Люк на тавана ще организира удобен лазер без помощта на специалисти

Таванът на частна къща в повечето случаи изпълнява функцията на килер. Той съхранява ненужните и рядко използва неща, които намаляват, когато е необходимо. За да получите бързо обект от тавана, трябва да му осигурите удобен вход. Нека видим как може да се направи това.

Как да стигнете до тавана?

Някои хора подготвят входа на таванското помещение на пететалната част на къщата. Тази опция е удобна, защото няма нужда да извършвате строителни дейности в жилището. Минус вратите на фронтона - необходимостта от стълба, която ще ви позволи да стигнете до тавана. Освен това през зимата е изключително неудобно да се използва такъв вход. Издигайки се по ледената стълба, можете да се подхлъзнете и да паднете. Поради тези причини, входовете на фронтовете не са особено популярни.

Много по-разумно и по-рационално е да инсталирате люка в тавана в жилището. Не е трудно да извършите сами тази операция. Люкове са изработени от пластмаса, метал, дърво. Най-голямото търсене на дървени конструкции, те са вертикални, хоризонтални, ъглови.

Експертите съветват да се монтират и монтират изолирани люкове, така че студеният въздушен поток да не прониква в жилището.

Вертикалните структури често се наричат ​​мързеливи. Те са построени доста рядко. Хоризонталните люкове са по-често срещани. Тяхната инсталация е направена директно върху повърхността на тавана. Да ги използваш е доста удобно. И процесът на тяхната самоинсталация не създава трудности за местните занаятчии. Ъгловите люкове обикновено са инсталирани в къщи с наклонени покриви и тавани.

Люк на тавана - организираме удобен лазер без помощта на специалисти

Проектите, от които се интересуваме, независимо от вида и материала им на производство, трябва да отговарят на няколко изисквания:

  • Лесно се инсталира без участието на специалисти;
  • имат модерен и привлекателен външен вид, който не разваля вътрешността на стаята;
  • оборудвани с дръжки и, ако е необходимо, затварящи устройства за опростяване на работата;
  • характеризиращ се с високо ниво на безопасност и надеждност.

Не монтирайте люк на тавана. Това намалява силата на последното. Също така, трябва да се внимава, че таванският вход се отваря без най-малката пречка и трудност.

Фабрични дизайни - лесно ли са инсталирани?

За да подредите отвор в тавана, най-лесно е да използвате закупените люкове. Те се продават в много строителни магазини. При закупуване на люка, можете веднага да погледнете и удобна плъзгаща се стълба за повдигане към него. Преди това, разбира се, трябва да извършите предварителни измервания на височината на стаята. Завършените стълби са различни:

  • проста инсталация;
  • компактен размер (поради това те са лесни за инсталиране дори в малка стая);
  • красив външен вид;
  • мултифункционалност.


Стълбите плъзгащи структури, в допълнение, лесно се сгъват и разгънат. Много домакински майстори правят люкове независимо, като използват материалите, с които разполагат. Но стълбата се предпочита да купува фабрика. Монтирането на фабричния комплект (стълба плюс люка) с предварително направения отвор в тавана е много бързо. Тази работа ще изисква двама души.

Люк на тавана - организираме удобен лазер без помощта на специалисти

Схемата за монтаж е, както следва:

  1. 1. Нарежете отвор в тавана. Създаваме рамка (за нея е подобна в следващия раздел), поставяме върху нея две дъски.
  2. 2. Поставихме придобития люк върху подготвените дървени елементи. С помощта на клинове ние подхождаме на нашия дизайн, проверявайки точността на инсталацията му на нивото на сградата.
  3. 3. Фиксирайте стълбата на рамката.
  4. 4. Използвайки винтове, свързваме стълба и люка в една структура. Ако има малки пукнатини след това, ние ги издухваме с монтажна пяна.
  5. 5. Внимателно разглобявайте дъските.

Сега нека да чакаме известно време, докато пяната се втвърди напълно, след което ще започнем да полагаме стълбата на желаната височина. Nuance. Преди да оформите стълбата, разхлабете фиксиращите болтове, разположени отстрани. След това регулирайте плъзгащата се конструкция. Трябва да гарантираме, че то е напълно безупречно. Ние постигаме това чрез завъртане на болтовете. Използваме входа на тавана по всяко време!

Направете и монтирайте люка сами - ние всички на рамото

Плащането на пари за фабричния люк не е необходимо. Доста е възможно да го направите сами, а след това сами да извършите инсталирането на конструкцията. Първо, черпем чертеж на люка, върху който посочваме неговите геометрични параметри, форма и други особености. След това правим рамката на нашето тайно влизане (всъщност капака). За производството му се използват дъски с дебелина 2-4 cm. Стандартните размери на люка за частна къща са 60х120 см. Но можем да направим дизайн с големи параметри. Завършената рамка трябва да съответства на размерите, посочени на чертежа, и да има перфектно гладки ъгли. Тук е необходимо да опитате.

Люк на тавана - организираме удобен лазер без помощта на специалисти

Освен това работим по такава схема:

  1. 1. Направете отвор на правилното място на тавана. Размерите му са с 5 см повече от параметрите на капака, които ще монтираме. Допълнителни сантиметри са необходими за завършване на вратата.
  2. 2. Запълваме дъските на предварително направения скелет. Препоръчително е да се използва лиственица дърво. Той има отлични показатели за здравина и производителност, не се абсорбира от влагата, характеризира се с дълъг експлоатационен живот. Ако дървото, изрязано от тавана при подреждане на отвора, качество, можем да го използваме за тапицерията на рамката.
  3. 3. Поставяме пантите върху люка. Ние ги поставяме от страна, от която се нуждаем.
  4. 4. Поставете раздалечителя на капака (диагонално). По този начин ще увеличим значително силата му. Прикрепете разделителя с метални ъгли или обикновени винтове.
  5. 5. Фиксираме парче бариера на дъното на люка, отгоре го покриваме с минерална вата, пяна или друга изолация.
  6. 6. Монтирайте затварящи устройства за врата, заключете.
  7. 7. Върху периметъра на таванското покритие поставете уплътнението. Необходимо е да се предотврати навлизането на въздух в тавана.
  8. 8. Използвайки декоративен корпус (дървена рамка), ние шие люка от вътрешната страна (ние оставихме празнина за тези цели).
  9. 9. Монтирайте стълбата.

Ако подът на къщата не е изработен от дърво, а от стоманобетонни плочи, процесът на монтиране на люка се забавя. Направете дупка в такъв материал не е лесно. Ще трябва да натрупам перфоратор, българин с метални дюзи, бомбардировач и лост. След като сте подготвили инструмента, пристъпете към маркиране на мястото на монтиране на люка. И след това за дълго време и постоянно прорязани през отвора в бетон, като се използват тези устройства. За няколко часа "мъчение" всичко трябва да се окаже. След това монтираме капака съгласно вече описаната схема.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим сгъваема стълба на тавана с люкаНие правим сгъваема стълба на тавана с люка
Как бързо да направите люка в таванаКак бързо да направите люка в тавана
Сгъваеми стълбиСгъваеми стълби
Люк на тавана със собствените си ръцеЛюк на тавана със собствените си ръце
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Стени и оградни конструкции на таванаСтени и оградни конструкции на тавана
» » Люк на тавана ще организира удобен лазер без помощта на специалисти
© 2021 BggeHat.com