Дървен автопорт

За всеки ентусиаст на автомобила винаги остава въпросът, паркингът на вашия частен частен сайт. Трябва да е удобно, от гледна точка на пристигането, да се предпазва от валежи и пряка слънчева светлина. Ако гаражът не е напълно удовлетворен, по отношение на непрекъснато навлизане в него на кола, може да се побере дървен товар.

Като начало, под такъв покрив е много удобно да се караш, ще се скрие от дъжда и горещото слънце. Колата винаги е на открито, което означава, че няма да е толкова корозивно. Е, разбира се, можете да го направите, за всеки дизайн и много скоро за кратко време.

Навес и разнообразие от структури

Много от тях, избирайки материала за изграждане на козирка, предпочитат дърво. За разлика от метала, дървената победа в много отношения.

  • Едно дърво, сам по себе си естествен материал и следователно по-екологосъобразно от метал
  • Металът прави по-тежки. Сградите от дърво винаги изглеждат по-лесно, а външният вид е по-приятен за окото.
  • Дървените конструкции винаги са по-лесни за обработка. Започнете да полирате, след това боядисвайте и отваряйте с лак.
  • Изградете дървен балдахин, той все още ще бъде по-евтин от метала.

Carport може да бъде построен трайно или прикрепен към къщата. Всичко зависи от желанието на собственика, броя на автомобилите и оформлението.

Повдига се в двора, дървен балдахин, за хармония, понякога се отрежда от същия материал като другите сгради. И за да бъде структурата по-стабилна, подгответе се преди специална бетонна област или конкретни стълбове.

Като вариант, помислете за завършен балдахин към сградата, построена по-рано. Тогава едната страна се опира на съществуващата стена, а другата - на стълбовете.

Структурите са самостоятелни, те са инсталирани на стелажите, в размер не по-малко от четири.

Колко подложки за поддръжка ще зависят от броя на автомобилите под козирката. Рафтове се поставят на всеки 1.5 метра, ако се изчислява паркинг, повече от една кола.

Как да определите размера

Решавайки да построите козирка, трябва да решите проблема с размера. От това, което първо трябва да натискате, това е от размера на колата или от автомобилите, за които е построен балдахинът. Ако първоначално дизайнът не е голям, той все още трябва да бъде по-широк и по-дълъг, поне два метра, отколкото автомобил.

Например, една кола на дължина от 4 метра, така че капакът е 5m * 2.5m. За миниван, 6m * 3,5m.

Сега трябва да решите височината. Отново, това, което ще бъде тласнато, както не е от колата, за която е построен балдахинът. Тук, до плюс горния багажник, със съдържанието му. Ако е така. Но за да се построи прекалено високо тенти, изобщо не е разумно, силен вятър разтърсва покрива и дъждът ще завладее колата от всички страни. Оттук и заключението: височината на бараката трябва да бъде по-висока, само на 2,5 метра от колата.

Е, ако височината надвиши три метра, тогава в този случай, по целия периметър, се добавят кръстосани греди. Така структурата се засилва. И за да определим ефекта, добавим покрив на фронтон.

Стъпка по стъпка

Стъпка по стъпка

Първа стъпка - изберете местоположението.

Мястото на покрива, на първо място, не трябва да пречи на пътя или на входа. Ако построите навес наблизо, например с градина или градина, той ще служи като място за съхранение на оборудване, инструменти и самия резултат от успешната работа.

Ако в двора има хълм, навесът ще се побере перфектно. Това ще го предпази от наводнения с утаени валежи.

Ако избраното място, просто, след това от това ще спести, отводняване канавка. Покривайки го с грил, ще има доста приличен външен вид.

Стъпка втора е в основата на основите.

Началото на доброто строителство се подготвя с добра основа. Един балдахин, сам по себе си, конструкцията не е сложна, така че можете да направите с колонна или пилотно-винтова основа.

