Как да направите мат от помпоми със собствените си ръце

Плетените pom-poms на пода

Понякога искате да направите нещо сами и моля вашите близки с необичайни занаяти от останките от различни материали. Ако къщата, например, натрупани прежда, тя може да се използва на мат от pompoms със собствените си ръце. Такъв продукт винаги изглежда много оригинален. На меки топки хризантеми събират необичаен състав, правят кожата светла и проследяване на звяр оригинална калъфка за табуретка, основа за нос на мебели или стенни панели. Основното нещо е да се научат и да направят достатъчно помпоми.

Има няколко техники за направа на вълнени буци. Ето най-простите и най-често срещаните от тях.

Ръцете не са куки

Можете да създадете помпоз с ръцете си. За да направите това, трябва да вземете преждата и да навиете конеца на леко разширения индекс и средните пръсти. За една малка топка в работата имаше два пръста, за голям - три.

След като на ръката ще бъде определено количество навити прежди слоеве между два пръста трябва да се простират на дължина нишка от 25 см. Тя вериги и куки, образувани в ролка затегнат. Задържането е надеждно фиксирано от няколко възли.

Следващата стъпка е директното образуване на помпона. Изтеглените панти се отстраняват от пръстите и се изрязват с ножици на заоблените краища. Тогава прерязаната прежда се изправя и подува.

Обърнете внимание! Когато разпространявате pom-pom, трябва да оставите дълга опашка. С него хризантемата ще бъде прикрепена към основата на продукта.

Като основа можете да използвате гъста платформа, сгъната наполовина. От него трябва да шиете чувал, в който да поставите тънка пяна. На тази основа, помпоните са прикрепени с помощта на кука за плетене на една кука. Можете да комбинирате цветовете по различни начини, така че полетът на фантазията в този случай не е ограничен.

Щепсели за помощ

Опростете работата и направете детайли с вилица. Обикновените прибори за хранене перфектно ще изпълнят функцията на шаблона.

Всичко, което трябва да направите, е да обвиете тялото на щепсела с нишки. След това детайлът се завива в средата. Бъдещото помпоз се отстранява от приборите за хранене, бримките се нарязват, raspushusvyvayutsya, и на този bubo е готов.

Картон база

Друг лесен начин да направите пухкави топки е да използвате картонена основа. За да се действа в този случай, е необходимо:

Навиване на конеца на картонена основа

Картон асистент

  1. Две понички са изрязани от картон - два джанти с дупка в центъра. Диаметърът на поничките е височината на купчината помпон. Колкото по-голям е картоненият празник, толкова по-пухкав ще се появи. Две половини са свързани и обвити с нишки. Когато намотките могат да бъдат подредени в слоеве с различни цветове, тогава помпоните ще се окажат многоцветни.
  2. На следващия етап ще са необходими ножици. Те режат бримките на резбата по горния край на заготовките. За да предотвратите разпадането на топката, е необходимо да я хванете с пръстите си и да държите нишките в това положение до края на операцията с ножиците.
  3. Заключете бъдещата помпонова нишка. Дълга дантела преминава през две половини на картонена кука и се затяга в силен пакет. Той надеждно улавя ядрото на бъдещия бум. За застраховка трябва да направите два нодула.
  4. Отстранете картона и пуснете нишките.

Подложката под краката в спалнята на готовите многоцветни балони се сглобява по следния начин. Един сандвич с необходимата форма се зашива от две плата от кърпа и памучна вата. После опашката помръзва в очите на голяма игла и се изтласква през основата на килима. Шийката е по-добре от центъра на платното. Опашката на втория помпон се ушива през сантиметъра от първото прикачване. От долната страна на килията, опашките на барабаните се свързват със силен пакет.

Обърнете внимание! Колкото по-близко са пришити балони, толкова по-фино ще се появи крайният продукт.

Закрепване на помпоз към тъкан

Шиене на помпон към основата

Шиете детайлите в произволен ред. Използвайки различни цветове, можете да оформите модели. Помпоните трябва да бъдат пришити, докато ръбовете на крайния продукт бъдат напълно затворени.

Веднага щом се усвои техниката на шиене на пухкав килим, възможно е да започнем да правим по-сложни и интересни занаяти. Много оригинален, например, изглежда като черна пантера кожа, събрана от космати топки. Направи си сам не е толкова трудно. Първо, се произвежда голям брой помпоми от черна пухкава вълна. След това се посочва размерът на бъдещите кожи.

По-добре е предварително да изрежете необходимия силует от проследяващата хартия и след това да шиете основата върху нея, както е описано по-горе. За удобство на работата, бъдещата кожа трябва да бъде разделена на сегменти и отделни лапи, муцуната и опашката отделно. В крайна сметка всички детайли се свързват в обща платформа. Очи, челюсти и нокти за доверие се купуват в специализиран магазин за домашни любимци.

Продължаваме да експериментираме

Можете да направите рогозки от pompoms, използвайки не само прежда. Събирайте екзотична трева лесно от обикновени пластмасови торбички, които винаги са вкъщи след закупуването на продукти.

