Zest във вътрешния си лъскав ламинат

Ефектът винаги търкаше пода

В естетиката на интериора, най-малкото роля играе завършването на етажа. Красивият дизайн може да даде индивидуалност на всяка стая. Гланцовият ламинат, като един от разновидностите на това покритие, идеално се вписва във всяка ситуация и ви дава възможност да придадете на стаята изискан и стилен външен вид.

Характеристики на покритието

Много, започвайки от името на материала, погрешно вярват, че лъскавият ламинат, нищо друго освен гланца на повърхността не се разпределя. Не е така. Уникалното довършване диктува изискванията за производството му и благодарение на тях този материал получи много положителни качества:

  • Съпротивлението на влагата е почти 100. Затова можете да го поставите в банята и в кухнята.
  • Имунитет при високи температури и пожар. Благодарение на това, всяка система за подово отопление може да се използва при полагане на ламинат.
  • Устойчивост на абразия. Това качество е особено необходимо за това покритие. Не е нужно да ходите по него на върха, страхувайки се да повредите декоративната повърхност.
  • И, разбира се, такива важни характеристики, като простота в грижите и почистването, ще задоволят всяка домакиня. Изключителната гладкост на повърхността осигурява надеждна защита срещу прах и мръсотия. Можете да добавите, че от повърхността лесно се премахват различните детски произведения на изкуството.

Трябва да се отбележи, че въпреки огледалото повърхността лъскав ламинат е напълно нехлъзгав. Всичко това, защото такива качества му се дават не чрез полиране, а чрез внасяне на акрилов слой в декоративната повърхност.

Избор на качествено покритие

Такъв ламинат не е единственият по рода си. Подобно на други материали, тя е разделена на няколко разновидности, класифицирани според различни характеристики.

Степен на блясък

Блясък на пода

Гланцово покритие

В тази подгрупа се разграничават два вида покрития: с обикновен гланц на повърхността, а също и с повишено съдържание в структурата на материала. Паралелът на разликата е, че първият продукт ще свети само в светла стая или на слънчева светлина. Материал с високо съдържание на гланц ще се разясни във всяка стая с различни източници на светлина, а не само слънцето. Не е трудно да отгатнем разликата в стойността.

Покритие форма

Гланцовият ламинат се произвежда както от обикновени ленти, така и от по-къси елементи, имитиращи плочки. Това покритие е удобно, когато се използва в банята или в коридора, както и при завършване на пода в кухнята. Друга особеност - липсата на скосявания, придавайки на повърхността елегантен външен вид на твърд монолит, частично наподобяващ мраморна повърхност.

цветова гама

Червено покритие

Червен под

Когато избирате подово покритие, всеки предпочита сянката, която е по-скоро и по-добре комбинирана с избрания стил на интериора. В случая на този тип ламинат потребителите имат широк избор.

Ако други видове ламинирано покритие имат почти никакви цветови тонове, а в случай на гланцирано покритие, навсякъде. Разнообразието от нюанси е огромно. Можете да си купите като монофоничен материал и с различни импрегнации и ивици.

Разнообразието от стандартни цветове, съчетано с огромен брой оригинални текстури, прави лъскав ламинат от този вид уникално подово покритие. Поради това производителите го идентифицират в отделен клас и не го препращат към един от сортовете.

Недостатъци на покритието

Производителите, както и продавачите на строителни материали твърдят, че този вид няма значителни недостатъци. Дръзкото твърдение не е достатъчно, което напълно не съответства на истината. Идеалното покритие, по принцип, не съществува. Ако не вземете предвид създаването на определени условия, които осигуряват защита, което обикновено се случва обикновено.

Не толкова практичен този материал, както повечето производители уверяват. Разбира се, е по-лесно да се измие, но това не означава, че се замърсява по-малко. Огледалната повърхност, напротив, разкрива този недостатък и ще се забелязва всяко замърсяване.

Покрит в хола

Тъмни тонове

След почистване, ходи на пода, боси крака, и е гарантирано да остави отпечатъци под формата на облачно петна. Също така на него има следи от гумени подметки от домашни чехли. Ако се забиете в тях, те, по стария начин, "нарисуват", т.е. оставят на повърхността на ламината различни удари и шарки.

