Извършваме полагане на фундаментни блокове

Както е известно, по време на строителните работи е важно да се вземат под внимание и да се влеят в всички нюанси, така че тяхното поведение да доведе до добър резултат. Следователно, преди да започнат, струва си да направите изчисление, да проучите подробно устройството, подходите, методите, особено ако се отнася до полагането или съхранението на фундаментни блокове от пяна, които имат огромно тегло.

Монтиране на FBS единици с кран

Монтиране на FBS единици с кран

Устройството (оформлението) на фундаментните блокове от пяна е почти основният работен процес. В края на краищата, върху основата е цялата къща, върху нея почива цялото си тегло. Изчисляването и изграждането на лоша основа е истински проблем, който може да доведе до много неприятни последици.

Цел на фундаментни блокове

Бетонови блокове за изпълнение на строителството на стени на мазета имат друго име - фундамент бетонни блокове от стени, или съкратено като FBS.

Основната практическа цел на FBS блоковете е създаването на структури с различни сложни размери на конструкции от блокове от пяна с различни цели.

Интересното е, че те се използват в много големи температурни диапазони - от -70 ° C до + 50 ° C с постоянно излагане на температурата на въздуха. Те се използват предимно за основа на ленти.

Характеристики на FBS единици

Технологията и изчисляването на мазето под къщата ще гарантират висока надеждност и дълготрайност, но не забравяйте, че тези характеристики могат да бъдат осигурени само чрез правилното монтиране на всички елементи, тъй като те имат значително тегло. Следователно, с помощта на ръчно оформление, не се препоръчва такава основа на блокове FBS да се полага на ръка.

Необходимо е да се използва специализирано оборудване и да се изготви ясен работен план.

Изграждането на фундамент от блокове FBS има много предимства. Човек може да изтъкне факта, че тази технология на полагането им създава такъв дизайн способни да издържат на тежко тегло, ниски или високи температурни условия 24 часа на ден, така че това е основата за къща, изработена от пяна блокове, перфектни за различни климатични условия.

Процедура за складиране и монтаж на основата под къщата на пяна блокове - това е, от една страна, е лесна работа, но все пак в този случай е необходимо изчисление, точните размери и тегло, както и ръчно подробен план или схема, и затова се нуждаят от специално внимание и грижи ,

Ако искате да направите самата фондация от FBS, тогава е най-добре да имате предварително изготвена програма с план за строителство. Освен това бяха поканени и няколко асистенти. Без тях работата ще бъде значително забавена, тъй като теглото на блоковете с пяна FBS е огромно.

Фондация от блокове за предварителна обработка

Фондация от блокове за предварителна обработка

В този случай се препоръчва също да се използват по-малки размери на блоковете пяна, тъй като стандартната единица тежи приблизително 500 килограма. И за да работите с такива стоки, които имат това тегло, ще ви е необходимо специално тежко подемно оборудване.

Друго предимство на тези блокове от пяна е много широка гама от видове и размери.

Ето защо, поради това, е възможно да се изчисли, както и да се изгради не само блок тип на фондацията, но дори и да се изградят стени на къщата на фондация основа. Но в този случай, вие също ще трябва да купуват стени бетонни блокове.

FBS е готов материал, така че просто трябва да се направи изчисление, а след това купуват бетонната плоча (фундаментни блокове за ръчни скоростни) с подходящ размер, и в този случай вече не можем да мислим за това как да се видя на разстояние и се смила други материали, тъй като те веднъж са готови да работят.

Приложно оборудване за полагане

За да се монтира подземен блок под къщата, се изисква определен набор от материали и инструменти (не като колан), което ще позволи съхранението на блокове с максимална ефективност и комфорт.



Но преди всичко трябва да бъде конструктивна схема, с което поставянето на основата под къщата ще бъде значително опростено. За да започнете, ще ви трябва:

  • фундаментни блокове 24 4.6 (най-добре е те вече да са имали дупки);
  • бетонов миксер;
  • водно ниво и стандартно ниво на сградата;
  • скрап;
  • контейнери и колички за придвижване на разтвора;
  • въже;
  • конец от найлонова лента или тънка тел от стоманен тип;
  • строителни кран;
  • рулетка;
  • длето;
  • лопата;
  • чук;
  • изравняване и мистрия.