Има инсталация на фундаментни блокове, които вече са готови. Като вариант, помислете за жлеба на подпорните колони. В този случай изкопайте отделна яма за всяка стойка.



След като опорите са монтирани, в долната им част дъските са фиксирани в напречна посока и са бетонирани.

Дървото се поддава на гниене, така че баровете, предназначени за стълбовете, трябва да бъдат третирани със специален антисептик.

Районът под навеса е бетониран. Това е най-простото нещо, което можете да направите. Като опция можете да обмислите полагане на плочки за павета.

Трета стъпка е рамката.

Започва с монтажа на стелажи вертикално. Това, че пристрастието е равномерно, гредите са монтирани надлъжно, трябва веднага да проверите положението им, разположено на първите две стелажи. И едва след това поставете противника. Предварително задаване на ниво, което не надвишава три процента.

Стоманени ъгли и винтове, с помощта на които се поставят надлъжни греди.

Стъпка 4 - покривът.

Покривът е построен само с помощта на кофражна система. Рафтовете са закрепени към надлъжните релси, отдалечени на 70 сантиметра. Не забравяйте канала, за инсталацията му ще имате нужда от предварително инсталиран лъч в края на гредите и ще отстъпите 10 см.

Стъпка пета - покривът.

За покрива можете да използвате материали като дърво, велпапе или поликарбонат.

Поликарбонатът, като материал, има доста ниска цена, е много лесен за използване и също е добър в експлоатация. Ако покриете покрива, поликарбонат, просто трябва да измерите цялата рамка и да изрежете необходимата част.

В работата на поликарбонат, той е гъвкав и не причудлив, но е необходимо да се следи как перпендикулярно каналът на листа е по отношение на земята. Ако всичко е направено правилно, влагата няма да остане никъде.

Самите пластини са фиксирани много просто, с помощта на самонарязващи се винтове. Отворите за самонарязващи се винтове трябва да бъдат малко по-широки. Причината за това не е устойчивостта на материала към температурни промени. Тя може да се разширява и да се свива. И такъв запас ще осигури появата на пукнати краища.

От прах и влага перфорираната лента ще спаси, а в местата за закрепване поставете еластични ленти.

Ако покривът е поставен от дъските, тогава повърхността първо се третира с водоустойчива смес. Благодарение на този подход покривът ще служи добре.

Листовете от гофрирани листове се поставят в припокриване. Фиксирайте, след като поставите, като започнете с ъглите, а след това с цялата повърхност.

Този материал се фиксира с помощта на поцинковани самонарязващи се винтове, които се регулират с гумени шайби.

Пергола с растения, навити нагоре под формата на грозде или красива роза, ще бъде отлична декорация.

Много добра идея, дървена каропорт за вашата кола със собствени рисунки и снимки, със сигурност трябва да видите и да се подготвите предварително. И това ще помогне да се дефинират по-специално дизайн, строителство, декорация и много други. За да се изгради балдахин от себе си, работата не е толкова лесна, но ще донесе добри резултати. Човекът винаги е доволен да се възхищава, резултатът от работата си. Особено, ако максималното усилие, се оказва шедьовър. Каропорт, много многофункционална сграда. Тя може да служи като мини склад, временна изба, един вид килер и, разбира се, използва само за предназначението си. Така че, изучавайте, прочетете, изготвяйте и слизайте в бизнеса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да оборудвате гаража със собствените си ръцеКак да оборудвате гаража със собствените си ръце
Поликарбонатен карпорт в двораПоликарбонатен карпорт в двора
Как да се изгради дърворезба стационарен и преносим дизайн със собствените си ръцеКак да се изгради дърворезба стационарен и преносим дизайн със собствените си ръце
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
Как да изберем висококачествени гуми?Как да изберем висококачествени гуми?
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
Как да изберем метален покрив за покрив?Как да изберем метален покрив за покрив?
» » Дървен автопорт
© 2021 BggeHat.com