Облицована с тухлена фасада

Въпреки бързото развитие на строителни технологии, появата на съвременни строителни материали, от силата на напълно отстъпва на обичайните, а понякога и топлоизолационни качества, често са превъзхождащите, човечеството не може да се преодолее "тухла зависимост".

Обичаен правоъгълник от глина, човечеството е познато от хиляди години, но противно на напредъка не става "за почивка". Освен това е много, много съмнително да се строят изцяло тухлени къщи и всички са готови да си позволят такава конструкция. Това не е одобрено в страни, където изграждането на тухли е обект на национално наследство. Aura глина правоъгълник, отпечатан върху нивото на генетичната памет помаха човек несъзнателно принуждава избор: да се следват традицията или използването на евтини материали, което е по-малко неприятен. От тази позиция има приемлив и доста елегантен изход - срещу фасадата на къщата с тухла.

Какво е лицевата тухла

Какво е лицевата тухла

Често такава тухла може да бъде намерена като лицева или фасада, която само по себе си дава отговор на въпроса за обхвата на нейното приложение. Къщите, украсени с такъв материал, привличат вниманието преди всичко поради елегантността и красотата. Противно на мнението, че облицовката играе само естетическа роля, подобна тухла е в състояние да издържат на значителни натоварвания в случая, когато е необходимо, но по-често се използва за защита на стените. Влагата значително допринася за намаляването на живота на всяка структура, а след това строителната тухла идва от строителите с минимални свойства на водопоглъщане. В същото време, това облицоване ще увеличи значително изолацията на цялата сграда, което е важно за комфорта на живущите.

В какви случаи се използва този материал и в който е противопоказан

Противно на твърденията, че този материал е приложим за всякакви довършителни работи, има практическа страна на въпроса. Какво влияе върху възможността за полагане на тухли за облицовка по време на строителството?

На първо място, това е способността на фондацията да устои на допълнителната тежест. Тухла варира от 2.3 до 4.2 килограма, поради което квадратният метър от зидарията ще даде от 140 до 260 килограма допълнителен товар. В къща за мащаб, ще създаде допълнително натоварване налагане натиск върху основата, като се основаваше така показатели ще се справят с такова натоварване и при тухлена издатина е достатъчно - в този случай използването на тухлена зидария с подплата приемливо.

Положението е различно, когато основата е слаба и няма достатъчно изпъкналост. От тази ситуация има два начина. Първата е допълнителна основа за изпълнение на функцията за поддържане на тухла. Важно е да го свържете правилно с вече наличния. Вторият начин е да се изостави идеята с лицето, защото не винаги е възможно да се изгради допълнителна основа.

Прилагане на допълнителни конструкции. Такава система ви позволява буквално да виси лицева тухла от външната страна на стената. Системата се мисли толкова много, че е възможно да се приложи този метод на закрепване дори при условия на многоетажна сграда. Минус скоби - това е висока цена и способността да се използва само в случай на къща, изработена от стоманобетон, което само по себе си не се среща често в крайградската конструкция.

Също така е важно да се вземе предвид влиянието на хоризонталното натоварване върху стената. Стената трябва да може да издържи на такива сили. Необходима е надеждна връзка между стената и облицовката, но най-важното е, че тя не трябва да е твърда, да има достатъчен добив. За тази цел използвайте специални връзки от неръждаема стомана, които имат достатъчна гъвкавост.

При облицоване с тухли е необходимо да оставите просвет за вентилация, което ще улесни свободното излизане от влага. В противен случай влажността ще се концентрира в стените, като по този начин се допринася за отрицателното въздействие върху стената на температурните промени по време на замръзване и размразяване.

Когато сградата се нуждае от допълнителна изолация, най-доброто място за топлоизолация е пространството между външната облицовка и стената. Необходимо е също така да се вземе под внимание възможността за свободно движение на въздуха.



Понякога може да се установи, че строителите използват така наречения метод на тухлени надвеси върху основата. Според практиката този метод е приложим, но свободната част на тухла не трябва да надвишава 1/3 от неговата ширина. Но е по-добре първоначално да се изчислят основите, като се вземат под внимание поддържаните стени, изолацията, вентилационната междина и самата облицовка.

При сглобяване на готовата конструкция става необходимо да се променя покривът, за да се предпази от валежи, което в крайна сметка води до значителни разходи.

