Пещ за изпичане на керамика

Ако сте любители на керамични продукти и се опитате да ги направите сами, тогава просто трябва да имате пещ за изгаряне на керамика. Какво е това? Това е дизайн, в който можете да изгорите керамика и порцелан. Универсалните машини могат да въздействат върху керамика и порцелан при температури до 1300 градуса. В тази статия ще разгледаме няколко вида от тази техника за печене, които се различават помежду си в техните функционални възможности и технически характеристики.


Характеристики на комплекта


Самият клиент може да избере комплекта оборудване. Той има способността да допълва устройството с допълнителни атрибути, които могат да улеснят работата с керамика. Такива атрибути включват: (Виж също: Пещи за фугиране)



  1. Допълнителни резюмета за отваряне за по-бързо охлаждане на материала и вентилация на пещта.

  2. Дупка под шпионката за наблюдение на процеса на изпичане.

  3. Бутон за подаване на допълнителен въздух към камерата.

  4. Бутон за изсмукване на въздух от камерата за по-бързо охлаждане.


Пещ за изпичане на керамика

Клиентът може да избере и силата и размера на оборудването. Използваната мощност на устройството може да бъде балансирана в по-голяма или по-малка страна, в зависимост от искането на клиента



Моля, обърнете внимание: пещите за керамика са два вида: муфелни и вакуумни.



Муфелни пещи


Основната характеристика на този дизайн е наличието на устройство, което може да нагрява материала до определена температура. Това устройство, наречено муфлон, може да третира материала внимателно, като се съобразява с неговите свойства. Муфелът е направен от корунд. Това е специална алуминиева сплав, която се отличава с повишената си якост. Вътре в муфела се образува определена среда, която има стабилна температура. Важно е, че муфелът е с честа подмяна, така че дизайнът на такива устройства е проектиран точно с това изчисление. Изгарянето на керамика в пещ с мухъл е труден процес, който изисква значителни разходи.


Вакуумни модели


Те отдавна са били използвани в такива плавателни съдове, като изгарянето на керамика. Те могат да бъдат ръчни или напълно автоматични. Съвременните автоматични модели на такова оборудване се отличават с компактните си размери, но в същото време с голяма пещ. Поради турбомолекулната помпа в пещта се образува вакуумно пространство. (Виж също: Муфелна печка със собствени ръце)


Какво е печене?


Самият керамик означава процес на калциниране на глина под влияние на високи температури и допълнителна обработка. По време на този процес възниква сложна химическа реакция, през която частиците на обработената глина плътно се контактуват, образувайки плътен елемент. Процесът на изпичане трябва да отговаря на всички норми и стандарти.

Готови продукти за изпичане

Печенето се извършва по различни начини, но най-ефективно е печенето в пещта. Крайният резултат от печенето зависи от продължителността му, качеството на глината, температурата. Също така, вътрешната среда в пещта е от голямо значение за качеството на крайния продукт. За да се окисли средата, в нея се подава допълнително налягане на въздушните маси. Ако въздухът се доставя в ограничено количество, материалът ще бъде лишен от функцията за насищане с кислород. Това е необходимо, за да може текстурата на материала да бъде различна. Такива експерименти се извършват от много грънчари и постигат отлични резултати. Дори цветът на продукта зависи от тези експерименти.

Пещта за пепел функционира чрез изгаряне на дърва или друго гориво, например газ или електричество. Качеството на продукта също зависи от горивния материал. Например, при изгарянето на дървесина може да се появи неприятен слой върху продукта, тъй като дървото образува дим и сажди по време на изгарянето. За да се избегнат такива проблеми, модерното оборудване е оборудвано с клетка, която затваря продукта от излагане на дим и сажди. Понастоящем в производството се използват електрически или газови уреди. Големи успехи в този занаят са постигнати на Запад. Там можете да намерите традиционни национални керамични продукти, които се отличават с изискания и необичаен външен вид. (Виж също: Как да направите плочки за печка със собствените си ръце)


Изпепеляващи тухли




Тухленото изпичане е много древен плавателен съд, използван в строителството от незапомнени времена. Това е много труден процес, по време на който въздухът в тухлената пещ постепенно започва да се затопля. В самото начало на процеса температурата в пещта е ниска, в крайна сметка трябва да се повиши до 950 градуса. В края на изпичането структурата трябва да се охлади.

