Практическо решение за производството на гумени плочки

Производствена машина

Какво правят градинските пътеки в селските къщи? Колкото по-заможни хора купуват декоративен камък, а тези, които нямат такива средства, изпълняват обичайния пълнеж с циментова замазка. Днес можем да действаме по-рационално. Например, закупуване на оборудване за производството на гумени плочки, които се използват за такива работи. По този начин не само можете да подготвите свой собствен материал за себе си, но и да печелите пари от него.

За да започнете малко за материала

Този материал има голямо предимство пред обикновената циментова замазка или настилката. Висококачественият продукт, получен при правилно производство, ще осигури надеждността на покритието в продължение на много години. А в светлината на неотдавнашните събития, които се случват в Русия, това ще бъде малък дом за бизнеса, донесъл допълнителен доход, ако не и основен.

Какво привлича такива плочки

Преди да изберете някой от строителните материали, много хора се стараят да научат повече за това. Основните характеристики на гумените плочки включват следните елементи:

  • Изхвърляне на гуми

    Производство на каучукови трохи

    Лесно поставяне и, ако е необходимо, лесно разглобяване на покритието.

  • През цялата сезона сила, при всяко въздействие на външни фактори, тя не се разпада и не се счупи.
  • Естетичен вид. Тя се придобива благодарение на способността да се произвеждат различни материали и цветове и нюанси.
  • Устойчивост по време на работа и отлични дрениращи свойства.
  • Различна степен на хигроскопичност. В зависимост от случаите на използване, той може да бъде водоустойчив или напълно пропусклив за водата.
  • Удобство на транспорта. За потребителя материалът се доставя в обща форма, без чипове и пукнатини.
  • Повърхността на плочката не е много травматична през зимата.
  • Висока устойчивост на механични повреди. И ако това се случи, тогава е доста лесно да го поправите.

Когато се използва материал

Стандартно натиснете

Натиск за производство на гумени плочки

Плочките, изработени от каучук, са добри, защото могат да се използват не само за оформяне на градински пътеки, но и на следните места:

  • Спортни площадки в близост до училища и детски градини,
  • Басейни, кейове и палуби на малки яхти.
  • Домакински парцели, гаражи за паркиране и тротоари.

По принцип такова покритие може да се подрежда навсякъде, защото при производството на гумени плочки се използват смлени суровини, получени при обработката на стари автомобилни гуми. Следователно, няма нужда да се притеснявате за надеждността на такова покритие, тъй като при производството на автомобилни гуми обикновено се използва само висококачествен каучук с примеси на омекотяващи масла и различни пълнители.

И освен това, няма опасност за околната среда по време на изхвърлянето на стари гуми, които обикновено са просто изгорени.

Какво оборудване е необходимо за производството

Агрегатно устройство за складиране

Складова за гумени трохи

Така че, за да подготвите сами производството на такова покритие, трябва да закупите специализирано оборудване, което включва:

  • Дробилка за преработване на гуми в малки трохи.
  • Смесител с платформа за по-добра стабилност. Необходимо е за смесване на компонентите преди оформлението на фигури.
  • Хидравлична машина за формоване на изделия и форми.
  • Термо шкаф. Тук материалът ще бъде подложен на процедура за топлинна обработка.
  • Проводник за образуване на технологични дупки в плочките.
  • Стойка за фиксиране (най-малко 6 броя), маса за матрици (3 копия).

Това е минималният комплект технологично оборудване за производство на гумени плочки, ако го направите сами. Средно, общата цена на оборудването ще варира от 2 до 3 милиона рубли.

производство

Целият процес на изработка на плочки се осъществява на няколко етапа.

Подготовка на

Разпространение на трохи

Прилагане на равномерен слой

Това е първото действие. Тук автомобилните гуми се натрошават в гумени трохи, като се изнасят на размери от 2 до 4 мм на специално оборудване. Преди това металният кабел се изважда от гумите. Този процес включва използването на криогенна технология.

Смесване на състава

След приготвяне на необходимото количество трохи, към състава се добавят различни свързващи вещества, базирани на полиуретанови вещества и пигменти, за да се получи желаният цвят. Всичко това се смесва в смесител до хомогенна маса.

натискане



Това е последният етап в производството на гумени плочки. Тук влизат вулканизиращите преси. Що се отнася до технологията, има две от тях: горещо и студено пресоване.