Подготовка за създаване на сглобяем тип

Подготовка за създаване на сглобяем тип

За да организирате тренировка, възглавниците и вградените стави ще се нуждаят и от:

  • пясък;
  • бетонна смес;
  • материал за хидроизолация;
  • фитинги.

Ако всички тези материали и инструменти са на разположение, тогава процесът на ръчно полагане под новата основа на лента няма да затрудни. Препоръките на опитни строители показват, че е по-добре да съхранявате всички инструменти след всеки работен ден в отделна стая.

Етапи и основни правила на работа

Преди създаването на основите от блоковете е необходимо първо да се изготви план и да се определи вида на използваните блокове, тъй като техните размери се различават значително.

Какви размери на блокове във всеки конкретен случай са необходими (24 4.6 или 24 6.6 и т.н.) зависи преди всичко от това как ще ги стекате и, разбира се, от целта на бъдещата структура. Тъй като лентата е основната основа под къщата, тя трябва да издържа на големи натоварвания.

Това е перфектен пример, защото в този случай най-често се използват широки и масивни блокове, които най-често се установяват с помощта на строителски кран, така че ръчният труд тук няма да помогне.

Монтаж на компактни фундаментни блокове

Монтаж на компактни фундаментни блокове

Ако сградата е малка, например гараж, икономическа сграда или нещо друго, тогава можете да използвате блокове с относително малък размер. Основното нещо е да направите всичко възможно, въпреки че е желателно да изготвите работен план.

За разлика от монолита, основата на базата на блокове 24 4.6 се извършва доста бързо. Също така е интересно, че можете да започнете полагане на стени веднага след завършването на строителните работи.

Що се отнася до монтирането на основата на FBS 24 4.6, е по-добре да планирате работа за топъл сезон. Ревюта на строителите казват, че най-доброто време е лятото. Струва си да се помни, че фундаментните блокове 24 4.6 са силно обезкуражени от инсталирането на неподготвена мокра повърхност, затова е по-добре да се отложат строителните работи при лошо време.

Монтаж на фундаментни блокове (видео)

препоръки

Полагане на бетонни фундаментни блокове 24 4.6 започва с подготвителна работа - се установява ос, след което се извършва разбивка и се създават правилните размери на изкопа. За да прехвърлите оси са обтегнати, така наречените аксиални нишки и с поднормено пресечни точки се прехвърлят на дъното на шахтата създаден.

Препоръчва се да се създаде възглавница под основата преди началото на строителството - основно тя е направена от пясък, който преди това е пресяван и уплътнен. Средната дебелина на възглавницата варира от 5 до 10 сантиметра.

Основното е, че неговата ширина надвишава размера на основата с 20-30 см. Всички тези правила се отнасят главно за създаването на лента тип фондация. Ако се планира да се направи фундамент с блокове с колонен тип, тогава се създава специален тип възглавница.

В този случай възглавницата е направена във всички ями, със специална схема за съхранение на елементите. Дъното на ямата трябва да бъде уплътнено, след което възглавницата е направена от пясък и развалини, която е внимателно изравнена.

Получената възглавница се разлее с битумен мастик. Основната задача е да направете всички ями с еднаква дължина и конструкции. Опростяването на задачата ще помогне на обичайното въже - просто трябва да го издърпате между точките на подкрепа на бъдещата база.

Както можете да разберете, процедурата за изграждане на фондация е сложен процес, който ще изисква значителни материални разходи. Но винаги трябва да се помни, че основата е основната сграда, чието качество зависи от продължителността на експлоатация и надеждността на новата сграда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Размери и свойства на блоковете от пенобетонРазмери и свойства на блоковете от пенобетон
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Как да изчислим теглото на арматурата?Как да изчислим теглото на арматурата?
Предимства на къщи, издигнати от блокове с газобетонПредимства на къщи, издигнати от блокове с газобетон
Пяна Бетон Какво е добро?Пяна Бетон Какво е добро?
Дървени подове в къщата на пяна блоковеДървени подове в къщата на пяна блокове
» » Извършваме полагане на фундаментни блокове
© 2021 BggeHat.com