Този материал е красив и доста скъп, така че не направете допълнителни разходи за довършване на старата къща, защото в този случай разходите наистина могат да надвишат разходите за самата сграда. Желаната опция - изграждането на нова къща, като се вземат предвид всички подробности.

Когато поради някакви обстоятелства не е възможно да се направи облицовка на конструкцията тухла, могат да се използват и други видове облицовъчни материали, които на външен вид не изглеждат нищо друго освен тухли. Например, панели за тухли или клинкер плочки. Очевидното предимство е липсата на ненужни проблеми с подсилването на основата и други подобни. Изправен пред къщата с тухлена снимка.

Видове тухли

Видове тухли

Обличането на фасадата с тухли е сложен процес, изискващ известни познания и умения, но първо трябва да разберете какви видове тухли са разположени.

  • тухла, изработена от керамика, е може би най-разпространената и обичайната глина с добавени примеси служи като суровина. Освен това има няколко добавки, които дават на материала определен цвят. Процесът на производство е прост - плесената се подлага на процес на сушене и след това се изстрелва при високи температури. Характерна особеност на този вид е отличната здравина. Произвеждат както пълноцветни, така и кухи тухли, изработени от керамика, с различни форми и цветове.
  • Баварска зидария - тухла с различни нюанси. По едно време баварците откриват такъв проблем, че когато се правят тухли, на изхода се получават тухли с различни цветови нюанси. След дълги и неуспешни опити да се получи отговор - каква е причината за този феномен - изобретателните баварци решиха да построят къщи от тези тухли, които са получени. Затова стените бяха доста разнообразни, но това не доведе до дисхармония в цялостната архитектура на сградата.
  • клинкер облицовъчни тухли - една и съща керамика, но по-рафинирана. Специален тип глина, най-високата температура на изпичане - всичко това дава ефекта на синтероване в пещта в едно цяло, с други думи - пълна липса на кухини. Тя се отличава с отлична устойчивост на замръзване и най-висока якост, която осигурява запазването на първичния вид без стружки и деформация до няколко стотин години. Естествено, такива качества значително влияят върху стойността на този вид.
  • силикатна тухла - има добри топлоизолационни свойства, здравина и звукоизолация. Тя се различава от този тип достъпна цена, производството не изисква значителни разходи и отнема относително малко време. За довършителни работи, въпреки разходите, не се използва толкова често - тя е достатъчно уязвима за действието на влагата. Прилагането на такава тухла трябва да се грижи за обработката с хидрофобизиращо вещество и достатъчна защита на стените с надвеса на покрива. В структурата си тя се различава радикално от керамика, както от суровините, така и от производствената технология. Основните компоненти са кварцов пясък и вар.
  • хиперпресовани тухла - цимент съдържа малко количество (до 15), и различни промишлени остатъци: остатъци, получени от обработката на камък, черупки, металургични шлаки, както и много други минерали. Външно подобен на естествен камък и с помощта на различни примеси постига желания цвят на крайния продукт.

Сортове на повърхностната текстура

Сортове на повърхностната текстура

В допълнение към разликата в материала, използван за производството, облицовъчните тухли също са разделени според тази характеристика като външна текстура:

  • гладка повърхност - най-лесната за производство и с нея изглежда достатъчно добре. Сняг и лед на такава повърхност няма да бъдат забавени.
  • релефна повърхност - използвана главно за декоративен дизайн на различни архитектурни елементи: входна врата, прозорец, ъгли и корнизи.
  • остъклена повърхност - се произвежда с технологията на нанасяне върху предварително изгоряла тухла със специфична съставка, която може да бъде или на глинеста основа, или на малка стъклена основа.
  • бродирани тухли - по принцип същите остъклени, но съставът на стъкло или глина покрива суровината преди печене.

Тухлената зидария е един от ключовите моменти при изграждането на къща. Зирището е професия, която изисква достатъчно знания и технология за полагане, както и достатъчно умения.

Довършителни тухла фасада - сложна, скъпа, хай-тек процес, но с правилния избор на вида на материала и за качеството на изпълнение ще зарадва собственика на къщата в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на история за развитие на тухли и ключови типовеИзграждане на история за развитие на тухли и ключови типове
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Ефективна тухлаЕфективна тухла
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
» » Облицована с тухлена фасада
© 2021 BggeHat.com