Ремонт на отоплителни котли

Ремонт на отоплителни котли, радиатори и тръбопроводна система. Представени са видовете ремонт на отоплението, характеристиките и оптималното време за изпълнение. Смята се за козметичните и основните ремонти на системата.

Канализацията, водоснабдяването, отоплението и електричеството трябва да работят без прекъсване, в противен случай целият ни комфортен живот ще свърши. В случай на разпадане и разрушаване на отоплителната система жилищата ви (и жилищата на съседите) ще бъдат наводнени и ще останете известно време без топлина и вода. Ето защо ремонтът на цялата система трябва да се извърши навреме, а в частни и извънградски домове също е ремонт на отоплителни котли. (Виж също: Монтаж на газови отоплителни котли със собствени ръце)

Ремонт на котела

Ремонт на котела

Като използвате някои полезни съвети за ремонт на отоплителни и канализационни системи, винаги ще сте готови да предприемете необходимите мерки за отстраняване на неизправности. Ако отоплението бъде ремонтирано във времето, това удължава живота на системата. Това също така гарантира липсата на внезапни пробиви и злополуки.


Видове ремонт на отоплителната система


Видът на ремонта зависи от степента на износване на отоплителната система. Това важи за отоплителните тела и по-специално за отоплителните тръби. Какво обикновено включва ремонт на отопление? Има няколко основни варианта за ремонт на отоплителната система:



  • Това може да бъде просто боядисване на тръбопровода и радиаторите;

  • Ако има течове, поправете повредени тръби, радиатори или ремъци. Възможно е старите батерии да се заменят с нови;
  • (Виж също: Монтиране на газови отоплителни котли от нашите собствени ръце: нека го направим заедно)
  • Монтаж на системата "топъл под";

  • Използване на климатици като опция за термично оборудване.


Монтаж на системата

Монтаж на системата "топъл под"


Оптимално време за ремонт на отоплителната система


Необходимо е предварително да се инсталира радиатори и тръбопроводи за ремонт през лятото. И ако направите и ремонт на жилища, това ще бъде най-добрият вариант, тъй като работата ще бъде извършена успоредно. Освен това подмяната на тръби и тръбопроводи, както и ремонтът на радиатори, водят до липса на вода. Ако в този момент няма да живеете в къщата, няма да почувствате дискомфорт поради липса на водоснабдяване.


Как да ремонтираме газов котел



Важно! Никога не ремонтирайте газова инсталация и отоплителни котли сами. Тези работи трябва да се извършват изключително от висококвалифицирани специалисти.



Това не означава, че е задължително да се обадите на специалист дори и при най-малката разбивка, чието премахване може да се намери в ръководството за употреба. Ще разгледаме някои от тези видове ремонтни работи, които можете да направите сами. Всички други видове работа могат да се извършват само от специалисти от сервизни центрове. (Виж също: Как да изберем отоплителен котел: прости препоръки)

Отоплителен котел в отделна стая

Отоплителен котел в отделна стая




  1. Независимо от това е възможно да се регулира температурния режим на въздуха и да се регулират параметрите на топла вода;

  2. Отстраняване на въздушните запушалки от радиатори;

  3. Отваряне на газовия спирателен вентил (ако е затворен поради прекъсване на захранването).



Съвет! За надеждна работа на котелното оборудване и съответно за безопасна работа е необходимо да се извършва редовна поддръжка, настройка и, ако е необходимо, ремонт на отоплителния котел.



Независим ремонт на котли

Независим ремонт на котли


Ремонт на тръби за отопление


Неприятните последици могат да доведат до пробив на водните тръби. Корупция на собствеността, собственост на съседите и, съответно, допълнителни разходи за ремонт. Ето защо ремонтите, които се извършват своевременно, ви дават увереност в възможността за аварии и ще ви спестят жилището. Периодично се обадете на специалисти, които ще инспектират и диагностицират вашата отоплителна система и ще посочат вероятните проблемни зони. По този начин можете предварително да знаете какво и къде трябва да замените в отоплителната система. (Виж също: Котли за кондензиране на газ)

Ремонт на отоплителна система

Ремонт на отоплителна система


Защо не можеш да се поправиш




Някои се опитват сами да решат проблема с отоплителната система. Но в този случай никой няма имунитет от неприятни последици и неизправности и няма да има оплаквания срещу никого. И тогава все още трябва да се обадите на специалист от центъра за услуги, а това са допълнителни разходи и време, прекарано.

