Смукателна лента или водопроводна система, отколкото уплътняване на конеца за топла вода?

Ако е необходимо, да се променят стари тръби, фитинги, кранове, въпросът за качествено запечатване на резбовани съединения се повдига успоредно. Съвременният пазар предлага най-малко 4 вида уплътнения, които могат да се справят със задачата. Отделно, нека да поговорим за двама от тях - касета и водопровод, да ги сравним и да изберем най-добрата опция за запечатване на линията за топла вода.

Len + паста - ефективност на метода на дядо

Спалното бельо (или тел) се използва активно през съветските години, но дори и днес не е загубило популярност, въпреки голямото разнообразие от съвременни печати. За да се залепят резбовите съединения, ленените нишки се използват в комбинация с восък върху маслен лак или специална маслена боя. Основният активен компонент на двете съединения е олово. В модерните аналози това е рядко, а самият уплътнител не е в състояние напълно да се бори срещу корозията.

Спално бельо - традиционен материал за запечатване на резба

Спално бельо - традиционен материал за запечатване на резба

Като алтернатива, запечатващите пасти са сиви. Премахването на сухо е строго забранено. Пастата предотвратява гниенето и изсушаването на лен, играе важна роля за водата. Без нанасяне върху резбовани връзки с гореща вода и отопление, лентата се изсушава, разпада се и се появяват течове. На повърхността на тръбопровода със студена вода се появява черен слой с корозионни марки и се образува теч. При директен контакт с температурата на водата над 90 ° С, свиването се свива и губи свойствата, поради което е толкова важно да се покрие с паста, за да се увеличи температурната бариера и живота на уплътнението.

Чрез използването на продукта, тъй като е възможно да се регулира (коригирате) връзката и да се обърнат монтаж, вентил 45 °, без да губи плътността, което е особено полезно, ако са прекалено стегнат затегна нишка. Този имот прави използването на лен основно конкурентно предимство.

При избора на качествен материал за затягане на резбови съединения, експертите препоръчват избора на лепило Unigarn и уплътняващата паста Unipak. Това уплътнение лесно се демонтира и подменя, ако е необходимо.

Ето основните предимства на използването на водопроводно бельо с топла вода:

  1. 1. Възможност за навиване на тръби с всякакъв дизайн и диаметър.
  2. 2. Навиване на мръсни, мокри и стари повърхности.
  3. 3. Подравняване (регулиране) на връзките на 45 ° и повече.
  4. 4. Способност да издържат на температури до 140 ° C, използвани за отоплителни системи.
  5. 5. Дълъг експлоатационен живот с подходяща техника на навиване.
  6. 6. Евтиността на материала. Цената на 100 грама лен не надвишава 100 рубли, добра паста струва 200-250 рубли. За домашна употреба този комплект е достатъчен за голям брой връзки.

Необходимо е също да се помни, че ленът е естествен материал, не съдържа вредни примеси, той е подходящ за свързване на резбовани връзки с питейна вода.

Има материали и недостатъци:

  • паста петна ръцете, листа следи на бели пропиленови тръби;
  • Неудобно е за навиване на пластмасови и малки резби;
  • Лен влакна се объркат и създават неудобство при работа.

Работата с водопроводните инсталации изисква умения и знания. Основното е да привлечете пластира, да скриете краищата на нишката, да осигурите пълно затваряне на резбовата връзка и да не съжалявате за запечатващата паста.

Смукателна лента - предимства и недостатъци на модерния аналог



Лентов филм или флуоропластичен уплътнител - тънък материал от бял или прозрачен цвят с добавка на флуор, предназначен за запечатване на резбови съединения. След закупуване на лентата е готов за употреба, придобива допълнителен запечатване крем или паста, както е в случая с лена, не е необходимо.

Касетата се продава напълно готов за употреба

Касетата се продава напълно готов за употреба

Спирателната лента е подходяща за връзки за студена и гореща вода, инженерни системи, работещи под налягане не повече от 9,8 МРа. Външно уплътнителят е подобен на тънък еластичен пластир, навит на серпентина. В зависимост от диаметъра на конеца можете да закупите лента от 1 до 10 см. Има и по-фини опции, които приличат на външно уплътняващ конец.

