Осветител за таван - характерен



От раждането на цивилизацията хората винаги са имали източници на светлина на върха, осъзнавайки, че това ще бъде по-добре осветено пространство. Постепенно изграждайки все по-удобни и удобни домове, хората започнаха да използват електричество за осветление, инсталирайки на тавана лампи от най-разнообразна форма и с широк спектър от среди. Преди няколко десетилетия в осветителните системи имаше монотонност и това почти не даде възможност за фантазия по отношение на осветлението на къщата. Сега ситуацията се промени радикално и ние можем да изберем всеки любим елемент, като го декорираме според собствения си вкус.
прожектори за тавани
Много хора използват осветителни тела за тавани. Те включват и надземни прожектори за тавани, както и полилеи с други видове лампи. В тази статия ще разгледаме кои видове лампи се използват за осветителни тела, как се използват в къщата и какви светлини има.

Общи характеристики на окачените тавани

Осветителното тяло на тавана е доста популярно в съвременния свят, защото е пригодено за всякакъв вид лампа, независимо дали е халогенна, с нажежаема жичка, с LED или луминисцентни. Който и да е тип лампа, която ще изберете, всяка от тях ще бъде захранвана от електрическо напрежение приблизително 220 волта и честота 50-60 Hz. Тези параметри на електрически ток са едни и същи за почти всички страни по света. Но нека да разгледаме по-отблизо видовете лампи, които, както споменахме по-горе, могат да се използват в лампата.

Лампа с нажежаема жичка

Осветителното тяло на монтирана на тавана товарителница се предлага със стандартен патрон, който е подходящ за всяка лампа с нажежаема жичка. Самата лампа с нажежаема жичка се състои от прозрачен стъклен контейнер, в който във вакуумно състояние има нишка, главно от волфрам. Понякога вместо вакуум пространството се запълва с инертен газ. В някои случаи, вместо волфрам, може да се използва тяло от топлина от огнеупорен метал.
флуоресцентни осветители за тавани
За съжаление, независимо от материала на спиралата, поради високите температури се топи и бавно се изпарява. Вследствие на това стъкленият цилиндър започва да расте малко и нишката става по-тънка и по-тънка, докато изгаря. Това се дължи на това, че по-голямата част от енергията, получена от лампа с нажежаема жичка, не се използва за предназначението ѝ и нейната обща ефективност е 5.

Халогенна лампа

Халогенната лампа е много подобна на лампа с нажежаема жичка, така че може да се използва и в повечето осветителни тела. Разликите между тях са във вътрешното устройство: нишката е заобиколена не от вакуум, а не от инертни газове, а от халогенни двойки. Поради това атомите, които постепенно се отделят от нишката, се връщат назад и не се установяват в стъклената колба.
таван осветление квадрат
Самият резервоар е направен от кварцово стъкло, така че дори най-малкото място на мазнини може значително да намали срока на годност на лампата. Малка част от мазнината ще се появи дори когато е докоснато с чисти пръсти, а след това бавно ще се изгори, което ще повиши още повече общата температура на лампата. За да се избегне такова замърсяване, комплектът обикновено се предлага с ръкавици, които трябва да се използват при завинтване и отвиване на лампата.

Луминесцентни таванни осветителни тела

Флуоресцентните лампи са икономични и имат висока ефективност. Тя работи на принципа на газоразрядни източници на светлина: първо електрически разряд в живачни пари създава силна ултравиолетова радиация, а след това фосфора (вещества, които преобразуват енергията в светлина) осветяват стаята си. Флуоресцентната лампа като фосфор е смес от фосфорен с други елементи, които определят силата на цвят и луминесценция.
таван лампа таван предимства
Светлинната ефективност на флуоресцентни лампи е много висока и експлоатационният живот не е сравним с лампите с нажежаема жичка. Но когато ги използвате, трябва да се спазва едно правило: не трябва да включвате и изключвате ненужно светлината. Освен това, за правилна работа е необходимо най-малко повече или по-малко стабилно напрежение в мрежата.

