занаятчия, и детайлите, които се продават в строителните магазини.

Сортове и дизайн на градинските колички

Домашните устройства за превоз на стоки са изработени от метал и дърво. Тези материали притежават необходимите характеристики на здравината, са евтини, без да се разрешават специални проблеми у дома.

Количките от дърво се събират от собствените си ръце само за няколко часа. Но тяхната носеща способност и дълготрайност оставят много желание. Металната конструкция ще трябва да прекарва повече време. Но ви позволява да транспортирате масивни и големи по размер продукти, строителни материали.

Автомобилите са разделени на няколко типа, в зависимост от броя колела, които имат. Последното може да бъде от 1 до 4 парчета. Директно количките се приемат само като дизайн с едно колело. Те се използват за извършване на работи върху градината и градината. С тяхна помощ транспортирани паднали листа, тор, малки отломки.

Количката с единична количка има малко тегло (до 7-9 кг) и висока маневреност. За да го преместите достатъчно тесен път. Тя ще премине безпроблемно между леглата, без да закача засадените растения. Друго предимство на една колела с едно колело е лекотата на разтоварване. Достатъчно е леко накланяне или повдигане на дръжките, за да се освободи структурата от транспортираното съдържание.

Единиците не са стабилни. Дръжте ги точно в натоварено състояние трудно. Човек трябва да положи значителни физически усилия, за да придвижи тези структури.

Продукти с 2-4 колела вече са каруци. Те са подходящи за градина и градина, както и за строителни работи. Много колички са стабилни. Те не се преобръщат, когато са транспортирани. С тяхна помощ се транспортират много големи маси.

Едноколесна конструкция - най-лесната за производство

За да преместите малки товари, подходяща е една колела с едно колело, изработена от дърво. Просто го конструирайте. Необходимо е да се направи елементарна монтажна рамка и да се свържат дървено колело и платформа (тяло) към него. На чертежа на тази конструкция е даден по-долу.

Колело за импровизирана количка се взема от мотоциклет или велосипед. Тялото, в което ще се транспортират стоките, е направено от барове. Тяхната дължина е 1,1-1,2 м. Те са закрепени към монтажната рамка чрез винтове. Ако капацитетът на лагерите не е достатъчен (на колелото ще се преместят масивни предмети), те могат да бъдат заменени с метални листове. Подходящите продукти са с дебелина 2 мм.

Производството на платформа, изработена от метал, усложнява процеса на сглобяване на единична количка. Необходимо е да изрежете стомана с помощта на специално оборудване, да я огънете и да я заварявате. Тези проблеми лесно могат да бъдат избегнати, ако вместо метални листове да се създаде тяло, за да се използва стар барел. Достатъчно е да го срежете наполовина и да го поставите на рамката.

Количка от метал с едно и две колела - как да го направя?

Металната ролка с единични колела има увеличена носеща способност (в сравнение с дървената) и дълъг експлоатационен живот. Препоръчителните му размери са както следва:

  • височина - 0,5 м;
  • дължина - 1 м;
  • ширина - 0,6 м.

Устройството с такива параметри се характеризира с добра маневреност и висока стабилност. За да го направите, ви е необходим метален ъгъл от 2.5х2.5 см, листова стомана с дебелина 1.5-2 мм, профилна тръба, заваръчна единица, българска, колела с лагери.

Метална количка със собствените си ръце се прави с помощта на разбираем алгоритъм. Изчертава се проста скица на устройството. Това задължително показва размерите на структурата. Стоманеният лист е нарязан от българин. От него тялото (кутия за товари) става. От ъглите се изработват стелажи, а от тръбата на малка секция - дръжката. Всички части са свързани заедно. Към завършената конструкция е прикрепено колело.



Лесно е да направите количка с две колела от профилна тръба (вижте снимката по-долу). Такава кола в ОНД се нарича kravchuchkoy. Тя дължи името си на Л. Кравчук, който беше президент на Украйна в началото на 90-те години на миналия век.