Тази основа ви позволява да направите устойчиви на влага рогозки, които изглеждат страхотно в банята или в кухнята. Подобни продукти могат да се използват и за масаж на краката. Ако вземете многоцветни опаковки, можете да получите интересни чертежи, успешно вмъкване на изкуствена кърпа в цветовете на съществуващия интериор.

Килим за чували за боклук

Пакетите под формата на греди са обвързани с обръч

Какво ще отнеме да работи?

  • Картонени шаблони.
  • Многоцветни чанти.
  • Силни кабели.
  • Ножици.

Като основа трябва да вземете силно платно. Мрежата против комари е най-подходяща за това. Тя може да бъде изрязана без обработка на ръбовете, тъй като те няма да се разпаднат. Синтетичният материал не се простира, не губи формата си с времето. Освен това, тя няма да се вижда при многоцветни заготовки.

Как да подготвим pom-poms от пакетите?

За основа се използват гъсти шаблони. Те могат да бъдат кръгли или квадратни - няма съществена разлика. Основното нещо е, че детайлът е силен. Ето защо, ако се използва картон, той трябва да бъде сгънат на няколко слоя и залепен заедно. Или направете парче пластмаса или картон, предварително шлифовани ръбове.

Обърнете внимание! Радиусът на помпоните зависи от ширината на шаблоните. Ако използвате картон с радиус 3 см, помпоните ще са с ширина 6 см. Колкото повече балони, толкова по-дебели са матката, това се оказва. Колкото по-малък е помпонът, толкова по-тънък ще бъде продуктът.

Алгоритъм за точно действие

Полиетиленови торбички - pom-poms

Pom-pom от пакета

  • Заготовките на шаблона се подреждат заедно и между тях се поставя дръжка, която просто се завърта в тънък шнур. Тя трябва да бъде дълга, защото с нея ще се прикрепи циркуляр, а след това и самата топка на комарната база.
  • Пакетът се нарязва с ножица върху ленти със същата дължина и ширина. Всеки от тях се обвива добре около шаблона от картон. Ефективно изглеждайте buboes от полиетиленови нишки с различни цветове. Крайният резултат зависи от дебелината на намотката. Свежият пом-поум се получава чрез завъртане на 12 или 22 ленти върху заготовка на 3 см. Но броят на слоевете все още се избира от опита.
  • След като завършите работата, можете да закрепите барабаните с конец, който преди това е бил поставен в шаблона. След това бримките се изрязват от противоположния край с помощта на ножици. Остава да премахнете шаблона от барабана.

Обърнете внимание! Обличането на балона се нуждае от много стегнат двоен възел. В противен случай синтетичните ленти ще се разпаднат и детайлът ще се разтвори. За да надуете балона, трябва само да разклатите празната част с ръцете си първо от едната страна, а след това от другата. Можете да коригирате формата с помощта на ножици. Дългите нишки се изрязват, докато сферата не е в правилната форма.

  • За да отговорите на въпроса колко такива топки ще са необходими, ще ви помогне един предварително компилиран модел. Той просто се припокрива с комарната база. Подреждането на многоцветни помпоми се обозначава с етикети. Ако поправите помпостите в шарката, шаблонът ще бъде страхотен. Етикетите се прилагат на разстояние една от друга, равна на диаметъра на пухкавите буци.
  • След като всички детайли са готови, можете да съберете килим. Краищата на бабу са индивидуално зашити в окото на голяма игла и се влачат през нея от основата до грешната страна. Там буквата е прикрепена от двоен възел, който просто комуникира с най-простата техника.

Обърнете внимание! Ако дебелината на кабела, която трябва да бъде фиксирана, е твърде голяма, тогава е необходимо леко да изрежете основата с ножици.

  • След като цялата основа е пълна с пухкави буци, останките от тяхното закрепване трябва да бъдат нарязани с ножици. От тях е препоръчително да оставят опашките на 2-2,5 см. Това ще помогне, ако е необходимо, да смените помпата на един цвят с друг, ако искате да промените декора. И след обработка на крайния продукт с антистатик към синтетичен килим няма да привлече прах.

Заключение по темата

Мек килим под формата на мечка

Изключителна мечка

Килимите от помпони изглеждат много впечатляващи. Те създават специален комфорт, който компенсира липсата на декор. Самоизработеното парче харесва окото и ви прави горди от постиженията си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да шиете подложка за подКак да шиете подложка за под
Как да си направите самата материяКак да си направите самата материя
Как да изберем качествен килимКак да изберем качествен килим
Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръцеНие правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
Начало ДекорНачало Декор
Как да направите пода вази със собствените си ръцеКак да направите пода вази със собствените си ръце
Кухненски декор със собствени ръцеКухненски декор със собствени ръце
Превръщаме боклука от стари неща в доходиПревръщаме боклука от стари неща в доходи
Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръцеКак да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
Дизайн радиатори за отоплениеДизайн радиатори за отопление
» » Как да направите мат от помпоми със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com