Как правилно да поставите PVC плочки на пода и какво да търсите

Днес, говорейки за лукс и почтеност, винаги споменават дървени подове, но когато става дума за съвременни материали, те споменават PVC плочки. Това е чудесен начин да направите пода практичен и естетически, благодарение на големия избор да изберете най-добрия вариант, който може да бъде почти всеки дизайн. В допълнение, PVC плочки, полагане не отнема много време, технологията е проста и може лесно да се направи от себе си.

Този материал е създаден за хора, които нямат време да работят дълго и мъчително, а след това отделят много време за грижи за такива пола. Те не изискват специални грижи и технологията не съдържа усложнения. Такъв материал може да се намери дори и в летищните сгради, тъй като натовареният товар е напълно възможно за такова покритие.

Какъв е материалът?

Плочките от PVC са продукт на химическите лаборатории, тъй като основният компонент, от който се състоят, е поливинилхлорид. Синтетичен полимер, който се отличава с висока здравина, гъвкавост и дълъг експлоатационен живот. Този материал е устойчив на износване и дори със силно трайно въздействие върху него не бързо губи цвета си или основни свойства и можете да го поставите сами.

Във форма е правоъгълник с дължина около метър и ширина не повече от 18 сантиметра. Колко дебел ще бъде защитният слой и зависи от живота и износването на плочките. Прочетете на опаковката: колкото повече слоеве, толкова по-добре.

Основни свойства

PVC плочките имат гъвкавост, пластичност, устойчивост на външни повреди, разтягане или деформация. Той е водоустойчив и абсолютно непретенциозен. Дори и при внезапни промени в температурата не може да се страхуваме от компресията или разширяването му, тъй като практически не се влияе от това.

Тя може да бъде поставена безопасно в помещения с висока влажност, а на етажи със система от "топла подове", която може да бъде монтирана със собствени ръце.

Широката селекция и голямо разнообразие от текстури позволява използването на този материал за въплъщение на най-смелата идея за дизайн. Технологията свободно ви позволява да експериментирате с чертежа. Тази плочка може безопасно да симулира плочки, дърво, метал и естествен камък. Да погледнем към крайния резултат няма да бъде по-лошо.

Характеристики на стил

Плочки, монтирани с помощта на материал, като например лепило към субстрата без видими повреди или дефекти (например пукнатини или дупки), тя трябва да бъде суха и стабилна. Ако той хлътва етаж под тежестта на дадено лице или колебания, полагането на PVC плочки не е валиден, а първо трябва да се направи качествен пълнител или заместител основа. Можете лесно да го направите със собствените си ръце.

Монтирането на PVC плочки с лепило е допустимо за старото покритие, например линолеум, шперплат, бетон, порцеланови плочки или други подови настилки. Ако е в добро състояние, тогава е възможно да поставите плочките свободно. Като основа трябва да използвате шперплат или бетонна замазка.

Трябва да започнете от средата на стаята, да поставите първия ред и да нарисувате линия успоредна на стената, както и по диагонал. Лепилото е по-добре да се нанася с назъбена мистрия с плитка стъпка (дебелина 1 мм), като се разпределя възможно най-равномерно. Редовете трябва да се поставят "сами", сякаш се движат по вече поставени плочки. Ставите не изискват допълнителна обработка.

Нанасяне на лепило

Нанасяне на лепило

След поставяне на плочките трябва да се натисне донякъде, за тази цел е подходящ тежък валяк. Между стената и покритието оставете малка междина около милиметър. Плочките от PVC не могат да бъдат покрити с полиетилен непосредствено след поставянето на пода. Тъй като има вероятност резултатът да бъде парников ефект, лепилото няма да се появи и плочата просто ще изчезне. Ако стилът е направен сам, този момент е особено важен.

Процесът на инсталиране на плочки

Процесът на инсталиране на плочки

Разликата между полагането на шперплат

С цел да се ефективно и бързо полагане на плочки върху шперплат пода, изискват следните инструменти: шлифовъчни инструменти, лепило, грунд хидроизолация, самонарезни винтове за дърво (), рулетка, както и решението за циментиране. Можете да използвате инструментите, които са налични и подходящи за подмяна.

Първоначално е необходимо да се измери дебелината на шперплата, оптималната дебелина трябва да бъде поне 2,8 см.

Основата на шперплата не трябва да бъде динамичен или има очевидни недостатъци, тъй като това се отразява на качеството на плочката полагане PVC на пода, както и дали да вземе предвид броя на леглата в крайния лепилото.

Ако се наблюдава движение, по-добре е шперплатът да се фиксира здраво към основата и да се почисти добре за облицовката. Ако е необходимо, можете да се смилате. Тя перфектно ще подготви повърхността и ще премахне възможността за неравности, след което лепилото се залепва много по-добре.

Положените плочки са много подобни на ламинатите

Положените плочки са много подобни на ламинатите

Складирането се извършва по обичайния начин, при спазване на всички необходими мерки. Шевовете се закрепват чрез фугиране, а при полагането на фиксирания интервал между PVC плочките е по-добър от кръстосването, те ще осигурят равномерност на шевовете. Ако правите себе си, трябва постоянно да си спомните нивото и да го наблюдавате.

Правилната технология за всеки капитан е различна и за да приложите този или онзи метод, трябва да сте сигурни, че са предприети всички необходими мерки и е направена достатъчна подготовка и само тогава ще можете да се справите с бизнеса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Характеристики на избора на подови плочки pvcХарактеристики на избора на подови плочки pvc
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
» » Как правилно да поставите PVC плочки на пода и какво да търсите
© 2021 BggeHat.com