Ремонт на отоплителна система

Ремонт на отоплителна система


Как да направите ремонт на радиатора


Работата на всички отоплителни радиатори постоянно се свързва с промени в температурните условия и вследствие на това това влияе върху външното покритие. Боята започва да свети, лакътът се обелва, а на места, където се е влошило защитното покритие, се появява ръжда, което може да доведе до изтичане на радиатор или тръба. Ето защо, ако защитното покритие на определено място на тръбопровода е повредено, то трябва да бъде подновявано с нов слой боя или лак.



Важно! Козметичният ремонт на отоплителни тела трябва да се извършва само с помощта на специален лак. Бялите сухи бои от водещите производители обикновено не се оцветяват в жълто. (Виж също: Видове отоплителни котли)



Също така ще бъде лесно да се работи с акрилни лакове, тъй като те са еластични и не съдържат разтворители.



Съвет! За да приложите ефективно лак или боя върху радиатора, можете да използвате специална заоблена ролка с широчина около 10 см.



И за попълване на откритите площи подходящи и обичайната плоска четка. За да се отрази топлината възможно най-ефективно, радиаторите трябва да са бели.

Вариантът на боядисване на чугунната батерия

Вариантът на боядисване на чугунната батерия



Подготовка за бояджийски работи


Козметичният ремонт на тръбите за отопление понякога отнема повече време и усилия, отколкото инсталирането на нов тръбопровод. Най-много време, което отнема редуцирането на радиатора в правилното му състояние, е подготовката на повърхността за боядисване. В края на краищата има много лепкава мръсотия върху радиатора, която лесно може да бъде премахната с твърда четка или специална шлифовъчна машина. Същите инструменти могат да почистват всички кръстовища от ръжда, както и медни и месингови тръби, отворени пространства.

След почистване от мръсотия, всички места трябва да бъдат грундирани, в противен случай лаковият слой не може да предпази от ръжда, а ако вече съществува, тогава тези места трябва да бъдат третирани със специални преобразуватели на ръжда. Обикновено при боядисване има място на капки лак или боя на пода, стени, така че е най-добре да покриете тези места с вестници или пластмасови обвивки. За да се постигне еднородност на боята, е необходимо да се направи покритие в два слоя.


Лак от първото покритие


Лакът на първото покритие не изсъхва дълго, затова веднага след неговото нанасяне е възможно да се приложи втори слой. Имайте предвид, че при боядисване радиаторите трябва да са в студено състояние, в противен случай лакът няма да може да изсъхне и вместо да даде добър външен вид, той ще се разпространи. И на студен радиатор лак ще изсъхне бързо, без развод и ивици.

За правилно боядисване на радиатори, както и че операцията не се променя по няколко пъти, дълго боя заден валяк част от повърхността и къси ролки трябва да се боя в горната част и интерстициалните пространства кривина - страничните страни на ролката.

Процес на боядисване на батериите

Процес на боядисване на батериите


Необходими материали и инструменти:



  • Специални бои или лакове;

  • Moltoprenovy ролка (не по-дебела от 10 см);

  • Лак от първото покритие;

  • Излишни вестници;

  • Лепяща лента.


Основен ремонт на отоплителната система


Основен ремонт на отоплението в апартамента ще бъде необходим в случай на износване на определени части и възли на системата. Това включва:



  • пълна подмяна на тръбопровода с нов металопластичен или пропиленов аналог;

  • инсталиране на контролни уреди (сензори, регулатори), с които можете да настроите желаната температура;

  • свързване на циркулационните помпи за подобряване на ефективността на системата;

  • и така нататък.


Основен ремонт на отоплителната система

Основен ремонт на отоплителната система

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Видове отоплителни котлиВидове отоплителни котли
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Настенни, енергонезависими газови котлиНастенни, енергонезависими газови котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Ремонт на отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com