Светлини за осветление

Използвайки LED лампички в светлината на прожекторите, получавате редица незаменими предимства:
  1. На първо място, възможно е да се монтира лампата в почти всяка касета, поради производството на лампи с различни размери бази, които са подходящи за всяка лампа.
  2. Второ, светодиодите са безопасни за семейството и домашните любимци: те не съдържат никакви токсични и вредни материали, например живак, зле бият, имат висока якост и нямат вредно въздействие върху организма.
  3. На трето място, LED таван светлина консумират малко енергия и помагат да спестят пари.
прожектори за тавани
Всеки светодиод се състои от полупроводник, който свети, когато тече през него ток. Смяната на химическия състав на проводника и използването на различни материали, можете да промените цвета и нюанса на луминисценцията. Благодарение на добрите си характеристики полупроводниците могат да ви обслужват до 100 000 часа, които при нормална употреба ще бъдат от половин век (6-8 часа на ден) до 100 години (3-4 часа на ден)!

Приложение на осветителни тела

Един от видовете осветителни тела е растер. сърце растерни принадлежности е използването на решетка, която променя някои от свойствата на светлината, например нейната насоченост и сила. Има два най-често срещани типа решетки: огледален скрининг и параболичен. Последният включва един подвид - бипараболична мрежа.
Чипът от този вид се покрива от използването на огледална решетка, която отразява светлината от нейните източници и по този начин подобрява осветеността при същата мощност. Такива лампи често могат да се намерят в някои големи сгради на обществени и лечебни заведения или частни предприятия. Техните мрежи са евтини, така че те се използват много често и дори в някои жилищни сгради.
Въздушна лампа за тавани
Друг съвсем общ тип осветителни тела е наличието на параболична мрежа. Тя перфектно разсейва светлината, така че осветителните тела с тази решетка се използват в помещенията, където е необходимо непрекъснато осветление и в което много хора преминават всеки ден. Това са железопътните гари, летищата и дори някои производствени магазини.
Подтипът на параболичната мрежа - бипараболична - още по-добре разсейва светлината и не създава отделен отблясък и създава ефект на дневна светлина. Неговата цена съответно става още по-висока, въпреки че в сравнение с други видове принадлежности, тя не е толкова скъпа. Ето защо бипароболната мрежа се използва активно в офисите, което спестява програмисти, системни администратори и други хора, работещи на компютъра.
Говорейки за разликата между параболична и бипараболична мрежа, трябва да се отбележи, че за първият се използва линеен профил като напречни рефлектори, а вторият има параболичен профил вместо това.
Монтирането на осветителното тяло, вижте видеото:

Полилеи като лампи

Заслужава да се отбележи, че не всички полилеи могат да бъдат приписани на категорията тавани на тавана: тези, които са окачени на тавана с кука или нещо друго, не се отнасят до изглед отгоре. Но тези полилеи, които са завити или прикрепени към тавана на планината, е напълно възможно да се обърнете към нашия ум. Понякога е доста трудно да се разбере разликата между тях, но по-ясно разбирането, че класификацията ще ви помогне с снимки, които ще изяснят неразбираемите моменти.

Инфрачервени прожектори за тавани

Табелките за тавани на тавана са квадратни и могат да се осветяват. Те се използват равномерно с вградените, тъй като не причиняват никакви специални неудобства за инсталацията. Най-лесният начин е да скриете проводниците под фалшив таван, но също така можете да направите други тавани огради - канали за проводници вътре в бетона.
Той е много полезен за осветление на въздуха в случай, че близо до него са лесно запалими материали, например пластмаса. Но в същото време, имайте предвид, че за достатъчно осветление ще са необходими повече от тях. Степента на осветяване може да бъде сравнена със стандартите, определени официално от европейските комисии. Така че, във вана, тоалетна кухня и зала необходимата минимална осветеност прави 200 лукса, а за стаите за почивка и зала - не по-малко от 100 лукса.
Осветителни тела за тавани
За да изчислите по-добре точното количество, имайте предвид, че светлинният поток на квадратен метър квадрат трябва да бъде от 200 лумена, а един ват светодиоди излъчва около 80 лумена светлина.
Като цяло може да се направи изводът, че таванът на тавана ще ви помогне много да организирате осветлението, ако таваните са готови или не искате да използвате вградените конструкции. Не е необходимо да поставяте устройството в тавана, което ще опрости процеса на инсталиране. Но ако планирате да инсталирате нетечкови тела и все още имате нещо да промените в скелета на тавана, опитайте се да го направите от силни материали и подсилете с допълнителни профили, за да подобрите общата здравина на конструкцията. И тогава няма да се налага да се притеснявате за проблеми с осветлението в къщата за дълго време!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Улично таванно осветление Оптимално осветление за изборУлично таванно осветление Оптимално осветление за избор
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
» » Осветител за таван - характерен
© 2021 BggeHat.com