И двата варианта бяха обрасли с някои слухове. За тях трябва да говорите отделно, за да разберете кой начин на производство със собствените си ръце е по-изгоден.

3 митове за качеството на продуктите

Мит номер 1

Полагане на улицата

Монтаж на материал

Качеството на плочките, произведени чрез студено пресоване, е много по-добро от използването на гореща опция.

Този слух се е разсеял с течение на времето. И това беше направено от онези компании, които отдавна произвеждат материали. Трябва да се отбележи, че никоя фирма не е поставяла специален акцент върху определена технология. Към днешна дата и двете версии на производството на гумени плочки са еднакво успешни.

Мит номер 2

Тя се нарича от термина - студено формоване. Както се оказа на практика от тази дефиниция в производството на много малка истина. Факт е, че при горещо пресоване материалът се държи при температура + 140 ° С в продължение на 15-20 минути, а студеният метод означава нагряване на сместа само до + 80 ° С, но за 4 часа. И в двата случая качеството на плочките ще бъде на високо ниво, така че можете безопасно да вземете и двата варианта, ако решите да го отворите сами.

Мит номер 3

Нова линия

Стартиране на линията

Той казва, че с образуването на материал по студен път се изразходва по-малко енергия. Този мит също е опроверган и се доказва, че и двата варианта консумират същото количество електроенергия. Те се различават само по това, че в студения метод се използват термо шкафовете с постоянно поддържана температура. При горещо формоване се извършва с определен цикъл на пресоване.

За да реализирате производството на плочки със собствените си ръце, трябва да помните следното. Процесът на производство на плочки чрез горещо формоване е малко по-евтин от студения вариант. И за да се създаде постоянно производство на материал, по-добре е да закупите допълнителни форми.

Това е интересно. Единственото нещо, което отличава студеното производство, е по-голямата производителност на материала за една смяна.

Монтаж на гумени плочки

Материал на детската площадка

Използване на материал

Производството на плочки от каучукови чипове може да бъде много изгодно, ако се приближите към процеса мъдро. Но как да поставите материала със собствените си ръце?

За да инсталирате такова покритие, не ви е необходим специализиран инструмент и внимателна подготовка на основата. Всичко, което е необходимо, е да се направи малко изравняване на повърхността. Ако използвате плочки с дебелина повече от 30 мм, е много лесно да "легнете" на почти всяка повърхност. Съединението се зашива в съединението, ако е необходимо, панелите са закрепени с полиуретаново лепило. Покритието ще бъде готово за употреба след 24 часа.

Грижа за гумени плочки

Най-важното предимство на такава плочка е простотата в грижата за повърхността. Тук не е нужно да използвате скъпи почистващи продукти. За да приведете повърхността в правилен ред, ще бъде достатъчно да й придадете струя вода под налягане и да избършете с парцал и да използвате нормален моп.

Показване на плаката

Плочка 500x500x40

Боклукът се почиства лесно с метла или, ако е възможно, се вакуумира. През зимата, от повърхността на материала, снегът може да се почисти с дървена или пластмасова лопата, машините за сняг също са разрешени, ако плочите са разположени върху голяма площ.

Разбира се, трябва да се разбере, че гаранцията за безопасност и простота в грижата за материала не може да бъде постигната без правилен подход към инсталацията. Ето защо планирайте сами да извършите такава работа, помислете за този фактор.

заключение

При производството на този материал няма нищо свръхестествено. Основното е да се получи висококачествено оборудване за изработка на плочки и да се научи как да го използва. Така че не се страхувайте от процеса, но също така трябва да разберете, че разходите за разходите ще бъдат изцяло изплатени, което може да отнеме известно време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя сами плочките?Как мога да поставя сами плочките?
Как да поставите паветата правилно със собствените си ръцеКак да поставите паветата правилно със собствените си ръце
Как правилно да мистрия плочките в банятаКак правилно да мистрия плочките в банята
Как правилно да поставите PVC плочки на пода и какво да търситеКак правилно да поставите PVC плочки на пода и какво да търсите
Как да изберем плочатаКак да изберем плочата
Как да оборудвате офис в обикновен апартаментКак да оборудвате офис в обикновен апартамент
Поправете съветите за офисаПоправете съветите за офиса
Декоративен бетонДекоративен бетон
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Бизнес идеи за строителния секторБизнес идеи за строителния сектор
» » Практическо решение за производството на гумени плочки
© 2021 BggeHat.com