Например, има няколко производителя на пещта:



  • Върховете на Палацвет. Това е италиански производител, който заема достойно място на пазара на оборудване за керамично изпичане. Стоките на компанията се отличават с изискан дизайн, достоен качество и впечатляващо оборудване с различни технологични функции. Този производител гарантира надеждността на своите продукти. Също така елегантните и стилни дизайнерски решения отличават този производител от другите. Уникалната технология за проектиране на тази техника го прави надеждна. Такъв атрибут ще се побере във всеки интериор и ще заеме достойно място в него. Можете самостоятелно да зададете желаната конфигурация на този дизайн. В допълнение към директното изгаряне, той може да бъде оборудван с редица други полезни функции, например камина. Тази техника се използва за домашна употреба и в промишлен мащаб.


Пещ за изпичане



ИНТЕРЕСНО: този производител стартира дейността си по целия свят. По това време има 6 растения, разположени в различни части на света. (Виж също: Как да изберем печка на камина)




  • Огнена камина на волана. Продуктовата гама включва камини, печки, пещи и други отоплителни уреди. Този производител доказва, че всяка година все повече се развива, подобрявайки продуктите си. Потребителите са щастливи да закупят висококачествени продукти на Volner.


Как да направите една тухлена фурна за себе си?


Първо трябва да изравните повърхността. Тя трябва да се покачи малко над общото ниво. Конструкцията е изградена в зависимост от капацитета. Например, вземете 700-1500 парчета тухли. Това е сравнително малко устройство. Основата му ще бъде изградена от тухли. Покрийте тази конструкция с метални листове, използвайки машина за заваряване. Изгарянето може да бъде направено от дърва за огрев. В този случай не е препоръчително да оправяте решетката. Трябва да направим комин. Ако се използва торф по време на печене, се извършва допълнителна вентилация, която се затваря с капачки.


Строителство на комини


Коминът не трябва да е по-малък от 5 метра. Тази конструкция е изписана от тухли и вътре е облицована с желязо. Важното е, че това желязо трябва да е огнеупорно. Коминът трябва да бъде разположен зад основната конструкция и да бъде свързан с него чрез канал. Ревизионните отвори се обработват с глина и специален разтвор. Зидането се извършва без използването на разтвор и е покрито с глина от горе. (Виж също: Разтвор на фурната)

Полагане трябва да се извършва на идеално плоска и суха повърхност. Материалът за зидария също трябва да е сух. В противен случай, изгарянето на тухли ще изисква доста голямо количество гориво. Поставете тухла с празнини. Полагането следва принципа на "рибена кост" или "решетка". Те могат да бъдат използвани заедно един с друг. Важно е всяка тухла, поставена в края, да бъде рационализирана.

Изграждане на керамична пещ


Подготовка за печене


Преди да започнете директно изпичане, уредът трябва да се стопи. Това трябва да се направи с помощта на слама или клонки, постепенно се обръща към дърва за огрев. На първия етап е необходимо да го доведе до идеално състояние чрез изсушаване на повърхността. Това е най-важният и труден етап. В този случай могат да се използват само дървесина и друго гориво. Необходимо е да се загрее до това състояние, докато вътрешната част на тухла напълно не изсъхне. В противен случай ще се образува кондензация, което е силно нежелателно. Проверете дали пещта е изсъхнала, ако поставите метална пръчка в пещта, на която не трябва да има влага.


Вторият етап от изпичането


На втория етап започва интензивен пожар. Тъмният червен цвят на тухлата ще свидетелства за това. Процесът продължава до 9 часа. Ако се установи, че огънят е изхвърлен от някои части на конструкцията, тогава тази област е поръсена със земя. След пълно сушене се охлажда. В същото време входният отвор се полага с тухли.

Ако тухличката е изгорена правилно, нейната текстура ще бъде гъста и равномерна, цветът ще бъде ярко оранжев, близо до червено. Формата му е перфектно дори с остри ръбове. Ако ударите тухла с метален тежък предмет, ще чуете ясен звук. Ако тухлата не е готова, тогава когато я ударите, звукът ще бъде глух.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за фугиранеПещи за фугиране
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Топли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къщаТопли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къща
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Как да изберем правилната италианска плочка?Как да изберем правилната италианска плочка?
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
От какъв материал да си купя мивкаОт какъв материал да си купя мивка
Характеристики на модерната мозайкаХарактеристики на модерната мозайка
» » Пещ за изпичане на керамика
© 2021 BggeHat.com