Също така, материалът се характеризира със съдържанието на смазочни материали:

  1. 1. Смукателна лента M1. Използва се за системи, работещи с агресивни химични съединения. Касетата се импрегнира със смазващо вещество, съдържащо до 20 вазелинно масло.
  2. 2. лентата M2. Не импрегнирани с мазнини, подходящи за инженерни системи, които работят с оксиданти.
  3. 3. Пяна-лента M3. Подходящ за линии с питейна вода и други много чисти среди.

Срокът на експлоатация на готовата връзка ще зависи от два основни компонента: качеството на флуоропластичния уплътнител и правилната техника на навиване. Цената не отразява характеристиките на лентата. За да го проверите, просто издърпайте намотката и проверете за якост. Ако уплътнителят незабавно се разпада на влакна - пред вас е материал с лошо качество, който след няколко месеца ще се втвърди и ще стане неизползваем. Касетата трябва да се простира гладко, като издържа на разкъсване на приложените сили. Увиването на уплътнението трябва да е стегнато и да се задълбочава между завоите. След запечатването нишката трябва да е напълно покрита.

Спирането има следните предимства:

  1. 1. Подходящ за фитинги с тънкостенни стени, за мръсни, мокри, малки и пластмасови връзки.
  2. 2. Не оцветява ръцете и не оставя следи.
  3. 3. Устойчив на химически и агресивни среди.
Животът на връзката зависи от правилната техника на навиване и качеството на уплътнителя

Животът на връзката зависи от правилната техника на навиване и качеството на уплътнителя

Въпреки това, предимствата на модерния уплътнител се прекратяват. Въпреки широкото използване, много хора имат негативно отношение към него. Може би всичко ще попадне на място, когато научите за недостатъците на лентата:

  1. 1. След регулиране на завъртането връзката без загуба на плътност няма да работи. Ако имате нужда от това, ще трябва да отмените връзката и да превъртите лентата назад.
  2. 2. При обявените 250 ° C уплътнението е в състояние да издържа на 120 ° C нагряване. При по-високи стойности структурата и свойствата на материала се губят. Поради това не е препоръчително да се използва изпарителна лента в отоплителната система.
  3. 3. Уплътнението не издържа на вибрационни натоварвания.
  4. 4. За предпочитане е да използвате залепена лента за резбовани връзки с диаметър до 1 инч, в противен случай струва да се вземат повече бюджетни аналози.

Сравнителни характеристики на две уплътнения - кое е по-добре?

След като се запознаете с водопроводната и водосточната лента, можете да обобщите кой сепаратор е по-добре да изберете за топла вода. За да уплътните новите метални и пластмасови връзки, предпочитайте лентата с ленти. Когато работите със стари, ръждясали нишки в съветски стил, използвайте паста с паста. Само с него ще можете да постигнете добра адхезия и желаната плътност. За черен метал се използва мед за лен, а за пластмасови и хромирани кран - пенообразна лента. Спираловидната лента не понася вибрации и температурни колебания. Следователно, заслужава да се отчете натискът в системата и възможните различия.

Недвусмислено избирайте - запушалка или водопровод - е невъзможно. Експерти казват, че с правилното рана двата варианта се проявяват на 100. Все пак, ако ви попитам хората, които са кандидатствали и дядо лен и модерна ФЪМ-лента, толкова по-положителната обратна връзка се дава на първото изпълнение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталациятаМонтирането и свързването на миксера в кухнята изучават цялата мъдрост на инсталацията
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Анаеробно уплътнение за резбови връзки, плюсове и минусиАнаеробно уплътнение за резбови връзки, плюсове и минуси
Стъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банятаСтъпка по стъпка инсталирането на мотивирана обвивка в банята
Спално бельо и не само от онлайн магазина у домаСпално бельо и не само от онлайн магазина у дома
Начало текстил, който е по-добре да изберетеНачало текстил, който е по-добре да изберете
Етапи на ремонт на комбинирана баняЕтапи на ремонт на комбинирана баня
Техника на запечатванеТехника на запечатване
Криогенни фитингиКриогенни фитинги
Къде мога да закупя спално бельо евтино?Къде мога да закупя спално бельо евтино?
» » Смукателна лента или водопроводна система, отколкото уплътняване на конеца за топла вода?
© 2021 BggeHat.com