Kravchuk се произвежда съгласно схемата, дадена по-долу. От профилната тръба се изрязват две парчета. Размерите им са равни на ширината на основата на количката. Към този индикатор се добавят няколко сантиметра, необходими за монтиране на колела от мотоциклет или мотопед.

Частите от тръбата са заварени заедно с метални мостове с дължина 15-20 см. В резултат на това се получава правоъгълна конструкция. На своите тесни ръбове заварени части от кръгла тръба. Те трябва да бъдат инсталирани в средата. Окончателна работа - свързването на колелата. Kravchuchka е готова за употреба. С него можете дори да отидете на пазара на едро, купувайки стоки за бъдеща употреба.

Двуколесна дървена количка - при наличие на заваръчен агрегат

Една количка с две колела е изработена от дърво, когато занаятчията няма заварчик и планира да използва товарно устройство изключително за работа в градината. Дървесината е лесна за обработка. Следователно, проблеми с монтажа на количката не възникват, особено когато има рисунки на бъдещия дизайн.

За производството на рамката на дървена количка се използват дъски с размери 7 х 7 см. Използването на продукти с по-малко напречно сечение е нежелателно, тъй като те не осигуряват необходимата якост. Плочите се фиксират с винтове. Те се забиват в ъглите на рамката. Ако е необходимо, получената рамка допълнително се подсилва от 2-4 дървени прегради.

В основата на рамката се завинтват малки пръти. Те са необходими за монтаж на лагерите. Междуосието е инсталирано на подготвените седалки. Препоръчва се да се направи метална дръжка за количка. По този начин се разрешава използването на волана от дълъг неизползван велосипед.

Тялото на количката е снабдено отстрани с подутини. Те ще държат стоките транспортирани. Височината на релсите зависи от размера на предметите за транспортиране.

Монтиране на най-трайната и просторна количка със собствените си ръце

Ако колелото се планира да бъде използвано за транспортиране на тежки товари, строителни материали, вещи с големи размери, то трябва да се извършва с четири колела. Такава конструкция е направена от метални елементи. За сглобяването си изпълнителят трябва да има машина за заваряване и набор от ключарски инструменти.

Рамката на количката е направена от метални тръби и парчета. Те са заварени заедно на една платформа. Дръжката и колелата са заварени към рамката, която е сглобена по този начин. Най-новите специалисти препоръчват да се оборудват с пневматични гуми, които увеличават товароносимостта на количката и опростяват процеса на нейното движение. Заваръчните колела са разрешени:

  • Двойки. В този случай двете колела са монтирани на една ос. Полученият дизайн е приложен към платформата.
  • Един по един. Всяко колело е заварено към рамката отделно.

На платформата е инсталиран капацитет. Това натоварва товарите, предназначени за транспортиране. Като контейнер използват импровизирани предмети. За тези цели използвайте старо или ново корито, дървена кутия или палет.

Устройството за товарене и транспортиране на материали за предпочитане е закрепено на платформата. Работата се извършва чрез заваряване или болтове. Първият вариант е подходящ за колички, за които не се предвижда да бъдат демонтирани. Сглобената връзка позволява един контейнер да бъде променен според нуждите, за да се транспортира товарът към друг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да транспортираме цимент?Как да транспортираме цимент?
Спално бельо и не само от онлайн магазина у домаСпално бельо и не само от онлайн магазина у дома
Хидравлична тролей предимства при използванеХидравлична тролей предимства при използване
Да си купиш градина за количка в горската кулаДа си купиш градина за количка в горската кула
Икономично строителство, където е по-добре да купувате строителни материали?Икономично строителство, където е по-добре да купувате строителни материали?
Товарен транспорт в строителствотоТоварен транспорт в строителството
Транспортиране на Русия удобна и достъпна услуга за превоз на товари от всякаква сложностТранспортиране на Русия удобна и достъпна услуга за превоз на товари от всякаква сложност
Използване на мултифлексия в строителствотоИзползване на мултифлексия в строителството
Митническо оформяне на строителни материалиМитническо оформяне на строителни материали
Строителство и ремонтСтроителство и ремонт
» » Количка със собствени ръце, полезен дизайн за транспортиране на стоки и улесняване на градината
© 2021 BggeHat.com