Митническо оформяне на строителни материали

В Русия пазарът на строителни материали е много разнообразен, много от тях се произвеждат от местни фирми, но някои от тях все още трябва да се внасят от чужбина. Причината за това е липсата на подобни продукти от руското производство, както и по-високото качество на вносните материали, особено от европейските компании. Когато внасяте строителни материали на територията на Руската федерация, не забравяйте за задължителното митническо оформяне на стоките, в противен случай те ще придобият статут на контрабанда.

Много често процесът на регистрация се превръща в сложна и изтощителна задача, която отнема време от седмица до няколко месеца, в зависимост от вида на продукта, количеството и местоназначението му и натоварването на митническото учреждение, където се извършва регистрацията. Ето защо много компании, независимо от техния размер, предпочитат да прехвърлят такава процедура към специалисти от трети страни или специализирани консултантски компании, работещи в областта на международния превоз на товари и митническото оформяне на стоки от различни категории, включително материали за строителството.

Ако вземем предвид особеностите на дизайна на строителни материали на митниците за физически лица и фирми, тогава цената на подобни услуги за последните с една и съща процедура може да бъде много по-висока. Това се дължи на спецификата на заявлението, тъй като отделните граждани купуват стоки за собствена консумация, а компаниите често извършват покупки за продажба. Ако регистрацията на стоки се извършва от физическо лице, ще трябва да попълните декларация за намерение да използвате самостоятелно, без препродажба. Например, за да импортирате водопроводни или други довършителни материали, можете просто да предоставите план на помещението, в което се извършват ремонтите. Съгласно този план ще бъде направена оценка на възможността за използване на внесени стоки, освен това ще е необходимо да се предоставят документи за собственост за недвижими имоти, за да се потвърди собствеността им върху обекта, който се ремонтира или се строи.



Цялата процедура за митническо оформяне може да бъде разделена на няколко стъпки. Първо, стоките са регистрирани в митническата служба. На второ място, е необходимо да се съобщи за пристигането на продукта в митницата, както и да се представят декларация и документи за стоките. След това се изпраща декларацията за товара и всички придружаващи документи. Освен това митниците осъществяват съвместяване на обявените позиции и реалния товар и неговата стойност. След преминаване през всички етапи стоките могат да бъдат внесени в страната.

Процедурата е доста сложна, затова най-добрият вариант е да дадете такава работа на специалистите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тоалетни торфиТоалетни торфи
Къде и кога да купите истински мебели от Италия?Къде и кога да купите истински мебели от Италия?
Да си купиш градина за количка в горската кулаДа си купиш градина за количка в горската кула
Икономично строителство, където е по-добре да купувате строителни материали?Икономично строителство, където е по-добре да купувате строителни материали?
ЕврорубероидЕврорубероид
Малко за опънати таваниМалко за опънати тавани
Отваряме строителна фирмаОтваряме строителна фирма
Строителните материали на фирмата са евтини и висококачествениСтроителните материали на фирмата са евтини и висококачествени
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
Строителни материали от фирма evtekСтроителни материали от фирма evtek
» » Митническо оформяне на строителни материали
© 2021 BggeHat.com