Бани за банята със собствените си ръце

Руската баня е един от най-приятните начини за втвърдяване и изцеление, увеличава имунитета и просто незабравим рязък контраст на температурите. Банята е един от най-добрите начини за насърчаване на здравето. Един от наличните методи за постигане на добри резултати е "шокова терапия". С други думи, тя се къпе в шрифт със студена вода или се налива. Bath, е място, където можете да се отпуснете в компанията на вашите приятели и близки. Тази почивка е не само тялото, но и душата.

Един от най-подходящите и надеждни варианти за осъществяване на този тип увеличаване на жизнеността, който ще продължи много години, е шрифта за баня, изградена самостоятелно. В крайна сметка за днес всеки може да построи бани в къщи или да направи една от стаите вътре и да се наслаждава на всеки ден, но не винаги има възможност да плува, да се потопи в студен басейн, река или езеро. Поради тази причина бих искал да представя няколко сорта шрифтове за баня, които можете да направите сами.

Видове шрифтове и начини за създаване на шрифт със собствените си ръце

Видове шрифтове и начини за създаване на шрифт със собствените си ръце

Пластмасови шрифтове

Пластмасови шрифтове

Този метод, по мое мнение е най-лесният в строителния процес, и ние можем да кажем, че той е подходящ за "мързеливите" - тази опция е за производството на шрифта на готовия пластмасова конструкция. За да инсталирате пластмаса шрифт, е предварително зададена рамка от дървени греди за изграждане периметър и след това да се определи дървените летви. Ако желаете, за маскиране, пластмасова рамка, можете да шиете дърво или друг материал по ваш вкус. Предимството на този тип шрифт е лесно монтиране на рамката, широка гама от форми, размери, цвят дизайн, доста ниска цена "в сравнение с други видове", а най-важното нещо е, че не се нуждае от специални грижи. Също пластмасови шрифтове са гладки и хлъзгава повърхност, са екологично безопасни, безшевни и херметически затворени, издържа на високи натоварвания и също имат антимикробно покритие. Но въпреки големия брой положителни характеристики, те се характеризират с такива недостатъци:

  • · Пластмасови строителство не може да се запази дълго време ниски температури, а това със студена вода се оставя за дълъг период, както и за някои проекти доста забележими пространство полипропиленови сраствания, които влияят върху появата на този тип шрифт.

Конкретен шрифт

Конкретен шрифт

За изграждането на този тип шрифт е достатъчно да може да държи лопата в ръцете и да използва бетонов миксер. Външно, тази структура изглежда като конкретен мини-басейн. В процеса на изграждане на конкретен шрифт, ние можем да различим тези етапи:

  • Изкопни работи. Този етап включва процеса на изкопаване на ямата на дълбочина 1,5-2 метра;
  • Монтиране на армираща мрежа върху стените и дъното на тази яма. Процесът на инсталиране на самата армировка започва с полагане на подсилваща мрежа на пода, на височина от приблизително 5-7 см от дъното. Повдигнете решетката, поставете я върху пластмасовите брави за арматурата или чукайте в земята 4 щифта, така че 5-7 см остават на повърхността и след това върху тях, за да поставите армиращата мрежа. След инсталирането на армиращата мрежа в дъното на кухината, мрежата се укрепва по стените, по същия начин.
  • Монтаж на кофража за вътрешната и външната стена на шрифта и изливането на бетон. Самият кофраж е изработен от OSB, който е подсилен с бар. Кофражът е монтиран над подсилващата се мрежа, така че дебелината да достигне 10 см. Ако е необходимо, има отвор за оттичане. Стените на кофража се изсипват с бетон веднъж и едва тогава се излива дъното.
  • След разглобяване на кофража, пристъпете към процеса на мазилка на стените и дъното, хидроизолация.

Покриването на повърхността на шрифта е изборът на всеки, един от най-популярните методи е боядисването с каучукова боя, но също и използването на други опции като плочки, филми и др.



Този метод на строителство на шрифта е по-голямо търсене, за керамика са здрави и издръжливи, те могат да бъдат с произволна форма, размер, облицовъчни материали върху вкуса на собственика, но и те могат да организират система за отопление на вода или обратно охлаждане и други аксесоари. Но този тип строителство е различен от такива дефекти като дълъг процес на изграждане и високата цена на повечето материали, които също се използва голямо количество вода, което го прави невъзможно да се спаси.

Дървен шрифт

Дървен шрифт

Басейни, направени от дърво са изключително популярни в строителството, тъй като примамка и двете си привлекателен външен вид и терапевтични възможности. Ако разгледаме дърветата, които най-често се използват при конструирането на шрифт, можем да различим такива като кедър, дъб и лиственица. Всеки от тях има положителен ефект върху човешкото тяло. Пример, кедър, наситени естерни масла, които имат ефективен противовъзпалително, диуретично, анестетичен ефект, елиминира тремор и нерви, подпомага бързото и ефикасно заздравяване на рани и възстановяване на кожата след увреждане, подобрява кръвообращението и повишава ефективността. Дъбът влияе добре върху кожата, централната нервна система, нормализира обмяната на веществата и лекува рани. Лиственицата е много силен материал, който не изгнива и има свойството да нормализира натиска. Какъв вид дърво да използвате, изборът е ваш!

Самата техника на конструиране на този тип шрифтове е доста сложна, поради което всеки не може. Процесът включва следните етапи:

  • Сгъване на долната част на шрифта. За да направите това, използвайте плоски ламели, които са залепени в правоъгълник, затягащи скобата. От този правоъгълник вече е изрязана формата, която най-много харесва "това е кръг или овал", така че шрифтът да не стои на пода, а долната част да не изгнива;
  • Следващото нещо, което трябва да помислите, е процесът на източване на водата. По принцип има две възможности: или отвор в самата конструкция, или в бъдеще с помпа;
  • Процесът на събиране на стените на шрифта, което е по-удобно да се направи за принципа на пъзели, изрязване на специална дупка, за да се добавят допълнителни табла за стените между тях и да ги прикрепите към дъното;
  • За увереност в здравината на стените на шрифта затегнете с метални ивици "достатъчно 3 парчета + болтове и гайки";
  • Последният етап включва: обработка на дървени повърхности с шкурка и оборудване на допълнителни функции по тяхно желание "отопление, джакузи, вътрешен магазин, удължаване на стълби и т.н."

Този вид на шрифта, много приятен и полезен, тъй като има предимствата на: вода, се влива в даден шрифт, притежава лечебни свойства, вида на шрифта забележително добре интериори сауни или вани, разполага с атрактивен външен вид и структура от този вид може да се разглоби, което ги прави доста практичен, поради недостатъците може да се нарече велик и щателни грижи, тъй като дървото с течение на времето, придружено от процесите на гниене и обратното - сушене.

Така че ние разгледахме най-популярните опции за шрифтове, които можете да изградите сами, заедно с анализ на тяхната липса и предимства. В действителност обхватът на тези проекти е много по-голям и по-разнообразен. И на всеки от вас, вече си струва да направите своя избор, като имате предвид финансовите си възможности, включвам въображението си, за да се наслаждавате на лека пара всеки ден!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Къща на вана от бар най-добрите проекти и възможни вариантиКъща на вана от бар най-добрите проекти и възможни варианти
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
Какви са турските баниКакви са турските бани
» » Бани за банята със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com