Отчита се относителна устойчивост и устойчивост на абразия. Без значение колко е трудно да се запази - да ходи на пръсти, в меки чехли, постоянно миене на повърхността, но прахта все още си върши работата, и с течение на времето, формирането на фини драскотини просто неизбежно. Но ако мислите за това, тогава в това отношение идеалното покритие просто изобщо не съществува.

Ако погледнете веществото, освен декоративните свойства, гланцовото покритие не се различава от обичайното покритие на традиционния ламинат.

Ако в дадена степен се допуска използването на други видове ламинати в кухнята, то това не е така. Най-малката капка мазнина или друг продукт ще остави незаличим знак върху лъскавата си повърхност.

Разнообразие от текстури - бял ламинат

Несъмнено подобно покритие е сигурен начин за опитен лукс и желание да се подчертае интериорът на стаята по този начин. Бял лъскав ламинат, ще направи къщата по-лека и, освен визуално увеличаване на пространството, ще я трансформира.

Предимства на покритието

Бял цвят в интериора

Бяла ламела

Повърхността е добре понасяна от механични влияния, върху нея не са останали следи от токове или мебели. Той е устойчив на химия и ултравиолетови лъчи. ламинат повърхност непроницаем за горещи предмети, тя няма да се оцвети, но различна от тази на самия материал е направена от антистатични и хигиенни.

Бял гланц ламинат, има уникална свойства на пречупване, което води до огледален блясък. Характеристиките на устойчивост на влага ви позволяват да я поставите във всякакви помещения, от градски апартаменти до офиси с висока степен на натоварване на пода.

При производството повърхността на ламината се обработва с меламинова смола. Това създава повишена устойчивост на абразия и надраскване с остри предмети. За да се постигне по-голяма якост, към някои материали се добавя кристален алуминиев диоксид (корунд). Това е силен естествен материал, който ви позволява да запазите повърхността в оригиналната си форма и без да губите блясъка си под натоварване.

В допълнение към всички по-бял гланц ламинат, съответстващи на всички хигиенни стандарти, а противоалергичен материал и сребърни йони са добавени като допълнителна защита, играе ролята на лечение с антибиотици, не позволява да се образува и възпроизвежда от спори на гъбичката, различни микроби и плесен.

Лидер сред разнообразието от видове подови настилки, този материал се превърна в благодарение на голямата цветова схема. Може да се използва в най-различни области - в градските апартаменти, или шоу-румове, и във всеки случай такъв ламинат винаги е не на място, като вътрешността на по-привлекателен и неповторим чар.

Правилна грижа - удължете живота на покритието

Правилно почистване

Нежна грижа

Всяко декоративно покритие и гланциран ламинат, това е допълнително главоболие в грижата за него. В края на краищата, никой няма да бъде доволен, ако в половин година той се натъпква и е покрит с пукнатини. За да предотвратите това, трябва да спазвате определени правила:

  • Първият, който ще удължи срока на експлоатация - своевременно почистване. Веднъж седмично я избършете със суха кърпа. Това ще ви позволи да запазите блясъка си по-дълго.
  • Не изливайте и правете прахосмукачки. Това изисква специална дюза.
  • Ако първо сте решили да направите мокро почистване, тогава вниманието - без детергенти, особено със съдържанието на абразиви. В допълнение, съставът не трябва да бъде химикали и основи.

По принцип, за да не разваляте капака, трябва да закупите специализирани инструменти. Това също така създава неудобства и допълва негативните качества на материала.

заключение

Изборът на лъскав ламинат - не смазвайте, това абсолютно не е така. По-добре е да се даде предимство на материал с по-висока цена, но от надежден производител. Обърнете специално внимание на материала, в който има корунд. Нека цената е по-голяма, но е по-силна и по-трайна, приятна с привлекателността си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Подови настилки в банята пластмасови ламинатПодови настилки в банята пластмасови ламинат
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Zest във вътрешния си лъскав ламинат
© 2021 BggeHat.com